Aynen boyle devam. En buyuk sorunumuz o zaten, inanilmaz hizli yiyoruz milletce.Az önce badem ve ceviz yedim agzimdaa o kadar döndürdüm ki bu benim için bir rekor cok hizli yiyorum malesef
Aynı benim 1,5 yıl önceki halimi anlatmışsınız. Şuanda 61 kiloyum :) Nasıl yaptığıma gelince biraz uzun olacak ama detaylı anlatayım. Özelden yazacaktım ama belki başkalarınada yardımcı olur dedim.
Üniversiteye 54 kg başladım mezun olduğumda 62 kg idim 6 ay sonrasında iş buldum ve ailemden ayrı bir şehirde tek başıma çok yoğun bir iş temposuyla çalışmaya başladım (gerçekten çok yoğun sabah 9 başlangıç gece yarısından önce çıkamamalar üç gün aralıksız ofiste sabahlamalar reklam ajansında çalışıyordum). Bu tempoda 5-6 yıl çalıştıktan sonra bir fark ettim ki 75 kg yim. Sonra bir iki yıl daha geçti nişanlandım evlendim olmuş kilom 87 bir yıl sonra hamile kaldığımda 95 kg idim 115 ile doğuma girdim 3 yıl sonra ikinci bebeğime hamile kaldım 105 kg doğuma gittim 123 kg. Bebeğim 1 yaşına geldiğinde kilom 107 de sabitlenmişti. Bu bahsettiğim süreç 12 yıllık bir dönem. Bu süre zarfında 3 farklı diyetisyen tedavisi, 1 psikolojik destek tedavisi (yeme bozukluğu şikayetiyle aylarca terapi gördüm) 2 akapunktur desteteği sayısız kendi kendine diyet yapma dönemi ( lahana diyetleri isveç diyetleri, normal diyetler vs) , bir hipnoz tedavisi , birde mide balonu macerası geçirdim. Ha hiçbiri mi başarılı olmadı. Tabi ki hayır hepsi başta başarılıydı 10 verdim 12 aldım 20 verdim 25 aldım vs derken 107 ye sabitlendim.
İki küçük kız çocuğu son derece yakışıklı bir koca iyi bir kariyer ama aynaya bakmaktan nefret eden , süper zevksiz giyinmek zorunda kalan son derece mutsuz ve miskin içinde fırtınalar kopan ama kimseye çaktırmayan, sen her halinde güzelsin yüzünün güzelliği yeter yalanlarıyla kendini avutan ben.
Bir gün büyük kızımı yıkarken bana dedi ki anne sen neden bu kadar kabarık kabarıksın??? (4 yaşında henüz şişman zayıf kavramını bilmeyen masum minik kızımın sorusu) Diğer anneler hiç böyle kabarık kabarık değil. Annecim benim karnım kardeşinin eviydi ya o yeni doğdu bende artık kabarık kabarık olmayacağım bir süre sonra diğer anneler gibi olacağım merak etme dedim. O günü bu şekilde kurtardım.
Ogün sabaha kadar uyumadım bu böyle olmayacak dedim. Çocuklarım beni rol model alıyor benim gibi olmasınlar kendine gel. Son 6 yıldır obezite cerrahisi konusunu yakından takip ediyordum. Çevremde yaptıran uzaktan tanıdıklarım vardı. Bir iki doktor araştırmıştım ara ara eşime ve anneme konuyu açtığım oluyordu. Eşim risklerini iyi değerlendirelim ben senin kararının arkandayım derken annem asla izin vermiyordu konu kapanıyordu. ama artık bıçak kemiğe dayandı bir çözüm üretmem şart evladıma söz vermiştim.
Ertesi sabah iki farklı doktordan konuyla ilgili randevu aldım. birine en yakın arkadaşımla birine eşimle gittim. Eşimde arkadaşımda ikna oldu. Bebeğim henüz emdiği için birkaç ay daha düşünmeye karar verdik. Bebeğim 14 aylık olduğunda sütümde biraz azaldığında kararımı verdim. Tüm testlerimi yaptırdım ve geçen sene Ekim ayında tüp mide ameliyatı oldum. Şuanda 46 kilo vermiş 61 kilo ve yağ oranı son derece düşük sağlıklı bir anneyim.
Sakın yanlış anlaşılmasın illa herkes bu şekilde kilo verecek demiyorum ama bu yöntemi de iyice araştırmanızı tavsiye ediyorum. Bu konuyla ilgili herhangi bir şey danışmak isteyen olursa seve seve yardımcı olmaya çalışırım.
ya şöyle düşün bence ömür geçiyor ve sen bu hayatını kiloya takıntılı mı geçirmek istiyorsun
tek bir hayatımız var ve bunda da güzel olmak herkes tarafından beğenilmek hakkın
bence şunu yap en azından akşamları yemek yeme
sabahları güzel kahvaltı yap
bu ikisi bile bende farkettiriyor azıcık olsun..
Aynen boyle devam. En buyuk sorunumuz o zaten, inanilmaz hizli yiyoruz milletce.
Bakin ben Fransa'da yasiyorum, gecen yaz cok kilolu bir tanidigimiz tatile geldi yanimiza, bana aynen soyle soyledi: "of fransizlarda da bi tane gobekli adam gormedim benim gibi, bunlar ne cok spor yapiyor, ne kadar yavas yemek yiyorlar" dedi. Hem hareket etmek hem de yavas yemek lazim. Fransizlar ogle yemegine 12:30da baslayip 17'de kalkiyorlar. Hem de az buz da yemiyorlar :)
Bir kere kilo vermişsen yine verebilirsin
Kilo aldiracak yiyecekleri, abur çubukları, evde bulundurmazsın
Yeme isteğini de meyve sebze ya da kuru yemişle bastıramaz misinsen daha iyi bilirsin tabi bir kere vermişsen kilo
Kiloyu verdikten sonra o kiloda kalma konusuna yoğunlaşmak gerek sanırım
AminnnAhhh ah cekesim var, tam yarama bastınız yıllardır kilo al ver bıktım,kendimden geçtim artık cocuklara faydam yok,5 yaşında kızım var annanesi misiniz diye soruyorlar,teyzeye aluştıkta annane ağır geliyor,,, son care obezite cerrahi si düşündüm onuda beceremiyorum... Vermek değil korumak zor,şimdi ben size de deyim,kelin merhem i olsa...Allah'ım güç,irade versin
Zayif olamazsam hep takıntılı olacagim çünkü mutlu değilimHerkes zayıf olmak zorunda değil.sağlığın için niraz ver hareketlerin kısıtlanmasın.gerisini boşver.
Aynı ihtisas alanına sahibiz canım doktoram bile var.Ahh kelin ilaci olsa Allah var guzel kilo veririm ama benim asıl ihtisas alanim kiloyu nasil alacagimizla ilgili
100 kilo olmaya devam edersen kocan seni begenmeyecek, cekici bulmayacak...cocuklarin senden utanacak, senle disari cikmak istemeyecek...disarida insanlarin aciyan bakislariyla karsilasmaya devam edeceksin ve psikolojin daha da bozulacak...istedigin hicbir kiyafeti alamayacaksin, paspal paspal dolasacaksin ortalikta...boyle yasamaya devam etmek istiyorsan yemeye devam et..tercih senin...
Aynı ihtisas alanına sahibiz canım doktoram bile var.
Şaka bir yana bende kolay kilo veririm haftada 1 kilo veririm yani sporsuz ama yemeyi bırakmiyorum. Saatde bi yiyorum. Gerçi şimdi hamileyim ama yine yiyorum . Canga reklamindaki goril gibiyim anası diyo ya mutluyken dagitiuo ders çalışırken dağıtıyor bende öyle mutluyken yiyom e mutsuzkende yiyom . Yani hep yiyorum ve kilo aliyorum şuan 70 im çok degilmis deme bir zamanlar 50 idiim ):6 sene once zayıf halimi unuttum .. ince bacak ve kollarimi belimi hepp unuttum.
Ama tekrardan incelmek istiyorum. Doğumdan sonra.. allahtan ilk 4 ay yemek yiyemedim ve 6 kilo verdim yoksa cok kilo alirdim .
O kadar seviyorum ki yemek yemeyi.
Ama bitince durumum şu..
Eki Görüntüle 1701486
:):)
Fazlalıklarım çok benim de ve kilo vermeliyiz.
Bir süre sonra kıyafet almak istemiyor insan
Zumba gibi eğlenceli bir şey mi yapsan evde?
Aslında bir arkadaşla sözleşsen evde birlikte delire delire yapabilirsiniz.
Benim yeni niyetim bu yönde inşallah..
Bu arada bu karikatürü bize armağan ediyorum
Eki Görüntüle 1701499
Onlar karikatur degilll biri beni cekmiss:)) Bel fıtıgım var canım hoplama ziplamali seyler yapamam ama az sonra kalkip yürüyüşe baslayacagim:))
Ben öyle bir çikolata felan alınacaksa eşimden istiyorum gelince 1 kare yiyip kalanı eşime veriyorum zor bir yere sakla diyorum. Ertesi gün arıyorum ama bulamıyorum, sonra unutuyorum 1 hafta sonra aklıma geliyor.
:)) Allah yardımcın olsun.. ben cok sıkıntı çektiğim halde veremedim ustunede kilo aldim ya en çok bunaa sasiyorumBen de sıkıntıdan dertten tasadan 45 kiloya düştüm (1.60'ım) ben de çok zayıf olduğum için mutsuzum.Kendime bakasım gelmiyor.Fazla kilolarından bana göndere bilirsin :) Adresi özelden yazıyorum dermişimm :)
Bünyeden bünyeye fark ediyor.Ben bunalıma girince mutsuz olunca oturduğum yerden kalkmak gelmiyor içimden anlayacağın mutfağa bile gitmiyorum o yüzden yemiyorum içim bir şey almıyor yemek yemek gelmiyor içimden yemeyince de zayıflıyorum.:)) Allah yardımcın olsun.. ben cok sıkıntı çektiğim halde veremedim ustunede kilo aldim ya en çok bunaa sasiyorum
Aynen oyle benim birkac tanıdığım var hafif bir şey taksalar kafalarına gunden güne erirler benim de Allah islah etsin tek tesellim yemek.yemek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?