ben hic iyi değilim :(

Kahvaltim genelde en iyi öğünüm yumurta peynir zeytin ve 2 dilim cavdarlidan oluşuyor genelde ekmek yemedigim de oluyor oglende makul yiyorum ama akşam 5 ten sonra gözüm dönüyor yok sadece devlet hastanesinin var diyetisyeni imkanlar gercekten sinirli burda

Kim ister ki evet haklısın canim pilav makarnaya büyük bir sınırlama getirmem lazım..

Cok guzel tavsiyeler bunlar kucuk ama hayat kurtarıcı ipuçları

Arkadaslar kimse bahsetmemis ama, aslinda en en onemli sey ne yerseniz yiyin cok cok cok yavas yiyin.
cunku doyma hissiniz 20-25 dakikada geliyor.
O arada lop lop yutarsaniz tabi doydugunuzu hissetmezsiniz.
Lokmalari kucuk ve cigneyebildiginiz kadar cok cigneyin.
Bu yontem gercekten cok ise yariyor.

Az önce badem ve ceviz yedim agzimdaa o kadar döndürdüm ki bu benim için bir rekor cok hizli yiyorum malesef

Canım kendını kasma ben spora yazılırken orda bana kadın ayda 10 kılo verırsın dedı ben 2,5 kılo verdım kendımı berbat hıssettım o kadarkı vazgecmek ıstedım yapamıyorum dedım nerde 10 nerde 2,5 Bende dıyet lıstesıyle yapamıyorum evdekılerle konus eve bır sure abur cabur sokulmasın sanma ben hep ıradelıydım yarın dıye dıye 3 sene geçmış sen şuan sıkıldım yorgunsun ben dıyetteyım deme kendım ıcın zayıflıycam de bıde ben çok begendıgım bıt ıkı gomlek hırka almıstım m bden xl gıyerken hedefım onları gıymektı sımdıde gecen mont alıyodum m beden dar geldı l denemedım bıle m bana kardesım alıcak ınan ınsan gaza gelyor

Kadin da sen yazil diye kuru sıkı atmış yani pes senin kilonda biri ayda on kiloyu nasil versin.. sonraki hayal kirikligi kimin umrunda dimi. bende m bedeni asicam gözümün onune ara sira da deneyecegim bu beni hirslandirir umarim canım.. burdaki tavsiyeler öneriler bana çok iyi geldi

Diyet yapabilen insanların önünde saygıyla eğiliyorum ben yapamıyorum. Hayattaki en büyük zevkim yemek yemek.

Bende saglikli beslenerek kilosunu kontrol altında tutan hrp ayni kiloda kalmayi başarmış.. yemek yemegi unutan insanlara hayranim.. diyetler bozmak içindir

Oyle tabı kımse senı senden ıyı anlayamaz ınan ben hergun denıyorum 38 beden bır pantalon vardı 3 senedır daha etıketı ustunde dar kesım ıcıne gırene kadar asla pes etmem şişmalık nıye bızım kaderımı olsun bız neden dıledıgımızce alısverıs yapmayalım buyuk bedenlere bır ton para verelım 38 beden kot gomlek aldım herkeze foto attım benımde bacaklar kalın ve ıncelmıyot olculet sabıt Pes edersem verdıgım 12 kıloyu almam 15 gun surer 1 yılda verdım 15 gunde alırım ruyamda kalorı sayıyorum kendıne bır adım sayar al 10.000 bın hedefın olsun buda işe yarıyor

Arkadaşlar ogunlerden once 1 bardak su ıcın mutlaka.
sabah uyanınca 1 buyuk bardak ılık su için.
Ana ogunlerden 2 saat sonra ara ogun yapmayı mutlaka unutmayın cunku ınsan daha cok acıktıkca yemeklere saldırıyor.
Aksam yatmadan en az 2 3 saat once bırseyler yıyıp ıcmeyı kesmıs olmanız gerekıyor.

Sabah kahvaltısı zaten klasık oluyor hepımızın bıldıgı gıbı.

Mesela 1 kepce corba 1 dılım ekmege denk dusuyor. Corba ıcıyorsanız 1 dılım ekmek tuketın yanında sadece.
Sebze yemeklerınde 6-8 kasık yıyın susuz olarak. et kofte tavuk vb lerde 3 kofte buyuklugunde yıceksınız.
Salatalar yagsız olucak. yemeklerı ızgara veya haslama olarak tuketıceksınız kesınlıkle kızartma yok.

Bunun gibi ufak ama cok etkılı noktalara dıkkat ettıgınız surece kılo vermemenız ımkansız.
Önemli olan azim etmek.Neden dugunlerde ozel gunlerde vs herkes ıstedıgını gıyıp ederken siz baskalarına ımrenmek zorundasınız.Eşiniz sizin yerınıze baskasına iç geçirmesini nasıl kabullenebılıyorsunuz :)

Benım dıyete baslama sebebım bel fıtıgımın cıkmasıydı.Sonra baya bı gaza gelerek 98 kılodan 78 e dustum sımdı kalan 15 kılomu vermek ıcın ugrasıyorum.Benım kadar tatlı delısı bırı bıle bu kadar dayanmısken herkes dayanır unutmayın onemlı olan sadece İstemek...

Kim ister ki evet haklısın canim pilav makarnaya büyük bir sınırlama getirmem lazım..
biz makarna pilav tüketmiyoruz onun yerine arpa şehriyeden pilav yaparım ara ara pirinç çorbave dolmada kullanırım sadece
bol yeşillik tüketiriz özellikle taze nane maydanoz.Ben şeker ve tuz kullanmam tatlı ihtiyacı duyarsam yoğurt içine tat verecek kadar şeker atarım.49-51 kg arası dolanıyorum böylece. Günlük spor yapıyorum

Buna doğum sonrasıda geçerlimi? Sütüm az sürekli yiyorum doyma hissim yk artık çok kötü hissediyorum kendimi
Onu doktorunuzua danisin. Sizin doku onaran besinler, balik, tavuk ve demir iceren koyu yesil sebze vs yemeniz gerekmez mi? Mutlaka doktorla konusmaniz lazim.

PROBLEm zayiflamk degil.
Problem yanlis seyleri yanlis zamanda yiyor olmak. Bakin bu nokta cok onemli!

Ben aynen öyle yaptım 1.5 yılda verdigimi 2.5 ayda geri aldım

Ayy dusuncesi bile kötü baskasina ic gecirmesi cok incitici ama başımiza gelmeden toparlanmak lazim

İşte sizin gibi yasayan insanlara hayranim ben darisi başıma

Aynı benim 1,5 yıl önceki halimi anlatmışsınız. Şuanda 61 kiloyum :) Nasıl yaptığıma gelince biraz uzun olacak ama detaylı anlatayım. Özelden yazacaktım ama belki başkalarınada yardımcı olur dedim.

Üniversiteye 54 kg başladım mezun olduğumda 62 kg idim 6 ay sonrasında iş buldum ve ailemden ayrı bir şehirde tek başıma çok yoğun bir iş temposuyla çalışmaya başladım (gerçekten çok yoğun sabah 9 başlangıç gece yarısından önce çıkamamalar üç gün aralıksız ofiste sabahlamalar reklam ajansında çalışıyordum). Bu tempoda 5-6 yıl çalıştıktan sonra bir fark ettim ki 75 kg yim. Sonra bir iki yıl daha geçti nişanlandım evlendim olmuş kilom 87 bir yıl sonra hamile kaldığımda 95 kg idim 115 ile doğuma girdim 3 yıl sonra ikinci bebeğime hamile kaldım 105 kg doğuma gittim 123 kg. Bebeğim 1 yaşına geldiğinde kilom 107 de sabitlenmişti. Bu bahsettiğim süreç 12 yıllık bir dönem. Bu süre zarfında 3 farklı diyetisyen tedavisi, 1 psikolojik destek tedavisi (yeme bozukluğu şikayetiyle aylarca terapi gördüm) 2 akapunktur desteteği sayısız kendi kendine diyet yapma dönemi ( lahana diyetleri isveç diyetleri, normal diyetler vs) , bir hipnoz tedavisi , birde mide balonu macerası geçirdim. Ha hiçbiri mi başarılı olmadı. Tabi ki hayır hepsi başta başarılıydı 10 verdim 12 aldım 20 verdim 25 aldım vs derken 107 ye sabitlendim.
İki küçük kız çocuğu son derece yakışıklı bir koca iyi bir kariyer ama aynaya bakmaktan nefret eden , süper zevksiz giyinmek zorunda kalan son derece mutsuz ve miskin içinde fırtınalar kopan ama kimseye çaktırmayan, sen her halinde güzelsin yüzünün güzelliği yeter yalanlarıyla kendini avutan ben.
Bir gün büyük kızımı yıkarken bana dedi ki anne sen neden bu kadar kabarık kabarıksın??? (4 yaşında henüz şişman zayıf kavramını bilmeyen masum minik kızımın sorusu) Diğer anneler hiç böyle kabarık kabarık değil. Annecim benim karnım kardeşinin eviydi ya o yeni doğdu bende artık kabarık kabarık olmayacağım bir süre sonra diğer anneler gibi olacağım merak etme dedim. O günü bu şekilde kurtardım.

Ogün sabaha kadar uyumadım bu böyle olmayacak dedim. Çocuklarım beni rol model alıyor benim gibi olmasınlar kendine gel. Son 6 yıldır obezite cerrahisi konusunu yakından takip ediyordum. Çevremde yaptıran uzaktan tanıdıklarım vardı. Bir iki doktor araştırmıştım ara ara eşime ve anneme konuyu açtığım oluyordu. Eşim risklerini iyi değerlendirelim ben senin kararının arkandayım derken annem asla izin vermiyordu konu kapanıyordu. ama artık bıçak kemiğe dayandı bir çözüm üretmem şart evladıma söz vermiştim.

Ertesi sabah iki farklı doktordan konuyla ilgili randevu aldım. birine en yakın arkadaşımla birine eşimle gittim. Eşimde arkadaşımda ikna oldu. Bebeğim henüz emdiği için birkaç ay daha düşünmeye karar verdik. Bebeğim 14 aylık olduğunda sütümde biraz azaldığında kararımı verdim. Tüm testlerimi yaptırdım ve geçen sene Ekim ayında tüp mide ameliyatı oldum. Şuanda 46 kilo vermiş 61 kilo ve yağ oranı son derece düşük sağlıklı bir anneyim.

Sakın yanlış anlaşılmasın illa herkes bu şekilde kilo verecek demiyorum ama bu yöntemi de iyice araştırmanızı tavsiye ediyorum. Bu konuyla ilgili herhangi bir şey danışmak isteyen olursa seve seve yardımcı olmaya çalışırım.

ya şöyle düşün bence ömür geçiyor ve sen bu hayatını kiloya takıntılı mı geçirmek istiyorsun
tek bir hayatımız var ve bunda da güzel olmak herkes tarafından beğenilmek hakkın
bence şunu yap en azından akşamları yemek yeme
sabahları güzel kahvaltı yap
bu ikisi bile bende farkettiriyor azıcık olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…