Ben istiyorum diyorum ama...

çok tatlisiniz çok tesekkur ederim inşallah guzel dilekleriniz yerini bulur...

Benim cevremde o kadar cocuk var 1 tanesini severim kanim kaynar o kadar :) bazen diyorum sen dahaa hazir yapilmişlari sevmiyorsun kendi cocugunu nasil seviceksin. O zaman devreye yasli teyzeler girip kendi cocugun olunca seversin diyorlar :)

Bence istediğinizden emin olmadan girişmeyin. Dünyanın şüphesiz en harika duygusu. Bir insana duyulabilecek aşkın nirvanası. Ancak en zor şey aynı zamanda hakkıyla yapabilmek yapmaya çalışmak. Kafanızda şimdiden böyle sorular varsa beklemenizi tavsiye ederim. Olduköa özverili bir süreç. Şimdiden emin olmamanız olursa çok fazla yıpranacağınızın sinyali. İnanın biyolojik saat denen bir gerçek var. Bir anda düşüyor içinize. Onu bekleyin

Çok tesekkur ederim ama kendimi en hazir hissettigim en cok istedigim kararsiz olmadigim zamanlarda bile olmadi yasim 25 oldu evet cok buyuk bir yaş degil ama 30umdan sonra cocuk yapmak istemiyorum 30 umda calisiyor olmak istiyorum bunun icin okuyorum 4 senem var daha bu 5 senede 2 cocugu sigdirip buyutmek istiyorum. Yoksa hayallerim hiç olacak.

25 yaşımı düşünüyorm 3 sene önce kattiyen çocuk istemiyordum eşim yalvarıyordu.. 1 sene sonra bir gün artık dedim zamanı geldi istiyorum.. bir günde! Şimdi kızım 2 yaşına yaklaşıyor şünğrler olsun. 25 yaşında eşimin isteğiyle yapmş olsaydım çocuğuma bu kadar faydalı olabilir miydim psikolojim sağlam kalır mıydı bilmiyorum. Daha yeni yeni uyumaya başladım diyebilirim :). Benm de çocuktan evvel aizin gibi planlarm vardı. Öğretmenim hatta kamudayım... inanırmısınız bıraksam mı diye bile düşğndüm kariyer vs yalan oluyor biraz çocuktan sonra.. he düşğnğnce onun okula başlayacağı zamanlar gelecek o zaman çalışmak isteyeceğim biliyorum o yüzden dönmeye karar verdim tabi çevremdeki herkesn delirdin mi diye şok olmalarının da etkisi olmuş olabilir. Benm naçizane sorunuza verebilceğim cevap bu: emin olmadan bebeğiniz olursa iki kat fazla yıpranırsınız.

Benim cevremde o kadar cocuk var 1 tanesini severim kanim kaynar o kadar :) bazen diyorum sen dahaa hazir yapilmişlari sevmiyorsun kendi cocugunu nasil seviceksin. O zaman devreye yasli teyzeler girip kendi cocugun olunca seversin diyorlar :)
Ben de aynısını düşünüyorum. Her çocuğu ben de sevmem ama insan kendi çocuğu olunca farklı hisseder. Onu da acaba hamilemiyim diye düşündüğüm bir dönem hissetmiştim.

Benim ablamın 5 tüp bebekle oldu çocugu.şimdi 1,5 yaşında çok zor bi çocuk.ablam uykusuzluktan yorgunluktan sinirleri bozulup bagırıp çağırıyor bazen :) ama tabiki binlerce kez şükrediyor.insanız sonuçta elbet isyan edip tepki gösterdiğimiz zamanlar olacak ama pişman olacagını sanmıyorum tüp bebek düşünecek kadar istiyorsun sonuçta

Ben o kadar bile yaşamamamıştım hamileliği .. 2 gün bile değil tam olarak Ve yetti.. şimdi bir an önce şu 1 haftam geçse de test yapsam diye nasıl heyecanlıyım bir bilsen .. sen kesinlikle bebek istiyorsun bunu çok net anladım.. sadece sorumlulukları Ve zorlukları biraz gözünü korkutuyor bence .. ben yeğenlerime baktıkça şöyle düşündüm en ufak gülüşü için çırpındığımı gördükçe dedim ki daha fazla ertelemenin anlamı Yok geç kalmamak için başlamalısın Mihrimah.. ve inşaallah şu an içimde henü kalbi bile oluşmamış minik bir canlı taşıyorum belki bana tutunması benimle kalması için ne dualar ediyorum bir bilsen mesajımı okuyan atkadaşlar da dua ederlerse çok mutlu olurum Rabbim isteyen ve anneliği layıkıyla yapmaya çalışacak kimsenin kucağını boş bırakmasın

Ben de çok korkuyordum ama dediğim gibi aslında çözüm odaklı yaklaşmaya çalışmak Ve ben elimden geleni sonuna kadar yapacağım psikolojisiyle karar verdim.Bu durum beni az da olsa rahatlattı. Öyle düşünmüyordum kafadan çıkarınca hamile kalıyorsun gibi şeyler sıralamayacağım çünkü onları diyenlere gerçekten şaşkınlıkla bakıyor/ okuyorum.
Tedaviye başladıktan Sonra yumurta toplama gününü sabırsızlıkla çektim.En zoru transfer gününü beklemekti şu ana kadar.Öyle sanıyordum şimdi ise hamilesin diyecekleri kan sonucumu bekliyorum çok heyecanlıyım.Bir yandan tedirgin oluyor insan herşeyi okuyor kendini dinliyor bir belirti arıyor.Acabalar dolaşıyor aklında.Sonra..

elimi koyuyorum karnıma Ve konuşuyorum onunla benimle kalması için..

dualar ediyorsun.. arada gülümsüyor çok güzel bir şekilde rahatlıyorsun..

Şu ana kadar bunları yaşadım canım. Ani duygu değişimlerim üstelik de çok uç şekilde vardı benim de.. korktuğum kadar uçlarda gezmedim sanırım.. olması gerektiği kadarla hallettim sanırım.Bunlar duygusal olaraktı..
Fiziksel olarak yumurta işlemi sonrası biraz sıkıntılar yaşamıştım ama herkeste olanlardan değil 1-2 günde toparlandım.unuttum bile.. Transfer işleminde idrara sıkışık oluyorsun canım o biraz zorluyor ama işlemi ultrason eşliğinde yapıyorlar Ve izliyorsun .. çıktığında hem hamilesin hem de kan testini beklemeden aslında öyle olmadığını biliyorsun çok değişiktir duygu. Sanırım progestan iğne de zorlandım ben o da bir süre Sonra tek kalçamda küçük beze ve morarma oluşturduğundan.. Benimle kalsın da minik bebeğim 3 ay da vurulmaya razıyım o iğneleri.

Böyle canım sormak istediğin bir şey olursa sorabilirsin .. umarım ilk tüp bebek denemende hamile kalırsın tabiki de doğal yolla olursa çok daha güzel .. İnşaallah hamile halimle senin için de dualar ediyor olacağım

Benim bir arkadaşım çocuk için deliriyordu çocuk da çocuk çocuk da çocuk diye
Hamile kaldı doğurdu şimdi kızı 2 yaşına girecek
bana dediği tek şey sakın çocuk doğurma
Bazen bana yazıyor bu çocuk elimde kalacak artık bıktım falan diyor
ama sosyal medyada görsen kızının fotoğraflarını paylaşmaktan bıkmıyor canım kızım çok seviyorum bilmem ne
dışarıdan farklı gözükse de içeride çok zor durumlar :)

iyice düşün bence
ben çocuk düşünmüyordum şimdi hiç düşünmüyorum

Vallahi 1,5 yaşında kızım var. Hiç pişman olmadım. 2-3 sefer bağırmışımdır, hepsinin sonunda vicdan azabından ağladım. Tekrar çocuk düşünüyor muyum? Evet. Allah nasip ederse 4e kadar yolu var benim için. Zor mu, zor. Ama ev işi de zor. İş hayatıda zor. Okulda zor. Kolay bir şey yok ki. Kolay şeylerden zaten bu hazzı alamazsınız. Zorlanıyorum ama sonunda bu dünyaya bi insan yetiştiriyorum.

Cnm sonuç ne sen tup bebekmi yaptirdin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…