Ben istiyorum diyorum ama...

Içimi rahatlatiyorsunuz. Sanirim beni kotu duygulara karamsarliga iten tup bebek sureci oldu. Yipratici zor bir surec aklimi o karistirmiş olabilir...
Duygusal olarak gerçekten zor olduğu doğru.Ben çözüm odaklı yaklaşmaya çalıştım hani negatif olursa ki inşaallah olmayacak inanıyorum ben Sonra ne yapalım gibi gibi bir de b planı oluşturdum diyelim kendimce.Çok da başarılı olduğum söylenemez şu an içinde bulunduğum duruma bakılırsa ama elimden geleni yaptım Ve gerisi takdiri ilahi rahatlığı var sanırım.Bir yerden başlamak lazımdı Ve ben daha fazla geç kalmak istemedim.
İsterseniz Psikolojik destek alabilirsiniz, karar konusunda kendinizi dinlemenize yararı olabilir diye düşünüyorum.
Umarım istediğiniz zamanda hayırlı bir şekilde kucağınıza alırsınız yavrunuzu . Ben duygusallık dışında ki normalde hiç de öyle duygusal bir yapım olmamasına rağmen bir tek o konuda zorlandım.Onun dışında şu anda düşük olmaması için ve bebeğimin tutunması için progestan iğne kullanıyorum o biraz sıkıntı oluyor Ve bence 3 ay da yaptırsam buna değer. Onun dışında belki de ilk denemem diyedir bilemiyorum korktuğum kadar bişey yaşamadım çok şükür
Sormak istediğiniz bişey olursa özelden de yazabilirsiniz

Benmde 1 sene sonra oldu hamilelk yani doğmasıyla ortalama 2 sene diyeblrlm. Geçen de anneme kardeşime yaş geçmiyorsa acelesi yok dedim:) çnkü artık geri dönüş olmuyor. Ben sadece hayallerin varsa önce onlrı gerçkleştir. Sonra çocuk yap. Çocukla da olabllir tabi ama zor canım.

6 senelik evliyim ben yeni yeni istediğimi düşünüyorum
Tam artık istiyorum herhalde derken
son günlerde eşimle bir sorun yaşadım tekrar başa sardım yanlış karar mı diye

Ama hazır hissetmiyorum
Hiç de hissetmeyeceğim herhalde

Bence siz hazır hissetmiyorsunuz.
Çocuğunuz olursa of bunu nasıl yaptım diyeceğinizi sanmıyorum ama o enerjiye hazır olmak başka bir şey.
İnstagram anneleri deniyor ya hep çocuğunun her hareketini paylaşan ama hiç yorulduğunu belli etmeyen enerjik görünen anneler, açıkçası hiç inanmıyorum . Benim arkadaşlarım da şimdi öyle, yarısından fazlasının 1-3 yaş arası çocukları var.
Hiç fotoğraf paylaşmayan kocasıyla 1-2 tane fotosu olanların 1 haftaya 15-20 adet bebekli fotosu oluyor bir anda.
Büyük konuşmuyorum asla belki bende onlardan biri olacağım :) (not : eşimle senede 1 veya 2 kere foto paylaşıyorum )
Bence siz sosyal medyadan fazlasıyla etkilenip çocuk yapmak lazım herhalde demişsiniz.

Yaşınız kaç? Tüp bebeğe kadar bütün testler yapıldı mı?
Yani problem var mıymış sizde veya eşinizde?

Bende sanırım sizin gibiyim. Arkadaşlarımın çocuklarını çok sevsemde işte en fazla 2 saat beraber oluyorum o da fazla değil ama az da gelmiyor yetiyor yani.
Bir de evet eş problemi var. Daha şimdi problemler yaşarken çocuk olunca çok yalnız kalacağımı ve çocuk olduktan sonra sadece kendimi düşünerek bir boşanma kararını kolay kolay alamayacağımı düşünüyorum hep

anneliğe hazır olmak diye bir şeye inanmıyorum ben.
bebekler çok sürprizli olabiliyor.
mesela bana göre ilk yıl kolay olan dönem. Özellikle ilk 6 ay..
ama ilk bebeğimde böyle düşünmüyordum. ilk 3 ay emzirmek, sürekli bana muhtaç bir varlık...
sanki bir daha asla eski ben olmayacaktım, zorlanmıştım tabi ki...

ikinci çocuğumda ise asıl zor olan 9 aydan sonra iki çocuğun ilişki dengesi oldu.
ilk 9 ay çok daha kolay geçti.
çok uykusuz kaldım. çokkk!! ama ben galiba bunu tolere edebildim.
yani standart şeylerden çok şikayetçi olmadım aslında ben.

beni zorlayan şey, bana ait tek bir dakikamın bile olmamasıydı.
o da iki küçük çocukla normal. zaman geçtikçe güzelleşiyor. zorlaşan şeyler var kolaylaşan şeyler var.

yalnız tek çocuk hiç çocuk! orayı es geçmeyelim :)

hazir olmadan cocuk yapmayin
o sikayet eden anneler hazir olmadan dogurduklari icin oyleler
bence bir kadin aklindaki gonlundeki herseyi gerceklestirdikten sonra dogurmali
cocuklu hayat bambaska , kendiniz ikinci planda kaliyorsunuz cocuktan sonra herseyde oncelik cocuk oluyor
hayatta hala beklentisi olan , hayalleri olan bir kadin icin cocuk tum hayalleri erteletiyor
once hayallerinizi gerceklestirin sonra cocuk yapin

4.5 yil sonra bebek sahibi olduk. Ben hic hic hic istemiyordum gerçekten. Ama bir sure sonra toplum seni mecbur bırakıyor. Istemesen de istiyor gibi hissediyorsun. Simdi 9 günlük bir yavrum var. Tabi tam olarak çocuklu hayati bilmiyorum.
Ama zaten 4 senedir olmamis, 1 sene ertelemek sizin bütün sansinizi kaybetmenize de sebep olabilir. Ben olsam bu riski almazdim.
Eğer hayat boyu ben cocuk istemiyorum diyorsaniz, evet bekleyin. Ama ilerde bir gun olsun diyorsaniz, sizin istediginiz zaman olmayabilir zaten 4 sene olmamış

Sevgili Pembe Kelebek;
Nasıl ki bir tohum toprağa düşüp tüm dünyayı güzelleştiriyorsaaa senin rahmine düşecek olan o mucize de senin dünyanı güzelleştirecek. Bu konuda müsterih ol. Dört yıl boyunca acabalarla yaşamışsın, lakin bu sürecin saadetle neticeleneceğini düşünüyorum. O mucizenin rahmine düştüğü anda her şey senin için çok farklı olacak, hayatındaki o acabaların yerini keşkeler alacak. Bedeninde hissedeceğin o minik tekmeler sana senfoni orkestrasının çaldığı notalar gibi gelecek. Nihayetinde evladını kucağına aldığında yaşayacağın o manevi haz, seni dünyanın en büyük sanatkarı hissettirecek.
Bu süreçte manevi olarak beklediğin desteği en başta ailen ve arkadaşların, sonra da naçizane bizler vereceğiz. Sevgilerle.

Çocuğa hazır olmak demek ne demek ben de bilmiyorum. 31 yaşındayım. Şimdi hamile kalsam 32 de doğuracağım. Yeni de evliyim daha 1 sene olmadı. Yaza doğru düşünüyorum ama sanırım tamamen bu biyolojik yaşa odaklanıyorum. Zaman geçmeden yapayım diyorum. Tabi Allah izin verirse.. Ama öyle içi çocuk sevgisiyle dolan biri değilim. E onu beklemeye kalksam, mesela kimi diyoya bebek fotoğraflarına bakıyorum ağlıyorum falan. ben o duygularda değilim. E o duyguları beklemeye kalkarsam belki olacak yaşım 40
O yüzden ben olaya mantıksal bakıyorum. 1 senede borçları biter ben de oturur çocuk bakarım.

İkİ ayağımda da topuk dikenim var bazen artık bütün kemiklerim ağrıyor yorgunluktan üstelik calısan bir anneyim uykusuz işe geldiğim cok oldu hala da olur ama bir günden bir güne pişmanlığım olmadı aslında bu hayatta tek pişman olmadığım sey anne olmak keske daha önce kavussaydım kızıma, canıma evet cocugu olmayan arkadaslarım haftasonları deli gibi geziyor egleniyor istedikleri zaman uyuyorlar pazar sabahı bile saat 7 de kalkmak zorunda değiller ama bilmedikleri ve asla da bilemeyecekleri bir sey var o da evladının gülen gözlerini kokusunu hiçbir uykuya gezmeye değişemeyeceğindir.

Içimi rahatlatiyorsunuz. Sanirim beni kotu duygulara karamsarliga iten tup bebek sureci oldu. Yipratici zor bir surec aklimi o karistirmiş olabilir...
Yipratici zor bir surec olmadığıni düşünün. Kendinizi motive edecek olan yine sizsiniz.
Sabahlari erken uyanmakta yipratici : )
Insaallah her sey gonlunuze gore olur

Öyleyse neden kürleri denemeden tüp düşünüyorsunuz kürler çok etkili olabılıyor özellikle yumurtlama zamanına denk getırebılırseniz ..

Evet kurler cok ama cok etkili ama benim durumum icin degil. Cunku yumurtlamam duzgun... bal corekotu tarcin kullanicam tup bebek sürecinde ama o kadar. Ayrica her kür herr insana iyi gelmez mesela incir kürü benim prolaktinimi yukseltiyor

Rica ederim içim açıldi okurken :)

Bende istemiyordum isteme hikayemi anlatayim. Ben bir kere hamile kaldim ve o kadar garipti ki ve ilgincti ki o beni kamciladi hic istemiyordm zerre icimd sevgi yoktu tiksinerek bakiyordum. Hamile kalmişim o zaman adetlerim 21 gunde bir oluyordu adete 1 hafta kala ilk korunmasiz iliski de hamile kalmişim ama okudugum bildigim kadariyla adete 1 hafta kala hamile kalinmaz :) hic şaşmayan adetim gecikiyordu bende esime senin kafani kirarim adet olmazzsam flan diye diye 1 hafta gecti test yapiyorum net negatif. 19 gun boyunca her gun test yaptim bir kere silik bile cikmadi ne mide bulantisi ne bas donmesi hicbir sey hissetmedim eminim hamile olmadigima tabii kimseye soylemiyoruz. 19.gun net iki cizgi cikti tek hatirladigim tuvalette yere çomelip korkufan bacaklarimin titredigi bu cok guclu bir duygu inanilmaz guçlu. Agladim aldiralim ddm esim hic istemedi sacmalama falan dedi... 19.gunun gecesinde rahmimde kasilmalar oldu normalmiş ilk hissettigim belirti o tutunmaya calisan bebegin bana nasil aci ve ayni zamanda mutluluk verdigiydi cok degisik bir duyguydu. doktora gittik doktor 6 haftalik guzel bir bebişimin oldugunu soyledi. Ultrasnda gosterdi ama ben donup bakmadim bakamadim bile cok korkuyordum cunku cok hazirliksiz ve hic istemedigim bir gebelikti. Neyse velhasil o gitti ben bittim... diyorumki o bana allahin aslinda istiyorsun bak sadece 4 gunde ne kadar baglandin deme sekliydi... simdi o duygulari tekrar yasamak icin herseyimi verirdim verdim de vericemde evet bazen boyle karamsarliga dustugum dogru ama o duygu bu hayatta aşktan bile daha guzeldi...

Çok tesekkur ederim. Doktorlar tutma olasiliginin %70 oldugunu soyluyorlar. Bu tabiki benim icin umut degil cunku %99 da olsa ben o %1 in icinde olurum. Malesef rabbim istemeyince olmuyor. Zaten kesin gozuyle bakmiyorum. Hem tutmasindan hem tutmamasindan korkuyorm. Aslinda tup bebegi yaptirirda tutmazsam baska yapacak bisey kalmadigindan ve benim cocugumun olmayacagi fikrine kapilmaktan korkuyorum. Ama hep biyerler de icimde hissettigim minicik bir umut tanesi de bana tup bebekle hamile kalacagimi soyluyor. Icimdeki sesi dinlemek istemiyorum cunku beni hayal kirikligina ugratmasindan cok yoruldum...

Sizin ilk tup bebek denemenizmmi ? Zormuydu zorlandiniz mi. Fiziksel den cok psikolojik olarak soruyorum. Cunku ben duygu gecişlerini cok yogun yaşiyorum

Hayallerim kucuklugumden beri var. Adim adim ilerliyorum cok yoruluyor arada dinleniyorum dinlendigim zamanlar da kafamda oluşan tek şey hayallerimi gerceklestirmek icin gücüm olmadigi...

Sonra tekrar basliyorum. Hayatta zor degilmi zaten :)

Zaten olmayan birşey icim fazla kuruntu yaptigimi dusunmeye basladim
..

Evet tam olarak bu
.. yani konuyu ben cocuga hazir degilim yapayimmi diye açmadim. Tam olarak zaten olmayan birseyi ertelemenin kafa karisikligi yasamamin normal olup olmaadigini sordum. Ama beni korkuya iten tek sey tup bebek sureci sanirim... cok korkuyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…