- 6 Mart 2015
- 1.155
- 896
- 83
- Konu Sahibi Pink_Butterfly92
-
Duygusal olarak gerçekten zor olduğu doğru.Ben çözüm odaklı yaklaşmaya çalıştım hani negatif olursa ki inşaallah olmayacak inanıyorum benIçimi rahatlatiyorsunuz. Sanirim beni kotu duygulara karamsarliga iten tup bebek sureci oldu. Yipratici zor bir surec aklimi o karistirmiş olabilir...
Benmde 1 sene sonra oldu hamilelk yani doğmasıyla ortalama 2 sene diyeblrlm. Geçen de anneme kardeşime yaş geçmiyorsa acelesi yok dedim:) çnkü artık geri dönüş olmuyor. Ben sadece hayallerin varsa önce onlrı gerçkleştir. Sonra çocuk yap. Çocukla da olabllir tabi ama zor canım.Iyi aksamlar kizlar. Size bi konuda hem danisip hemde dusuncelerimi paylasmak istiyorum. 4 senelik evliyim normalde asla cocuk istemem ama esimin duygu dusunceleri sayesinde birden istemeye olmayinca delirmeye basladim. Cevremdeki herkesin cocugu var.. Çok anaç ama sabirsiz biriyim. Aciktan da universite okuyorum ilk senem. Esim hicbiseyime karişmaz. Kendi capimda mutluyum. Neyse 4 senedir bilen bilir cocuk istiyoruz olmadi. Ocakta da tup bebek yaptirmaya karar verdik. Verdik ama benim hala tereddutlerim var. Sonradan keske 1 sene daha yapmasaydim olmasaydi derim diye cok korkuyorum. Simdi bulmus bunuyorsun diceksiniz. Ama cevremin cok etkisi var bu konuda cocugu olan herkesi dikkatle inceliyorum cok yoruluyor cok bitkin kaliyor bazisi depresyona bile girmis o cok isteyen kadinlar bile dert yaniyor. Bu tabiki beni acaba ya surukluyor. Acaba hazirmiyim degilmiyim diye kendimi sorguluyorum. Dogal yoldan hamile kalsam boyle dusunurmuydum bilmiyorum birde beni tup bebek sureci cok korkutuyor acaba bu yuzden bu dusuncelerdeyim cok karisik ruh hali icindeyim suan. Evet 4 senedir istiyorum ama bunu icten isteyip istemedigimi ve hazir olup olmadigimi nasil anlarim ? Yoksa anne rahmine bebek dustugunde mi kendini hazir hissedersin ?
Sizde nasil oldu durumlar. Hic keske biraz daha yapmasaydim evet cok guzel bir duygu ama cok zor dediginiz oldumu
6 senelik evliyim ben yeni yeni istediğimi düşünüyorum
Tam artık istiyorum herhalde derken
son günlerde eşimle bir sorun yaşadım tekrar başa sardım yanlış karar mı diye
Ama hazır hissetmiyorum
Hiç de hissetmeyeceğim herhalde
İkİ ayağımda da topuk dikenim var bazen artık bütün kemiklerim ağrıyor yorgunluktan üstelik calısan bir anneyim uykusuz işe geldiğim cok oldu hala da olur ama bir günden bir güne pişmanlığım olmadı aslında bu hayatta tek pişman olmadığım sey anne olmak keske daha önce kavussaydım kızıma, canıma evet cocugu olmayan arkadaslarım haftasonları deli gibi geziyor egleniyor istedikleri zaman uyuyorlar pazar sabahı bile saat 7 de kalkmak zorunda değiller ama bilmedikleri ve asla da bilemeyecekleri bir sey var o da evladının gülen gözlerini kokusunu hiçbir uykuya gezmeye değişemeyeceğindir.Iyi aksamlar kizlar. Size bi konuda hem danisip hemde dusuncelerimi paylasmak istiyorum. 4 senelik evliyim normalde asla cocuk istemem ama esimin duygu dusunceleri sayesinde birden istemeye olmayinca delirmeye basladim. Cevremdeki herkesin cocugu var.. Çok anaç ama sabirsiz biriyim. Aciktan da universite okuyorum ilk senem. Esim hicbiseyime karişmaz. Kendi capimda mutluyum. Neyse 4 senedir bilen bilir cocuk istiyoruz olmadi. Ocakta da tup bebek yaptirmaya karar verdik. Verdik ama benim hala tereddutlerim var. Sonradan keske 1 sene daha yapmasaydim olmasaydi derim diye cok korkuyorum. Simdi bulmus bunuyorsun diceksiniz. Ama cevremin cok etkisi var bu konuda cocugu olan herkesi dikkatle inceliyorum cok yoruluyor cok bitkin kaliyor bazisi depresyona bile girmis o cok isteyen kadinlar bile dert yaniyor. Bu tabiki beni acaba ya surukluyor. Acaba hazirmiyim degilmiyim diye kendimi sorguluyorum. Dogal yoldan hamile kalsam boyle dusunurmuydum bilmiyorum birde beni tup bebek sureci cok korkutuyor acaba bu yuzden bu dusuncelerdeyim cok karisik ruh hali icindeyim suan. Evet 4 senedir istiyorum ama bunu icten isteyip istemedigimi ve hazir olup olmadigimi nasil anlarim ? Yoksa anne rahmine bebek dustugunde mi kendini hazir hissedersin ?
Sizde nasil oldu durumlar. Hic keske biraz daha yapmasaydim evet cok guzel bir duygu ama cok zor dediginiz oldumu
Yipratici zor bir surec olmadığıni düşünün. Kendinizi motive edecek olan yine sizsiniz.Içimi rahatlatiyorsunuz. Sanirim beni kotu duygulara karamsarliga iten tup bebek sureci oldu. Yipratici zor bir surec aklimi o karistirmiş olabilir...
Öyleyse neden kürleri denemeden tüp düşünüyorsunuz kürler çok etkili olabılıyor özellikle yumurtlama zamanına denk getırebılırseniz ..
Bire bir aynı şeyleri yaşamış bir insan olarak yazayım dedim ; ben de 5 yıllık evliyim yaşınızı bilmiyorum ama ben 2 gün önce 26 oldum Ve 5 yıllık evliyim. Ben de ilk 8-9 ay kadar Doğum kontrol hapıyla korundum.Gerek yaşım gerek borçlardan dolayı istemedik.Hatta olursa olur şeklinde bırakıp bir dönem de dikkat ettik.Tabi bu süreçte ben çocuk aman aman istemediğimi sorumluluklar Ve sizin de saydığınız sebeplerden dolayı pek de sıcak değilim.
Yay burcuyum, bilen bilir rahatlığa Ve özgürlüğüne acayip düşkün bir burca sahibim ; bununla beraber yükselenim de yay
Gel zaman git zaman baktım yavaş yavaş arkadaşlarım evleniyor tatlış bebişleri oluyor. Ben evlendikten 1 ay Sonra ablam ikinci çocuğuna hamile kaldı ki ilkinde ben çocuktum daha.Yeğenimi çok sevdim, çocuk sevgisini o zaman tattım diyebilirim . Bir gün üstelik evlilik yıl dönümümüzde iş çıkışıyım Ve acayip yağmur yağıyor o küçücük çocuk mutlu olsun diye söz verdiğim oyuncak arabayı götürürken buldum kendimi. Allah ım dedim bir insan bir çocuğun küçücük gülümsemesi için neler yapıyor.Kendimi şaşkınlıkla izledim.
Biraz sanırım atlayarak yazıyorum ama uykum kaçtı anca toparlayabiliyorum kusura bakmayın. Bir kere prolaktinim yükselmişti ve bu sebeple Doğum kontrol hapını bırakmıştım. Eşim çok çocuk sever ama bana hiçbir zaman ısrarcı olmamıştır.Acelesi yok sorun olursa da ne yapalım herşeyi yapar en son evlatlık alırız diyen bir insan olmuştur. Gel gelelim ailesine bu durumu pek de anlatamadık.
Bir süre Sonra ilişkimiz çok düzenli olmasa da ama sık olmasına rağmen hiç gebelik de olmayınca yumurtlama takibine başladım. Bunlara başladım ama sizin şu anki ruh halinizdeydim. Bir kere çok düşük değerde pozitif aldığım gün eşimle çok çok sevindik görümcemlere falan söyledik.Ne kadar sevinsem de bir tedirginlik vardı ama mutluluğum ağır bastı. Ancak 2 gün içinde adet olmuştum. Sanırım bu durum çocuk isteğimi kamçıladı.
Bir daha da pozitif görmeyince geçtiğimi yıl tüp bebeğe karar verip klinik ismi veriliyor mu bilgim çok yok. Araştırdığım Ve içime çok sinen bir kliniğe gittik.Nedensiz infertilite ve aşılama önerildi . Ben çalışıyordum erteleyip durduk.Bunu seyreden 3.ayın sonunda işten çıktım ama bu yıla kadar erteleyip durduk. Şu an ilk denememi yaptım Ve içimdeki embriyonun varlığı hem beni huzurlu hem de ya tutunamazsa endişesi var. Tutunsun diye çok çok dua ediyorum Rabb ime
Edit: sizin dışınızda belki sizin bile okuyacağınız meçhul çok çok uzun olmuş.Sanki kendi konummuş gibi özür dilerim rahatsızlık verdiysem.
Duygusal olarak gerçekten zor olduğu doğru.Ben çözüm odaklı yaklaşmaya çalıştım hani negatif olursa ki inşaallah olmayacak inanıyorum benSonra ne yapalım gibi gibi bir de b planı oluşturdum diyelim kendimce.Çok da başarılı olduğum söylenemez şu an içinde bulunduğum duruma bakılırsa ama elimden geleni yaptım Ve gerisi takdiri ilahi rahatlığı var sanırım.Bir yerden başlamak lazımdı Ve ben daha fazla geç kalmak istemedim.
İsterseniz Psikolojik destek alabilirsiniz, karar konusunda kendinizi dinlemenize yararı olabilir diye düşünüyorum.
Umarım istediğiniz zamanda hayırlı bir şekilde kucağınıza alırsınız yavrunuzu . Ben duygusallık dışında ki normalde hiç de öyle duygusal bir yapım olmamasına rağmen bir tek o konuda zorlandım.Onun dışında şu anda düşük olmaması için ve bebeğimin tutunması için progestan iğne kullanıyorum o biraz sıkıntı oluyor Ve bence 3 ay da yaptırsam buna değer. Onun dışında belki de ilk denemem diyedir bilemiyorum korktuğum kadar bişey yaşamadım çok şükür
Sormak istediğiniz bişey olursa özelden de yazabilirsiniz
Benmde 1 sene sonra oldu hamilelk yani doğmasıyla ortalama 2 sene diyeblrlm. Geçen de anneme kardeşime yaş geçmiyorsa acelesi yok dedim:) çnkü artık geri dönüş olmuyor. Ben sadece hayallerin varsa önce onlrı gerçkleştir. Sonra çocuk yap. Çocukla da olabllir tabi ama zor canım.
hazir olmadan cocuk yapmayin
o sikayet eden anneler hazir olmadan dogurduklari icin oyleler
bence bir kadin aklindaki gonlundeki herseyi gerceklestirdikten sonra dogurmali
cocuklu hayat bambaska , kendiniz ikinci planda kaliyorsunuz cocuktan sonra herseyde oncelik cocuk oluyor
hayatta hala beklentisi olan , hayalleri olan bir kadin icin cocuk tum hayalleri erteletiyor
once hayallerinizi gerceklestirin sonra cocuk yapin
4.5 yil sonra bebek sahibi olduk. Ben hic hic hic istemiyordum gerçekten. Ama bir sure sonra toplum seni mecbur bırakıyor. Istemesen de istiyor gibi hissediyorsun. Simdi 9 günlük bir yavrum var. Tabi tam olarak çocuklu hayati bilmiyorum.
Ama zaten 4 senedir olmamis, 1 sene ertelemek sizin bütün sansinizi kaybetmenize de sebep olabilir. Ben olsam bu riski almazdim.
Eğer hayat boyu ben cocuk istemiyorum diyorsaniz, evet bekleyin. Ama ilerde bir gun olsun diyorsaniz, sizin istediginiz zaman olmayabilir zaten 4 sene olmamış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?