- 26 Nisan 2016
- 500
- 365
- 18
- 38
evet sadeve sadece ilk mesajini okumustum. sevindim. ama dedigim gibi. benimde basimdan boyle bir olay gevti ve ben unuttum. kendi kmdime hatirlatmiyorum. yoksa kisacik ömrüm heba olur, hem benim hem eşimin hem cocuklarimin.Ana siz benim yazdıklarımı okumamışsınız ki!
Ben bebeğe zarar vermek için sıkmadım kesinlikle onu gözümden bile sakınıyorum 1 aydır canım cips çekiyor ve bebeğime zararı olur diye yemiyor um
O an daral geldi nefes alamadım hani o anlarda bir yerlerden destek almak istersiniz ya tamda öyle oldu boğuluyordum sanki ve göğsümü falanda sıktım
korkma hiçbirşey olmaz. burdaki bazı arkadaşlara anlam veremiyorum.okb ve panik atağı olan birine ne cümleler sarfediyorlar.Sizce zarar görmüşmüdür?
Önce dikkat çekmek için büyük harflerle yazmayı kes zira yasak...KARDEŞ SEN BUKADAR SİNİRLİYSEN ÇOCUĞA NASIL TAHAMMÜL EDECEKSİN DÖVER DURURSUN...
Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim canım benim:)Tum mesajları okudum, o kadar güzel tavsiyeler var ki...
Esini ve bebegini uzmek istemedigin cektigin vicdan azabindan belli, olan oldu takma kafana ve sakin canini sikma...
Herkesin dedigi seyi diyecegim aslinda randevunu erkene al, hamile oldugun icin mutlaka ona gore bir yol izlenir. Herkes bir seyler yasar kimi asabilir kimi takili kalir, bunu eger kendin asamiyorsan yardim almaktan cekinme, hamilelik durumun mutlaka dikkate alinacaktir, rahat ol.
Ve evet onunla konus, gununu anlat, hayallerini anlat, babasiyla oturun muhabbet edin ufaklikla, onu beklediginizi gun saydiginizi, onu ve birbirinizi cok sevdiginizi anlatin. Sarilin muzik dinleyin, yuruyuslere cikin, film izleyin, ve mutlaka hem birbirinize hem ona sarilin...
Sen iyi bir anne olacaksin ve iyi bir essin emin ol...
Bunu da atlatacaksin, elimizde olmuyor bazen tepkilerimiz, uzme kendini.
Bundan sonra hep burda guzel haberlerini, mutluluklarini gormek dilegiyle
SuperGüzel dileklerin için çok teşekkür ederim canım benim:)
Rabbim bebeğime kavuştursun yeter o zaman buraya güzel anılarımıda yazacağım inşallah dün onu düşüne düşüne sarıla sarıla uyuyabildim ancak çok güzel bir duyguymuş canım çok rahatlattı çok şükür:)(
Empati yoksunluğu var sanırım sizde bir destek alın !?BENCE SEN TAMAMEN TEDAVİ OLUP ÇOCUK SAHİBİ OLMALIYDIN
Çok sağolun siz eleştirseniz bile gam değil inanın çünkü niyetini belli yardımcı olmak...korkma hiçbirşey olmaz. burdaki bazı arkadaşlara anlam veremiyorum.okb ve panik atağı olan birine ne cümleler sarfediyorlar.
fakar şu var sizin stressli haliniz bebeğinizi her saniye etkiliyor. bebeğinizin mutlu, kendi kendine oynayabilen, etrafa gülücük saçan, rahat rahat uyuyan bi çocuk mu olmasını istersiniz yoksa sürekli ağlayan, huzursuz bi çocuk olmasını mı?
bu biraz da sizin elinizde. anlıyorum mazeretiniz var fakat bir bebek dünyaya getirmeye kara verdiğinizde bunun sorumluğunu da üzerinize almış oldunuz. üstelik bu durum katlanarak ilerleyecek. ne ekerseniz onu biçersiniz. çocuk yetiştirirken de sebat etmek zorundasınız. malesef mazeret kabul etmiyor bu durum. çocuğunuz mutlu olduğunda siz de mutlu olacaksınız o mutsuzsa siz de mutsuzsunuz demektir. bunu atlamayın lütfen.
hastalığınızı atlatmak için bunu asla aklınızdan çıkarmayın. öncelikli amacınız mutlu bir anne olmak olsun. tacize uğramışsınız bu tabi ki travmatik bir durum. sakın bu durumu normal karşıladığımı düşünmeyin ama kaç yıl üzerinden geçmiş bir olayı hayatınızın meselesi yaparsanız sizi mutsuz etmeye devam edicek. oysa sizin yaşamaya değer bir hayatınız var neden geçmişe takılıp kalmayı seçiyorsunuz anın mutluluğunu tatmak varken?
bunları sizi eleştirmek için değil sizin zihninizde yeni bir kapı aralamak farkındalık yaratmak için söylüyorum.
oturup hastalığınızın geçmesini, bebeğinize birşey olup olmadığı konusunda endişelenmeyi bırakın. hava çok güzel yürüyüş yapın temiz hava alın. sevdiğiniz birşeyden yiyin. beğendiğiniz bir kıyafet alın. bebeğinizin odasını hayal edin, çizin yaptırın. ona kendi ellerinizle birşeyler hazırlayın. eşinizin mutlu olacağı birşeyler yapın. ve herşeyden önemlisi affedin gitsin. affetmeyi öğrenemezseniz mutluluğa kapı açamazsınız.
ve burdaki öfke kusan söylemleri kaale almayın. herkes birtane.siz de öylesiniz. kendinize kötülük etmeyin. bu anınız birdaha geri gelmeyecek.
Sağol canım Rabbim de bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsinsevgili @Hertain geçmiş olsun.. Umarım bir daha yaşamazsın böyle bir kriz.. Diğer arkadaşların dediği gibi biran önce terapine başla 2 ay bekleme... Sana iyi gelecektir.. Bebeğine bir şey olmamıştır.. İçini ferah tut.. Önceden kadınlar hamile olduklarını bilmeden ağır işlerde çalışırlarmış.. Rabbim onu koruyordur. Yaşayacak günü varsa sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin Allah..
Bitki çayı için evet hamilelikte önermiyor doktorlar aklında olsun.. Doktoruna danışmadan içme sakın.. Umarım bu kötü anıları tamamen belleğinden silersin ve bebeğinle yepyeni bir başlangıç yaparsın.. Bu travmaların hamilelilikte gün yüzüne cıkıp seni sinir krizlerine sürüklemesi normal .. Çünkü genel olarak hamilelikte duygu yoğunlu hat safhalara çıkıyor.. Alınganlık artıyor falan. O yüzden kendine de yüklenip bir de vicdan azabı cekme.. Eşin yanında ne mutlu sana .. Hep destek olsun sevginiz artsın inşaallah..
Çoğu depresyon hastasına gebelik tavsiye edildiğini duymuştum.. Dünyaya getireceğin bir bebek .. sana iyi gelir.. Onun sevgisi ilgisi seni kötü şeyleri düşünmekten alıkoyar..
Allah yardımcın olsun.. tedavine devam et 2 ay bekleme.. Her şey güzel olacaktır.
Eşimle haberleştik 3 gün sonraya alınmış randevu:)))Sizin durumunuzda 2 ay beklemek büyük hata olur. Bence daha önce bir şeyler yapın.
İnan bende senin gibi düşünüyorum arkadaşım şuan desteğe bile ihtiyacı yok herşeyin ilacı Zaman ve inanıyorum herşey düzelecek sadece kendine meşgul edecek bişeyler bulması gerekiyor en son dediğin gibi en son aşamada destek almalı çünkü ona bebeği çok iyi gelecek bunlarada takıldığına oda pişman olacak hepsi geride kalacak çünkü haksız mıyımHamileyken saç boyatmaya bile temkinli yaklaşıyor ken doktorlar antidepresan hiç kullandırmazlar canım zaten de kullanma kendini 2 ay sonra doktor herşeyi düzeltecek diye motive etme bence..Madem bu bebeği doğuracaksın kendi kendini iyi etmeye çalış.. Açık havada bol yürüyüş,güzel bir tatil ,kafanı oyalayacak vaktini alacak halkeğitim merkezlerindeki kurslardan biri,namaza başlamak,kuran öğrenmek kısaca sana iyi gelen herşeyi yapmak hiç boş kalmamak kafanı yeni şeylerle doldurmak..Bunlar antidepresandan daha etkili buna inan.. Bebeğini kucağına aldıktan sonrada baktın sıkıntıların tekrar başlıyor emzirmeyi bırakıp tedaviye başlarsınız..En iyi ilaç seni mutlu eden şeyler le meşgul olmak.. Düşünmeye fırsat bırakmamak.. Geçmiş olsun.
Maşallah. Allah esınden razı olsun. Benim de sana benzer bi öyküm var fakat şimdilik öfke nobetlerımı kontrol altına aldım cok sukur. Ama benim eşim bana zerre destek degıldır. Bu da hayatı cok zorlastırıyor. Sen cogumuzun dedıgı gıbı tedavıne basla.Çok anlayışlı canım yani bu hayatta tek şansım o onu çok seviyorum oda beni çok seviyor hatta boşanalim dedim seni üzmek istemiyorum dedim kabul etmedi.
Allah razı olsun sizlerden
Haklısın canım:))İnan bende senin gibi düşünüyorum arkadaşım şuan desteğe bile ihtiyacı yok herşeyin ilacı Zaman ve inanıyorum herşey düzelecek sadece kendine meşgul edecek bişeyler bulması gerekiyor en son dediğin gibi en son aşamada destek almalı çünkü ona bebeği çok iyi gelecek bunlarada takıldığına oda pişman olacak hepsi geride kalacak çünkü haksız mıyımFreyza__ @Hertain
Çok sağolun siz eleştirseniz bile gam değil inanın çünkü niyetini belli yardımcı olmak...
Bugün dönüm noktası benim için sayanizde çünkü mutsuzluk yaratmaktan bıktım yoruldum.
Tavsiyelerinizi dikkate alıcam Allah razı olsun bizim sizin gibi bilinçli insanlara ihtiyacımız var
Seni ve güzel haberlerini okuyacağımız zamanlar belki yarın belki yarındanda yakın bebeğimHaklısın canım:))
Dönüm noktam bugün sana buradan güzel güzel haberler yazacağım inşallah:)
Seninde güzel haberlerini alırız inşallah canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?