BEN İYİ BİR EŞ VE İYİ BİR ANNE OLAMADIM:(

Şimdi zarar gelmemiştir de doğumdan sonra o çocuğun zarar göreceği kesin.bir an önce tedavini ol sakinleş doğduğunda aglicak durmucak emmicek kolik olacak saatlerce susmucak uyumucak.yani sinirleniyorum diye çocuğu yerden yere mi carpacaksin sussun diye? Aman diyim sakin ol.

evet sadeve sadece ilk mesajini okumustum. sevindim. ama dedigim gibi. benimde basimdan boyle bir olay gevti ve ben unuttum. kendi kmdime hatirlatmiyorum. yoksa kisacik ömrüm heba olur, hem benim hem eşimin hem cocuklarimin.

bence ilk gebeliğinde de kullandığın ilaçlar var demiştin sanırım hamilelikten önce de sıkıntıların varmış. Ama böyle yaparak hem bebeğine hem kendine zarar veriyorsun. 2 ay bir randevu için çok geç. Neden 2 ay sonraya attı ki anlamadım. Başka bir yerden en erken randevuyu almaya çalışın. İki aya kadar sen daha fazla zarar verebilirsin çünkü canım. Sakin olmaya çalış, seni rahatlatacak müzikler dinle, ılık duş al rahatlamaya çalış. Geçmiş olsun. Birde acaba sen bebek için kendini hazır mı hissetmiyorsun?

Sizce zarar görmüşmüdür?
korkma hiçbirşey olmaz. burdaki bazı arkadaşlara anlam veremiyorum.okb ve panik atağı olan birine ne cümleler sarfediyorlar.
fakar şu var sizin stressli haliniz bebeğinizi her saniye etkiliyor. bebeğinizin mutlu, kendi kendine oynayabilen, etrafa gülücük saçan, rahat rahat uyuyan bi çocuk mu olmasını istersiniz yoksa sürekli ağlayan, huzursuz bi çocuk olmasını mı?
bu biraz da sizin elinizde. anlıyorum mazeretiniz var fakat bir bebek dünyaya getirmeye kara verdiğinizde bunun sorumluğunu da üzerinize almış oldunuz. üstelik bu durum katlanarak ilerleyecek. ne ekerseniz onu biçersiniz. çocuk yetiştirirken de sebat etmek zorundasınız. malesef mazeret kabul etmiyor bu durum. çocuğunuz mutlu olduğunda siz de mutlu olacaksınız o mutsuzsa siz de mutsuzsunuz demektir. bunu atlamayın lütfen.

hastalığınızı atlatmak için bunu asla aklınızdan çıkarmayın. öncelikli amacınız mutlu bir anne olmak olsun. tacize uğramışsınız bu tabi ki travmatik bir durum. sakın bu durumu normal karşıladığımı düşünmeyin ama kaç yıl üzerinden geçmiş bir olayı hayatınızın meselesi yaparsanız sizi mutsuz etmeye devam edicek. oysa sizin yaşamaya değer bir hayatınız var neden geçmişe takılıp kalmayı seçiyorsunuz anın mutluluğunu tatmak varken?

bunları sizi eleştirmek için değil sizin zihninizde yeni bir kapı aralamak farkındalık yaratmak için söylüyorum.

oturup hastalığınızın geçmesini, bebeğinize birşey olup olmadığı konusunda endişelenmeyi bırakın. hava çok güzel yürüyüş yapın temiz hava alın. sevdiğiniz birşeyden yiyin. beğendiğiniz bir kıyafet alın. bebeğinizin odasını hayal edin, çizin yaptırın. ona kendi ellerinizle birşeyler hazırlayın. eşinizin mutlu olacağı birşeyler yapın. ve herşeyden önemlisi affedin gitsin. affetmeyi öğrenemezseniz mutluluğa kapı açamazsınız.

ve burdaki öfke kusan söylemleri kaale almayın. herkes birtane.siz de öylesiniz. kendinize kötülük etmeyin. bu anınız birdaha geri gelmeyecek.

KARDEŞ SEN BUKADAR SİNİRLİYSEN ÇOCUĞA NASIL TAHAMMÜL EDECEKSİN DÖVER DURURSUN...
Önce dikkat çekmek için büyük harflerle yazmayı kes zira yasak...
Al bir bozuk zihniyet daha!
Şuan kendimi iyileştirmeye çalışıyorum sizin saçma sapan yorumlarınızla uğraşmak istemiyorum bir daha yorum yazmazsanız sevinirim.
Öz eleştiri yaptım diye sizede bu kadar avam yazı yazma hakkını vermez

Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim canım benim:)
Rabbim bebeğime kavuştursun yeter o zaman buraya güzel anılarımıda yazacağım inşallah dün onu düşüne düşüne sarıla sarıla uyuyabildim ancak çok güzel bir duyguymuş canım çok rahatlattı çok şükür:)(

Super
Bir de seni uzen seyleri gormemezlikten gelmeye burdan basla bence, ilk adimin olsun, canini sikan negatif yorumlari gorme ve cevap verme, gerildigine degmez.

Çok sağolun siz eleştirseniz bile gam değil inanın çünkü niyetini belli yardımcı olmak...
Bugün dönüm noktası benim için sayanizde çünkü mutsuzluk yaratmaktan bıktım yoruldum.
Tavsiyelerinizi dikkate alıcam Allah razı olsun bizim sizin gibi bilinçli insanlara ihtiyacımız var

Sağol canım Rabbim de bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
Bende inanıyorum bebeğim bana iyi gelecek eminim onu çokkk seviyorum

Hamileyken saç boyatmaya bile temkinli yaklaşıyor ken doktorlar antidepresan hiç kullandırmazlar canım zaten de kullanma kendini 2 ay sonra doktor herşeyi düzeltecek diye motive etme bence..Madem bu bebeği doğuracaksın kendi kendini iyi etmeye çalış.. Açık havada bol yürüyüş,güzel bir tatil ,kafanı oyalayacak vaktini alacak halkeğitim merkezlerindeki kurslardan biri,namaza başlamak,kuran öğrenmek kısaca sana iyi gelen herşeyi yapmak hiç boş kalmamak kafanı yeni şeylerle doldurmak..Bunlar antidepresandan daha etkili buna inan.. Bebeğini kucağına aldıktan sonrada baktın sıkıntıların tekrar başlıyor emzirmeyi bırakıp tedaviye başlarsınız..En iyi ilaç seni mutlu eden şeyler le meşgul olmak.. Düşünmeye fırsat bırakmamak.. Geçmiş olsun.

İnan bende senin gibi düşünüyorum arkadaşım şuan desteğe bile ihtiyacı yok herşeyin ilacı Zaman ve inanıyorum herşey düzelecek sadece kendine meşgul edecek bişeyler bulması gerekiyor en son dediğin gibi en son aşamada destek almalı çünkü ona bebeği çok iyi gelecek bunlarada takıldığına oda pişman olacak hepsi geride kalacak çünkü haksız mıyım Freyza__ @Hertain

Çok anlayışlı canım yani bu hayatta tek şansım o onu çok seviyorum oda beni çok seviyor hatta boşanalim dedim seni üzmek istemiyorum dedim kabul etmedi.
Allah razı olsun sizlerden
Maşallah. Allah esınden razı olsun. Benim de sana benzer bi öyküm var fakat şimdilik öfke nobetlerımı kontrol altına aldım cok sukur. Ama benim eşim bana zerre destek degıldır. Bu da hayatı cok zorlastırıyor. Sen cogumuzun dedıgı gıbı tedavıne basla.

Yaşadığıniz durum hakkında az çok fikrim var bende bazen yaşadığım için. O zaman sadece derin derin nefes alın ve bu sınırı uzerinizden atmaya çalışın. Bu gerçekten insanı çok yoruyor ben bu krizlerden sonra konuşmaya hal bulamıyorum. Tek çare geldiği anda kontrol edebilmek bence

Haklısın canım:))
Dönüm noktam bugün sana buradan güzel güzel haberler yazacağım inşallah:)
Seninde güzel haberlerini alırız inşallah canım

ben hemcinslerimin mutlu olmasını istiyorum:) hem mutlu hem bilinçli hem de kendini seven kadınlar görmek istiyorum çevremde, heryerde. aslında daha çok kadınların böyle olmasını istiyorum çünkü biz çocuk yetiştiriyoruz ve doğacak olanlar bizim devamımız şeklinde geliyor. o yüzden güçlü, sağlıklı ve daha iyi olması gereken bizleriz. bununla beraber kadınlar pskolojik rahatsızlıklara çok daha fazla meyilli oluyor erkeklere göre. erkeklerden farklı işliyor mekanizma:) o yüzden kendinizi suçlamayın iyi anne değilim iyi eş değilim filan diye. sadece farkında olun o zaman daha rahat atlatıcaksınız. benim böyle konuştuğuma bakıp gerçekten pskolojisi çok düzgün, mükemmel, aşırı pozitif bi insan olduğumu sanmayın. benim de var gereksiz takıntılarım saçma buluyorum bazen yaptıklarımı. hep mükemmelini arıyorum ama olmuyor işte.çünkü ben de dahil olmak üzere hiçbirşey mükemmel değil. sadece farkına varıp düzeltmemiz gereken şeyler var. bunu böyle düşünürseniz kendinizle barışıyorsunuz. hayatta herşey bir dengeye ulaşmaya çalışıyro biz de öyle. ipte yürüyen insanın sola doğru kaydığında hemen kendini sağa atması gibi hayat aslında. değişimleri fark edip çaba sarfetmek lazım.

aslında şimdi geldi aklıma.forumda etkinlikler de düzenlenebilir. aynı illerde yaşayanlar toplanıp bi buluşsa filan güzel bi sinerji olabilir:) grup terapisi gibi :) belki de vardır da ben bilmiyorumdur o da olabilir.

Haklısın canım:))
Dönüm noktam bugün sana buradan güzel güzel haberler yazacağım inşallah:)
Seninde güzel haberlerini alırız inşallah canım
Seni ve güzel haberlerini okuyacağımız zamanlar belki yarın belki yarındanda yakın bebeğim

Ben senin yerinde olsam babama gider kucukken amcamın oglu bana tacizde bulundu sen savunmak yerine gittin 10gun sonra onunla konustun derim senin asil sikintin bu olayi atlatamamis olman ve bastirilman git babana aynen oyle de inan tum sikintilarin gidecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…