BEN İYİ BİR EŞ VE İYİ BİR ANNE OLAMADIM:(

Zaten hamileliğin ilk ayları duygusal dengesizlikler yaşanıyo seninki sinir olarak göstermiş kendini
El üstünde tutulacak dönemdesin üzme üzdürme canım.
Canım eşimden yana sıkıntım yok dediğim gibi beni eski olaylarda etkilemiyor bilinç altımda olmasının dışında daha bir sürü sorun var burda açıklayamayacağım şekilde

Canım 2. sayfada anlattım bak istersen
Yüreğime su serptin Allah razı olsun

geçmişte yaşanan kötü anıları hastalarının belleğinden atan psikiyatristler var duymuştum.
bardak boşaltma yöntemi idi ismi yanılmıyorsam.
onu bir araştır ve ruhunu o kötü anılardan kurtar canım.

Evet galiba hep bastırıyoruz kendimizi mesela 1 ay oldu cips koymadım ağzıma ama adını söylerken bile ağzım sulanıyor sağlıksız diye
Yani biz duygularımızı bastırdığımızdanmı oluyor acaba
Eşimi üzmeyeyim diye neredeyse yine bir aydır ağlamadım sızlanmadım ama dün çok fena patladım

Karnındaki bebeğe bile bunu yapıyosan doğunca haberlerde izleriz artık cani anne diye. Kendinizi anneliğe hazır hissetmiyorsanız doğurmayın. Herkes anne olmak zorunda değil.

ille ki etkilemiştir canım, kolay şeyler değil anlattıkların.
bak benim konularıma bak, hamilelikle ilgili açtığım,
hani benim derdim de yok ama buluyorum,
hamilelik psikolojisi ayrı bir şey...

ama sen pozitif düşünce yapısını hayatına yedirmeye çalış, hamilelikte zor olsa bile sonrasında atlatacaksın tüm dertlerini.
eşinle de gerekirse bazen ayrı takılın.

Alıcam zaten ama ailem arkamda gerçekten durmadı davranışlarımı hep normal olarak gördüm onlarda bırakın bi destek aldırmayı bana inanmadılar bile yani evlenene kadar bir sorun yok zannediyordum hala daha yoktu bu son bir aya kadar

Allah razı olsun randevuyu erkene alacam:)

Karnındaki bebeğe bile bunu yapıyosan doğunca haberlerde izleriz artık cani anne diye. Kendinizi anneliğe hazır hissetmiyorsanız doğurmayın. Herkes anne olmak zorunda değil.
Can'ım çok sert olmuş eleştirin onun yerine koy kendini ve hormonlarıda hesapla kat rica ediyorum ve ilk konu açtığında bir pişmanlık var bunuda göz ardı etme derim iyi günler

çayı doktora sormadan kullanmayasın, hamilelikte pek çok bitçi çayı önerilmez.

bir de çok kendine yüklenme, öncesinde sorun yaşamayan bizler bile hamilelik etkisi ile bazen saçmalayabiliyoruz.
Tamm canım çok sağol bu çay işini bilmiyordum
Bencede herkes hamilelikte illa bi buhranlı zaman geçirmiştir o yüzden bu saatten sonra sadece bebeğimle konuşacam sizin listenizin fotosunu çektim zaten sık sık ona bakacam ve tabikide destek alacam Allah razı olsun ilaç gibisiniz:)

Canım gittim özel danışmanlarada ve 3 üde ilaç destekli terapi yaptı
Ama yakın zamanda gidecem dr eşim randevu almaya çalışıyor
Terapinin yetmediği ilaçlı tedaviye yönlendirilen durumlar var. Sizin yaşadığınız şey oldukça ağır ilaçsız yetersiz kalabilir. Hamileliğiniz sizi daha da zorlayabilir. Gerçekten iyi bir dr a görünün. Hangi ildesiniz, maddi açıdan rahat mısınız?

Mesele yalnızca kendisini ilgilendirseydi daha anlayışlı daha telkin edici bir destek mesajını elbette hakederdi. Ama ruhsal anlamda problemleri olup bunu henüz çözmeyi başaramamış birinin anne olması çok riskli. Bebeğe üzüldüm
Can'ım çok sert olmuş eleştirin onun yerine koy kendini ve hormonlarıda hesapla kat rica ediyorum ve ilk konu açtığında bir pişmanlık var bunuda göz ardı etme derim iyi günler

Ana siz benim yazdıklarımı okumamışsınız ki!
Ben bebeğe zarar vermek için sıkmadım kesinlikle onu gözümden bile sakınıyorum 1 aydır canım cips çekiyor ve bebeğime zararı olur diye yemiyor um
O an daral geldi nefes alamadım hani o anlarda bir yerlerden destek almak istersiniz ya tamda öyle oldu boğuluyordum sanki ve göğsümü falanda sıktım

Tum mesajları okudum, o kadar güzel tavsiyeler var ki...
Esini ve bebegini uzmek istemedigin cektigin vicdan azabindan belli, olan oldu takma kafana ve sakin canini sikma...
Herkesin dedigi seyi diyecegim aslinda randevunu erkene al, hamile oldugun icin mutlaka ona gore bir yol izlenir. Herkes bir seyler yasar kimi asabilir kimi takili kalir, bunu eger kendin asamiyorsan yardim almaktan cekinme, hamilelik durumun mutlaka dikkate alinacaktir, rahat ol.
Ve evet onunla konus, gununu anlat, hayallerini anlat, babasiyla oturun muhabbet edin ufaklikla, onu beklediginizi gun saydiginizi, onu ve birbirinizi cok sevdiginizi anlatin. Sarilin muzik dinleyin, yuruyuslere cikin, film izleyin, ve mutlaka hem birbirinize hem ona sarilin...
Sen iyi bir anne olacaksin ve iyi bir essin emin ol...
Bunu da atlatacaksin, elimizde olmuyor bazen tepkilerimiz, uzme kendini.
Bundan sonra hep burda guzel haberlerini, mutluluklarini gormek dilegiyle

Bunu araştıracam canım çok sağol

@Hertain bir de ben de hamilelikte bebeğin her şeyi hissettiğine ve mutlu hamilelerin mutlu çocukları olduğuna inanıyorum.
ama bir günlük bir olaydan illa bebeğinin mutsuz olacağı çıkarımını yaparsak o zaman da mutlu bebek kalmaz ortalıkta.

siz genel olarak sakin kalmaya çalışın, bugünü siz unutun, o da unutacaktır.

Tamam haklısın hepimiz üzüldük ama insan istedikten sonra değişir belki karnındaki Melek'ten güç alarak bütün bunları aşacak dilerim herşey çok güzel olur bu günleri geride kalır @Hertain de bu konuda çabalıyor bence düzelecek herşey

sevgili @Hertain geçmiş olsun.. Umarım bir daha yaşamazsın böyle bir kriz.. Diğer arkadaşların dediği gibi biran önce terapine başla 2 ay bekleme... Sana iyi gelecektir.. Bebeğine bir şey olmamıştır.. İçini ferah tut.. Önceden kadınlar hamile olduklarını bilmeden ağır işlerde çalışırlarmış.. Rabbim onu koruyordur. Yaşayacak günü varsa sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin Allah..

Bitki çayı için evet hamilelikte önermiyor doktorlar aklında olsun.. Doktoruna danışmadan içme sakın.. Umarım bu kötü anıları tamamen belleğinden silersin ve bebeğinle yepyeni bir başlangıç yaparsın.. Bu travmaların hamilelilikte gün yüzüne cıkıp seni sinir krizlerine sürüklemesi normal .. Çünkü genel olarak hamilelikte duygu yoğunlu hat safhalara çıkıyor.. Alınganlık artıyor falan. O yüzden kendine de yüklenip bir de vicdan azabı cekme.. Eşin yanında ne mutlu sana .. Hep destek olsun sevginiz artsın inşaallah..

Çoğu depresyon hastasına gebelik tavsiye edildiğini duymuştum.. Dünyaya getireceğin bir bebek .. sana iyi gelir.. Onun sevgisi ilgisi seni kötü şeyleri düşünmekten alıkoyar..

Allah yardımcın olsun.. tedavine devam et 2 ay bekleme.. Her şey güzel olacaktır.

Bu psikoloji ile nasil cocuk buyuteceksin
vhalla ben yaridan fazla saglam piskoloji ile yeri geliyor beziyorum...cok aci cekiceksin
cunku cocuk baska bisey...eh yeter be deyip gidemiyorsun oteki odaya bile....ayvayi yedin soyliyim

Sen hangi sıfatla bunları yazıyorsun kimsin!?
Ben iyi bir anne olacağımdan eminim ama senin iyi bir insan olmadığından daha da eminim!
Senin amacın yardımcı olmak değil bebeğimi düşünmek hiç değil senin amacın belli...O mahalle aralarında dedikoducu çirkin fesat teyzeler varya işte tamda onlardansın.
Bende senin hayatındaki bütün insanlara acıdım inşallah çocuğun olmaz zira bu zihniyetle çokta zor zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…