2,5 aylık bir bebeğe karnınızı sıktınız diye zarar veremezsiniz. Stres insana kötü gelebilir ama insanı zinde tutan da odur. Stres olmasaydı amaçsızca, uyuşturulmuş gibi yaşardık. Bir de bilimsel çalışmalar bugünkü metotlar, kontrol altına alınabilen değişkenler ve araştırmaya ilişkin diğer bazı hususlarla sınırlıdır. Dünyanın her yerinde daima aynı sonucu veren (fen bilimleri dışında) çalışmaların sayısı çok değildir. Hele ki sosyal bilimlerde her konuda 2×2=4 demek kolay değildir. Yani demem o ki sizin de bebeğinizin beyin gelişimi durdu ya da geri kaldı diyemeyiz. İnşallah öyle de değildir.
Size tavsiyem kitap okumak, müzik dinlemek yerine ince el işi gerektiren şeylerle ilgilenmeniz. Örneğin dantel, örgü, ahşap işçiliği, boyama vs aklınıza ne gelirse. Bunlar sizin tüm dikkatinizi elinizdeki işe vermenizi sağlayacak, sakinleştirecektir. Elbette en başta tedavinizi alın.
Bunun dışında şunu mutlaka sorun kendinize;
-Bu durumu ben mi istedim?
-Hayır!
-Bunu değiştirebilir miyim?
-Hayır!
-Peki, yapabileceğim şey nedir?
-Allaha güvenmek. Bana yaşatılanın hesabını soracağı güne güvenmek ve ondan yardım istemek.
Bol bol dua edin. Ben de sizin için edeceğim. Siz bebeğini düşünen bir annesiniz ve annelik size çok yakışacak. O bebek size kimsenin veremeyeceği güzelliklerle gelecek. Hepimiz zor imtihanlardan geçiyoruz. Kimimiz sağlık, kimimiz para, kimimiz huzur, evlat, iş .... bazem de hepsinden parça parça. Allah der ki "Mutlaka her zorluktan sonra bir kolaylık vardır. Her zorluktan sonra bir kolaylık vardır". Ona sığının ve Ondan sabırla yardım isteyin. Size mutlaka elini uzatacaktır. O bizi asla yarı yolda bırakmaz. Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı ve tüm sıkıntılarınızı atlatmanızı canı gönülden diliyorum.