Ben iyi hissetmiyorum.

Çok haklısınız. Mesela bugün bıraktım onu. O ne istiyorsa oynadık. Daha mutlu oldum sanki. Ona baskı kurmadım aslında hiç ama hep denedim demek ki bırakmak daha doğrusu gün gelecek öğrenecek zaten
Benim oğlum 15.ayi dolunca yürüdü hiç yürümeyecek sanıyordum öyle de oldu kosarak başladı olaya.ek gıdaya gecince 6 aydan 12 ay dolana kadar bardaktan su icerkenn hep üstü su oluyordu.benim.icirmeme rağmen...bi baktım bigün bardağı kapti içti hiç dökülmedi.vs vs çok örnek var.tamamen hazır olmalarıyla ilgili

Cocugunuzun yaşına uygun etkinlikler yapin internetten arastirin yani 1 yaşında bebek icin zeka karti vs bana da biraz fazla geldi ama uzman diilim tabiki uzmanlar daha iyi bilir benimki sadece bir yorum.. ogretmen olan enistem en fazla 1 yas fazlasi olan etkinliği yapin demisti fazlasini diil bana da mantıklı geldi.. şu an onun icin karistirmak dagitmak daha cazip dogal olarak.. benimkiler 3 yasinda 2 yasindan sonra etkinliklerden zevk almaya basladilar.. bence siz hamileliğin etkisyle evham yapıyorsunuz

Yuvaya götürmek, anne sevgisinden mahrum birakmak degil. 14 aylik bir bebek baska bebeklerden baze seyleri ögrenmeye ithiyaci var. Mesela haftada 2 gün gidebilir ve yas ilerledikce daha fazla gün gidebilir.

Sadece bu son yillarda ille bebegin her saat saniye anne ile beraber olmasi gerektigi af edersin zirvasi çikti. Nice anne depresyona giriyor bu yüzden dolayi. Annelerinde nefes almaya ihtiyaci var, çoçuklarinda farkli yollar ile, anneden bagimsiz bir sekilde bir seyleri ögrenmeye ihtiyaci var.
Kesinlikle mahrum bırakmak olarak bakmıyorum ama sadece etkinlik yapamıyorum diye yuvaya vermek de mantıklı değil bence, özellikle 2 yaş öncesi anneyle az da olsa evde kaliteli vakit geçirmesi taraftarıyım. Anne çalışıyormuş bilmiyordum zaten bu durumda işte olduğu süre içerisinde yuvaya verebilir.
Bir de annenin durumu farklı hamile olduğu için kendini kızına karşı suçlu hissediyor son konuları bunun üzerine, çalışmıyor olsaydı ve yuvaya verseydi iyice kendini kötü hissedecekti.

Kesinlikle mahrum bırakmak olarak bakmıyorum ama sadece etkinlik yapamıyorum diye yuvaya vermek de mantıklı değil bence, özellikle 2 yaş öncesi anneyle az da olsa evde kaliteli vakit geçirmesi taraftarıyım. Anne çalışıyormuş bilmiyordum zaten bu durumda işte olduğu süre içerisinde yuvaya verebilir.
Bir de annenin durumu farklı hamile olduğu için kendini kızına karşı suçlu hissediyor son konuları bunun üzerine, çalışmıyor olsaydı ve yuvaya verseydi iyice kendini kötü hissedecekti.

Eh yuva'ya verince anne ile kaliteli vakit gecirilmiyormu? Hatta tam tersi daha iyi vakit gecirebiliyor bence. Benim kizimda 2 yasinda ve kres'e gidiyor. Cokta seviyor, arkadaslari ile keyifli vakit geciriyor. Konusmasi hiz ile ilerliyor,.. Yani birsürü artisi var. Ben acikcasi bir cocugun 18aydan sonra bir kres'e ihtiyaci oldugunu savunuyorum. Bu Türkiye sartlarinda herkes icin olabilecek birsey degil, ama gercegi degistirmiyor.

Eh yuva'ya verince anne ile kaliteli vakit gecirilmiyormu? Hatta tam tersi daha iyi vakit gecirebiliyor bence. Benim kizimda 2 yasinda ve kres'e gidiyor. Cokta seviyor, arkadaslari ile keyifli vakit geciriyor. Konusmasi hiz ile ilerliyor,.. Yani birsürü artisi var. Ben acikcasi bir cocugun 18aydan sonra bir kres'e ihtiyaci oldugunu savunuyorum. Bu Türkiye sartlarinda herkes icin olabilecek birsey degil, ama gercegi degistirmiyor.
2 yaş öncesi mecbur kalmadıkça kreşe vermek yerine kendi yaşıtlarıyla başka şekilde de vakit geçirebilir anne-baba gözetiminde oyun gruplarında parkta vs.
Siz öyle tercih etmiş o şekilde uygun görmüş ya da mecbur kalmış olabilirsiniz birçok anne de daha erken aylarda mecburen bırakıyor. Benim tercih ettiğim bir durum değil birçok nedenden dolayı ben 3 yaşına gelene kadar ücretsiz izin kullanacağım mesela. Tamamen ebeveyne ve çocuğa kalmış bir şey. Her şey yolunda bir hamilelik ve doğum süreci geçirmiş olsaydım ben bu kadar kaybetme korkusu yaşamazdım ve muhtemelen bir yere ya da birisine güvenip emanet edip çalışabilirdim. Doğum öncesi hep çalışacağım dedim ama sonra yapamadım. En güvendiğim insanlara bile güvenmez oldum, onu bir yere yarı zamanlı bile göndermek bana iyi gelmeyecek bu herkesin kendi tercihi

Back
X