Ben iyi hissetmiyorum.

Deniycek annesi deniycek ve bulcak sabir sabir. Benimde inan cok aglatti su bul tak yapmiyordu onlari posete dolduruyordu tencereler koyup yemek yapiyordu arkadasim bak zeka cesiti farkli demek dedi.... Hakliydi kizim temizlik yemek konusunda cok merakli😁 simdi bultaklari yapiyor da ama hala tencerede onlari kofte corba olarak kullaniyor🙃 ... Boyleler sabır, stres yapip da karninda kinin de hakkina girme
Kıyamam ona neleri akıl ediyorlar. 🤣 Şuradaki birkaç yorum bile beni kendime getirdi. Bebeğimin en çok baba ihtiyacı var. Onu da kendimi de yormayayım en iyisi

Aslında her şeyi deniyoruz ama dediğim gibi o tırmanmayı seviyor karıştırmak daha güzel ona göre. Belki de bir süre sorun etmemek lazım dediğiniz gibi bir süre beklemek lazım. Belki farklı yönde gelişim yapar zamanla. Kitap okumaya 10 aylıkken başladım. Zeka kartlarını 3 aylıktı gösterdim hep şimdi yaşına uygun gösteriyorum eh üh deyip atıyor yiyor falan
Evet bu dönem tencere tava cezve daha çok dikkatlerini çekiyor .oğlum 21 aylık daha yeni ben yinekitap okurken dinlemeye başladı.resimleri öpmeyi tercih ediyor beni dinlemek yerine.beslemeye çalışmak da çok zaman alıyor.ne olduysa sabah kahvaltı öğlen meyve ve sınırsız emme formunda yaşıyor.oglen akşam öğünleri yok 1 aydır.her dönemin bir zorlugu var
Canları sağolsun .siz de sağlıkla alın kucağınıza ikinci yavrunuzu

Aslında bireysel farklılıklar var doğru. Ki gelişimde en önemli kavram bu. Fakat anne olunca bireysel farklılıkları görmüyor insan. Biraz daha sakin olsam iyi olacak sanırım. Bende şuan şu var aslında acaba ben ona gerektiği gibi davranmıyorum ondan mı böyle oluyor diye bir düşünce var.
İyi bir annesiniz siz ,öyle olmasanız böyle düşünmezsiniz .
Özgüven aşılayın yeter çocuğunuza sevginizi güveni bilsin olur o :)

Öncesinde bu duyguları daha az hissediyordum da bebeğime neden haksızlık olsun.
Eger ki hamileliginizden dolayi cocukla ilgilenemiyorsaniz haksizlik olmus onu demek istedim. Ama eger hep ayni idi durumlar diyorsaniz o zaman sizin psikolojik durumunuzla alakali bir durum olabilir. Cunku cocugun buyutulmesi sadece fiziksel ihtiyaclarinin karsilanmasi demek degildir. Sadece beslemek,uyutmak degildir. O cocugun kendisiyle sohbet eden,beraber resim yapan kitap okuyan,masal anlatan,eger mumkunse ikinci bir dille kendisine hitap eden bir anneye ihtiyaci var. Artik devir degistigi icin anneler de cocuklarina daha fazlasini vermeli diye dusunuyorum. Ev isi,yemek vs yapmasaniz da olur temelde ama cocugunuzla farkli seyler paylasmalisiniz bana gore. Hamileliginiz oncesinde bunlari yapabiliyor muydunuz? Eger yapamiyordu iseniz de madem eksikligini hissediyordunuz neden onlem almadiniz diye sormak istemistim.

Evet bu dönem tencere tava cezve daha çok dikkatlerini çekiyor .oğlum 21 aylık daha yeni ben yinekitap okurken dinlemeye başladı.resimleri öpmeyi tercih ediyor beni dinlemek yerine.beslemeye çalışmak da çok zaman alıyor.ne olduysa sabah kahvaltı öğlen meyve ve sınırsız emme formunda yaşıyor.oglen akşam öğünleri yok 1 aydır.her dönemin bir zorlugu var
Canları sağolsun .siz de sağlıkla alın kucağınıza ikinci yavrunuzu
Amin inşallah sağolun. Biliyor musunuz 1 haftadır benim kızımda öyle kahvaltıdan sonrası meyve ile geçiyor ve akşam mama falan bende hiçbir yemeği yediremiyorum. Dönemsel mi havalardan mı dedim ama çok takmadım bunu şuan aç olsa yer diyprum ama bakalım buna takılmam inşallah 🤣

İyi bir annesiniz siz ,öyle olmasanız böyle düşünmezsiniz .
Özgüven aşılayın yeter çocuğunuza sevginizi güveni bilsin olur o :)
İnşallah olur inşallah. Teşekkür ederim. Bugün biraz daha rahattım kalkınca hiçbir şey yapamadık mesela ama öpük birbirimizi sarıldı hep gelip bu bile yetti ona sanırım ve bana da 😂

Eger ki hamileliginizden dolayi cocukla ilgilenemiyorsaniz haksizlik olmus onu demek istedim. Ama eger hep ayni idi durumlar diyorsaniz o zaman sizin psikolojik durumunuzla alakali bir durum olabilir. Cunku cocugun buyutulmesi sadece fiziksel ihtiyaclarinin karsilanmasi demek degildir. Sadece beslemek,uyutmak degildir. O cocugun kendisiyle sohbet eden,beraber resim yapan kitap okuyan,masal anlatan,eger mumkunse ikinci bir dille kendisine hitap eden bir anneye ihtiyaci var. Artik devir degistigi icin anneler de cocuklarina daha fazlasini vermeli diye dusunuyorum. Ev isi,yemek vs yapmasaniz da olur temelde ama cocugunuzla farkli seyler paylasmalisiniz bana gore. Hamileliginiz oncesinde bunlari yapabiliyor muydunuz? Eger yapamiyordu iseniz de madem eksikligini hissediyordunuz neden onlem almadiniz diye sormak istemistim.
Kızıma daha öncesinde de şuan da aslında hep bir şeyler yapıyorum farklı şeyler aslında konunun içeriğinde de bu var ben farklı birçok şey yapıyorum ama kızımın ilgisini çekmiyor ve kendimi bundan dolayı yetersiz hissediyorum. Belki konu farklı anlaşılmış olabilir ya da ben yanlış yazdım. Kızım için farklı şeyler yaptım hala da yapıyorum ama o bunları tercih etmiyor. Mesela kukla konuşursam yemeğe kalkıyor. Kitap okusam kapatıp yırtıyor sonra gidip koltuk üstüne çıkıp mindere saklanıp atlıyor falan böyle olunca ben ona yetemiyorum yanlış yapıyorum gibi bir his oluyor

Daha oncesinde yapabildiginiz seyleri sizin hamileliginiz dolayisiyla yapamaz duruma geldiyseniz evet suclu hissetmeniz normal.
Ama oncesinde de boyleyse; ben ortada cok hayiflanip pisman olunacak bir durum goremedim; lakin daha 14 aylik bebek.
Ikinci olduktan sonra daha zor zamanlarla karsilasip iyice yetememe duygusuna kapilmamak icin birilerinden yardim almaniz iyi olabilir.

Daha oncesinde yapabildiginiz seyleri sizin hamileliginiz dolayisiyla yapamaz duruma geldiyseniz evet suclu hissetmeniz normal.
Ama oncesinde de boyleyse; ben ortada cok hayiflanip pisman olunacak bir durum goremedim; lakin daha 14 aylik bebek.
Ikinci olduktan sonra daha zor zamanlarla karsilasip iyice yetememe duygusuna kapilmamak icin birilerinden yardim almaniz iyi olabilir.
Öncesinde de böyleydi ama ben hep kızımın üstüne bir şeyler yapardım. Şimdi yatıyorum arada buda kendimi kötü hissettiriyor. Az yatmak bile kötü yapıyır beni kızıma karşı

14 aylik daha zeka kartlari kitap okumak bunun gibi seyleri istemeyebilir dikkatini cekmez oyle cok yukleniliyorki el kadar bebeklere onlarin bebek olduklari unutuluyor o suan birseyleri dagitmak yirtmak karistirmak ister siz herseyi gosterin sonra birakin isterse o kartlara kitaplara kendisi bakar ustelik hamilesiniz halsizligin sebebi budur ve her bebek kendine has hepsi ayni seylere ilgi duyacak diye birsey yok o neyi seviyorsa sizde ona yonlendirin

Kızıma daha öncesinde de şuan da aslında hep bir şeyler yapıyorum farklı şeyler aslında konunun içeriğinde de bu var ben farklı birçok şey yapıyorum ama kızımın ilgisini çekmiyor ve kendimi bundan dolayı yetersiz hissediyorum. Belki konu farklı anlaşılmış olabilir ya da ben yanlış yazdım. Kızım için farklı şeyler yaptım hala da yapıyorum ama o bunları tercih etmiyor. Mesela kukla konuşursam yemeğe kalkıyor. Kitap okusam kapatıp yırtıyor sonra gidip koltuk üstüne çıkıp mindere saklanıp atlıyor falan böyle olunca ben ona yetemiyorum yanlış yapıyorum gibi bir his oluyor
Yok anliyorum ben sizi,cocugunuz ilgilenmediginde hemen aktiviteyi degistirmeniz gerekiyor. Bir sekilde ilgisini cekmelisiniz. Mesela minderlere saklandiginda hemen o ana uygun bir masal anlatmaya baslarsiniz. İlgisini toparlayinca yeniden kitaba donebilirsiniz. Ya da yakin cevrede park vs varsa orada kendinize uygun bir kose gozunuze kestirip oraya bir isim verebilirsiniz. Her gittiginizde oradaki karincalara bakar cocugunuz,siz de yine o ana uygun bir masal uydurursunuz. Bunlari kitaplardan ogrendiginizi soylerseniz kitaplari yirtmaktan vazgecer.

Bir de sizin kendi aliskanliklariniz onemli. Evde nasil yasadiginizi siz biliyorsunuz. Sizin elinizde misal telefon yerine kitap olursa,gunun belli saatleri temizlik,yemek,spor ve muzik aktiviteleri yapiyorsaniz cocugunuz da zamanla size uyacaktir. Siz nasil yasarsaniz cocugunuz da ayni sekilde yasar.

Yuvaya gönderirsen iki kat vicdan azabı çekersin şu an hassas olduğun için. 14 aylık bebeğin iyi kötü bir anneye ihtiyacı var sırf etkinlik yapamıyorum diye sıcaklığından mahrum etme bebek daha. Çalışıyor olsan hayat şartları tamam ama evdesin, evet hamilesin bulantı vs gibi çocuğa bakamayacak karnını doyuramayacak kadar kötüysen hadi yine ver ama
sebep etkinlik ise önce sana ihtiyacı var geri kalan her şeyi ileride yapar ama şu an sadece senin sarılman bile yeter onun telafisi yok

Yuvaya götürmek, anne sevgisinden mahrum birakmak degil. 14 aylik bir bebek baska bebeklerden baze seyleri ögrenmeye ithiyaci var. Mesela haftada 2 gün gidebilir ve yas ilerledikce daha fazla gün gidebilir.

Sadece bu son yillarda ille bebegin her saat saniye anne ile beraber olmasi gerektigi af edersin zirvasi çikti. Nice anne depresyona giriyor bu yüzden dolayi. Annelerinde nefes almaya ihtiyaci var, çoçuklarinda farkli yollar ile, anneden bagimsiz bir sekilde bir seyleri ögrenmeye ihtiyaci var.

Son günlerde iyice sorgulamaya başladım kendimi. Kızım için bir şey yapmıyorum. 14 aylık oldu ve ben gerçekten çok yetersiz kalıyorum çok. Oyun oynuyoruz ama o kadar uzun sürmüyor. O daha çok gezmeyi karıştırmayı tercih ediyor. Ayrıca hamileyim ve bazen yatıp uzanıyorum ama kendimi o kadar kötü hissediyorum ki. Farklı bir şey yapamıyorum. Zeka kartı gösteriyorum mesela anlatıyorum, kitap okuyorum ama yo bunları tercih etmiyor. Yırtmak bağırmak daha güzel geliyor ona sanki. Gün sonunda onan uyurken bakınca her seferinde bugün bir şey yapamadım onun için hissi oluyor. Sonra ev temizliği mesela yemek o kadar zor geliyor ki. Yapmak istemiyorum sanki içimden gelmiyor. Ev işi yemek yaparsam kızım kalıyor yapmasam eşim çok dikkatli yapamıyor. Yardım etse de çok değil. Olmuyor yani günün sonunda bende hep bir pişmanlık hissi yarın her şeyi yapacağım hissi oluyor sabah yine aynı şey. Bu neden böyle hasta mıyım acaba ben ya. Özellikle kızım konusunda ciddi pişmanlık oluyor farklı şeyler yapabilirdim diyorum ama o farklı şeyler ertesi günde olmuyor. Ne olacak nasıl yapacağım. Özellikle kızım için napacağım ben ya.
Küçücük bebekten yetişkin davranışlar beklemek oldukça ütopik bir yaklaşım!(Mümkün olmayanı mümkün kılmaya çabalıyorsunuz)Sizin kurduğunuz oyun alanına çocuğu ısrarla sokmaya çalışmak doğru bir davranış değil.Çocuğun’ilgili olduğu oyun alanına siz gireceksiniz’hayal dünyasına katkıda bulunacak eylemlerde bulunmalısınız.Çocuğun doğal olan dünyasına aşırı müdahale edildiğinde ilerde başka problemlerin, davranışların doğmasına sebebiyet vermiş olacaksınız.Kendinizi yetersiz hissediyorsanız çocukların gelişim özellikleriyle ilgili çok güzel Kitaplar var, alın okuyun.

Küçücük bebekten yetişkin davranışlar beklemek oldukça ütopik bir yaklaşım!(Mümkün olmayanı mümkün kılmaya çabalıyorsunuz)Sizin kurduğunuz oyun alanına çocuğu ısrarla sokmaya çalışmak doğru bir davranış değil.Çocuğun’ilgili olduğu oyun alanına siz gireceksiniz’hayal dünyasına katkıda bulunacak eylemlerde bulunmalısınız.Çocuğun doğal olan dünyasına aşırı müdahale edildiğinde ilerde başka problemlerin, davranışların doğmasına sebebiyet vermiş olacaksınız.Kendinizi yetersiz hissediyorsanız çocukların gelişim özellikleriyle ilgili çok güzel Kitaplar var, alın okuyun.
Ben de hemen hemen aynı şeyleri yazacaktım. 14 aylık bir bebekten çok şey bekliyorsunuz. Bırakın bebeğiniz bazı şeyleri kendisi keşfetsin. Siz elinizden geleni yapıyorsunuz zaten. Onların en cok ihtiyacı olan şey sevgidir. Öğretmek adına bu kadar çok yüklenirseniz ileride bir şey öğrenmek için hevesi kalmayabilir. Her yaşın bir gelişim özelliği var. Ve en büyük öğrenme davranışlarla ve oyunlarla oluyor. Ayrıca burada baba nerede? Yani siz bu kadar çabalarken baba ne yapıyor? Ikinizin ilişkisi onun gelişimi ve mutluluğu açısından önemli. Kardeşi gelince yalnız kalmayıp bazı şeyleri onunla öğrenecek. Siz sağlıklı huzurlu ve mutlu olmaya çalışın ki bebeğiniz de öyle olsun.

İnternette gördüğüm etkinlikler zeka kartları Kitaplar kızım bunları sevmiyor benim kızım da koşacak oynayacak fiziksel aktivite seviyor her çocuğun gelişimi farklı o yüzden kendini üzme hepimizin pişmanlıkları var mesela benim de kızım tv izliyor ben de buna üzülüyorum ama çözüm yok çünkü henüz ikili oyun yaşında değil oynayalım deyip götürüyor ama kendisi çekip gidiyor oyunun başından sonra 😬

Son günlerde iyice sorgulamaya başladım kendimi. Kızım için bir şey yapmıyorum. 14 aylık oldu ve ben gerçekten çok yetersiz kalıyorum çok. Oyun oynuyoruz ama o kadar uzun sürmüyor. O daha çok gezmeyi karıştırmayı tercih ediyor. Ayrıca hamileyim ve bazen yatıp uzanıyorum ama kendimi o kadar kötü hissediyorum ki. Farklı bir şey yapamıyorum. Zeka kartı gösteriyorum mesela anlatıyorum, kitap okuyorum ama yo bunları tercih etmiyor. Yırtmak bağırmak daha güzel geliyor ona sanki. Gün sonunda onan uyurken bakınca her seferinde bugün bir şey yapamadım onun için hissi oluyor. Sonra ev temizliği mesela yemek o kadar zor geliyor ki. Yapmak istemiyorum sanki içimden gelmiyor. Ev işi yemek yaparsam kızım kalıyor yapmasam eşim çok dikkatli yapamıyor. Yardım etse de çok değil. Olmuyor yani günün sonunda bende hep bir pişmanlık hissi yarın her şeyi yapacağım hissi oluyor sabah yine aynı şey. Bu neden böyle hasta mıyım acaba ben ya. Özellikle kızım konusunda ciddi pişmanlık oluyor farklı şeyler yapabilirdim diyorum ama o farklı şeyler ertesi günde olmuyor. Ne olacak nasıl yapacağım. Özellikle kızım için napacağım ben ya.
kendimi gordum sanki :) bende bu sekilde dusunuyorum.oglum 2 bucuk yasinda disari cikmayi cok istiyor gezmeyi ama ben goturemiyorum artik.onun pesinde kosamiyorum.babasida cok calisiyor ve vakti yok.sonrada onun icin birsey yapamadigim icin cok uzuluyorum vicdan azabi duyuyorum.tek tesellim ona bir kardes getirmek dunyaya ozman onunla guzel vakit gecirebilir :)

8 aylık 2 dil mi öğreniyor mesela nasıl yapıyorlar bunu. Benim kızım gezsin dolaşsın tırmansın hep öyle davranıyor bazen bebek uyutma besleme vs var ama o kadar. Böyle olunca da üzülüyorum işte.
Bunu kızını zamanında saçma sapan yere sıkmış bir anne olarak söylüyorum. Bir şeyleri öğrenmesi için çok çaba sarf ettim. Ama öğrenmek istemedi oyun oynamak istedi. Şimdi şakır şakır öğreniyor her şeyi. Demek ki zamanı varmış diyorum şimdi.

Tabiki de gezecek tırmanacak kıracak dağıtacak. Böyle böyle neyin ne olduğunu öğrenecek. Iki dil öğrenmesi gerekiyorsa okula gidince de öğrenebilir. Bence bırakın bebekliğini çocukluğunu yaşasın. Tabi ki de eğitimini de alsın ama zamanı gelince. Her çocuğun fıtratı farklıdır. Hem belki sizin kızınız milli bir sporcu olacak.

Ben de hemen hemen aynı şeyleri yazacaktım. 14 aylık bir bebekten çok şey bekliyorsunuz. Bırakın bebeğiniz bazı şeyleri kendisi keşfetsin. Siz elinizden geleni yapıyorsunuz zaten. Onların en cok ihtiyacı olan şey sevgidir. Öğretmek adına bu kadar çok yüklenirseniz ileride bir şey öğrenmek için hevesi kalmayabilir. Her yaşın bir gelişim özelliği var. Ve en büyük öğrenme davranışlarla ve oyunlarla oluyor. Ayrıca burada baba nerede? Yani siz bu kadar çabalarken baba ne yapıyor? Ikinizin ilişkisi onun gelişimi ve mutluluğu açısından önemli. Kardeşi gelince yalnız kalmayıp bazı şeyleri onunla öğrenecek. Siz sağlıklı huzurlu ve mutlu olmaya çalışın ki bebeğiniz de öyle olsun.
Çok haklısınız. Mesela bugün bıraktım onu. O ne istiyorsa oynadık. Daha mutlu oldum sanki. Ona baskı kurmadım aslında hiç ama hep denedim demek ki bırakmak daha doğrusu gün gelecek öğrenecek zaten

Back
X