ben kendime ne yaptım?

annidiey

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2016
10
4
86
merhaba hanımlar,
30 yaşında, evli, bir çocuk annesi 100 kilo bir kadın olarak yazıyorum. kendime ne yaptığımı anlayamıyorum. çevremdeki bir çok kişi narsist, onların beni duyması görmesi için hep hasta olmam ya da zor durumda kalmam gerekiyor. belki de bedenim bu yüzden sürekli yorgun. annem ile babamın arasında kalarak büyüdüm herkese sorsak en çok beni severler (en küçüğüm) ama şu aralar hep şunu duyuyorum sen çok sinirli oldun.
artık insanlara tahammül edemiyorum. sürekli yargılanmak eleştirilmek beni yoruyor bunun için insanlardan uzak kalmam gerek biliyorum ama onu da beceremiyorum. çok becerikli bir insan değilim ya da beni sürekli öyle gösterdikleri için kendimi öyle hissediyorum.
insan 30 yaşından sonra kendini inşa edebilir mi ? ev işi yapmak, kilo vermek bunları nasıl düzene koyacağız ? hiç bir işimin sonunu getiremiyorum. ne yapmam lazım, insan hayat enerjisini nasıl oluşturur ? bakın tekrar kazanır demiyorumm. nasıl hayat için enerji oluşturacağız ? hayatı nasıl seveceğiz ben neşeli hayatı seven gülebilen biri olmak istiyorum. bunu nasıl yapacağız.

merhaba hanımlar,
30 yaşında, evli, bir çocuk annesi 100 kilo bir kadın olarak yazıyorum. kendime ne yaptığımı anlayamıyorum. çevremdeki bir çok kişi narsist, onların beni duyması görmesi için hep hasta olmam ya da zor durumda kalmam gerekiyor. belki de bedenim bu yüzden sürekli yorgun. annem ile babamın arasında kalarak büyüdüm herkese sorsak en çok beni severler (en küçüğüm) ama şu aralar hep şunu duyuyorum sen çok sinirli oldun.
artık insanlara tahammül edemiyorum. sürekli yargılanmak eleştirilmek beni yoruyor bunun için insanlardan uzak kalmam gerek biliyorum ama onu da beceremiyorum. çok becerikli bir insan değilim ya da beni sürekli öyle gösterdikleri için kendimi öyle hissediyorum.
insan 30 yaşından sonra kendini inşa edebilir mi ? ev işi yapmak, kilo vermek bunları nasıl düzene koyacağız ? hiç bir işimin sonunu getiremiyorum. ne yapmam lazım, insan hayat enerjisini nasıl oluşturur ? bakın tekrar kazanır demiyorumm. nasıl hayat için enerji oluşturacağız ? hayatı nasıl seveceğiz ben neşeli hayatı seven gülebilen biri olmak istiyorum. bunu nasıl yapacağız.
Her şey insanlar için ve her şey mümkün kendinize inanın yeter. Bence önce erteleme ve kendinizi sevme ile ilgili sorunu çözün. Terapiye gidebilirsiniz. Kendinizi sevdikçe enerjiniz de yükselir diye düşünüyorum.

Hiç terapi almayı düşündünüz mü yoğun depresyon yaşıyor gibisiniz.tavsiyem hayatınızdaki olumlu yönlere takılın ne güzel bir çocuğunuz var eğer siz mutlu olmazsanız bu durumdan çocuğunuz da etkilenir ne olur bir an önce toparlanin.bir spor salonuna yazılabilir siniz.inanin çok faydasını göreceksiniz.

Her şey insanlar için ve her şey mümkün kendinize inanın yeter. Bence önce erteleme ve kendinizi sevme ile ilgili sorunu çözün. Terapiye gidebilirsiniz. Kendinizi sevdikçe enerjiniz de yükselir diye düşünüyorum. terapiye gittiğimde çok açık olamadığımı düşünüyorum. bilmiyorum ben mi böyleyim ama sanki içten konuşamıyorum gibi geliyor.

Seni elestiren insanlardan cidden uzak due duramasan bile mutlaka sinirini koy. Ben de kiloluyum görümcem sürekli kilomu soruyordu kac kilo verdin cart curt diye ben de dedim ki israrla soruyorsun ben kilo vermek istedigimde zaten veriyorum surekli sormandan rahatsiz oluyorum seni de kirmak istemiyorum gibi bisey soyledim ondan sonea gıkı cikmadi sen de oyle yap millete ne o yuzden aninda sinirini kirmadan koy. Ilk once kendin istedigin icin zayiflamalisin. Cocugunla neler yapmak istersin mesela bunlari dusun zayiflayinca yapmak istediklerini..

Çok güzel videolar var bunlarla ilgili onları izleyin birkaç gelişim kitabı okuyun. Bakış açınızı değiştirin. Hep güzel kelimelere odaklanın kötü hissetseniz dahi iyiyim diyerek telkinde bulunun. Erken kalkın yürüyüş yapın sabah kahvaltısından sonra ev işlerini halledersiniz bir kahve içip bir saati kendinize ayırın. Belki sunum yapmak ilginizi çeker kendinizi ona verin yeni hobiler edinin zamanınızı öyle değerlendirin. Aralıklı orucu tavsiye ederim ruhunuzada iyi gelecektir. Sağlıklı beslenin. Her gün bir kaşık pekmez için enerji verir pozitif olmanızı sağlar. Bakım yapın kendiniz için. İnsan kendine bakmaya başlayınca daha mutlu hissediyor bence.

merhaba hanımlar,
Nerden başlayacağını ne yapacağını bilmiyorsan ilk aklına gelen şeyden başla. Hemen yarın sabahtan başla. Diyetisyen mi lazım? Hemen yarın sabah bul bı tane aklına yatana git. Verdiğin karar yanlışta olsa bir yerden başlarsın. Doğruyu bulurken oluşan aksiyon efordan etrafında bir aura olusir zaten. Sen hayatındaki olumsuz gördüğün seyleri yok ederken ister istemez yerine pozitifleri dolacak. Böyle böyle sıfırdan bir enerji olusturabilirsin. Sadece silkelem toparlan ve bir karar al.

mesajlarınız için teşekkür ederim. okuyorum, videoları izliyorum birde sizlerden yorum almak istedim insan bazen tanımadığı bilmediği insanlara daha açık olabiliyor.

merhaba hanımlar,
Asıl 30ndan sonr olur. İnsana bir olgunluk geliyor farkımdalık artıyor. Değerlendirin derim ben

merhaba hanımlar,
Size kendiniz kötü hissettiren insanları hayatınızdan çıkarın

Çıkaramadıklarınıza mesafe koyarak işe başlayın bu büyük bir adımdır

Daha sonra kimse için değil işe kendi saglıgınızdan başlayın

Bende sigarayı bırakmaya karar verdim mesela bu karar vermek bile büyük bir adım

Lütfen hayatı kendiniz için yaşayın bu hayat sizin

hiçbir yaşta hiçbir şey için geç değil üstelik genceciksiniz.. sizi motive edecek şeyi keşfetmeye çalışın. mesela kilo verirsem çocuğumla sağlıklı ve uzun bir ömür geçirebilirim torunlarımı görebilirim vs gibi. zayıfladıkça hayat enerjinizinde birlikte değişeceğini düşünüyorum hareket kabiliyetinizden giyim kuşama kadar geniş bir değişiklik olacak. bir yerden başlamış olursunuz.

"Akşama ne yesek" diye bi sorun vardırya her evde, bi anda kalkıp bi şeyler yaparsın hani, ama pat diye kalkarsın... Bu da öyle. Çok plan yapıp "illa uyacam" , daha kendiniz inanmadan "kendimi seviyorum" gibi ezber ezber konuşacam falan diye kasmayın kendinizi. Pat diye, ertelemeden başlayın bi yerden ama yavaş yavaş rutin oluşturun. Haftada 3 gün yürüyecem, deyip gün ve saati keyfinize göre ayarlayın mesela, o an keyfiniz istesin. Takın kulaklığı, hareketli müzik açın bi de.

Yardım alamıyorsanız gün içinde mutlaka 5-10 bardak su için, 1-2 küçük meyve yiyin, lifli ve yulaflı öğünler hazırlayın, ekmek makarna pilav bırakın, normal yemek yiyin ama azaltın, yarım tabak yiyin mesela.

Çocuğu çıkarıp park bahçe dolanın, o oynarken sevdiğiniz bi şey yapın kitap okumak, farklı bi dizi film izlemek, balkonda çay içmek...

Evde saçınızı kesip boyayın, markete giderken bile makyaj yapın, dolap düzenleyin... Adım adım düzelir her şey. Yaşınız da normal. Çocuğunuz da var ne güzel, Allah bağışlasın. Mutlaka güzel şeyler vardır yani 😊

hiçbir yaşta hiçbir şey için geç değil üstelik genceciksiniz.. sizi motive edecek şeyi keşfetmeye çalışın. mesela kilo verirsem çocuğumla sağlıklı ve uzun bir ömür geçirebilirim torunlarımı görebilirim vs gibi. zayıfladıkça hayat enerjinizinde birlikte değişeceğini düşünüyorum hareket kabiliyetinizden giyim kuşama kadar geniş bir değişiklik olacak. bir yerden başlamış olursunuz.
evet daha zayıfken sanki insanlara karşı bu kadar öfkeli değildim. sanki tüm suçu çevreme atıyor gibiyim.

"Akşama ne yesek" diye bi sorun vardırya her evde, bi anda kalkıp bi şeyler yaparsın hani, ama pat diye kalkarsın... Bu da öyle. Çok plan yapıp "illa uyacam" , daha kendiniz inanmadan "kendimi seviyorum" gibi ezber ezber konuşacam falan diye kasmayın kendinizi. Pat diye, ertelemeden başlayın bi yerden ama yavaş yavaş rutin oluşturun. Haftada 3 gün yürüyecem, deyip gün ve saati keyfinize göre ayarlayın mesela, o an keyfiniz istesin. Takın kulaklığı, hareketli müzik açın bi de.

Yardım alamıyorsanız gün içinde mutlaka 5-10 bardak su için, 1-2 küçük meyve yiyin, lifli ve yulaflı öğünler hazırlayın, ekmek makarna pilav bırakın, normal yemek yiyin ama azaltın, yarım tabak yiyin mesela.

Çocuğu çıkarıp park bahçe dolanın, o oynarken sevdiğiniz bi şey yapın kitap okumak, farklı bi dizi film izlemek, balkonda çay içmek...

Evde saçınızı kesip boyayın, markete giderken bile makyaj yapın, dolap düzenleyin... Adım adım düzelir her şey. Yaşınız da normal. Çocuğunuz da var ne güzel, Allah bağışlasın. Mutlaka güzel şeyler vardır yani 😊
var tabi olmaz mı hafif narsist olsada eşimi seviyorum. geceleri 10 kere emmek için kalksada çocuğumu seviyorum. eğitim hayatıma devam ediyorum (ya da etmeye çalışıyorum). ama hep bir erteleme bu erteleme ve kendini sevmeme bir araya gelince beni benden alıyor.

Size kendiniz kötü hissettiren insanları hayatınızdan çıkarın

Çıkaramadıklarınıza mesafe koyarak işe başlayın bu büyük bir adımdır

Daha sonra kimse için değil işe kendi saglıgınızdan başlayın

Bende sigarayı bırakmaya karar verdim mesela bu karar vermek bile büyük bir adım

Lütfen hayatı kendiniz için yaşayın bu hayat sizin
bırakacağınızı düşünüyorum. Allah yardımcınız olsun bu süreçte

Back
X