- 27 Ağustos 2025
- 152
- 188
- 18
- 26
Bastan olmaz benceMerhaba
Bir yıllık bir ilişkim var zaten uzun zamandır evlilik istiyordu.Ben de kalktım annesiyle tanışmaya gittim.Annesi çocuklu bir kadın olduğumdan dolayı beni istemediğini söyledi hatta açık açık benden utandığı için akrabalarına söyleyememişmiş.Orada kalkıp gitmediğime cok pismanım.Ustunden altı ay geçti.Karsi tarafın evlenme baskısından yıldım.En sonunda anneni bir daha görmek istemiyorum çok istiyorsan al çiçeğini çikolatanı kendin gel, dedim.Annem sağken ölmüş gibi davranamam, dedi.Annenle kesinlikle görüşmek sesini dahi duymak istemiyorum dedim.Şu isteme olayları geçsin asla goturmeyecegim seni bayramda bile gitmezsin dedi.Sözler veriyor, yeminler ediyor ama ben hic guvenmiyorum.Annesi hayatım boyunca gördüğüm en terbiyesiz seviyesiz çirkef insan.Biz kendi halimizde mazbut bir aileyiz ailede kimse birbirine sesini yükseltmez öyle aldatmadir, şiddettir, kaynana görümce sorunlarıdır evimizde hiç olmadı şükür.Ben ilk kez böyle şeyleri kendi evliliğimde gördüm. O zaman da ne kadar yanlış bir ailenin çocuğuyla evlendiğimi anlamıştım.Simdi x'in ailesi de öyle kadın yıllarca aldatılmış şiddet görmüş evin huzursuzluğu hiç bitmemiş.Bunları neden sorun ediyorsun derseniz insanın gördüğünü işleme ihtimali çok yüksek.Bir yıldır beni bir gün ilgisiz sevgisiz şüphede bırakmadı hep çok değer gördüm ama bu ihtimal beni yiyip bitiriyor.Gecmiste bir de kumar oynamış üstelik, böyle şeyler bizim icin skandal olan seyler aileme söyleyemedim bile.Bu hafta annemle tanışacaklar sonra aileler tanışacak.Gerci babam kızımdan utanan bir kadınla aynı yerde oturmam dedi ama yan yana gelir mi bilmiyorum.Cok da olsun diye bir iddiam yok hatta ben daha kendi halinde sütten bile saf bir adam istiyordum.Sigarası bile olmasın diyordum da günümüz şartlarını biliyorsunuz hele 30'dan sonra akşam pazarı...Su an tek güvendiğim şey onun ilgisi ve sevgisi onun dışında gerçekten pamuk ipliğine bağlıyım hele annesi ağzını açarsa bu sefer eleimden kimse alamaz.Siz nasıl emin oldunuz eşlerinizden?Sadece sevmesi değişmesi icin yeterli mi?
Kapınıza gelip ağlaması falan da normal değil.O hiç evlenmemiş bence sebebi de anası.Diyorum ya benim de gönlüm yok pek.Bırakmıyor ama ağlıyor kapıma geliyor sözler, yeminler...Ayrıca ailem seni cocuklusun diye istemiyorlar onların oğlunun neyi varmış dedi.Evim arabam birikmişim var.Annem anladı kaç yıllık memur bir sey alamamışsa onda içki kumar hovardalık bir sey vardır, dedi.
Eşime aşık oldum mantığım el verdi ben bu adamla evlenirim dedim. Kaynanam mı at çöpe. Eşim annesini bilir ve asla beni ezdirmez hatta muhattap bile ettirmememeye çalışır. Aileyi geç kaynanam hariç geri kalan sülale çok iyi çoğunu tanırım, severim, ararım, görüşürüm.Merhaba
Bir yıllık bir ilişkim var zaten uzun zamandır evlilik istiyordu.Ben de kalktım annesiyle tanışmaya gittim.Annesi çocuklu bir kadın olduğumdan dolayı beni istemediğini söyledi hatta açık açık benden utandığı için akrabalarına söyleyememişmiş.Orada kalkıp gitmediğime cok pismanım.Ustunden altı ay geçti.Karsi tarafın evlenme baskısından yıldım.En sonunda anneni bir daha görmek istemiyorum çok istiyorsan al çiçeğini çikolatanı kendin gel, dedim.Annem sağken ölmüş gibi davranamam, dedi.Annenle kesinlikle görüşmek sesini dahi duymak istemiyorum dedim.Şu isteme olayları geçsin asla goturmeyecegim seni bayramda bile gitmezsin dedi.Sözler veriyor, yeminler ediyor ama ben hic guvenmiyorum.Annesi hayatım boyunca gördüğüm en terbiyesiz seviyesiz çirkef insan.Biz kendi halimizde mazbut bir aileyiz ailede kimse birbirine sesini yükseltmez öyle aldatmadir, şiddettir, kaynana görümce sorunlarıdır evimizde hiç olmadı şükür.Ben ilk kez böyle şeyleri kendi evliliğimde gördüm. O zaman da ne kadar yanlış bir ailenin çocuğuyla evlendiğimi anlamıştım.Simdi x'in ailesi de öyle kadın yıllarca aldatılmış şiddet görmüş evin huzursuzluğu hiç bitmemiş.Bunları neden sorun ediyorsun derseniz insanın gördüğünü işleme ihtimali çok yüksek.Bir yıldır beni bir gün ilgisiz sevgisiz şüphede bırakmadı hep çok değer gördüm ama bu ihtimal beni yiyip bitiriyor.Gecmiste bir de kumar oynamış üstelik, böyle şeyler bizim icin skandal olan seyler aileme söyleyemedim bile.Bu hafta annemle tanışacaklar sonra aileler tanışacak.Gerci babam kızımdan utanan bir kadınla aynı yerde oturmam dedi ama yan yana gelir mi bilmiyorum.Cok da olsun diye bir iddiam yok hatta ben daha kendi halinde sütten bile saf bir adam istiyordum.Sigarası bile olmasın diyordum da günümüz şartlarını biliyorsunuz hele 30'dan sonra akşam pazarı...Su an tek güvendiğim şey onun ilgisi ve sevgisi onun dışında gerçekten pamuk ipliğine bağlıyım hele annesi ağzını açarsa bu sefer eleimden kimse alamaz.Siz nasıl emin oldunuz eşlerinizden?Sadece sevmesi değişmesi icin yeterli mi?
Aslında konu açmayacaktım ama sinir içindeyim uyuyamadım3 aylık bir ilişkim var çok seviyorum ve sevildiğimi hissediyorum.Hatta sevilme duygusunu onunla tattım dersem yalan olmaz.Kendisi kıskanç ve kısıtlayıcı bir insan ama yaş ve tecrübe olarak ondan büyük olduğum için sınırlarımı güzel çizebiliyorum bir sekilde idare ediyoruz.Mevzu dün gece bir kız arkadasıyla instadan mesajlaşmasıyla başladı.Kız arkadaşı olabilir tabii demeye çalışıyorum ama mesajlara bakıyorm" yavrum, canım, bebeğim, balım" dedim ki insanlara karşı biraz ağırlığın olsun bu seninle nasıl böyle konuşuyor? Kaç yıllık arkadaşım, dedi.Sonra tam hareretli konuşma sırasında ona cevap veriyor falan.Ben de şalter attı artık şuna söyle kız arkadaşım rahatsız oluyor konuşmayalım, de dedim.Ayıp olur falan dedi tartıştıktan sonra attı.Aslında o kadar önemsememiştim ama mesajdan sonra kız Ergenekon Destan'ını atti.Benim ne ergenligim ne liseliliğim kaldı oz guvensiz hareketmiş ona göre bir yandan benimkini yalıyor canım arkadaşım sen benim icin çok değerlisin ne zaman başın sıkışırsa ara,her zaman yanında olduğumu unutma...Ben de cevap yazma dedim ama hâlâ yazıyor.Dedim bu ne arabesk ben on yıllık evlilik bitirdim böyle mesajlar düzmedim.Aldım engelledim.Bir daha beni boyleleriyle muhatap etme bana hakaret eden bir insanla da konuşma.Konustugunu görür ya da duyarsam yüzümü bir daha göremezsin dedim.Kızın resmen bi umudu varmıs ki sepetlemesine bu kadar bozulmuş olarak yorumladım.
Neyse bunlar yetmezmiş gibi akşm yemekte bana dedi ki is yerindekiler bana birini ayarlamaya çalışıyor.Bilmiyorlar mı beni dedim baştan söylemedim dedi.Ben de neden benden utanıyor musun dedim(bosanmış ve çocuklu olduğum icin)Hayır senden nasil utanırım söyledim ama evlilik istemedigini duyunca buluş diye ısrar ettiler dedi.Ben de buluş o zaman dedim.Bu daha çok koydu nedense hatta gözlerim doldu.Nefret ederim birinin karşısında ağlamaktan kalkalım dedim.Arabda özür diledi sen çok haklısın ben olsam bu muhabbetlerden ayrılırdım bile dedi.Ben de çok yoruldum ben sürekli senin pesinde koşamam bununla konuşma bununla görüsme diye dedim.Ne yapmak istiyorsan yap o yüzden kendin bilirsin dedim.Gercekten sanki yıllardır ilişkinin icinde gibi yoruldum.Biraz da beni kanırtmak icin yapıyor anlıyorum kıskanılmanın sevilmek olduğunu falan zannediyor ama ben soğuyorum haberi yok.Cidden ben bir erkegin pesine düşüp takip edebilecek biri degilim evliligimde yaşadım aynı toksikliği ben de kalmadı öyle bir sabır.Su an ne yapacağım bilmiyorum.Konu ergence oldugu icin arkadaşlarıma dahi anlatamıyorum
Kafanda çook fazla soru işareti olan ilişkiden hayır gelmez.Merhaba
Ama bu bir gercek iyi adamları zaten 20'li yaşlarda kapmışlar.Diger kısma gelince boşanalı zaten bes yıl oldu bekarlığa doydum yaniBen mesela "günümüzün şartları akşam pazarı" diye evlenmedim, öncelikle bu bakış açısı yanlış. Gerekirse kimse olmadan da, evlenmeden de yaşar insan. Evet biriyle evlendin mi ailesi de yanında paket geliyor bu kültürümüzde. Dolayısıyla ailesine de hatta arkadaşlarına da dikkat etmek gerekiyor. Kumar benim kırmızı çizgimdir. Erkek arkadaşınızı siz tanıyacaksınız, yoksa bizim buradan söyleceklerimizin hiçbiri tam doğru isabetli bir şey olmaz gibime geliyor. Emin olmadan evlenen de var ama emin olup evlenen de sonra yanlış bir evlilik yaptığını anlayıp boşanabiliyor.
Evet simdi verdiği değer de yok olacak o zaman bana huyları kalacak yaşadım gördüm biliyorumKumar tedavisi en zor bagimliliklardan. Hatta imkansıza yakın diye biliyorum. Sütten bile saf adam ararken bu kadar büyük biseyi görmezden gelemezsin. Annesi durumunu hiç saymıyorum bile. Ömür boyu imtihan içine bile bile sokma kendini derim. Bugün verilen sözler, güzel laflar gözünü boyamasın çünkü yarın hepsi bir bir unutulacak. Emin olabilirsin. İnsan doğası diye bisey var.
Siz nasıl emin oldunuz eşinizden diye sormuşsun. Tabii ki kimse 100% emin olamaz. Ama bazı şeyleri göz ardı etmek de bu şansı iyice düşüyor. Benim eşimle ilgili herkes çok iyi konuşurdu, hatta çalıştığı yerdeki patronu bile 'kızım olsa ona verirdim' dediydi. Ben bunu o zaman eşime söylediğimde 'Sen insanların ne dediğini boşver, onlar beni dışardan gördükleri kadarı ile tanıyorlar. Sen kendi gözlemlerine göre karar ver.' demişti Böyle herseye direk söz veriyorum, tabii ki yaparım, Hersey senin istediğin gibi olcak diyen adamlara hiç güvenmiyorum. Çünkü gerçekçi değil.
Bu arada kötü alışkanlıklar öyle kolay bırakılmıyor. Kumarı geçtim, benim için sigara bile kırmızı çizgi idi. Bi gün evlendikten sonra eşimin halası dedi ki 'çok şanslısın x sigara icmiyo'. Dedim 'şansla alakası yok. Sigara içse evlenmezdim'.Teyze şok oldu. Ama benim için bunlar önemli. Aşk varya, bak 2 yıl bilemedin 5 yıl. Sonra huzur yoksa zor. Ben şimdi eşime her sene bir öncekinden daha çok aşık oluyorum. Çünkü istediğim gibi birini seçtim, aşkım gözümü kör etmedi, yanlış yönlerini görmezden gelmedim. Senin şimdi çocuğun da var. Sadece eşini değil, onun büyüyeceği ortami da seciyosun. Aşk, ilgi, iki çiçek bi hediye vs buna yetmez.
Hayır evlenmemis ben normalde kararına saygı duyardım ama beni ayağına çağırıp ağzıma etmeseydiKarşınızdaki eş adayı daha önce evlenmiş mi? Yani annesine kızıyorsunuz ama kadın haklı bence. Kimse bir başkasının çocuğumu sahiplenmez kolay kolay bi zaten evliliğin temel taşıdır kaç tane konu var burada göz gezdirin derim… o çocuk zamanla sevgilinizinde gözüne batacak yazık etmeyin evladınıza derim…
Üslubunuz ne kadar çirkin kendine saygınız yok falan ne biliyorsunuz ne tanıyorsunuz ben evleneceğim demiyorum zaten düzgün okursanız anlarsınızBu kişiyle alakalı açtığınız kaçıncı konu bu.
Babanızın size verdiği değeri siz ne kendinize nede çocuğunuza vermiyorsunuz.
Kendinize nasıl hakaret ettirebiliyorsunuz ? Bu kadar mı değersizsiniz ?
Evlendikten sonra görüşmeyeceğinize inanmak istiyor olabilirsiniz ama işin gerçeği o değil. Tıpış tıpış gidip el öpeceksiniz. Kendinize saygınız yok çünkü.
Sütten ağzınız yanmış yoğurdu üfleyerek yemeniz lazımken sütle yoğurdu karıştırıp kaynaya kaynaya içmek için kendinizi heder ediyorsunuz.
Yaşayın görün madem. Bu hikayede üzüldüğüm tek kişi çocuğunuz. Kendini sevgilisinin annesinin hakaretinden koruyamayan annesi, çocuğunu nasıl koruyacak merak ediyorum.
Benimki kıskanıyor beni birazcocugunuzla arasi nasil?
cocugunuz onunla yasama fikrine sicak bakiyor mu?
Ne biçim konuşuyorsunuz siz yaBu Kasım 2024 te açtığınız ilk konunuz. Ondan sonrasını saymaya üşendim. Sizin zihinsel bir probleminiz mi var? Annesi oğlum evine gelip senle yatıp kalkıyor utanmıyor musun günah değil mi diye sizi azarlıyor ama siz bu tipleri ailenizle tanıştırıp bir araya getirmeye çalışıyorsunuz. Kadının dedikleri ayrı sevgilinizin ses çıkarmaması ayrı utanç.
Nasıl bitecek diye soruyorsunuz ya o kadın oğluna bekar evlenmemiş kız bulacak, sevgiliniz de onunla evlenecek. Düş oğlumun yakasından yeter be diyecek. Sizin varlığınıza rağmen iş arkadaşları bir kızla buluşma ayarlıyor, sevgiliniz hayır istemem demiyor. Niye, çünkü sizinle gelecek düşünmüyor. Hadi babanızın gram değeri yok, çocuğunuza layık tipler mi bunlar?
o zaman "iyi"ler kapılmış deyip iyi olmayanla mı evleneceksiniz? yok inanın evlenmeyin daha iyi. Hem "iyiler" dediğiniz kim? Onlarla evlenenler çok mu mutlu? E boşananlar kötü mü? Yani buna takılmayın gerçekten karşınıza sevdiğiniz sizi seven değer veren birisi çıkarsa evlenin.Ama bu bir gercek iyi adamları zaten 20'li yaşlarda kapmışlar.Diger kısma gelince boşanalı zaten bes yıl oldu bekarlığa doydum yani
benimki dediginiz kiziniz mi sevgiliniz mi?Benimki kıskanıyor beni biraz
Üslubunuz ne kadar çirkin kendine saygınız yok falan ne biliyorsunuz ne tanıyorsunuz ben evleneceğim demiyorum zaten düzgün okursanız anlarsınız
Üslubunuz ne kadar çirkin kendine saygınız yok falan ne biliyorsunuz ne tanıyorsunuz ben evleneceğim demiyorum zaten düzgün okursanız anlarsınız
Ne biçim konuşuyorsunuz siz ya
Bunu böyle ifade edebilir zeka geriliği fala üslup kimliğinizdir bu yüzden seviyesine dusmeyeceğimGayet doğruları yazmış, neresi yanlış?? Kumarbaz bir tipi evine alıp paralarıni yedirceksin evladina yazık onun rızkinı da heba edeceksin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?