ben kızıma ne yaptım ya..

Kızınıza özel bölgelerini gösterin. Biri sana istemediğin bir davranışta bulunduğunda veya özel bölgelerine dokunduğunda Çığlık atabileceğini söyleyin. Doktorun bile anne baba yanında olmadan muayene edemeyeceğini söyleyin.
Kendiniz yapamıyorsanız bir pedagogtan yardım alın.

hatta ozel bolgelerınız neresı dıye sorsun
sasırtıcıkı kendılerı zaten bılıyor ve gosterıyorlar
bunla ılgılı bı vıdeo vardı ben oradan ızlemıstım ve sormustum benım oglumda poposunu , pıpısını ve dudaklarını gostermıstı

Evet benim 3 yaşındaki kızım bile biliyor. Doğru eğitim verilirse kendilerini tacizden koruyabilirler diye düşünüyorum.

Ben ciddi anlamda takıntılıyım bu konuda. Tanıdığımız birisi bile severken gözümü ayıramıyorum. Devamlı takipteyim. Allah korusun Çocuklarımızı.

Annemin bana yaptığını yapmışsın.

artık devır kotu bence kımse kımsenın cocugunu almasın öpmesın dıyorum ben
bende opmım baskasıda benımkını opmesın almasın kucagına hos benımkı kucaga alınma yasını gectı

mutlaka psikolojik destek alın hem siz hem kızınız...

iyi de 5.5 yaşındaki çocuk annesini göremedi diye site bahçesinde ağlar mı

kaçırırlar vs diye korkmuştur da bunu da bilmediği yerde korkar

bizim site bahçesinde araba gelir diye korkuyorlar; uzağa gideceklerse haber veriyorlar

geçen komşu çikolata veriyor almıyorlar; bunları nasıl tembihlediniz böyle dedi adam

ki hani tanıyorlar; adını biliyorlar; babası vs de konuşuyor; oğlu ile oynuyorlar ama verileni almıyorlar

bir de okulda ne yapıyor sonuçta geziye vs de gidiyorlar öğretmenin dibinden ayrılmıyor mu

uzman desteği alın hem de bu durumu okul ile de paylaşın bence

Size cocugunuza vurdunuz diye kizamiyorum malesef tam aksine ikinizede uzuluyorum umarim ileride cocukta bi iz birakmaz

Ayni sekilde anlattom kizima suan 6 yasinda bugun bakala gidiyo bende balkondan bakiyodum bi tane orta yasli adam kizimin yanindan gecerken makas aldi kizimda bana dokunamazsin anneme derim dedi tabi benim baktigimi bilmiyo adamda guldu gitti son bir haftadir bakala gondermeye basladim bu sene 1 e gitcek kendi alissin birseyler almaya para alisverisine diye zaten bakkal iki yan binamiz ona ragmen bakiyorum arkasindan
Demem o ki cocuklarin psikolojisine uygun anlatmak lazim bide cocuktan cok anne gozu acik takipte kalacak ne anlatirsan anlat cocuk o kaniverir

Çocuğun değil sizin bir doktora ihtiyacınız var. Çocuklarınızı korumak adına bilgi vermek ve eğitmeye çalışmak başka , minicik çocukların yüreğine korku salıp , çocuğun tüm dengesini bozmak başka.

Şimdi diyelim ki sizinle arkadaşız. Akşam saati bana geldiniz , çay kahve eşliğinde sohbet ediyoruz. Ben de aklımca sizi çok sevdiğim için uyarmak istedim. Ülkede , dünyada bir gün içerisinde yaşanan kadına karşı saldırı , taciz , tecavüz ve cinayetleri anlattım ve aman kendine dikkat et deyip , hava karardıktan sonra ( saat çok geç olmasın hadi 21:00 olsun ) evinize uğurladım. Ne olurdu haliniz ? Evinize her zaman ki gibi emin adımlarla gidebilir miydiniz ? Sokakta yürürken duyduğunuz her ses , geçen her insan sizde korku yaratmaz mıydı?

İşte sizin , kızınızı korumak adına verdiğiniz eğitimin kızınızda yarattığı durum budur.

Vurmanız hiç iyi olmamış
Psikolojisinde baya tutarsızlıklar yaşıyordur.
İşin uzmanıyla konuşmanız daha iyi olacaktır.

çocuk psikoloğuna götürün bence...size yardımcı olacaktır...

Sizin duyduğunuz aynı endişeleri bende duyuyorum. Kızlarımız aynı yaşta.
Geçen sene gittiği anaokulundan bir dosya geldi içinde çocukların ve öğretmeninin resimleri var. Ama nasıl resim. Tek tek anlatılıp çalışma yapılmış.
Öğretmen gözlerini bağlamış kimseye sizlerin gözlerini kapatmasına müsade etmeyin yazılmış ve anlatılmış. Issız sokak tan geçmeyin.tanımadığınız kimse ile konuşmayın,birşey almayın, sizler özelsiniz kimseye kendinize dokundurtmayın dokunmak istedikleri zaman çığlık atın diye. Benim endişe duyduğum herşey anlatılmış. Ve hepsi kızım da yer etmiş
Üstelik drama sını da yapmışlar. Dosya Yı görünce işte bu olmalı bir okulda dedim ve kızımla o dosya üzerinden tekrar konuştuk. Ara ara ama asla ürkütmeden tekrar ediyorum.
Sizi anlayabiliyorum annesiniz ve ortam gerçekten kötü.anlatım şeklinizin kötü olduğunun sizde farkındasınız bilinçli bir anne olarak zaten uzman desteği aldırmak istiyorsunuz. Bakın biz başka sorunlardan çocuk psikoloğuna gidiyoruz gerçekten çok faydası oldu.götürün kızınızı da hatta sizde gidin bir uzmana bazen içinden çıkmadığımız çok şey oluyor ve destek şart oluyor.

Çok geçmiş olsun.
Her gün bir çocuğun kaçırıldıgi, yapanın da yanina kar kaldığı ülkemde anne olarak korkularınızi anlıyorum.
Kendinizi suclamayin, bir anne olarak korktuğunuz birseyden korumaya çalışmissiniz kizinizi.
Dipnot: bağırmak, hatta vurmak anne olarak kendinizi çocuğunuzun daha güçlü gördüğünüz için uyguladığıniz bir yöntem. Eşinize kizinca vuruyor musunuz?
Bence öfke kontrolü ile ilgili kendiniz bir destek alın.
Sevgiler...

herşey tamamda o tokat niye
ben tokat attım diye bişey söylemedim uydurmayın lütfen omuz kısmına arkadan vurdum oda şiddetli olarak değil yani zaten ben onunda vermiş olduğu piskolojiyle ağlayıp özür diledim diye yazdım buna rağmen bu kadar üzerime gelmek niye?

bence pedagogdan ziyade siz bu konularda kitaplar okuyun bi şeyler yapın.

hem çocuğu bu kadar korkutmuşsunuz hem de üstüne vurmuşsunuz. böyle davranırsanız o akıllı zeki dediğiniz kızınızdan yarın öbür gün eser kalmaz.

haa şimdi oldu. rahatladık.omzuna vurmak şiddet değil tabi. tövbe yarabbi. çok hassasım bu konudaa

anennizlede tartıştığınızda arkasından böyle vurun bakalım yada eşinize??

Cocugunun tamamen yetiskinlik hayatını etkilicek ve cocuk yetistirirken yapılan büyük hatalardan birini yapmışsınız.çocuğunuzun kişiliğine korku tohumları,şüphecilik ekmişsiniz.ve evet ne yazik ki o yaşta çocuğa bunu tek cümleyle yapmak mümkün.ama bir pedagogdan yardım alıp bu konuyu düzeltme şansınızda var..

Aklıma bu video geldi çok seviyorum

Çocuğunuzu bu tehlikelerden korumak için daha tatlı, yumuşak konuşmalar yapmalısınız.
Korkutmak onu size bağımlı yapar. Güven duygusundan yoksun bırakıyorsunuz.
Toplumda sapıklar kadar güzel insanlar da var.
Onu güzel ilişkilerden mahrum etmeye hakkınız yok.

Kesinlikle yardım almalısınız..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…