- 15 Mart 2008
- 118
- 72
- 623
- Konu Sahibi OLSUN ARTIK
-
yabancılaara karsı dıkkat etmesı gerektıgı bu yolla soylenmez
dersınız kı bırı gelır senınle hıc tanısmamasına ragmen yanında aılen yokken cok samımı olmaya calısırsa
senı bı yere goturmeye calısırsa
senı bı konuda zorlamaya calısırsa ımdat dıye cıglık at
şu şu şu bolgelerın ozel bolgelerdır
benım yanımda doktorun bakması dogru olandır saglık ıcındır
ama baskası bu bolgelere dokunmak ısterse cıglık at yardım ıste ordan uzaklas dıye bılgı vermek lazım
bunları bılmesı yeterlı yahu
psıkolojısını bozmussunuz ustune bıde vuruyorsunuz
kesınlıkle yardım alın pedagogdan
kızlar bu haberlerde gördüğüm çocuk kaçırma cinsel tacizlerden falan okadar etkilenmiştimki geçen sene kızımı '' tanımadığın insanların yanına gitme ne verirlerse versinler alma onlarla bi yere gitme seni kaçırırlar'' falan diye uyarmıştım kendi korkumla ne kadar üstelediysem yavrum geçen seneden bu yana çok değişti herşeyden korkuyor site içinde oturuyoruz parka gittiğimizde beni göremese bile hemen panikliyor ve ağlamaya başlıyor dünde yine öyle oldu ben bi kaç adım uzaklaştım diye ağlaya ağlaya yanıma geldi bende patladım bağırdım hatta vurdum bile...sonra çok pişman olup kendim ağladım ondan özür diledim hemen affetti tabi cnm bnm..napıcam şaşırmış durumdayım..hastanede çalışıyorum zaten burda çocuk gelişim doktoruna bi danışıcam gerekirse getiricem..sizce ne yapmalıyım kızlar aklınıza ihyiyacım var..
pedegog cocuklara yabancı kısıler nerelere dokunursa rahatsız olması gerektıgını ogretmemız gerektıgını soyledı...Tek şey hariç söylediklerinize katılıyorum fakat çocuklara şu şu bölgeler özeldir diye bilgi verilmemeli o yaşlarda eğer çocuk o bölgelerin önemini o yaşlarda anlarsa malesef belli yaşa kadar dikkat çekmek, birilerini üzmek istediğinde, kızdığında bunları kullanabilir. Çocuk nihayetinde yalanı doğruyu neyin kimi nasıl etkileyeceğini anlamaz. Bedenine anne baba bile izin isteyerek dokunmalı çocuk kendisine başkalarının o izin vermeden dokunmaması gerektiğini öğrenmeli
tabıkı aynen oyleAyni sekilde anlattom kizima suan 6 yasinda bugun bakala gidiyo bende balkondan bakiyodum bi tane orta yasli adam kizimin yanindan gecerken makas aldi kizimda bana dokunamazsin anneme derim dedi tabi benim baktigimi bilmiyo adamda guldu gitti son bir haftadir bakala gondermeye basladim bu sene 1 e gitcek kendi alissin birseyler almaya para alisverisine diye zaten bakkal iki yan binamiz ona ragmen bakiyorum arkasindan
Demem o ki cocuklarin psikolojisine uygun anlatmak lazim bide cocuktan cok anne gozu acik takipte kalacak ne anlatirsan anlat cocuk o kaniverir
pedegog cocuklara yabancı kısıler nerelere dokunursa rahatsız olması gerektıgını ogretmemız gerektıgını soyledı...
yegenımız ıcın bılgı almaya gıttıgımızde
gogus bacak arası sana ozel bolgelerdır
yanında annen veya baban saglıkla ılgılı bırsey oldugunun dısında ne olursa olsun yabancı bırı dokunmak ısterse ıznın dısında senı mutsuz edecek bırsey yapmak ıstıyordur ordan uzaklas deyın dedı
bızde oyle yaptık kı ıse yaradı
kreşde cocugun tekı pipi kuku mevzularına gırmek ıstemıs
azra da hemen bıze gelıp bu cocuk o bolgelerı gosterdı sordu bakmak ıstedı dedı
demekkı dogru yoldaymısız
Bende okulda hocalarımdan aldığım eğitim ve tecrübeleri nedeniyle söyledim çünkü ne mutlu sizin tanıdığınız çocuklar da böyle bir sorun olmamış fakat bazen çocuklar bu durumu söz ettiğim şekilde kullanabiliyorlar anlatılan vakalardan yola çıkarak söyledim. Devamında da bir önerim vardı. Anne baba bile izin istemeden çocuğa dokunmamalı böylece çocuk bunu benimser ve başkalarınında kendisine dokunmasına izin vermez bu özel bölgelerin dışında da eğer bir çocuk dokunulmak istemiyorsa sevilmek istemiyorsa o sırada zorlamamalı malesef akrabalar, sokakta insanlar çocuk gördüğünde yanaklarından başlıyor seviyordur da yetişkin biri gelip bize o hareketleri yapamaz sevdirir miyiz kendimizi?
Acaba kreşte mi bişey yaşadıbu arada kızım 5.5 yaşında 2 sene kreşe gitti bu senede yine aynı kreşin anaokuluna gidicek çok zeki akıllı bi kız aslında
ben tokat attım diye bişey söylemedim uydurmayın lütfen omuz kısmına arkadan vurdum oda şiddetli olarak değil yani zaten ben onunda vermiş olduğu piskolojiyle ağlayıp özür diledim diye yazdım buna rağmen bu kadar üzerime gelmek niye?
kızlar bu haberlerde gördüğüm çocuk kaçırma cinsel tacizlerden falan okadar etkilenmiştimki geçen sene kızımı '' tanımadığın insanların yanına gitme ne verirlerse versinler alma onlarla bi yere gitme seni kaçırırlar'' falan diye uyarmıştım kendi korkumla ne kadar üstelediysem yavrum geçen seneden bu yana çok değişti herşeyden korkuyor site içinde oturuyoruz parka gittiğimizde beni göremese bile hemen panikliyor ve ağlamaya başlıyor dünde yine öyle oldu ben bi kaç adım uzaklaştım diye ağlaya ağlaya yanıma geldi bende patladım bağırdım hatta vurdum bile...sonra çok pişman olup kendim ağladım ondan özür diledim hemen affetti tabi cnm bnm..napıcam şaşırmış durumdayım..hastanede çalışıyorum zaten burda çocuk gelişim doktoruna bi danışıcam gerekirse getiricem..sizce ne yapmalıyım kızlar aklınıza ihyiyacım var..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?