ben kızıma ne yaptım ya..

Tek şey hariç söylediklerinize katılıyorum fakat çocuklara şu şu bölgeler özeldir diye bilgi verilmemeli o yaşlarda eğer çocuk o bölgelerin önemini o yaşlarda anlarsa malesef belli yaşa kadar dikkat çekmek, birilerini üzmek istediğinde, kızdığında bunları kullanabilir. Çocuk nihayetinde yalanı doğruyu neyin kimi nasıl etkileyeceğini anlamaz. Bedenine anne baba bile izin isteyerek dokunmalı çocuk kendisine başkalarının o izin vermeden dokunmaması gerektiğini öğrenmeli

Son düzenleme:

Ben anneme de bu konuda kiziyorum.
güzelce uyarsa tamam ama usteliyor bide müge anliyi izlerdi bi zamanlar benim psikolojim bozuldu kizdim artik.
İzleme sunu bunun yüzünden oluyoruz böyle psikolojik ne kadar berrak kalirsa iyiydir sen gidip beynimizde bublati empoze ediyorsun sende bizde huzursuzluk oluruz dedim.
Sonra kendine geldi

Adem güneşin kıtabı mahremıyet egıtımı adkı kıtabı tavsıye edıyorum ama bastada zaten sıze tavsıye edılmış.
Ama korkularını bundan dolayı oldugundan emın mısınız

pedegog cocuklara yabancı kısıler nerelere dokunursa rahatsız olması gerektıgını ogretmemız gerektıgını soyledı...
yegenımız ıcın bılgı almaya gıttıgımızde
gogus bacak arası sana ozel bolgelerdır
yanında annen veya baban saglıkla ılgılı bırsey oldugunun dısında ne olursa olsun yabancı bırı dokunmak ısterse ıznın dısında senı mutsuz edecek bırsey yapmak ıstıyordur ordan uzaklas deyın dedı
bızde oyle yaptık kı ıse yaradı
kreşde cocugun tekı pipi kuku mevzularına gırmek ıstemıs
azra da hemen bıze gelıp bu cocuk o bolgelerı gosterdı sordu bakmak ıstedı dedı
demekkı dogru yoldaymısız

Bencede onun ozel bolgelerini anlaatin ve ona ait oldugunu o ve siz disinda kimseye yaklastirmamasini tembihleyin aglama konusindada belki bilinc altina fazla islemisinizdir bi pedagog yardimci olabilir ..

tabıkı aynen oyle
yazarken mimiklerımı gosteremedıgım ıcın ... konu sahıbıne soyledıgım ıcın onun yasına hıtaben yazdım
cocukla konusurken aklı basında ınsan bunu bılerek konusur zaten
ınsallah yanı oyle umıt edıyorum
busuru kanal tv var pedegoglar hep konusuyor nasıl korumamız gerektıgı kendılerını nasıl koruması ve neyın yanlıs oldugunu nasıl ogretmemız gerektıgını
anne cocuguna korkutarak ve korktuktan sonra vurarak nasıl bırseyler anlatmaya calısır bılmıyorum ...
mesela ben cocukken anaokuluna bıle gıtmıyorum hatırlıyorum annem benımle konusmustu
ne bılınclı annem varmıs valla...
ve rahatsız edıcı bıseyde korkmadan nolursa olsun gel bana anlat demıstı
elımızın altında net var kendımızı gelıstırmek cocugumuza faydalı olmak zorundayız valla

Sanırım çocukta güven sorunu oluştu. .
Destek alın,inşallah düzelir kuzum benim. .

O çocuk zaten daha, kalabalık ortamda annesi kenarda otururken bile tedirgin olabilir.
Üstüne siz dışardaki her insanı potansiyel sapık gibi gösterirseniz o da içine kapanık, size bağımlı olur böyle.
Çocuğu korkutup üstüne korktu diye vurmak ne kadar sağlıklı?
Siz yavaşça vurdum deyin ama o çocuk o kalabalıkta, yaşıtlarının yanında güvendiği kollara koşup yediği tokatı unutmayacak malesef.
Ben 25 yaşındayım hala unutmadım mesela hoş ben 10lu yaşlarımın başındaydım.

Çocuk bi'nevi hamur gibi siz ne verirseniz onu alacak.

Ilerde bunlari muhtemelen hatirlayacak biliyorsunuz degil mi. Annem de bana pıtını sağa sola carpma kanarsa seninle evlenmezler demisti :) 6 yasimdaki aklımla ne diyo bu gerizekali kadin ne alakasi var niye evlenmek istemesinler benimle vurdum diye düşünmüştüm

Zaman zaman annemin kurdugu sacma salak cumleleri hatirliyorum, guluyorum. Pazarcilari gosterip bak okula gitmemis pazarci olmuslar derdi. Anne iyi ki gitmemisler o zaman birilerinin de pazarda meyve sebze satmasi gerekiyor demistim agzi acik kalmisti

Valla cok var gözümde annemin itibarının düştüğü an. Kendinizle celismeden, daha naif cumlelerle anlatin. Celismemekten kasit o kadar korkutursaniz tabi siz gidince panik olur.

Cocuga vurmamasi zor ama siz vurmamaya çalışın. Ilerde hatirlayacaktir. Her seye akli ercek yasa gelmis.

benimde 6.5 yaşında bir kızım var bende ara sıra uyarırım ama sürekli değil yalnız çocukları ne kadar uyarırsanız uyarın
net ifadeler kullanmadıkça anlayamıyorlar maalesef yaşadığım ufak bir olayı anlatayım
kızımla parktayız biraz ilerimizde birbüfe var ve ordan bisküvi almak istedi parayı verip gönderdim arkasındanda bakıyorum büfeye kadar gitti boyu ermediği için ve etrafında bikaç kişi olduğu için büfedeki tezgahtar kızımı görmedi
tekrar döndü bana doğru koşarken yere düştü yakınlarındaki bir genç kız kaldırıp kucağına aldı ve benden ters istikamete doğru kucağında kızım yürümeye başladı ben koşup kızımı aldım aa pardon sizinmiydi filan diye geveledi bişeyler gitti
kızıma sorduğumda seni şurdaki teyzeye götüreyim filan dediğini öğrendim şok oldum kızım kendini ifade edicek yaşta ve beni bırak anneme gidicem demedi okadar uyarmama rağmen üstelik bende artık seni kaçırırlar diyorum kafasına vura vura sürekli değil tabi ama uyarılarımı yapıyorum herhangi bir korku durumu yaşamadık henüz bence kızınızla oturup neden korktuğu hakkında konuşun sinirlenmeden sakince altta yatan nedeni bulun derim

cocuklar uyarilmali, ama nasil? o kadar zorki onlara birseyleri anlatmak...hani sen anlatirsinda ne kadarini anlayabiliyorlar onuda bilmek gerek..benim oglum nerdeyse 3 yasina girecek, herseyi tek tek anlatirim ben..birsey sordugunda su zamana kadar off bile demedim..umarim bundan sonrada ayni sabri gosteririm..ama olay bu degil zaten...birseyleri anlatirken dogru yolu secmek gerekiyor...sabir cok onemli ama dogru yontemde onemli..bazen ben oglumu korkutmak icin ordan bocek geliyor filan diyordum bi yerlere gitmesini istemiyorsam... bu yontemde yanlis...ama bunu genelde kendine zarar verecek seyler yapacaginda soylerdim...simdi onuda soylemiyorum...4 yasindan sonra herseyi hatirlarlar..sizin cocugunuzunda akli eriyordur artik..yani ne deseniz aklinda takili kalacak yasta...onlari hem koruyup hemde korkutmadan nasil yapicaz bilemiyorum. devir ne kadar kotulesti yaa...

Bende okulda hocalarımdan aldığım eğitim ve tecrübeleri nedeniyle söyledim çünkü ne mutlu sizin tanıdığınız çocuklar da böyle bir sorun olmamış fakat bazen çocuklar bu durumu söz ettiğim şekilde kullanabiliyorlar anlatılan vakalardan yola çıkarak söyledim. Devamında da bir önerim vardı. Anne baba bile izin istemeden çocuğa dokunmamalı böylece çocuk bunu benimser ve başkalarınında kendisine dokunmasına izin vermez bu özel bölgelerin dışında da eğer bir çocuk dokunulmak istemiyorsa sevilmek istemiyorsa o sırada zorlamamalı malesef akrabalar, sokakta insanlar çocuk gördüğünde yanaklarından başlıyor seviyordur da yetişkin biri gelip bize o hareketleri yapamaz sevdirir miyiz kendimizi?

aynı seyden bahsedıyoruz dıkkatlı okursanız

Ozguven eksikligi olusmus kizinizda ve bu hafife alinmayacak birsey cunku ilerde kaygi bozuklu yasayabilir.. ben bunun SIKINTISINI cok cektim.. surekli beni SIKAN bir aile, herseyden korkutan bir aile simdi ise tamamen ozgurum sukur ama bana asilanmis olan ozguven sorunundan dolayi tedavi gormek zorunda kaldim.. lutfen bu sekilde korkutmayin cocuklarinizi..

Çocuğuna vuran anneye asla tahammülüm yok. Yazık, zaten korkmuş çocuğu iyice korkutmuşsunuz. Halbuki sorumlusu sizsiniz neden üstüne vuruyorsunuz ki öfke kontrol sorununuz için önce kendinize ders verin, sonra çocuğu eğitirsiniz.

Herkes "kesin baska birsey var" "bu kiz baskalardan birsey duymus yada bisey yasamistir" diyorda.... Hic alaka yok bence. Kim bilir konu sahibi nasil anlatmistir kiz'a. Sonucta aglayan minicik bir yavruya tokat atan bir anne saglikli bir psikolojiye sahip degildir.

Dolayisiyla, tembihleme seklide saglikli, cocuga uygun bir sekilde oldugunu düsünmüyorum. Düsündükce icim halen ciz ediyor. Minik yavru korku icinde, agliyor ve ona güven verecek insan, sigindigi kisi ona bir tokat atiyor! O yavru bide daha cok korkup üzülmüstür bu nasil annelik? Lütfen konu sahibi rica ediyorum psikolojik destek al. Psikolojin normal degil ve bu o minik yavruyu da cok etkiliyor. Adeta travma yasiyor kiz. Yani lütfen yarin hemen psikologtan randevu al.

Bu ne peki??

Ha beline vurmusun, ha yüzüne tokat atmisin, ne fark? Üstelik kiz'a bagirmisin. Kendin diyorsun patlamisin diye. Korkan minacik bir yavruyu daha cok korkuttun, üzdün. Sende güven aradaginda kiz'a bagirmisin.

Bu olayi basitlestiremezsin. Hic bir cocuk bu muameleyi hak etmiyor. Yalnisini hafifletmenin yerine, yalnis yaptiginin kabul etmen lazim. Daha öncede dedigim gibi, lütfen psikolojik destek al.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…