- Konu Sahibi meryemmeryem
-
Arkadaşım geldi aklıma. Çocuğu 16 yaşında. Ergenlik problemleri yaşanan bir dönemde. Ben senin için işi bıraktım sana baktım hep. Sen benim için çok önemliydin dediğinde oğlu napayım ben mi dedim sana işi bırak diye dedi. Emin olun siz evde de olsanız işte de olsanız onun için önemli olan onunla geçrdiğiniz zamanın kalitesi. 10 saat yanında durup ütü yapıp ev temizleyip televizyon seyreden bir annenin yerine iki saatinin tamamını onunla geçirmek çok daha önemli. Siz size kalan zamanlarınızda yavrunuzla ilgilenirseniz bi sorun olacağını düşünmüyorum. İki saat daha az uyursunuz ev ve kendinizle ilgili işler için olur biter. Zaten o mutluluk da size yeter
Canım okurken gözlerim doldu beni anlatmışsın benim de kızım 16 aylık aynı sorunları yaşıyoruz. Benim kızıma annem bakıyor sabah zaten bizle uyanır annem ile aynı apartmanda oturuyoruz sabah verirken nasıl göreceksin kyamet kopuyor içim acıyor o görmeden kaçmaya çalışıyorum. Akşam ben gelmeme yakın ağlamaya başlıyormuş senin yaptığın gibi bende o uyuyana kadar beraber oyun oynuyoruzç Hafta sonları da hep dışarı çıkarıyorum ama elimizden de başka birşey gelmiyor. Evde bir an gözünün önünden ayrılıyım hemen ağlamaya başlıyor. Elimizden gelen birşey yok alışacaklar...
canım ne ilgisi var benim kızım 7 yaşında garibim aralarda büyüdü resmen ama kendi başının çaresine bakmayıda öğrendi bu sayede hiç böyle düşünme senin yaptıklarını okuyunca şaşırdım ben senin yaptığın kadar vakit hiç geçiremedim eşin abartmış olayı
Aksine mükemmel bir insansın bebeğinle geçirdiğin zaman kalitesi çok önemli. Dolu dolu geçirdiğin bir saat on saat bakmandan daha makbul. Eşin yanlış düşünüyor çocuklar çok çabuk unutur. Bir saat önce ağladığı şeyi hatırlamaz
Eğer siz bu endişeleri taşıyorsanız zaten bebeğiniz için en iyisini yapacak bir annesiniz. Ben de her dakikamı çocuklarıma nasıl daha faydalı olabilirim diye geçirmeye çalışan bir anneyim. Sakın üzülmeyin. Bir de zaten 3 yaşına kadar olanları hatırlayamayacaklar. Sevginizden emin olduktan sonra bebeğiniz sizin onu bırakıp işe gittiğniizi unutacaktır zaten
eşin abartmış.benim oğlum 6 aylık ve ben bile senin ayırdığın kadar zaman ayıramıyorum oğluma.şimdi oğlumun psikolojisi bozukmu olacak.sonuçta bu çocuk hep küçük kalmayacak büyüyecek sen sürekli peşinde gezmiyeceksinya.bir arkadaşın dediği gibi kendi kendinede bişeyler başarabilmesini öğrenecek.eşin böyle dedide kendi ne kadar ilgileniyor ben onu merak ettim.bide işten gelince yemek işini nasıl yapıyosunuz onuda merak ettim.oğlum uyuyana kadar ev işi yapmıyorum yazmışsın.
içimi rahatlattınız inanın
eşimde akşamları elinden geldiğin kadar oyunlar felan oynar allah var ilgisiz değildir aslında..
oğluma ablam bakıyor ya biz gelene kadar ablam oğluma yemeğini yedirir
ben onu alır eve giderim
bende eşimde biz akşam yemeği yemeyiz sadece meyve bazen salata felan öyle
oğluma da meyve hazırlarım birlikte yeriz eğlenir oynarız işte
oğlum uyuduktan sonra evde yapılacak iş varsa çamaşır ütü felan yaparım oyle yatarım
Biraz daha büyüdüğünde ona neden işe gittiğinizi zaten anlatabileceksiniz. Kaygıları bırakıp her anınızın tadını çıkarın. Çok ama çok hızlı büyüyorlar ve inanın farkına bile varamayacaksınız. Siz suç işlemiyorsunuz. İşe gitmekle hata yapmıyorsunuz. Ayrıca sizin de bir hayatınız var. Çocuk sahibi olmak demek herşeyden elinizi eteğinizi çekmenizi gerektirecek bişey değil. Yapmanız gerekenleri yaptıktan sonra... Bence siz çok güzel bir annesiniz
benımde bebegım 3 aylık 1 ay sonra işe başlıyorum. nasıl bırakacam işimi bıraksam dıye epeyce dusundum ve çalışmaya devam etmeye karar verdim. çalışırkende ıyı anne olunur zaten bır arkadasında yazdıgı gıbı cocuklar bıraz buyuyunce sen neden calısmıyorsun gibi sorular soruyorlar.
Acaba eşin senın çalışmanı istemıyor olabılırmı bunu bahne edıyordur belkı,çunku benım babam annemı boyle ıstıfa ettırtmiş en duygusal yanından vurmuş.Ahh baba ahh.
yani ilgileniyosa iyi.kimileri var ilgilenmez bide annenin anneliğini sorgularlar ona sinir olurum işte.akşam yemeği yemiyosnuz o ilginç geldi bana.bende çalışıyorum oğluma eşim bakıyor.eve gidince kesinlikle ilk oğlumu sever oynar emzirir ya salıncağına koyarım yada babaannesine veririm.sonra eşimle girer yemeği hazırlarız.yemek yeriz bulaşığı toplar yine oğlumun yanına giderim.bu sefer çok oyun oynamam ki uykusu dağılmasın diye.yemeğini yedirir yatırırm.hiçbir zaman kötü bir annemiyim diyede düşünmedim.çünkü oğluma karşı olan sevgimi birben birde allah bilir.emininm ki sende öylesin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?