Ben kötü bir anne miyim? Çalışan anneler siz napıyorsunuz?

meryemmeryem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2009
3.981
66
118
Adana
17 aylık bir oğlum var,doğumdan 7 ay sonra işe başladım
yani bebeğim ek gıdaya geçene kadar tek başıma ilgilendim,
sonra işe başladım o günden beri çalışıyorum

sabahları uyanınca isterse süt içiriyorum sonra üstünü değiştirip biraz oynuyoruz
sonra teyzesine bırakıyorum
(benim ablam yan apartmanda oturuyo ona bırakıyorum yoksa kimseye güvenemezdim zaten)
akşamları eve gittiğimde sadece oğlumda ilgileniyorum birlikte oyunlar oynuyoruz felan..
o uyuyana kadar hiç ev işiyle felan ilgilenmiyorum
hafta sonları hava güzel olursa dışarı çıkarıyorum

birlikte olduğumuz zamanlarda yanından ayrılırsam ağlıyor ama
tuvalate bile gidemiyorum,bu durum eşimi çok kızdırmaya başladı

geçen bir arkadaşım doğum yapmıştı ona gittik işte işe geri dönmeyi felan konuştu
eşim şöyle dedi; ''bence ne olursa olsun bir çocuğa annesi bakmalı kimse onun gibi bakamaz
bizim oğlanın psikolojisi bozuldu sanki,
annesi yanındayken hiç ayrılmıyor ondan...'' gibi laflar etti
çok zoruma gitti,sanki bir tek benmiyim çalışan anne.
bu kadar anne var çocuklarını bırakıp işe giden,
iş dışındaki zamanımın çoğunu zaten oğluma veriyorum
o benim herşeyim

oğlum benimle oynarken yanından ayrılamıyorum yaaa
odadan çıksam peşime ağlıyor eşim bu durumu benim çalışmama yoruyor

psikolojim bozuldu kendimi yetersiz kötü bir anne gibi görmeye başladım
oğluma karşı suçluymuşum gibi
çok kötüyüm

çalışan anneler nolur biraz fikir sunun bana

Son düzenleme:
Arkadaşım geldi aklıma. Çocuğu 16 yaşında. Ergenlik problemleri yaşanan bir dönemde. Ben senin için işi bıraktım sana baktım hep. Sen benim için çok önemliydin dediğinde oğlu napayım ben mi dedim sana işi bırak diye dedi. Emin olun siz evde de olsanız işte de olsanız onun için önemli olan onunla geçrdiğiniz zamanın kalitesi. 10 saat yanında durup ütü yapıp ev temizleyip televizyon seyreden bir annenin yerine iki saatinin tamamını onunla geçirmek çok daha önemli. Siz size kalan zamanlarınızda yavrunuzla ilgilenirseniz bi sorun olacağını düşünmüyorum. İki saat daha az uyursunuz ev ve kendinizle ilgili işler için olur biter. Zaten o mutluluk da size yeter

Canım okurken gözlerim doldu beni anlatmışsın benim de kızım 16 aylık aynı sorunları yaşıyoruz. Benim kızıma annem bakıyor sabah zaten bizle uyanır annem ile aynı apartmanda oturuyoruz sabah verirken nasıl göreceksin kyamet kopuyor içim acıyor o görmeden kaçmaya çalışıyorum. Akşam ben gelmeme yakın ağlamaya başlıyormuş senin yaptığın gibi bende o uyuyana kadar beraber oyun oynuyoruzç Hafta sonları da hep dışarı çıkarıyorum ama elimizden de başka birşey gelmiyor. Evde bir an gözünün önünden ayrılıyım hemen ağlamaya başlıyor. Elimizden gelen birşey yok alışacaklar...

canım ne ilgisi var benim kızım 7 yaşında garibim aralarda büyüdü resmen ama kendi başının çaresine bakmayıda öğrendi bu sayede hiç böyle düşünme senin yaptıklarını okuyunca şaşırdım ben senin yaptığın kadar vakit hiç geçiremedim eşin abartmış olayı

Yanında geçirdiğimiz zaman kalitesi çok önemli. Ben kızım uyuyana kadar onunla ilgileniyorum zaten başka bir iş yapmama izin vermiyor

evt bende hep geçirilen zamanın nasıl geçirildiğine dikkat ediyorum elbette 24 saatimi boş boş geçirmektense 2 saatimi oğlumla iyi geçireyi yeğliyorum
ama çok bi durummuş çok zor yaa

Aksine mükemmel bir insansın bebeğinle geçirdiğin zaman kalitesi çok önemli. Dolu dolu geçirdiğin bir saat on saat bakmandan daha makbul. Eşin yanlış düşünüyor çocuklar çok çabuk unutur. Bir saat önce ağladığı şeyi hatırlamaz

saol canım az da olsa rahatlattın beni,elimizden keşke daha fazlasını yapmak gelse canımı bile veririm oğluma ..

ne bileyim canım çok kırıldım eşime zaten ondan moralim bozuldu kafamı taktım bu konuya

saol canım inşallah öyledir.. arkamdan ağlarken oğlum icimdeki acı tarif edilmez..bilenler biliyordur zaten
inşallah ileride çalışmamın bedelini kötü ödemem

Eğer siz bu endişeleri taşıyorsanız zaten bebeğiniz için en iyisini yapacak bir annesiniz. Ben de her dakikamı çocuklarıma nasıl daha faydalı olabilirim diye geçirmeye çalışan bir anneyim. Sakın üzülmeyin. Bir de zaten 3 yaşına kadar olanları hatırlayamayacaklar. Sevginizden emin olduktan sonra bebeğiniz sizin onu bırakıp işe gittiğniizi unutacaktır zaten

eşin abartmış.benim oğlum 6 aylık ve ben bile senin ayırdığın kadar zaman ayıramıyorum oğluma.şimdi oğlumun psikolojisi bozukmu olacak.sonuçta bu çocuk hep küçük kalmayacak büyüyecek sen sürekli peşinde gezmiyeceksinya.bir arkadaşın dediği gibi kendi kendinede bişeyler başarabilmesini öğrenecek.eşin böyle dedide kendi ne kadar ilgileniyor ben onu merak ettim.bide işten gelince yemek işini nasıl yapıyosunuz onuda merak ettim.oğlum uyuyana kadar ev işi yapmıyorum yazmışsın.

içimi rahatlattınız inanın

eşimde akşamları elinden geldiğin kadar oyunlar felan oynar allah var ilgisiz değildir aslında..
oğluma ablam bakıyor ya biz gelene kadar ablam oğluma yemeğini yedirir
ben onu alır eve giderim
bende eşimde biz akşam yemeği yemeyiz sadece meyve bazen salata felan öyle
oğluma da meyve hazırlarım birlikte yeriz eğlenir oynarız işte
oğlum uyuduktan sonra evde yapılacak iş varsa çamaşır ütü felan yaparım oyle yatarım

Biraz daha büyüdüğünde ona neden işe gittiğinizi zaten anlatabileceksiniz. Kaygıları bırakıp her anınızın tadını çıkarın. Çok ama çok hızlı büyüyorlar ve inanın farkına bile varamayacaksınız. Siz suç işlemiyorsunuz. İşe gitmekle hata yapmıyorsunuz. Ayrıca sizin de bir hayatınız var. Çocuk sahibi olmak demek herşeyden elinizi eteğinizi çekmenizi gerektirecek bişey değil. Yapmanız gerekenleri yaptıktan sonra... Bence siz çok güzel bir annesiniz

benımde bebegım 3 aylık 1 ay sonra işe başlıyorum. nasıl bırakacam işimi bıraksam dıye epeyce dusundum ve çalışmaya devam etmeye karar verdim. çalışırkende ıyı anne olunur zaten bır arkadasında yazdıgı gıbı cocuklar bıraz buyuyunce sen neden calısmıyorsun gibi sorular soruyorlar.

Acaba eşin senın çalışmanı istemıyor olabılırmı bunu bahne edıyordur belkı,çunku benım babam annemı boyle ıstıfa ettırtmiş en duygusal yanından vurmuş.Ahh baba ahh.

yani ilgileniyosa iyi.kimileri var ilgilenmez bide annenin anneliğini sorgularlar ona sinir olurum işte.akşam yemeği yemiyosnuz o ilginç geldi bana.bende çalışıyorum oğluma eşim bakıyor.eve gidince kesinlikle ilk oğlumu sever oynar emzirir ya salıncağına koyarım yada babaannesine veririm.sonra eşimle girer yemeği hazırlarız.yemek yeriz bulaşığı toplar yine oğlumun yanına giderim.bu sefer çok oyun oynamam ki uykusu dağılmasın diye.yemeğini yedirir yatırırm.hiçbir zaman kötü bir annemiyim diyede düşünmedim.çünkü oğluma karşı olan sevgimi birben birde allah bilir.emininm ki sende öylesin.

saol canım

yok canım eşim istemese direk söyler çalışma der sadece oğlumun arkamdan ağlamasına eşim kızıyor morali bozuluyor sebebinide böyle benim çalışmama bağladı işte.

canım benim eşm 1,96 boyunda 115 kilo :) çok kilolo değil aslında boyuna göre
ama yinede dikkat eder yediklerine ve akşam hiç yemeyiz biz ..
ofiste ev yemekleri yapılır belkide ondan kaynaklı
yani öğle yemeğini çok iyi yiyoruz diye mi acaba bilmem akşamları hafif geçiştiririz biz..
ara sıra bizde yemek yapar yeriz ama çoğunlukla böyle..
birde eve gidene kadar saat 7 oluyor o saatten sonra yemek yapıp hazırlayana kadar saat 8 i geçiyo
o saatten sonrada ağır geliyo yemek bize o yüzdende soğuduk çok yemiyoruz

Aslında çalışmanla pek ilgisi yok bence çocuklarda bir dönem anneye aşırı düşkünlük, kaybetme korkusu gibi birşey oluyor ben çalışmayan arkadaşlarımın çocuklarında gözlemledim bunu. Dediğin gibi anne mutfağa bile gitse arkasından kıyameti koparıyorlar.Benim çocuğumdada bir dönem bana karşı umursamazlık vardı gidince hiç yüzüme bakmazdı sonra aşırı bir bağlanma oldu ama şimdi düzeldi. Tabi şimdi büyüdü artık 4 yaşında anlıyor bazı şeyleri.

benimde 18 aylık bir kızım var ve bende çalışıyorum..aynen senin gibi yaşıyorum bende o uyanık olduğu sürece sadece onunla ilgileniyorum ve geride kalan işlerimide o uyuduğunda halladiyorum.. çocuğunuzun davranışı tamamen içinde bulunduğu dönemle ilgili.. 15. ay civarında çocuklarda anneye bağlanma dönemi oluyormuş ve bu zamanda anneden hiç ayrılmak istemiyormuş.. aynı dönemleri bizde yaşadık tamamen yapışık yaşıyoduk ve kucağımdan inmiyordu ama son 15 gündür rahatım demek ki atlattık bu dönemi..
tabii çalışıyo olmamızın çocuklarımızın üstünde etkisi vardır ama eşinin abarttığı gibi bir durum yok merak etme.. sabiha paktuna keskinin bu konularala ilgili kitapları var eşine okutursan onunda içi rahatlar belki..

canım 3 aylık bıraktım kızımı anneme... ınan cok zordu ayrı kalmak ama sen kendını uzme canım. bende senın gıbıyım. eve gelır gelmez kızımla ılgılenırım. zaten butun huysuzlugunu bana yapıyor. eşin abarttmış bıraz ama canım bosver takılma. işten cık ogluna kocaman kocaman sarıl op..
gecenlerde bı semınerde psıkolog soyle demıstı..
"eger annelık kolay olsaydı bu gorev babalara verılırdı dıye..."

ne kadar şanslısın bebişe annesinin yarısı olan teyzesi bakıyor..benim bebek 4 aylık ve eylülde bakıcıya vericem 11 aylıkken tanımadığım birine..sen çok iyi bir annesin bebeğine kalan zamanını ayırıyosun..lütfen böyle düşünme çokta sanslısın teyzesi bakıyor.unutma anneliğe en yakın duygu teyzelikmişşş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…