Ben kötü bir anneyim.

@idtakyollarıiltihabına katlıyorum genelde izlenimlerimden edindiğim çocuk bildiğin arsız mesela anne aman Yok ben böyle yaparım çoçuğumda bunu yapar şöyle iyidir böyle güzeldir diye bi dolu cila yapıyorlar. Ancak birşeyi söylemeden edemeyeceğim lafım size değil ama birçok anne ben tablet vermiyorum , tv izlemez, abur Cubur yemez diyor ama yalanını yakalıyorum.çogu da veriyor bu söylediklerinizi de yapıyor ama başkasının yanında benim çocuğum yapmaz etmez dediği için muhtemelen böyle bir tepkiyle karşılaşmışsınız...

Kızım 12 aylık. Laf söyledim bugün arkadaşlarıma daha da üste çıkıp zorba dediler
Ay bu surat ne Allah aşkına desinler ya nie canını sıkıyorsun ki boşver takma ben zorbayim siz olmayin o zaman de benim cocuklar 3 yasinda millet terbiyesine hayran hos hayran olmasalar da umrumda olmazdi kimseyi karistirmadim laf soyletmedim dogru bildigimde direttim elbette mukemmel cocuklar diiller olmasin da cocuk neticesinde ben temeli verdim kimse umrumda diil siz de hiiic takmayın kimseyi

Benim kızım da tv seyrediyor ama vurdulu kırdılı şeylere izin vermiyorum. Hatta baban da izin vermiyor diyorum. Kayınvalide ne dese beğenirsiniz? Biz babasını kuralcı yetiştirmedik ama oğlum kızını kuralcı yetiştiriyor. Bunu miletin içinde söylüyor. Ben de dedim ki " senin oğlunun zamanında tek kanal varmış. Neyi kiyasliyorsun ki ".

Yani her söyleneni dinlersek çocuk değil canavar yetistiriririz. Sonra da falanca çocuğuna sahip çıkmıyor olur.

Bende kötü bı anneyim. Telefon vermemek için savaş veriyorum. Herkes bugün vermiyorsan yarın mecbur vericeksin diyor. Üç yaşında gözlükle gezen çocuklara çok üzülüyorum. Bu savaşa bende devam edeceğim. Sende vazgeçme kardeşim benim oğlum üç buçuk yaşında hala evin içinde peşinde dolaşıyorum. Paronayak değilim sadece gözümün önünde olsun istiyorum. Bütün camlarda çocuk kilidi benim boyum zor yetişiyor . Mutfagin kapisinda da yukarda kilit var ben uyurken mutfağa girebilir kendine zarar verebilir banyoda da kilit var. Çünkü bi kere banyoya girdi kapıyı kapattı ve içerden kendini kitledi gözümün önünde birkaç saniyede oldu bu . Tornavida buldum da soktum kilidi. O yüzden sürekli tedbir aliyoruz bı defa musibet gelmesin başımıza diye her türlü tedbiri alıyoruz. İkinc bebisin de hayırlı olsun cnm. Ne güzel beraber buyucekler sakın zorluğunu düşünme her zorlukla beraber kolaylık vardır. Enerjini düşüren insanlardan uzak dur cnm

Yok çok iyi annesin, onu diyen anneler tü kaka dememiz için açılmış bi konu. Hiç sevmiyorum böyle övülmek için açılan konuları. Fazladan bir şey yapmıyosunuz yani. Sağır sultan biliyor tv nin zararlarını, yada toplum kuralları yeni var olmadı, siz keşfetmediniz. Babanem de öğretmiş çocuklarına başkasının eşyası karıştırılmaz diye.

Kulaklarını tıkamaktan başka çare yok. Oğlumun saçları uzun diye söylenen sözleri yazsam yol olur. Bırakın konuşsunlar siz doğru bildiğinizden şaşmayın

Benim annem tam da sizin gbi biridir. (torununa TV izlettiriyor Bi saat kadar gerci ama yası büyüdü) Benim anneme de alman dadıları gbisin diyen oluyordu. Sizin içiniz rahat ise gerisi bos. Biz cok faydasını gördük böle büyümenin. Cok basit ama 28 yasındayım dişçiye bile sadece yirmilik diş için gittim. Doktor siz cocukken seker yememissiniz belli, hiç çürümemiş dişler Dedi=) belki sansdır bilmiyorum bu konu ama annemin kuralcı olması bize cok sey sagladı.

O zaman ben de o kötü annelerdenim.
Çocuğumun bırak başkasının evinde , kendi evimde bile dolap çekmece karıştırmasına izin vermem.
Başkasının evini karıştıran çocuklardan hiç hazzetmem.
Telefonda sadece 10 15 dakika yemek yerken çünkü mecbur kalıyorum yemiyor .

daha geçen gün MEDYA ile ilgili seminere gittim. 0-2 yaş arası bebekler 0 dk asla maruz kalmamalı dediler. 3 -6 yaş 30 en fazla 50 dk. 6-12 yaş 1 saat. yetişkinler için herşey dahil 2 saati aşmamalı.
12 aylık bebeğe telefon versen iyi bir annemi olacakmışsın ?
hadi ordan de onlara .
bir zaman sonra seni takdir edecek o çevre.
benim 3.geliyor neler neler dediler. sıkıldım bunaldım, en sonunda 4.yüde yapacağım ben bakıyorum kime né dedim!!!?
paket gida çikolata Vs yedirmem aaaa onunda nefsi var ilerde çok yer..ya bi büyüsün o zaman kendi tercihi. şimdi evi abur cuburla doldursam karnımı doyacak.
derken güzel kardeşim şimdi benimkiler meyve kuruyemiş hastası. millet diyor bizimki asla yemez. sabah nutella ekmek yiyen çocuk napsın kuru inciri?
damak tadı yüksek tutuldu çünkü. aman bende ne çok doluysam artık yazdım uzun oldu kusuruma bakmayın.
bu yolda devam et inşallah. Allah yardımcın olsun.

Valla hiç normal arkadaşların yok senin bak geçen konunda da söyledim sana iyi gelmeyen insanlarla görüşme. Ben çocuğuma TV izletmiyorum telefon vermiyorum bunları yapan insanlarla arkadaşlık yapamam. Neden yapamam herkesin anneliği kendine onlar kötü ben iyiyim diye değil ama çocukları benim çocuğumun yanında TV izleyecek, telefonla oynayacak benim çocuğum da isteyecek. Üstelik anaları tarafından tuhaf bakışlara maruz kalacağım. Mesela teyzemle görüşünce oğlunu başka odaya yolluyorum ya telefonu elinden bırak ya da başka odaya git diyorum. Çünkü kimsenin benim emeğimi heba etmesini istemiyorum. Ben çocuğumla evde o kadar zorlanıyorum ki TV açsam hipnoz olmuş gibi bakacak eminim hiç bana sarmayacak ama yapmıyorum. Bir ortama girdiğimde de kapattırırım o TV. Neden ben dikkat ederken başkaları çocuğumu buna maruz bıraksın? Aileme kızıyorum TV açtıkları zaman bizi niye çağırdınız çocukla ilgilenmeyecekseniz TV izleyeceksiniz biz gidelim diyorum. Boşversene neler demiyorlar ben çocuğa süt içirmiyorum ekmek un yedirmiyorum diye her telefonda çocuk aç çocuk aç diye başımın etini yiyorlar. Bunları yapan ailem, arkadaş olsa bağımı keserdim. Birkaç çocuklu arkadaşım var aynı kafadayız çocuklarımız biraraya geldiğinde kitap ve oyuncak dışında bir şeyle ilgilenmezler. Aksi durumda görüşmezdim

Fazla agresifsin biraz sakin...

Çocuğunuzu bildiğiniz gibi yetiştirin çevre faktörüne bakmayın bir çocuk önce anne babayı örnek alır kesinlikle çok iyi bir annesiniz

tamam telefon vermeyin kişisel sınırları bilsin dolap karıştırmasın tabi ki de çok dur yapma diyorsanız o da sıkıntı. her şeyine karışıyor devamlı söyleniyorsanız haklı insanlar uyarmakta

Sana bunu diyenler sen kizini evlerinde rahat biraksan biryer dagilsa bu kezde cocuk umrunda degil heryeri döktü sacti gitti derler . yani her halükarda birsey derler hep :) sen bebeğini istedigin gibi yetistir. banada cok rahatsin diyorlar bnm kizim yemegini kendi yiyor döküyor haliyle ne kadar rahatsin heryer batti diyorlar mesela :)

süt icirmenin ne zarari varki ?

Bunların olması gerektiğini sizde biliyorsunuz bunları yapmaniz sizi kötü değil iyi anne yapar bunuda biliyorsunuz burda o konusanlara inat aaa ne güzel anne demek için ovulmek içinmi yazdiniz allah aşkına bunlara evet kötü annesin diyecek bi allahın kulu çıkmaz sizde biliyorsunuz konu açmak için konu acmissiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…