- 17 Ağustos 2011
- 25.640
- 163.227
- 798
- Konu Sahibi Love_your_life
-
Aradığım yorum buydu.. teşekkürler :)Yok çok iyi annesin, onu diyen anneler tü kaka dememiz için açılmış bi konu. Hiç sevmiyorum böyle övülmek için açılan konuları. Fazladan bir şey yapmıyosunuz yani. Sağır sultan biliyor tv nin zararlarını, yada toplum kuralları yeni var olmadı, siz keşfetmediniz. Babanem de öğretmiş çocuklarına başkasının eşyası karıştırılmaz diye.
Yooo, kötü anne degilsin.. olmasi gereken bu valla millete ayar verBen kötü bir anneyim çünkü kızıma telefon vermiyorum, televizyon izletmiyorum, onu her yere götürüyorum, kızımın başka insanların çantalarını karıştırmasına izin vermiyorum, başkalarının dolaplarını karıştırmasına izin vermiyorum, kızıma sarılıp uyuduğum için kötüyüm, kızımı anlamadığı halde yoruyorum anlatıp yanlış yaptığını anlamasını bekliyorum, kötüyüm çünkü ben bebeğimin biz gezmede içeride otururken onun tek başına başka odalarda gezmesine izin vermiyorum, kızımın rahat bırakmıyorum. Ben gerçekten kötü müyüm? Onu servet bırakmadığı için. He bir de şu var. 12 aylık bebeğimin kardeşi olacağı için de kötüyüm. Arkadaş ben kötü müyüm? Bir ben mi böyle davranıyorum. Demeye geldim kızlar çok sıkıldım kaç gündür çokkkk sıkıldım çokkkk etrafımda bunları duymak kendime mi çeki düzen vereyim etrafıma mı ayar vereyim anlamadım ya çok yoruldum ben artık
süt icirmenin ne zarari varki ?
Konunun niye açıldığını ve sorunun ne olduğunu ben de anlamadım.Yok çok iyi annesin, onu diyen anneler tü kaka dememiz için açılmış bi konu. Hiç sevmiyorum böyle övülmek için açılan konuları. Fazladan bir şey yapmıyosunuz yani. Sağır sultan biliyor tv nin zararlarını, yada toplum kuralları yeni var olmadı, siz keşfetmediniz. Babanem de öğretmiş çocuklarına başkasının eşyası karıştırılmaz diye.
Etrafına ayar verBen kötü bir anneyim çünkü kızıma telefon vermiyorum, televizyon izletmiyorum, onu her yere götürüyorum, kızımın başka insanların çantalarını karıştırmasına izin vermiyorum, başkalarının dolaplarını karıştırmasına izin vermiyorum, kızıma sarılıp uyuduğum için kötüyüm, kızımı anlamadığı halde yoruyorum anlatıp yanlış yaptığını anlamasını bekliyorum, kötüyüm çünkü ben bebeğimin biz gezmede içeride otururken onun tek başına başka odalarda gezmesine izin vermiyorum, kızımın rahat bırakmıyorum. Ben gerçekten kötü müyüm? Onu servet bırakmadığı için. He bir de şu var. 12 aylık bebeğimin kardeşi olacağı için de kötüyüm. Arkadaş ben kötü müyüm? Bir ben mi böyle davranıyorum. Demeye geldim kızlar çok sıkıldım kaç gündür çokkkk sıkıldım çokkkk etrafımda bunları duymak kendime mi çeki düzen vereyim etrafıma mı ayar vereyim anlamadım ya çok yoruldum ben artık
Inatla ve israrla herkes bunu soyluyorsa belki de cok kontrolcü bir annesinizdir. Yani hadi kaynananiz eleştirir, cocuklarini çoktan büyütüp su narinliginizi artik komik bulan görmüş gecirmis kadinlar elestirir... normal yani.
Ama herkes sizi bu konuda uyariyorsa bence olabildigince tarafsiz bir sekilde kendinizi gozlemleyin. Belki de bir yerde yanlis yapiyorsunuzdur.
Beni de annem evde kitaplarla büyüttü. 90lar çocuğuyum. Milleti annesi sabahtan salardi sokağa. "Aneeee eepppeeeek" diye bagardiginda salcali ekmek, "anneeeeee suuuuu" diye bagardiginda surahiyle su sarkitirdi. Benim annemse bizi sokaga salmaya korkar sadece balkondan baktiginda göreceği kadar uzaga gitmemize izin verirdi. Oyle sokak cocugu gibi bagirmamiza da izin vermezdi. "Susuyunca eve cikin" der, evde de "sirtin terlemis" der daha da disariya salmazdi.
Kendince çok iyi ve cocuklarini sakinan bir anneydi.
Oyalanalim diye kitap setleri alirdi .
Sonuc olarak alim olmadim o kadar okudum da.
B.k gibi bir cocukluk gecirdim. Ne kisin altima poset alip mahalledeki yokustan kayma iznim vardi ne onun bunun evine gitme. Hic cocukluk macerasi yasamadan gecti gitti cocuklugum.
Oysa daha "saldim cayira" ailelerin çocukları bugun nasıl da anlatir cocukluk anilarini... benim dizimde yara izim bile yok .
ilk yara izimi 22 yasinda sarhosken bisikletle yokustan kayarken edindim. Ve bu iz benim icin oyle kiymetliydi ki gectikce soydum gectikce soydum ki hep bende dursun, baktikca mutlu olayim diye.
Bu dedigimi anlayabiliyor musunuz? Steril bir çocukluktan iste bu:)
Tv demissiniz. Annem bize tv izlemeyi yasaklamisti. Zaten saat 9 oldu mu herkesi öpüp yataga gitmek zorundaydik.
Ertesi gun okulda herkes dizileri konusurdu ben mal gibi sessiz kalirdim. Hic unutmam rozalinda final yapmis(anneme izlemek icin yalvarip izin aldigim bolum bir kadin damadiyla yatti sansima. O gunden beri kesinlikle yasakti evde pembe dizi) herkes onu konusuyordu. Ben de bir gruptan dinledim , sonra da gittim diger gruba kendim izlemis gibi "1 km gelinlik kuyrugu vardi" falan diye sohbete katildim :))
Demek istediğim sizin ilgili ve mukemmel annelik dediğiniz sey belki gercekten de o kadar mukemmel degildir.
×ps: biz de asla misafirlikte esya karistirmazdik. Biblo gibi otururduk. Cok da guzel birsey degil
Ben kötü bir anneyim çünkü kızıma telefon vermiyorum, televizyon izletmiyorum, onu her yere götürüyorum, kızımın başka insanların çantalarını karıştırmasına izin vermiyorum, başkalarının dolaplarını karıştırmasına izin vermiyorum, kızıma sarılıp uyuduğum için kötüyüm, kızımı anlamadığı halde yoruyorum anlatıp yanlış yaptığını anlamasını bekliyorum, kötüyüm çünkü ben bebeğimin biz gezmede içeride otururken onun tek başına başka odalarda gezmesine izin vermiyorum, kızımın rahat bırakmıyorum. Ben gerçekten kötü müyüm? Onu servet bırakmadığı için. He bir de şu var. 12 aylık bebeğimin kardeşi olacağı için de kötüyüm. Arkadaş ben kötü müyüm? Bir ben mi böyle davranıyorum. Demeye geldim kızlar çok sıkıldım kaç gündür çokkkk sıkıldım çokkkk etrafımda bunları duymak kendime mi çeki düzen vereyim etrafıma mı ayar vereyim anlamadım ya çok yoruldum ben artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?