Ben kötü bir anneyim.

Inatla ve israrla herkes bunu soyluyorsa belki de cok kontrolcü bir annesinizdir. Yani hadi kaynananiz eleştirir, cocuklarini çoktan büyütüp su narinliginizi artik komik bulan görmüş gecirmis kadinlar elestirir... normal yani.
Ama herkes sizi bu konuda uyariyorsa bence olabildigince tarafsiz bir sekilde kendinizi gozlemleyin. Belki de bir yerde yanlis yapiyorsunuzdur.
Beni de annem evde kitaplarla büyüttü. 90lar çocuğuyum. Milleti annesi sabahtan salardi sokağa. "Aneeee eepppeeeek" diye bagardiginda salcali ekmek, "anneeeeee suuuuu" diye bagardiginda surahiyle su sarkitirdi. Benim annemse bizi sokaga salmaya korkar sadece balkondan baktiginda göreceği kadar uzaga gitmemize izin verirdi. Oyle sokak cocugu gibi bagirmamiza da izin vermezdi. "Susuyunca eve cikin" der, evde de "sirtin terlemis" der daha da disariya salmazdi.
Kendince çok iyi ve cocuklarini sakinan bir anneydi.
Oyalanalim diye kitap setleri alirdi .
Sonuc olarak alim olmadim o kadar okudum da.
B.k gibi bir cocukluk gecirdim. Ne kisin altima poset alip mahalledeki yokustan kayma iznim vardi ne onun bunun evine gitme. Hic cocukluk macerasi yasamadan gecti gitti cocuklugum.
Oysa daha "saldim cayira" ailelerin çocukları bugun nasıl da anlatir cocukluk anilarini... benim dizimde yara izim bile yok .
ilk yara izimi 22 yasinda sarhosken bisikletle yokustan kayarken edindim. Ve bu iz benim icin oyle kiymetliydi ki gectikce soydum gectikce soydum ki hep bende dursun, baktikca mutlu olayim diye.
Bu dedigimi anlayabiliyor musunuz? Steril bir çocukluktan iste bu:)
Tv demissiniz. Annem bize tv izlemeyi yasaklamisti. Zaten saat 9 oldu mu herkesi öpüp yataga gitmek zorundaydik.
Ertesi gun okulda herkes dizileri konusurdu ben mal gibi sessiz kalirdim. Hic unutmam rozalinda final yapmis(anneme izlemek icin yalvarip izin aldigim bolum bir kadin damadiyla yatti sansima. O gunden beri kesinlikle yasakti evde pembe dizi) herkes onu konusuyordu. Ben de bir gruptan dinledim , sonra da gittim diger gruba kendim izlemis gibi "1 km gelinlik kuyrugu vardi" falan diye sohbete katildim :))
Demek istediğim sizin ilgili ve mukemmel annelik dediğiniz sey belki gercekten de o kadar mukemmel degildir.

×ps: biz de asla misafirlikte esya karistirmazdik. Biblo gibi otururduk. Cok da guzel birsey degil

Sizin yaptıklarınızın tersini yapan,sizi eleştiren, yanlışları sanki doğruymuş gibi savunan asıl kötü annelerin sizi üzmesine izin vermeyin.Bende sizin gibi yapıyorum.Bizler iyi birer anneyiz çok şükür içiniz rahat olsun

Bu iyi anne kötü anne olayı ne ya allah aşkina kim verio bunun kararını. Herkes çocuğunu istedigi gibi yetiştirir. Sen izlettirme tv tablet sen iyisin digeri 15 dakka cizgifilm izletiyor diye kötü annemi şimdi. Neyi ispatlamaya çalısıyosun anlamiyorum. Hiç zaten tv bakmayan çocuklar şahin gözlü zaten. Göz bozukluğu anne geninden geliyor çocuğa. Çikolata yiyen her çocukta kanser oluyor zaten arkadaşlarina benim cocugum sizene diyebilirsin. Burda kendini desteklettirince rahatladinmi simdi ohh ben mükemmelim onlar kötü

Aradığım yorum buydu.. teşekkürler :)

Yooo, kötü anne degilsin.. olmasi gereken bu valla millete ayar ver

Elin agzi Torba değil ki buzesin.. çocuk sizin çocuğunuz ve onu en iyi siz eğitir, buyutursunuz. Herkes herşeyi çok biliyor maalesef

Bende boyleyimevdeki kotu polisimbirinin kendini feda etmesi gerek o da benim. Simdi boyle ilerleyen yillarda kiymetim anlasilacak diye umut ediyorum

Konunun niye açıldığını ve sorunun ne olduğunu ben de anlamadım.
Konu sahibinin sergilediği tutumlar,
tartışmaya bile açık değil.
Doğru yaptığımdan eminsem,
bırakın arkadaşı,annemi bile dinlemem.
Milletin lafıyla da anneliğimi sorgulamam.
Sürekli olarak beni,bu konuda eleştirenlere veririm cevabını,susar.
Susmayıp.sürekli konuşarak beni huzursuz edenlerle de görüşmeyi azaltır veya bitiririm.
Bu kadar basit.

Etrafa ayar ver. Ay ya da boşver bunu söyleyenlerin gün boyu tv izleyen veletleri embesilleşip onlara ayar verecek zaten

gayet ıyı yapıyorsun.sen onlara ders ver.sonrasında gerçekten mükemmel çocuk oluyorlar.3-4 yaşında kolaylık sağlayan bir çocuk olur emın ol.

Etrafına ayar ver

En son arkadaşınızın yeni bebekle ilgili talihsiz yorumuna kafayı takıp konu açmıştınız galiba.
Neden bu kadar takıyorsunuz ki insanların dediklerini? "Ben böyle çocuk bakıyorum" deyip geçin..

Ben telefon veriyorum. Hiç bir konuda keskin kurallarım yok. Ama süresini biz belirliyoruz. Her istediğinde vermiyoruz.

Tv de doğduğundan bu yana normal ses düzeyinde açıktır. Özellikle izletmedik yani. Ama sürekli takip ettik.
Onun gelişimine göre şekil aldı bazı şeyler.. Ben kötü ve sorumsuz bir anne değilim, eğer ters psikoloji kurup ima ettiğiniz buysa

He girdiğimiz ortamlarda hep peşindeyimdir. Milletin eşyası bir nebze de oğlumun güvenliği için dikkat ederim..

Siz çok abartıyorsunuz bence çevrenizi.
Ne onlar kötü anne ne de siz mükemmel annesiniz.
Ki evet konunuzun alt metninde onları sorumsuz adlettiğiniz anlaşılıyor.

Biraz rahat olun rahat. Hamilelik hassaslığımıdır bilmem hiç yaşamadım, ama boşu boşuna germeyin kendinizi ve karnındakinizi..

Ya mesajınızı okuyunca cevapları bile okumadan cvp yazmaya başladım annelik içgüdüseldir bence ve her anne çocuk ayrı ve özeldir ben durumunuzu tamamen normal görüyorum nedir bu beraber yatmayin takıntısı ya ben de çocukla 2 3 saat beraber uyuyordum sonra ayrı yataga, bu duzeni duyunca uzaylı görmüş gibi şaşıran doktor gordum çok sok sakıncalı imiş yani kısaca yazayım ben sizden kat ve kat kotu bir anneyim çocuğunun her şeyini yapiyorum diye kiziliyorum sürekli ama aslında artık yapmıyorum ama mimlendim kısaca mimlenince böyle oluyor Allah sabır versin cümlemize :)

Ben kendi anneme çok evhamlı derdim seninki daha betermiş.
He benimki eğitimli değildi belki de oradan yırttım kitap ve tv konusunda. Bir de çok kardeştik. İki ablam bizim kadar çıkamamışlar dışarı. Annem sonradan esnetmiş demekki :)

Kitap setlerine boğulmadım ama neyseki kitap okumayı seviyorum.
Ama şu misafir evinde yerinden kıpırdayamama, diğer misafir çocuklarıyla oynayamama kısmında ayna tuttun. Ki 7-8 yaş gibi gayet büyük bir yaşı kastediyorum, konu sahibinin ki daha 1 yaşında bebek. Çok tehlikeli zamanlardır. O konuda hakveriyorum..

Ben de bir yere gidince çok yorulurdum hiç oturtmazdı çünkü. Gitmek istemezdim. Evime de çok az misafir gelirdi o dönem.

Çevresi mi abartıyor kendisi mi tam anlayamadım açıkcası. Bence hamile olduğu için çok kafaya takmış bu ara..

Kimseye karismam kimsede bana karisamaz fikir verilebilir ama uygun sekilde ben tv izletirim tabiki cok izletme zararli vs denilebilir ama benim anneligimi sorgulayacak raddeye gelirse karsidaki isler degisir sizde gerektigi yerde sert olun ki sussunlar

Kötü filan değilsin. Etrafındaki insanlarla bilinç düzeyleriniz farklı. Çocuğun ilgisini çekecek başka şeyler bulman lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…