Ben kötü bir anneyim.

12 aylik cocugunuzu kardesi olacaksa kotu anne degil,sadece yorgun bir annesiniz
Diger durumlara yorum bile yapmiyorum. Uzulmeyin baska insanlarin fikirleri yuzunden

Daha yavrunuz 12 aylikken daha bebek yani yapma etme alma kumandayi elleme ver bana onu oyuncak degil bid bid eden bir anne iseniz benim de hosuma gitmez boyle tavirlar.

Bende sizin gibi despot olduğum için ve çocuğumun iyiliği için böyle davrandığımdan dolayı malesef çok Tutucu ve gaddar ilan edildim ve ediliyorum çok baskıcısın diyorlar oğlum çok yaramaz gittiği evde asla yerinde durmuyor ve bir vukuat olmasın diye daima gözetim altında tutuyorum vay neymiş çocuğuma çok düşkünmüşüm peşini bırakmıyormuşum, kuzenimin bir eşi var 2 çocuğa da bir uyarıp ayar vermez, zıvanadan çıkmış çocuklar tepesine çıkarmış istiyor ki herkeste çocuklarına aynı davransın çocuklarının her istediği yapılsın, gittiğim yerde bana dedi ki sidikli, sende çok gaddarsın hele bakale kendini maymun etmiş çocuklarına benide millete gaddar ilan ediyor çocuğun her ama her dediğini, iyi yada kötü ayırt etmeksizin el oyuncağı olana kadar yapmak, çocuğu tepene çıkarmak annelik, terbiyesi için sınırlar koymak gaddarlık mı oluyor arkadaşlar soruyorum size

Valla ben tablet veriyorum (internet bağlantısı olmayan), belli başlı çizgi filmlere izin veriyorum.
Telefon vermiyorum.
Ve bana kötü anne diyemez kimse
Benim iznim olmadan çocuğuma telefon da veremez kimse.
Birinin evinde başka odalarda da gezinemez çocuğum.
Hiçbir yerde elinde herhangi bir yiyecekle de gezemez.
Oyuncaklarını istediği gibi dağıtabilir, yalnız geri kendisi toplar.
Yalan söylemem, herşeyin açıklamasını yaparım.
Vs vs. Aynı şeyler...
Çarpın bunları ikiyle, ikiz benim çocuklarım, bir de kardeş bekliyoruz hamileyim.
Ama yine de kötü anne değilim, siz de değilsiniz

"Anneliğime laf söyletmem, anneyim ben, kutsalım, en çok ben anneyim" diyen mükemmellerden değilim ama elbet var hatalarım. Ama anneliğimi seviyorum, bu da beni mutlu ediyor.
Çevremde böyle saçma tepkiler görsem ya bozarım onları ya da mesafe koyarım.
Size de tavsiyem budur.

Kediler ve bebekler bir değişikler oyuncak alırsınız gider kutusuyla oynar en çok :)

Ama düşününce çocuğunuz sadece kısa bir süredir dünyada ve şuan etraftaki herşey onun için yeni ve heyecan verici bir keşif. İlk defa yurtdışına çıktığınızda metro durakları ve marketler bile keşfedilecek yerler gibi gelir insana ve ne kadar keyiflidir ya öyle düşünün. Sadece oyuncaklarıyla oynamasını bekleyerek çocuğunuzun bu keşif hissini köreltmeyin.

Buarada elbette kötü bir anne değilsiniz. Çocuğuna ihtiyacı olan ilgi ve sevgiyi veren her anne iyidir.

12 aylık bebeğinizin kardeşi olacakken ona hiç telefon tablet veröeden başınızdan savmadan ilgileniyor hala da arkasından heryere koşuyorsanız siz süper bir annesiniz demektir.

Belki bunları yaparken sert davranıyorsundur video izletmiyorsun mesela ama o sırada sus oturacaksın mı diyosun yoksa oturup oynuyo musun onunla , ya da bir yeri karıştırınca azarlıyo musun bu arada video tamamen izletmeyin demiyoruz günde beş on dakka izlesin eğitici içerik indir zehir değil yani aşırı tepki veriyosundır belki canım kurallara uyucam derken eleştirilere sırf karşıdakiler kötü diye bakmak doğru değil

Bende bu durumdan muzdaribim kızım diş macunundan tut şampuanına kadar bitkisel katkısız kullanıyorum abur cubur yok telefon yok eşimle anlaşıyoruz kızımın canı ne istiyorsa herşeyini yerinden ve doğalını almaya çalışıyoruz ama şu “ bir kerecikten bişey olmaz” demeleri bu beni sinir ediyor ve buna çocukta alışıyor alışmış şimdi “amann anne bir kereden birşey olmaz” bunu 4 yaşındaki kızım diyor

TV-tablet olayında kesinlikle haklısınız-
onun haricinde -
Acaba genel olarak çok mu müdaleheci bi annesiniz? Söz konusu şuan dünyayı, nesneleri keşfetmeye çalışan bir varlık :) Siz ne kadar 'özel alan özel alan' desenizde onun buna şimdilik anlam verebileceğini zannetmiyorum. Kendine zarar vermediği sürece ona o alanı yaratmak anne baba olarak bence bu yaşlarda en önemli görevimiz.
Ben şahsen keşif 'isteğinin' zirve yaptığı dönemlerde rahat edemeyeceğim kimsenin evine misafirliğe gitmiyordum.
Çünkü biliyordum ki bana da cocuga da eziyet. Dışardan maalesef sürekli müdahale eden anne ve engellendigi için kriz geçiren bir çocuk karesi oluşuyordu.

Bunu diyen insanlar kimler. Gayet de doğru ediyorsunuz. Çocuğunuz sınır bilmeli. Ben de telefon,tablet ve tv verilmesine sıcak bakmam. Çünkü o çocuklarda konuşma problemi çok oluyormuş. Ben bebekliğimi hatırlamam ama annem okumam güzelleşsin diye kitap alırdı. Kitapların arkasında da tom ve jerry,bazı masalların çizgi filme uyarlanmış cdleri vardı. Kitabı bitirdikten sonra o cdleri izlerdim. Bir süre sonra annem kitap yetiştirememeye başladı. Hala da kitap gördüğümde alırım kızkardeşim duvarları yazardı. Annem evi badanaya verdi ve kardeşime boyama kitaplarıyla kalemler aldı. Kardeşim şu an çok güzel resim çiziyor. Eskiden bizde atari,dvd ve boyama kitapları vardı. Şimdi tablet,telefon tv. Yok efendim pepe,keloğlan falan. Hiç hiç geliştiren şeyler değil. Bence birlikte resimli kitaplar alın. Parka götürün,çocuklar için arduino setleri var(robotik programlama)... Kısacası keşfedin çocuğunuzu geliştirin. Öyle tablet verip çocuğu salmak da anne babalık değil.

Benim annem kızım için diyor ki , ah yavrum 3 yaşına geldi de oturup bir çikolatayı tek başına yemisligi yok, abur cubur yedirmediğim için içten içe acıyor kızıma :)

Tüm bunları yaparken mutlu bir anneyseniz kim, ne karışır?
Aman yanlış olmasın, onu yapmasın bunu yapmasın diye gerğin gorunuyorsanız, sizin iyiliğiniz için arkadaşlarınız size biraz daha gevşek davranmanizi soylemis olabilir.

Arkadaşım gelse, çocuğu zaptedecegim diye yorulsa, sonra da kumandayı aldı diye çocukla bir daha bir daha uğraşsa,
Ben de derim az rahatla yahu, bırak oynasin, alt tarafı kumanda diye.
Bunun altında kötü niyet yok.

Bir de gerçekten insanın başı dönüyor bir yerden sonra sürekli çocuğunun peşinde yapma etme diye koşan anneden.

O yüzden ben başkasının evine gitmiyorum, çünkü ne ben rahat ediyorum ne ev sahibi.
Bizim ev büyük ölçüde çocuklar için güvenli, gelen rahat bırakabiliyor, biz de muhabbet ediyoruz :)

Benim annem kızım için diyor ki , ah yavrum 3 yaşına geldi de oturup bir çikolatayı tek başına yemisligi yok, abur cubur yedirmediğim için içten içe acıyor kızıma :)
Aynı durumu bende yaşadım aştık ama zor aştık anneme gitmeden önce arardım anne dayısına teyzesine hepsine söyle sakın abur cubur almasın diye TM of puf diye kapatırdı telefonu o çocuğa birşey yedirttirmiyorsunuz obüyüsün bak neler yicek sizden gizli falan yaw neyseşimdi çikolata yerine muz alıyor kuru incir kuruyemiş alıyor alıştılar artk

Aman bu tarz baskılar TV izlerken de olur,izletmesen de.Bence biraz hormonlardan dolayı kafaya takmissiniz.Ben de 5 aylıkken hamile kaldım hamilelik süresince hormonlarim alt üst etti iç dünyamı ama şuan ikisi birlikte büyüyor zor olsa da :) Kimseyi önemsemeyin,zorbayım deyip geçin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…