- 24 Aralık 2017
- 5.560
- 4.518
- 173
- Konu Sahibi Love_your_life
-
Annenizin tutumu ne güzel ya çok hoşuma gitti. Kızımla genelde kitap okuyoruz ne kadar kitabı alıp koşup girse de ben aklımda masallara devam ediyorum sonra getiriyor bakıyoruz. Erken saatlerde geldiğim için hava sıcakken dışarıdayız hep ama ev gezmeleri bir kabus oluyır o başka. Bu setleri hiç düşünmemiştim hatta bir marka var bununla ilgili bir bakmak lazım aslında teşekkür ederimBunu diyen insanlar kimler. Gayet de doğru ediyorsunuz. Çocuğunuz sınır bilmeli. Ben de telefon,tablet ve tv verilmesine sıcak bakmam. Çünkü o çocuklarda konuşma problemi çok oluyormuş. Ben bebekliğimi hatırlamam ama annem okumam güzelleşsin diye kitap alırdı. Kitapların arkasında da tom ve jerry,bazı masalların çizgi filme uyarlanmış cdleri vardı. Kitabı bitirdikten sonra o cdleri izlerdim. Bir süre sonra annem kitap yetiştirememeye başladı. Hala da kitap gördüğümde alırımkızkardeşim duvarları yazardı. Annem evi badanaya verdi ve kardeşime boyama kitaplarıyla kalemler aldı. Kardeşim şu an çok güzel resim çiziyor. Eskiden bizde atari,dvd ve boyama kitapları vardı. Şimdi tablet,telefon tv. Yok efendim pepe,keloğlan falan. Hiç hiç geliştiren şeyler değil. Bence birlikte resimli kitaplar alın. Parka götürün,çocuklar için arduino setleri var(robotik programlama)... Kısacası keşfedin çocuğunuzu geliştirin. Öyle tablet verip çocuğu salmak da anne babalık değil.
Ha etrafiniz oyle diyorsa bilemem ozman etrefinizdakiler degisik cunku sizin yaptiklariniz her annenin yapmasi gerken seylerYok aslında belki de fazla yapıyırum diye düşündğm o an çünkü çok baskı kurdular üstümde. Bana zorba bile dediler. Aynı günün sabahı eşim kendini çok yoruyorsun biraz sakin mi olsan dedi bende gerçekten fazla mı acaba dedim yani bırakmak mı mantıklı ama bakış açısı tabi ters anlayabilirsiniz nasıl isterseniz
Inatla ve israrla herkes bunu soyluyorsa belki de cok kontrolcü bir annesinizdir. Yani hadi kaynananiz eleştirir, cocuklarini çoktan büyütüp su narinliginizi artik komik bulan görmüş gecirmis kadinlar elestirir... normal yani.
Ama herkes sizi bu konuda uyariyorsa bence olabildigince tarafsiz bir sekilde kendinizi gozlemleyin. Belki de bir yerde yanlis yapiyorsunuzdur.
Beni de annem evde kitaplarla büyüttü. 90lar çocuğuyum. Milleti annesi sabahtan salardi sokağa. "Aneeee eepppeeeek" diye bagardiginda salcali ekmek, "anneeeeee suuuuu" diye bagardiginda surahiyle su sarkitirdi. Benim annemse bizi sokaga salmaya korkar sadece balkondan baktiginda göreceği kadar uzaga gitmemize izin verirdi. Oyle sokak cocugu gibi bagirmamiza da izin vermezdi. "Susuyunca eve cikin" der, evde de "sirtin terlemis" der daha da disariya salmazdi.
Kendince çok iyi ve cocuklarini sakinan bir anneydi.
Oyalanalim diye kitap setleri alirdi .
Sonuc olarak alim olmadim o kadar okudum da.
B.k gibi bir cocukluk gecirdim. Ne kisin altima poset alip mahalledeki yokustan kayma iznim vardi ne onun bunun evine gitme. Hic cocukluk macerasi yasamadan gecti gitti cocuklugum.
Oysa daha "saldim cayira" ailelerin çocukları bugun nasıl da anlatir cocukluk anilarini... benim dizimde yara izim bile yok .
ilk yara izimi 22 yasinda sarhosken bisikletle yokustan kayarken edindim. Ve bu iz benim icin oyle kiymetliydi ki gectikce soydum gectikce soydum ki hep bende dursun, baktikca mutlu olayim diye.
Bu dedigimi anlayabiliyor musunuz? Steril bir çocukluktan iste bu:)
Tv demissiniz. Annem bize tv izlemeyi yasaklamisti. Zaten saat 9 oldu mu herkesi öpüp yataga gitmek zorundaydik.
Ertesi gun okulda herkes dizileri konusurdu ben mal gibi sessiz kalirdim. Hic unutmam rozalinda final yapmis(anneme izlemek icin yalvarip izin aldigim bolum bir kadin damadiyla yatti sansima. O gunden beri kesinlikle yasakti evde pembe dizi) herkes onu konusuyordu. Ben de bir gruptan dinledim , sonra da gittim diger gruba kendim izlemis gibi "1 km gelinlik kuyrugu vardi" falan diye sohbete katildim :))
Demek istediğim sizin ilgili ve mukemmel annelik dediğiniz sey belki gercekten de o kadar mukemmel degildir.
×ps: biz de asla misafirlikte esya karistirmazdik. Biblo gibi otururduk. Cok da guzel birsey degil
Ben kötü bir anneyim çünkü kızıma telefon vermiyorum, televizyon izletmiyorum, onu her yere götürüyorum, kızımın başka insanların çantalarını karıştırmasına izin vermiyorum, başkalarının dolaplarını karıştırmasına izin vermiyorum, kızıma sarılıp uyuduğum için kötüyüm, kızımı anlamadığı halde yoruyorum anlatıp yanlış yaptığını anlamasını bekliyorum, kötüyüm çünkü ben bebeğimin biz gezmede içeride otururken onun tek başına başka odalarda gezmesine izin vermiyorum, kızımın rahat bırakmıyorum. Ben gerçekten kötü müyüm? Onu servet bırakmadığı için. He bir de şu var. 12 aylık bebeğimin kardeşi olacağı için de kötüyüm. Arkadaş ben kötü müyüm? Bir ben mi böyle davranıyorum. Demeye geldim kızlar çok sıkıldım kaç gündür çokkkk sıkıldım çokkkk etrafımda bunları duymak kendime mi çeki düzen vereyim etrafıma mı ayar vereyim anlamadım ya çok yoruldum ben artık
Çocuklar şeffaf olduğu için,oldukları gibi göründüğü için eğilimlerini,yetenekleri anlaşılabilir. Ama şu tablet bilgisayar bela gerçekten. Belli yaşın altındakilere verilmemesi gerek çünkü sınırlarını bilemeyebiliyorlar. Çocuğunuz hareketliyse spora verilebilir bence. Erkek kardeşim hareketli olduğu için annem onu judo kursuna yazdırdı mesela. Kısa sürede başarılı olmuştu. Herşey anne babanın gözlemlemesiyle alakalı. Çocuk öylesine yaşayıp ölecek bir varlık olarak yetiştirilmemeli bence. Hayatın anlamı insanın kendisini geliştirip keşfetmesiyle çok alakası var.Annenizin tutumu ne güzel ya çok hoşuma gitti. Kızımla genelde kitap okuyoruz ne kadar kitabı alıp koşup girse de ben aklımda masallara devam ediyorum sonra getiriyor bakıyoruz. Erken saatlerde geldiğim için hava sıcakken dışarıdayız hep ama ev gezmeleri bir kabus oluyır o başka. Bu setleri hiç düşünmemiştim hatta bir marka var bununla ilgili bir bakmak lazım aslında teşekkür ederim
ne bunlari yapan ne de bunlarin tersini yapan anne kotudur. kotu anne bambaska bir kavram. gercekten evladini seven her anne evladi icin ne iyiyse onu yapar. ne kendinize ne de bir baskasina boyle etiket yapistirarak bir yere varabilirsiniz. ne siz baskasinin ne de bir baskasi sizin anneliginizi sorgulayabilir. ayrica salt dogru yoktur. hele cocuk buyutmede salt dogru da salt yanlis da yoktur. telefon vermediginiz icin ovulmemelisiniz de sovulmemelisiniz de, bunlari yapan birileri varsa da tavirlarinizla gereken cevabi verin.Ben kötü bir anneyim çünkü kızıma telefon vermiyorum, televizyon izletmiyorum, onu her yere götürüyorum, kızımın başka insanların çantalarını karıştırmasına izin vermiyorum, başkalarının dolaplarını karıştırmasına izin vermiyorum, kızıma sarılıp uyuduğum için kötüyüm, kızımı anlamadığı halde yoruyorum anlatıp yanlış yaptığını anlamasını bekliyorum, kötüyüm çünkü ben bebeğimin biz gezmede içeride otururken onun tek başına başka odalarda gezmesine izin vermiyorum, kızımın rahat bırakmıyorum. Ben gerçekten kötü müyüm? Onu servet bırakmadığı için. He bir de şu var. 12 aylık bebeğimin kardeşi olacağı için de kötüyüm. Arkadaş ben kötü müyüm? Bir ben mi böyle davranıyorum. Demeye geldim kızlar çok sıkıldım kaç gündür çokkkk sıkıldım çokkkk etrafımda bunları duymak kendime mi çeki düzen vereyim etrafıma mı ayar vereyim anlamadım ya çok yoruldum ben artık
Bana abartiyorsunuz gibi geldi biraz daha buyuk olsa anlarim ben kizima kendine zarar vermedigi surece cok engel koymadim cekmecelerde karisti tabak canak hepsi asagida giysilerinin hepsini cikarmis odanin her yerinde benim icin dagitmak gibi gorunuyor ama degil tabagi inceliyor ses cikariyor giysilerinin uzerindeki resimleri inceliyor kumandaya bakiyor dugmeleri basmak degisik geliyor ona simdi dört yasinda kizim birseyi kizim yapma dedigim de tamam anne der dağıttığı yeri toparlar sade dagittigi oyuncaklarini oynarken dagitir bu da normal.bana tepki verenler oldu cok dagitiyor diye ama bugune baktigimda benden duzenli.Etme yapma değil de aslında bu senin oynayacağın bir şey değil başka bir şey vereyim diyorum mesela çanta karıştırma istiyor bende bu hoş değil senin için güzel değil ki ben sana şunu beterim diyorum gibi belki de abartıyorum ama elimde değil
Gerçekten çok rahatladım. Tam istediğim buydu.Bu iyi anne kötü anne olayı ne ya allah aşkina kim verio bunun kararını. Herkes çocuğunu istedigi gibi yetiştirir. Sen izlettirme tv tablet sen iyisin digeri 15 dakka cizgifilm izletiyor diye kötü annemi şimdi. Neyi ispatlamaya çalısıyosun anlamiyorum. Hiç zaten tv bakmayan çocuklar şahin gözlü zaten. Göz bozukluğu anne geninden geliyor çocuğa. Çikolata yiyen her çocukta kanser oluyor zatenarkadaşlarina benim cocugum sizene diyebilirsin. Burda kendini desteklettirince rahatladinmi simdi ohh ben mükemmelim onlar kötü
Aslında amacım kimseye kötü demek ya d aben iyi miyim demek değil? Duyduğum sözler zorbasın ya bir dur ya çocuk o baksın vs şeklinde olunca ya acaba harbi ben zorba mıyım yanş evet TV telefon konusunda bir düşüncem var ama acaba abarttım mı kötü mü yapıyorum sorgulamaya başladım yoksa amacım iyi miyim mükemmel miyim değil aksine kendimi sorguladımEn son arkadaşınızın yeni bebekle ilgili talihsiz yorumuna kafayı takıp konu açmıştınız galiba.
Neden bu kadar takıyorsunuz ki insanların dediklerini? "Ben böyle çocuk bakıyorum" deyip geçin..
Ben telefon veriyorum. Hiç bir konuda keskin kurallarım yok. Ama süresini biz belirliyoruz. Her istediğinde vermiyoruz.
Tv de doğduğundan bu yana normal ses düzeyinde açıktır. Özellikle izletmedik yani. Ama sürekli takip ettik.
Onun gelişimine göre şekil aldı bazı şeyler.. Ben kötü ve sorumsuz bir anne değilim, eğer ters psikoloji kurup ima ettiğiniz buysa
He girdiğimiz ortamlarda hep peşindeyimdir. Milletin eşyası bir nebze de oğlumun güvenliği için dikkat ederim..
Siz çok abartıyorsunuz bence çevrenizi.
Ne onlar kötü anne ne de siz mükemmel annesiniz.
Ki evet konunuzun alt metninde onları sorumsuz adlettiğiniz anlaşılıyor.
Biraz rahat olun rahat. Hamilelik hassaslığımıdır bilmem hiç yaşamadım, ama boşu boşuna germeyin kendinizi ve karnındakinizi..
Sanırım bu aynı düşünmüyoruz ve onlar benim düşünceme saygı duymuyor. Ben tamam siz nasıl isterseniz yapın diyorum ama onlar aaa yooooKötü filan değilsin. Etrafındaki insanlarla bilinç düzeyleriniz farklı. Çocuğun ilgisini çekecek başka şeyler bulman lazım.
Bunu bana arkadaşlarım söylüyor. Kötüsün demiyorlar ya açıkça çok zorba buluyorlarmış
ayy bendede var o dertO zaman ben de o kötü annelerdenim.
Çocuğumun bırak başkasının evinde , kendi evimde bile dolap çekmece karıştırmasına izin vermem.
Başkasının evini karıştıran çocuklardan hiç hazzetmem.
Telefonda sadece 10 15 dakika yemek yerken çünkü mecbur kalıyorum yemiyor .
İleride o çocuklar ergen olup topluma karıştığı zaman herkes görecek işte anyayı konyayı çocuğu şımartmak kolay önemli olan sınırları bilmek ve onun iyiliği için düzen kurmak, eğer şımarık ve her istediğini yapan bir düzende yetişirse işte o zaman bu çocuklar büyüse de hep karşı taraflardan kendilerine vericilik bekliyorlar vardan yoktan anlamıyorlar ve toplum giderek narsistleşiyor bencil toplum yetiştiriyoruz kimsenin haberi yokSanırım dış gözler öyle bakıyor hatta gaddar hatta zorba bile oluyorsun. Aynı düşüncedeyiz sizinle kızımın şımarık olmasını istemiyorum ben hemde hiç bazen ben bu tepkiler karşısında la valla ben manyak mıyım diyorum ama değilim sanırım
Amin inşallah çok teşekkür ederim. Allah hepimizin yavrularına sağlık versinMaalesef bu türler bitmez tükenmez
Şeker ve abur cubur yedirmediğimi üstüne basa basa bin kere söylememe rağmen , iki yaş altındaki çocuğun ağzına sütlaç tıkan kayınvalide. Diğer gelin, onun yaptığını bebeğime yedirmiyorum diye alınıyormuş da ! bahanesi de bu.
7-8 aylıkken bebeğim bir operasyon geçirdi ve psikolojik olarak bebeğimi etkiledi haliyle . Çocuk , uzunca bir süre yabancılara aşırı tepki verdi . Yabancı evlerde ağlamaktan katıldığı işin mecbur hep arka odalarda otururdum
Bunu dahi eleştiri malzemesi yapıp, çocuğu hiç
Bir yere götürmüyorsunuz alıştırmamışsınız diye eleştiren çok bilmişler olmuştu ,
Daha neler neler
Şimdi kızım büyüdü , bu yaşadıklarımızı düşünüp gülüyorum ama o zamanlar yeni anne bunalımı üzerine bu eleştireler çekilmez oluyordu
Ben size geleceğinizden seslenen bir anne olayım, hepsine gülün geçin, bildiğinizi okuyun . Eleştirenlere cevap dahi vermeyin
Sağlıkla büyütün yavrularınızı insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?