Ben kötü bir anneyim.

Annenizin tutumu ne güzel ya çok hoşuma gitti. Kızımla genelde kitap okuyoruz ne kadar kitabı alıp koşup girse de ben aklımda masallara devam ediyorum sonra getiriyor bakıyoruz. Erken saatlerde geldiğim için hava sıcakken dışarıdayız hep ama ev gezmeleri bir kabus oluyır o başka. Bu setleri hiç düşünmemiştim hatta bir marka var bununla ilgili bir bakmak lazım aslında teşekkür ederim

Ha etrafiniz oyle diyorsa bilemem ozman etrefinizdakiler degisik cunku sizin yaptiklariniz her annenin yapmasi gerken seyler

Kimene sizin yetiştirme tarzınızdan bence doğrusunu yapıyorsunuz da siz bu dış kapının mandallarına neden bu kadar takılıyorsunuz benim evim benim çocuğum benim hayatım sizeneeeeeeee deyiver nedir yani

Keşke bende senin gibi olsam tv yi izliyorlar ne yazık ki özellikle ana sınıfına giden oğlum. Kızımın dersleri olduğu için pek izlemiyor haftasonları sadece. Ama oğlum çok daldığı zaman arada birden kapatıp hadi benimle şu işi yapıyorsun diyorum oyalamaya çalışıyorum inş ilkokulda o da büyük ölçüde azaltacak mecbur.telefon ikisine de yasak zaten aylardır. Geçtiğimiz yaz oğlum iyice cozutmuştu çünkü . Ama ben bile kendimi kötü bir anne gibi hissetmiyorum . Şuanki tek hayalim hiç sesini yükseltmeyen her zaman sinirlerim alınmış gibi bir anne olmak

kardeşim geldi sandım senden daha küçük diye tahmin ediyorum zira 90 lar çocuğu sayılmaz pek. ama tam olarak anlattığın şekilde büyümüş bir kız çocuğu.
annem ben de denemiş ama benle yaşıt amcamın oğlu vardı ve yakın oturuyorduk, baş edemedi bizimle. tamam ama abinin yanından ayrılma sakın, diye diye çıktım.
hoş yollamasa da ben gidiyordum. sonra eve dönüp bir güzel fırçamı bazen terliği yiyip otururdum. yapacak bir şey yok
ben bu kadar kuralcı olmayı doğru bulmuyorum.
çocuğu bu kadar çok hayır diyeceğim bir ortama baştan sokmuyorum.
daha 12 aylıkmış bebe. anlamaz ki onun evi bunun evi. onun çantası bunun çantası.
çocukla bu kadar bogusmaya gerek yok.

evet benim çocuklarım başksına zarar vermediği sürece her istediklerini yapabiliyor.
çamura bulanıyor. yağmurda dışarı çıkıyor. karın tadına bakıyor, toprak kazmaya çalışıyor, böceklere elliyor.
ev süpürüyor, bulaşık makinası boşaltıyor, sofra kurup/kaldırıyor, benimle yemek de yapıyorlar.

her istediği yapılan prens prenses olmasın diye de çocukların doğasını görmezden gelmek olmaz.
arayı bulmak, dengeyi kurmak önemli.

Zamane anneleri biraz isi abartti.
Yasindan once egitme cabasi anneyi de cocugu da yorar. Cocugunun gozu 2 saniye ekrana degse ödü kopan anneler var. Tv izleyerek buyuyen nesil gerizekali mi oldu. Yok sifir ekran yok aşı zararli yok 6 aylik bebeye eslestirme karti yok iki ses cikariyor diye cocugun gelisimine katki saglayacagi dusunulen ates pahasi oyuncaklar 3 aylik bebelere kitaplar
Bi durun yaa bi durun ne bu acele
Bi dusun su cocuklarin yakasindan
Sevin sarilin serbest birakin kossun oynasin hersey oyun hersey oyuncak onlar icin
Daha gebeyken bebegine verecegi uyku egitimini , blw yontemiyle yemek yemesini ogretecegini dusunuyor artik anneler.
Herkesin ayari bozuldu, hersey bir tuhaf hal almaya basladi.
Herkes cocuk egitimi konusunda alleme i cihan olmuş
Vallahi yeter
15 aylik bebek annesiyim
Hepsini elimi tersiyle ittim
Icimden geldigi gibi buyutuyorum ,kendi dogrularimla bitti nokta

Eger siz kotuyseniz ben sizin gibi kotu bir anne olmayi cok isterdim inanin 2 bebegim var bunaldikca malesef tv, telefon izin veriyorum oynamalarina sizin yaptiginiz en guzeli dogru olani keske bende boyle kotu olsam

al bendende o kadar bende çok kotuyum cocıgumla uyuyup kocayı ihmal ettıgım için kotuyum evet

Çocuklar şeffaf olduğu için,oldukları gibi göründüğü için eğilimlerini,yetenekleri anlaşılabilir. Ama şu tablet bilgisayar bela gerçekten. Belli yaşın altındakilere verilmemesi gerek çünkü sınırlarını bilemeyebiliyorlar. Çocuğunuz hareketliyse spora verilebilir bence. Erkek kardeşim hareketli olduğu için annem onu judo kursuna yazdırdı mesela. Kısa sürede başarılı olmuştu. Herşey anne babanın gözlemlemesiyle alakalı. Çocuk öylesine yaşayıp ölecek bir varlık olarak yetiştirilmemeli bence. Hayatın anlamı insanın kendisini geliştirip keşfetmesiyle çok alakası var.

Anca konuşsunlar, şu kadına yardımcı olayım madem hayatını kolaylaştıran diyen yok tabi bol eleştiri bol akıl verme.... Ayar ver bacım şunlara sık civatalarını çocuk senin millete ne.

Ben bazen telefon veriyorum. Daha doğrusu tablet.
Yalan söyleyemeyeceğim.
Ama siz en güzelini yapıyorsunuz.
Bizde işte günahımızı böyle söylenerek örtmeye çalışıyoruz.
(Biz derken söyleyenler )

Kendime çok kızıyorum verdiğim için ama bazen daha kolayıma geliyor sanırım.
Bahane üretmeyeyim boşuna.

ne bunlari yapan ne de bunlarin tersini yapan anne kotudur. kotu anne bambaska bir kavram. gercekten evladini seven her anne evladi icin ne iyiyse onu yapar. ne kendinize ne de bir baskasina boyle etiket yapistirarak bir yere varabilirsiniz. ne siz baskasinin ne de bir baskasi sizin anneliginizi sorgulayabilir. ayrica salt dogru yoktur. hele cocuk buyutmede salt dogru da salt yanlis da yoktur. telefon vermediginiz icin ovulmemelisiniz de sovulmemelisiniz de, bunlari yapan birileri varsa da tavirlarinizla gereken cevabi verin.
annelik bir yaris veya dogruyubulacaginiz bir sinav degil.
bazen tokezlersiniz bazen dusersiniz bazen en zirveye cikarsiniz. tipki hayat gibi... hayatinizi kimse sorgulayamayacagina gore anneliginiz de sorgulanamaz. siz de birbaskasininkini sorgulayamazsiniz...
eger siz kendinizi baskalari ile kiyasliyirsaniz baskalarininda sizi kendisi ile kiyaslamasina laf edemezsiniz.

Bana abartiyorsunuz gibi geldi biraz daha buyuk olsa anlarim ben kizima kendine zarar vermedigi surece cok engel koymadim cekmecelerde karisti tabak canak hepsi asagida giysilerinin hepsini cikarmis odanin her yerinde benim icin dagitmak gibi gorunuyor ama degil tabagi inceliyor ses cikariyor giysilerinin uzerindeki resimleri inceliyor kumandaya bakiyor dugmeleri basmak degisik geliyor ona simdi dört yasinda kizim birseyi kizim yapma dedigim de tamam anne der dağıttığı yeri toparlar sade dagittigi oyuncaklarini oynarken dagitir bu da normal.bana tepki verenler oldu cok dagitiyor diye ama bugune baktigimda benden duzenli.

Gerçekten çok rahatladım. Tam istediğim buydu.

Aslında amacım kimseye kötü demek ya d aben iyi miyim demek değil? Duyduğum sözler zorbasın ya bir dur ya çocuk o baksın vs şeklinde olunca ya acaba harbi ben zorba mıyım yanş evet TV telefon konusunda bir düşüncem var ama acaba abarttım mı kötü mü yapıyorum sorgulamaya başladım yoksa amacım iyi miyim mükemmel miyim değil aksine kendimi sorguladım

Kötü filan değilsin. Etrafındaki insanlarla bilinç düzeyleriniz farklı. Çocuğun ilgisini çekecek başka şeyler bulman lazım.
Sanırım bu aynı düşünmüyoruz ve onlar benim düşünceme saygı duymuyor. Ben tamam siz nasıl isterseniz yapın diyorum ama onlar aaa yoooo

ayy bendede var o dert
telefonu yemek yerken izliyor mecburum
yoksa yemiyor. nasıl aşacagim bilmiyorum çok kötü anne olduğumu düşünüyorum. ağlatiyorum hep ya. müsade etmediğimde.

İleride o çocuklar ergen olup topluma karıştığı zaman herkes görecek işte anyayı konyayı çocuğu şımartmak kolay önemli olan sınırları bilmek ve onun iyiliği için düzen kurmak, eğer şımarık ve her istediğini yapan bir düzende yetişirse işte o zaman bu çocuklar büyüse de hep karşı taraflardan kendilerine vericilik bekliyorlar vardan yoktan anlamıyorlar ve toplum giderek narsistleşiyor bencil toplum yetiştiriyoruz kimsenin haberi yok

Amin inşallah çok teşekkür ederim. Allah hepimizin yavrularına sağlık versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…