- 24 Aralık 2017
- 5.560
- 4.518
- 173
- Konu Sahibi Love_your_life
-
Hesabım kilitlendi yazamadım kusura bakmayın. Ben evde bir alan oluşturdum onlara bakabiliyor ama daha fazlası yok yani onu açamazsın çünlğ diye anlatıyorum. Bu sefer çok mu baskılarım diye çekiniyorumO zaman ben de o kötü annelerdenim.
Çocuğumun bırak başkasının evinde , kendi evimde bile dolap çekmece karıştırmasına izin vermem.
Başkasının evini karıştıran çocuklardan hiç hazzetmem.
Telefonda sadece 10 15 dakika yemek yerken çünkü mecbur kalıyorum yemiyor .
Kusura bakma hesap dondu yazamadım ceza aldımdaha geçen gün MEDYA ile ilgili seminere gittim. 0-2 yaş arası bebekler 0 dk asla maruz kalmamalı dediler. 3 -6 yaş 30 en fazla 50 dk. 6-12 yaş 1 saat. yetişkinler için herşey dahil 2 saati aşmamalı.
12 aylık bebeğe telefon versen iyi bir annemi olacakmışsın ?
hadi ordan de onlara .
bir zaman sonra seni takdir edecek o çevre.
benim 3.geliyor neler neler dediler. sıkıldım bunaldım, en sonunda 4.yüde yapacağım ben bakıyorum kime né dedim!!!?
paket gida çikolata Vs yedirmem aaaa onunda nefsi var ilerde çok yer..ya bi büyüsün o zaman kendi tercihi. şimdi evi abur cuburla doldursam karnımı doyacak.
derken güzel kardeşim şimdi benimkiler meyve kuruyemiş hastası. millet diyor bizimki asla yemez. sabah nutella ekmek yiyen çocuk napsın kuru inciri?
damak tadı yüksek tutuldu çünkü. aman bende ne çok doluysam artık yazdım uzun oldu kusuruma bakmayın.
bu yolda devam et inşallah. Allah yardımcın olsun.
Haklısın aslında sanırım çevremdeki birçok arkadaşım benim bu düşüncemde değil ve bu yüzden tartışırken buluyorum kendimi ama cidden ben bebeğim ve hayatım için tartışmak istemiyorum artık çok sıkıldım birazda yemi yeni çıkıyor sanırım bu sıkılmalar. Buarada çok geç yazdım ceza almıştım kusura bakma. Tutumunu ayrıca çok beğendim keşke çevremde hep böyle yapan kişiker olsa çok can sıkıcı aksi.Valla hiç normal arkadaşların yok senin bak geçen konunda da söyledim sana iyi gelmeyen insanlarla görüşme. Ben çocuğuma TV izletmiyorum telefon vermiyorum bunları yapan insanlarla arkadaşlık yapamam. Neden yapamam herkesin anneliği kendine onlar kötü ben iyiyim diye değil ama çocukları benim çocuğumun yanında TV izleyecek, telefonla oynayacak benim çocuğum da isteyecek. Üstelik anaları tarafından tuhaf bakışlara maruz kalacağım. Mesela teyzemle görüşünce oğlunu başka odaya yolluyorum ya telefonu elinden bırak ya da başka odaya git diyorum. Çünkü kimsenin benim emeğimi heba etmesini istemiyorum. Ben çocuğumla evde o kadar zorlanıyorum ki TV açsam hipnoz olmuş gibi bakacak eminim hiç bana sarmayacak ama yapmıyorum. Bir ortama girdiğimde de kapattırırım o TV. Neden ben dikkat ederken başkaları çocuğumu buna maruz bıraksın? Aileme kızıyorum TV açtıkları zaman bizi niye çağırdınız çocukla ilgilenmeyecekseniz TV izleyeceksiniz biz gidelim diyorum. Boşversene neler demiyorlar ben çocuğa süt içirmiyorum ekmek un yedirmiyorum diye her telefonda çocuk aç çocuk aç diye başımın etini yiyorlar. Bunları yapan ailem, arkadaş olsa bağımı keserdim. Birkaç çocuklu arkadaşım var aynı kafadayız çocuklarımız biraraya geldiğinde kitap ve oyuncak dışında bir şeyle ilgilenmezler. Aksi durumda görüşmezdim
Evet beni övmenizi istedim çünkü ben mükemmelim çünkü cidden ben mükemmelim ve övün beni lütfen.Yok çok iyi annesin, onu diyen anneler tü kaka dememiz için açılmış bi konu. Hiç sevmiyorum böyle övülmek için açılan konuları. Fazladan bir şey yapmıyosunuz yani. Sağır sultan biliyor tv nin zararlarını, yada toplum kuralları yeni var olmadı, siz keşfetmediniz. Babanem de öğretmiş çocuklarına başkasının eşyası karıştırılmaz diye.
Aaa aaaa aaa tabi , çocuklar başlarında zırlamasınlar, hatunlarda rahat etsin diye veriyorlar telefonu eline çocukların sabahtan akşama kadar telefonda bebeler. Aaa aaa tabi şaşırtıcı çünkü büyük azimCevap için sağol. Cidden çok yorumcular ya. Benm yanımda kızıma telefon veriyorlar ben vermiyorum izlemiyor dediğimde aaaa aaa aaaaa ne aaa yaaa sanki çocuğa açtı yemek vermedim
Telefon verip, tv izletincede kotuyuz ki kotu olan vermek zaten . Size aksni soyleyenlere cok sawirdimSorma hiç iyi değilim. Kaç gündür zorba muamelesi görüyorum. Ayy bir dur yaaa çocuk rahatça davransın TV izlesin ki hem sende rahat et dendi mi uçuyor benim kafa. Fazla doldum sanırım. Vermiyorum diyorum Ayyy daha nelere kadar gidiyor olay birde açıklıyorum ya neden açıklatıyırlarinan kendimi kötü sandım
Ben veriyorum bana da neden veriyorsun die kızıyorlar. İnsanlar tuhaf verirsin laf ederler vermessin laf ederler. Buarada vermemek en güzeli :)Cevap için sağol. Cidden çok yorumcular ya. Benm yanımda kızıma telefon veriyorlar ben vermiyorum izlemiyor dediğimde aaaa aaa aaaaa ne aaa yaaa sanki çocuğa açtı yemek vermedim
Söylemiyorum aslında hep bakmayız o bizim değil deyip çekip başka bir şey veriyorum ama kızım özellikle gidiyor tekrar bende tekrar anlatıyorum o vazgeçen kadar çünkü bir kez ya tamam dersem bir öncekinin amacı ortadan kalkar sanırım mesela kızım TV kumandası alıyır başkalarının telefonunu ya da çantasını alıp karıştırıyor öğdade etmek içimden gelmiyortamam telefon vermeyin kişisel sınırları bilsin dolap karıştırmasın tabi ki de çok dur yapma diyorsanız o da sıkıntı. her şeyine karışıyor devamlı söyleniyorsanız haklı insanlar uyarmakta
Kendi kendisine yeme olayını bende istiyorum ama boğazına kaçar diye korkuyorum ama yavaş yavaş başladı mesela geçen gün kendi başına muz yediSana bunu diyenler sen kizini evlerinde rahat biraksan biryer dagilsa bu kezde cocuk umrunda degil heryeri döktü sacti gitti derler . yani her halükarda birsey derler hep :) sen bebeğini istedigin gibi yetistir. banada cok rahatsin diyorlar bnm kizim yemegini kendi yiyor döküyor haliyle ne kadar rahatsin heryer batti diyorlar mesela :)
Yok aslında belki de fazla yapıyırum diye düşündğm o an çünkü çok baskı kurdular üstümde. Bana zorba bile dediler. Aynı günün sabahı eşim kendini çok yoruyorsun biraz sakin mi olsan dedi bende gerçekten fazla mı acaba dedim yani bırakmak mı mantıklı ama bakış açısı tabi ters anlayabilirsiniz nasıl istersenizBunların olması gerektiğini sizde biliyorsunuz bunları yapmaniz sizi kötü değil iyi anne yapar bunuda biliyorsunuz burda o konusanlara inat aaa ne güzel anne demek için ovulmek içinmi yazdiniz allah aşkına bunlara evet kötü annesin diyecek bi allahın kulu çıkmaz sizde biliyorsunuz konu açmak için konu acmissiniz
Sormayın cidden sanırım yorgun bir anneyim. Şimdiden düşüncede yoruldum ikisi nasıl olur diye diye yoruldum12 aylik cocugunuzu kardesi olacaksa kotu anne degil,sadece yorgun bir annesiniz
Diger durumlara yorum bile yapmiyorum. Uzulmeyin baska insanlarin fikirleri yuzunden
Etme yapma değil de aslında bu senin oynayacağın bir şey değil başka bir şey vereyim diyorum mesela çanta karıştırma istiyor bende bu hoş değil senin için güzel değil ki ben sana şunu beterim diyorum gibi belki de abartıyorum ama elimde değilDaha yavrunuz 12 aylikken daha bebek yani yapma etme alma kumandayi elleme ver bana onu oyuncak degil bid bid eden bir anne iseniz benim de hosuma gitmez boyle tavirlar.
Sanırım dış gözler öyle bakıyor hatta gaddar hatta zorba bile oluyorsun. Aynı düşüncedeyiz sizinle kızımın şımarık olmasını istemiyorum ben hemde hiç bazen ben bu tepkiler karşısında la valla ben manyak mıyım diyorum ama değilim sanırımBende sizin gibi despot olduğum için ve çocuğumun iyiliği için böyle davrandığımdan dolayı malesef çok Tutucu ve gaddar ilan edildim ve ediliyorum çok baskıcısın diyorlar oğlum çok yaramaz gittiği evde asla yerinde durmuyor ve bir vukuat olmasın diye daima gözetim altında tutuyorum vay neymiş çocuğuma çok düşkünmüşüm peşini bırakmıyormuşum, kuzenimin bir eşi var 2 çocuğa da bir uyarıp ayar vermez, zıvanadan çıkmış çocuklar tepesine çıkarmış istiyor ki herkeste çocuklarına aynı davransın çocuklarının her istediği yapılsın, gittiğim yerde bana dedi ki sidikli, sende çok gaddarsın hele bakale kendini maymun etmiş çocuklarına benide millete gaddar ilan ediyor çocuğun her ama her dediğini, iyi yada kötü ayırt etmeksizin el oyuncağı olana kadar yapmak, çocuğu tepene çıkarmak annelik, terbiyesi için sınırlar koymak gaddarlık mı oluyor arkadaşlar soruyorum size
Allah kolaylık versin ve sağlık versin inşallah bebeğinize ve çocuklarınıza.Valla ben tablet veriyorum (internet bağlantısı olmayan), belli başlı çizgi filmlere izin veriyorum.
Telefon vermiyorum.
Ve bana kötü anne diyemez kimse
Benim iznim olmadan çocuğuma telefon da veremez kimse.
Birinin evinde başka odalarda da gezinemez çocuğum.
Hiçbir yerde elinde herhangi bir yiyecekle de gezemez.
Oyuncaklarını istediği gibi dağıtabilir, yalnız geri kendisi toplar.
Yalan söylemem, herşeyin açıklamasını yaparım.
Vs vs. Aynı şeyler...
Çarpın bunları ikiyle, ikiz benim çocuklarım, bir de kardeş bekliyoruz hamileyim.
Ama yine de kötü anne değilim, siz de değilsiniz
"Anneliğime laf söyletmem, anneyim ben, kutsalım, en çok ben anneyim" diyen mükemmellerden değilim ama elbet var hatalarım. Ama anneliğimi seviyorum, bu da beni mutlu ediyor.
Çevremde böyle saçma tepkiler görsem ya bozarım onları ya da mesafe koyarım.
Size de tavsiyem budur.
Yani aslında şöyle geçiyor diyalog genelde. Bu senin için uygun değil ama istersen bununla oynayalım diyorum ya da çanta karıştırmak istedi bu hiç hoş değil fakat bununla oynarsak daha güzel olur diyprum genelde kızıma 12 aydır hiç sert seslenmedşn hatta hiç kızgın yüksek ses duymadı evde bu yüzdendir ki hafifi yüksek konuşan insanların yanında kaçar ve ağlarBelki bunları yaparken sert davranıyorsundur video izletmiyorsun mesela ama o sırada sus oturacaksın mı diyosun yoksa oturup oynuyo musun onunla , ya da bir yeri karıştırınca azarlıyo musun bu arada video tamamen izletmeyin demiyoruz günde beş on dakka izlesin eğitici içerik indir zehir değil yani aşırı tepki veriyosundır belki canım kurallara uyucam derken eleştirilere sırf karşıdakiler kötü diye bakmak doğru değil
Yaaa dimi işte öğreniyor o kadar açıklar ki almaya lafları sözleri davranışları insan korkuyor. Ben cidden ya çok zor basın dediklerinde korkuyorum kızım öğrenir diye. Allahım inşallah öğrenmezBende bu durumdan muzdaribim kızım diş macunundan tut şampuanına kadar bitkisel katkısız kullanıyorum abur cubur yok telefon yokeşimle anlaşıyoruz kızımın canı ne istiyorsa herşeyini yerinden ve doğalını almaya çalışıyoruz ama şu “ bir kerecikten bişey olmaz” demeleri bu beni sinir ediyor ve buna çocukta alışıyor alışmış şimdi “amann anne bir kereden birşey olmaz” bunu 4 yaşındaki kızım diyor
Sanırım ben çekiyorum genel anlamdaSizin gibi bir kadin , arkadas olarak bu cahilleri nasil buldu , bende bunu anlamadim
Bu kare tam olarak olmasada kısmi oluşuyor bizde de. Mesela kızım bu sefer verdiğim oyuncağı almayıp üstüme basıp başka çantaya gidiyor sanırım evden çıkıp kapalı ortama girmemek daha mantıklı evde ne yapıyorsa yapsın ama bu sefer dışarıda da istemez mi? Ay kafamda deli sorularTV-tablet olayında kesinlikle haklısınız-
onun haricinde -
Acaba genel olarak çok mu müdaleheci bi annesiniz? Söz konusu şuan dünyayı, nesneleri keşfetmeye çalışan bir varlık :) Siz ne kadar 'özel alan özel alan' desenizde onun buna şimdilik anlam verebileceğini zannetmiyorum. Kendine zarar vermediği sürece ona o alanı yaratmak anne baba olarak bence bu yaşlarda en önemli görevimiz.
Ben şahsen keşif 'isteğinin' zirve yaptığı dönemlerde rahat edemeyeceğim kimsenin evine misafirliğe gitmiyordum.
Çünkü biliyordum ki bana da cocuga da eziyet. Dışardan maalesef sürekli müdahale eden anne ve engellendigi için kriz geçiren bir çocuk karesi oluşuyordu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?