- Konu Sahibi Love_your_life
-
Boşverin yaa boş insanların saçma sapan laflarını. O tv, telefon bağımlılığı yarın öbür gün otizmi tetiklerse onlar üzülmeyecek sonuçta, umurlarında da olmayacak.Sorma hiç iyi değilim. Kaç gündür zorba muamelesi görüyorum. Ayy bir dur yaaa çocuk rahatça davransın TV izlesin ki hem sende rahat et dendi mi uçuyor benim kafa. Fazla doldum sanırım. Vermiyorum diyorum Ayyy daha nelere kadar gidiyor olay birde açıklıyorum ya neden açıklatıyırlarinan kendimi kötü sandım
bilmiyorum inanin ki dun baktm süt kanser riskini artirir diye seyler okudum . yok artik dedim :) yani sonuçta paket süt vermiyorum bn ne gibi zarari olacak pek mantigima yatmadi tertemiz organik inek sütü veriyorum valla keci sütü bulsam cok sevinecem de yok kimse kecisinin sütünü satmiyor galiba :)E çocuk doktorumuz da bize artık formül süt yerine normal süt verebilirsiniz dedi .acaba bu sosyal medya yüzünden herseyi fazla mı abartıyoruz ?
E bebekte keçi sütü satılıyor ama kutu yani:)bilmiyorum inanin ki dun baktm süt kanser riskini artirir diye seyler okudum . yok artik dedim :) yani sonuçta paket süt vermiyorum bn ne gibi zarari olacak pek mantigima yatmadi tertemiz organik inek sütü veriyorum valla keci sütü bulsam cok sevinecem de yok kimse kecisinin sütünü satmiyor galiba :)
Offf insanlar gercekten çok konuşuolar.Arkadaşlarım çevremdeki kişiler
bilmiyorum inanin ki dun baktm süt kanser riskini artirir diye seyler okudum . yok artik dedim :) yani sonuçta paket süt vermiyorum bn ne gibi zarari olacak pek mantigima yatmadi tertemiz organik inek sütü veriyorum valla keci sütü bulsam cok sevinecem de yok kimse kecisinin sütünü satmiyor galiba :)
Inatla ve israrla herkes bunu soyluyorsa belki de cok kontrolcü bir annesinizdir. Yani hadi kaynananiz eleştirir, cocuklarini çoktan büyütüp su narinliginizi artik komik bulan görmüş gecirmis kadinlar elestirir... normal yani.
Ama herkes sizi bu konuda uyariyorsa bence olabildigince tarafsiz bir sekilde kendinizi gozlemleyin. Belki de bir yerde yanlis yapiyorsunuzdur.
Beni de annem evde kitaplarla büyüttü. 90lar çocuğuyum. Milleti annesi sabahtan salardi sokağa. "Aneeee eepppeeeek" diye bagardiginda salcali ekmek, "anneeeeee suuuuu" diye bagardiginda surahiyle su sarkitirdi. Benim annemse bizi sokaga salmaya korkar sadece balkondan baktiginda göreceği kadar uzaga gitmemize izin verirdi. Oyle sokak cocugu gibi bagirmamiza da izin vermezdi. "Susuyunca eve cikin" der, evde de "sirtin terlemis" der daha da disariya salmazdi.
Kendince çok iyi ve cocuklarini sakinan bir anneydi.
Oyalanalim diye kitap setleri alirdi .
Sonuc olarak alim olmadim o kadar okudum da.
B.k gibi bir cocukluk gecirdim. Ne kisin altima poset alip mahalledeki yokustan kayma iznim vardi ne onun bunun evine gitme. Hic cocukluk macerasi yasamadan gecti gitti cocuklugum.
Oysa daha "saldim cayira" ailelerin çocukları bugun nasıl da anlatir cocukluk anilarini... benim dizimde yara izim bile yok .
ilk yara izimi 22 yasinda sarhosken bisikletle yokustan kayarken edindim. Ve bu iz benim icin oyle kiymetliydi ki gectikce soydum gectikce soydum ki hep bende dursun, baktikca mutlu olayim diye.
Bu dedigimi anlayabiliyor musunuz? Steril bir çocukluktan iste bu:)
Tv demissiniz. Annem bize tv izlemeyi yasaklamisti. Zaten saat 9 oldu mu herkesi öpüp yataga gitmek zorundaydik.
Ertesi gun okulda herkes dizileri konusurdu ben mal gibi sessiz kalirdim. Hic unutmam rozalinda final yapmis(anneme izlemek icin yalvarip izin aldigim bolum bir kadin damadiyla yatti sansima. O gunden beri kesinlikle yasakti evde pembe dizi) herkes onu konusuyordu. Ben de bir gruptan dinledim , sonra da gittim diger gruba kendim izlemis gibi "1 km gelinlik kuyrugu vardi" falan diye sohbete katildim :))
Demek istediğim sizin ilgili ve mukemmel annelik dediğiniz sey belki gercekten de o kadar mukemmel degildir.
×ps: biz de asla misafirlikte esya karistirmazdik. Biblo gibi otururduk. Cok da guzel birsey degil
tesekkurler :)Mado'da satılıyordu keçi sütü
Ama kumandayla oynamasından ne zarar gelirki.Ev sahibi de birsey dememis.Dagitmamis yikmamis.Yazdıklarınızin cogunda cok haklisiniz ama disardan bakinca evet biraz kuralcı gorunuyorsunuz.Cocugu kendi dunyasinda yalniz brakmiyorsunuz.Biraz karıştırması merak duygusunun gelismesi gerekiyor.O bir cocuk.Oyle oyle buyuyecek.Tüm yaptigi seyleri kisitlarsaniz ileri de de ozguvenini etkiler diye dusunuyorum.Birseyi yaparken hem merak edecek ama bir yandandakutu cekimser davranacak yapmayacak.Hassas narin bir cocuk olacak dger arkadaslarina gore.Onu dışarıya karsi kendisini savunacak tarzda yetismelisiniz.Oynasin karistirsun neyin ne oldugunu bilsin,fikri olsun.Tabiki misafirlikte eve zarar verecek seyler yapmasin ama kendi evinde yapsin.Bu benim fikrimAslında mantıklı ama kendimi tutamıyorum içimden geliyor. Bugün bir arkadaşa gittik kızım gez Allah gez eline TV kumandası almış. O senin oyuncağın değil deyip istedim ve aldım ev sahibi arkadaşım ayyyy bırak lütfen oynasın dedi arkadaşım oyuncak mı bu neden oynasın deyince kuralcı oldum
Keske birakaydin, kirsaydida gorseydi gununuAslında mantıklı ama kendimi tutamıyorum içimden geliyor. Bugün bir arkadaşa gittik kızım gez Allah gez eline TV kumandası almış. O senin oyuncağın değil deyip istedim ve aldım ev sahibi arkadaşım ayyyy bırak lütfen oynasın dedi arkadaşım oyuncak mı bu neden oynasın deyince kuralcı oldum
Keske birakaydin, kirsaydida gorseydi gununu
Yoo... oyle cocuktuk ki ablamla. Mahallede bir cocuk arkadasina "mal" dedi diye diyen kiza uzulurduk. "Ne kotu konusuyor, aile terbiyesi almamis" diyeYa çok tatlısın :)
Bayılıyorum senin anlatımına.
Peki merak ettim, hiç karşı gelmez miydin?
Hani yasak da olsa kaçılır falan.
Benim annem de çok olmasa da evhamlı- 6 kız büyütmek kolay değil tabi-
belli kuralları olan bir kadındı.
Mesela hatırlıyorum pazar günü banyo günleri.
Banyo yaptıysak, dışarı çıkmak yasaktı.
O kadar temizlemeye uğraşmış bizi, bir daha kirlenemezdik.
Aklımız hep sokakta kalırdı.
Ben kardeşlerimle plan yapardim.
Sen kapı kilidini açacaksın.
Sen gizlice terliklerimizi dışarı alacaksın.
Kaçcaz diye :)
Kaçardık da, bir kaç fırça, belki terlik yerdik popoya ama olsun :)
Oyun oynaması ne tatlıysa artık olsun yani.
Misafir evinde popomuzun izi belliydi koltukta.
Annemizin bakış numaralarından ne demek istediğini anlardık, tek kelime etmesine gerek yoktu :)
Sofraya mı davet edildik, açsak bile annemiz başıyla onay vermeden oturmazdık o sofraya.
Sıkıcı mıydı? Belki.. Ama bence doğru olandı.
Ben annemi hep anladım.
İyi yapmış, o her şeyin doğrusunu yapar diye düşünürüm hep.
Konu sahibi size yorumum ise şu:
Anlattığınız kadarıyla bence doğru yapıyorsunuz.
Öğrenmeler merak ile başlar doğru ama merak etmeye hakkımızın olmadığı şeyler vardır.
Başkasının çantasının, dolabının içi gibi.. Bunları da en başından öğretmek gerekir.
Başkalarının özel alanlarına saygı duyan, sadece merak duygusuna yenilmeyip izin adabını,
gerektiğinde utanmayı bilen çocuklara ve onları yetiştiren annelere saygım sonsuz..
Kesinlikle katılıyorum çocuk ekranda 2 kez parmagını kaydırıyor ne kadar zeki diyorlarBence cok dogru yapiyorsun...digerleri biraz tembel...kusura bakmayin kimseye saldirmak isteniyorum ama cocuklar sussun diye cocuklarina telefon veren annelere ben tembel diyorum. Kolay yol her zaman dogru yol degildir!
Hesabım kilitlendi yazamadım. Aslında şan biraz daha iyi hissediyorum kendimi çünkü doğru yaptığımı düşünüyorum artık çünkü kızım konuşmalarım sayesinde farklı bir birey oluyor. Faydasını göreceğim umarımAy bu surat ne Allah aşkına desinler ya nie canını sıkıyorsun ki boşver takma ben zorbayim siz olmayin o zaman de benim cocuklar 3 yasinda millet terbiyesine hayran hos hayran olmasalar da umrumda olmazdi kimseyi karistirmadim laf soyletmedim dogru bildigimde direttim elbette mukemmel cocuklar diiller olmasin da cocuk neticesinde ben temeli verdim kimse umrumda diil siz de hiiic takmayın kimseyi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?