Ben kötü bir anneyim.

Boşverin yaa boş insanların saçma sapan laflarını. O tv, telefon bağımlılığı yarın öbür gün otizmi tetiklerse onlar üzülmeyecek sonuçta, umurlarında da olmayacak.

En kolayı zaten eline tablet vermek ya da tv karşına oturtup işine gücüne bakmak değil midir? Siz zor olanı yapıp çocuğunuzun sağlıklı gelişimi için uğraşıyorken bu denli eleştiriler bana cok cahilce geliyor. Hiç takmayın kulağınıza girmesin bile

E çocuk doktorumuz da bize artık formül süt yerine normal süt verebilirsiniz dedi .acaba bu sosyal medya yüzünden herseyi fazla mı abartıyoruz ?
bilmiyorum inanin ki dun baktm süt kanser riskini artirir diye seyler okudum . yok artik dedim :) yani sonuçta paket süt vermiyorum bn ne gibi zarari olacak pek mantigima yatmadi tertemiz organik inek sütü veriyorum valla keci sütü bulsam cok sevinecem de yok kimse kecisinin sütünü satmiyor galiba :)

E bebekte keçi sütü satılıyor ama kutu yani:)

Mado'da satılıyordu keçi sütü

Ya çok tatlısın :)
Bayılıyorum senin anlatımına.

Peki merak ettim, hiç karşı gelmez miydin?

Hani yasak da olsa kaçılır falan.

Benim annem de çok olmasa da evhamlı- 6 kız büyütmek kolay değil tabi-
belli kuralları olan bir kadındı.
Mesela hatırlıyorum pazar günü banyo günleri.
Banyo yaptıysak, dışarı çıkmak yasaktı.
O kadar temizlemeye uğraşmış bizi, bir daha kirlenemezdik.
Aklımız hep sokakta kalırdı.

Ben kardeşlerimle plan yapardim.
Sen kapı kilidini açacaksın.
Sen gizlice terliklerimizi dışarı alacaksın.
Kaçcaz diye :)

Kaçardık da, bir kaç fırça, belki terlik yerdik popoya ama olsun :)
Oyun oynaması ne tatlıysa artık olsun yani.

Misafir evinde popomuzun izi belliydi koltukta.
Annemizin bakış numaralarından ne demek istediğini anlardık, tek kelime etmesine gerek yoktu :)

Sofraya mı davet edildik, açsak bile annemiz başıyla onay vermeden oturmazdık o sofraya.

Sıkıcı mıydı? Belki.. Ama bence doğru olandı.

Ben annemi hep anladım.
İyi yapmış, o her şeyin doğrusunu yapar diye düşünürüm hep.

Konu sahibi size yorumum ise şu:

Anlattığınız kadarıyla bence doğru yapıyorsunuz.
Öğrenmeler merak ile başlar doğru ama merak etmeye hakkımızın olmadığı şeyler vardır.
Başkasının çantasının, dolabının içi gibi.. Bunları da en başından öğretmek gerekir.

Başkalarının özel alanlarına saygı duyan, sadece merak duygusuna yenilmeyip izin adabını,
gerektiğinde utanmayı bilen çocuklara ve onları yetiştiren annelere saygım sonsuz..

Ama kumandayla oynamasından ne zarar gelirki.Ev sahibi de birsey dememis.Dagitmamis yikmamis.Yazdıklarınızin cogunda cok haklisiniz ama disardan bakinca evet biraz kuralcı gorunuyorsunuz.Cocugu kendi dunyasinda yalniz brakmiyorsunuz.Biraz karıştırması merak duygusunun gelismesi gerekiyor.O bir cocuk.Oyle oyle buyuyecek.Tüm yaptigi seyleri kisitlarsaniz ileri de de ozguvenini etkiler diye dusunuyorum.Birseyi yaparken hem merak edecek ama bir yandandakutu cekimser davranacak yapmayacak.Hassas narin bir cocuk olacak dger arkadaslarina gore.Onu dışarıya karsi kendisini savunacak tarzda yetismelisiniz.Oynasin karistirsun neyin ne oldugunu bilsin,fikri olsun.Tabiki misafirlikte eve zarar verecek seyler yapmasin ama kendi evinde yapsin.Bu benim fikrim

Ikinci dogunca muhtemelen buyugu salacaksiniz tv de izleyecek telefon da. Iki cocuk cok zor cunku. Ne izletmeyen anne kotudur ne de arada sirada izleten. Kimsenin anneliginizi sorgulamasina izin vermeyin

Kimsenin anneliğini sormalamak yargılamak bir başkasına düşmez o yüzden tavırlarınıza yorum yapmıyacağım. Ha arkadaşlarınız size 12 aylık çocuğa sürekli hayır yapma elleme oraya girme diyosanız bu yüzden tepki veriyor olabilir kıskanıyor diyenler de ayrıca saçmalamış. Benim kızım 2 buçuk yaşında wifi kapalı şekilde tablet bakmasına izin veriyorum gayette faydasını gördüm yazın parkta bahçede enerjisini atabiliyor evdede oyunlar oynuyoruz e kışın çocuk koca gün ne yapacak evde sıkılıp sarcak yer arıyolar tv de izliyor tablette bakıyor oyunlarda oynuyoruz yani günü dolu dolu eğlenerek geçirmeye çalışıyoruz. Mutlu çocuk yetiştirmek benim için daha önemli. Benim çocukluğumda tom ve jerry teletubies pokemonlarla sokakta kağıt,tuka,bilye oynamakla geçti şükür ne gerizekalıyım ne aileme sorunlu bir evlat olmuşumdur.en güzel dolu dolu zamanlarımdı aksine.Bin şükür kızımda beni üzmeyen hırçınlık yapmayan bi çocuk Prof yapmaya niyetim de yok zaten mutlu deli dolu öz saygısını edinmiş ayakları üzerinde durabilen bir birey olsun yeter

Keske birakaydin, kirsaydida gorseydi gununu

Keske birakaydin, kirsaydida gorseydi gununu

Ya zaten gerçek anlamda bir şey olmaz diye düşündüğünü mü sanıyorsunuz? :)
Ev sahibi bu tabi ki nezaketen ''Ay canım çocuk o, olur mu öyle şey, sorun değil oynasın.'' der.
Ama bir yandan kırılsa ya da bozulsa falan misafir gittikten sonra bir canı sıkılır yani :)

Bu sebepten misafir, sonunu düşünüp baştan önlem almalı ya..
Çocuğun eline kumandayı verdikten sonra kırılınca ''Ayy ne yaptın yavrum!?'' demenin
hiç bir mantığı yok.

Yoo... oyle cocuktuk ki ablamla. Mahallede bir cocuk arkadasina "mal" dedi diye diyen kiza uzulurduk. "Ne kotu konusuyor, aile terbiyesi almamis" diye boyle cocuk mu olur?
Evde 'kestane sekeri','ekmek parası ' falan..fakirlik anilariyla dolu acili cocuklarin oylulerini okurduk, erken yasta empatiden cigerimiz soldu :)))
Zaten mahallede de bizi dişlarlardi. Bir gun hic unutmam annem bizi salmis disariya (tabii balkondan gorunecek kadar) mahallede de iki kisi bileginden karsilikli ip germis, kalanlar ziplayip bazi hareketleri yapiyor. Ilk tur bitince ipi dizine getiriyor,sonra kalcasina... mahallenin cocuklari zaten piri olmus bu işin. Koltuklatina bile ziplayabilirler o derece:) bizse hic oynamadigimizdan bilmiyoruz. Sira bize geldikce yaniyoruz. Bütün gun karşılıklı direk gibi dikilkistik. Artik dizim agrimisti ip germekten
Sonuc olarak büyüdük. (Benim gozlemlerime gore gecmise bir tepki olarak) Ablam uzun sure arkadaslarina asiri onem veren biri oldu. Dostlari icin devamli adim atti, bir dost kazigi yediğinde nişan atmis gibi kahroldu...
Bense 28 yasindayim, yazin kapri pantolon giyerim ve dizlerim bisikletten yara bere olur :) her firsatta konfor alanimdan cikmayi,kamp yapmayi falan severim. Annem mesela bayramda apartmanda seker toplatmazdi ne olur ne olmaz diye. En yakin arkadasimin evine bile yollamazdi,iyice taniyip etmeden, nolur nolmaz diye. Oysa simdi gezgin uygulamalarindan bilmedigim ulkelerde bilmedigim insanlarin evinde kaliyorum mesela :)) bilmiyorum artik etkiye tepkiden mi.
Ama bildigim sey, mukemmel anne olamya calisan insanlarin bir yerde yanlis yaptigi.
Bu olan sey ideal annelik degil ki. Simdi oyle gelir. Mesela biz daha bebekken annem bize masal kitaplari alirmis. Teee 90larda bir davranışı icin cocuk psikologuna goturmus mesela ablami. Diyetisyenin onerisiyle beslemis. Iki cocugu da biblo gibi. Birbirine salak bile demez. Aksam saat 9 oldu mu evdeki herkesi öpüp yataga gider. Yatakta kitap okur oyle uyur... tv izlemez, eve 10 dakika gec gelse polise kosan panik bir anne oldugu icin asla gizli sakli birsey yapmaz...
Boyle bakinca ideal iki kiz cocugu gibi duruyor. Ama ikisi de cocuklugunu guzel hatirlamiyor.
O yüzden bence cok kasmayin. Yillar sonra farkedersiniz yaptiginizin yanlis oldugunu. Ya da benim annem gibi cocuklari aksini iddia etse de hala kendinizi mükemmel anne zannedersiniz
Biraz salın cocuklari. Azicik bagimsizlik kazansinlar. Kendi baslarina maceralar yasasinlar ... gerekirse cips yesinler, youtube videosu izleyip arkadaslariyla aptal videolar çeksinler 'kanalima hos geldiniz' diye. Ne olacak yani?

Tv acmadigim ve eline telefon vermedigim ixin bende annem tarafindan hunharca elestiriliyorum. Calisiyorum ve bebegime annem bakiyor. Aksam eve geldigimde cizgifilm kanallarini goruyorum son kanal gecmisinde. Neden izletiyorsun dedigimde de ama nasil sevindi bir bilsen diyor bir de...

Kulak tika, duymazdan gel. Cocugun icin neyin iyi oldugunu senden baska kimse bilemez

Bende kötüyüm o zaman koz bırak konuşaunlar suaturamazsın evet kötü anneyim siz karışaöazsınız evet bende asla bensiz göndermem bi yere oynadıgı odada yeri gelir bende dururum kimle oynDıgına bakarım daha neler neiler yaparım kimsede karışamaz karıştırmam

Bence cok dogru yapiyorsun...digerleri biraz tembel...kusura bakmayin kimseye saldirmak isteniyorum ama cocuklar sussun diye cocuklarina telefon veren annelere ben tembel diyorum. Kolay yol her zaman dogru yol degildir!

Bence cok dogru yapiyorsun...digerleri biraz tembel...kusura bakmayin kimseye saldirmak isteniyorum ama cocuklar sussun diye cocuklarina telefon veren annelere ben tembel diyorum. Kolay yol her zaman dogru yol degildir!
Kesinlikle katılıyorum çocuk ekranda 2 kez parmagını kaydırıyor ne kadar zeki diyorlar nedir bu yahu takdir ediyorum konu sahıbını sizin gibi anne, hele ki şu teknoloji çağında cok zor

Hesabım kilitlendi yazamadım. Aslında şan biraz daha iyi hissediyorum kendimi çünkü doğru yaptığımı düşünüyorum artık çünkü kızım konuşmalarım sayesinde farklı bir birey oluyor. Faydasını göreceğim umarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…