• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben kötü birisi miyim?

Sizi küçük düşürmeye çalışmasının acısını ailesinin mutsuzluğuna sevinerek çıkarmayın.
Meseleleri mümkün olduğu kadar birbirinden ayrı tutup, derdinizi çözün.
Görümcenizin böyle bir tavrı varsa, cevabınızı verin, mesafe koyun, gerekirse görüşmeyin.

Kavga ettiklerini nasıl biliyorsunuz bilmiyorum ama bu konuda insanların aile hayatı ile ilgilenmeyin ve eleştirmeyin. Hele mutsuzlukları ile hiç mutlu olmayın.
O evin içinde ne yaşanıyor bilemezsiniz. Görümceniz kavga çıkarıyor diye sizin bildiğinizin altından eniştenin çapkın olması çıkar. Yada eniştenin küfürlü konuşması. Bilmiyorsunuz kapalı kapılar ardında aile hayatı nasıl. Bu mutsuzluğa sevinmek sizi nasıl biri yapar bilmiyorum. Ama mutsuzlukla ilgilenmemelisiniz bile...
Eşimle eşi aynı işi yapıyorlar eşi çok beyfendi bir adam kavga ettiklerini de oradan biliyorum eşim diyor eniştem üzgündü kızgındı falan diye. İlgilenmek kesinlikle yok duyunca o an mutlu oluyor içimden geliyor o an mutlu olmak sonra kızıyorum kendime ama o an oluyor işte

Direkt olarak kocasıyla kavga etti oh oh modu olmasa bile, parasıyla beni ezdiği kocasıyla işler çok yolunda gitmese bende biraz mutlu olabilirdim ya :)
Eşimle aynı firmayı işletiyorlar iş kötü olursa sanırım sevinemem:-) kadın sadece eşiyle ilgili mutsuz oluyor ondan sanırım bir tek o denk geldiği için o a seviniyorum offf

Bundan nasıl vazgeçerim bilmiyorum. Sonradan kendimi kötü hissediyorum ama arada çok yaşanmışlıklar var sanırım buda çok etkili

Sonradan kendinizi kötü hissediyorsunuz işte demek ki kötü değilsiniz ne güzel :)
Allah'a havale edin bence
Allah herkesin gönlüne göre versin :KK54:

arkadaşlar eşimle 10 yıldır birlikteliğimiz var sevgili olduğumuz dönemde ablalarıyla ailesiyle tanışmıştık. Eşimin ablasının maddi durumu o zamanlarda da iyiydi şuan da çok iyi biz orta halli bir aileyiz eşimin ailesi de öyle sayılır yanı bize göre biraz daha iyi durumları. Görümcem yıllardır beni ve çevresini ezmeye çalışan bir tip oldu ve beni çok aşırı üzdü. Birkaç örnek vermek istiyorum açıklayıcı olsun sizde görün. Bir gün parkta otururken bundan 6 yıl önce falan ben bir bebek arabası gördüm bu travel sistemlerden bir araba ki ben şuan bebeğim olduğu için onun ne olduğunu biliyprum ama o zaman bilmiyordum çok hoş dedim sınra bana "aaaa gülüümm( hep gülüm der böyl) c marka o çok pahalı sen öyle şeyler özenme siz alamazsınız kardeşim onu alamaz benim kocam almamışken seninki alamaz dedi."şok oldum tabi tam ağzını kapatacağım devam etti " ama bak bu cam c marka biberon bunu alırsınız ama dur onu da halası alır." Dedi. Ki ben şok oldum hala devam etti " birde yıllar sonra çıkıyormuşsun Yeşilçam filmleri gibi bak alamazsın demiştin ama aldık diyormuşsun ." Dedi bir şey diyemedim demedim daha doğrusu onun seviyesine düşmek istemedim. Ki bu daha bir olay hep böyle ezme çabaları ki eşimin durumu kötü de değil çok şükür arazileri arabaları hee şeyi var ama bizi hala ezer. Ben artık tersliyorum tabi ama o zamanlar şok oluyordum ses edemiyordum. Şimdi durum şu görümcem eşiyle hep kavga eder mutsuz mutlu olan bir aileler ve ben her kavga ettiklerini duyduğumda çok mutlu oluyorum o kadar ki o üzülüyor diye göbek atacağım neredeyse kendimi sonra kötü hissediyorum ama o an çok mutlu oluyorum. Bu olaylardan daha sayamadığımım kadar çok var. Bu beni kötü bir insan mı yapar?
gerçekçi olacağım.kimse yüce ulvi insan falan değil. canımı yakan birisinin canının yandığını duyarsam (kaza ölüm hastalık vs hariç) ilahi adaletin işlediğini düşünüyorum ben. kesinlikle mutlu olmuyorum. ama biyerde ilahi adaletin yerine geldiğine inanıyorum.

:KK70:çok güldüm konuya yav. Her insan biraz kötü şeyler düşünür ama icraat önemli burada. Yani kötülük yapmamışsan değilsin ama biraz eziksin. Başkalarının mutsuzluğundan keyf alan, kendini savunmayıp köşelere pusu atıp, kendini böyle avutan insanlar eziktir. Ve bana kalırsa eline fırsat verirsen canını bile alır:KK12:

kötüsün.ağzının payını verememişliğin senın suçun.bu suçunuda kadının hayatına zından olan bırşeye sevınmekle çıkarmaman lazım.kişiliğini zedelersin böyle..bugun ona yarın sana nerden bılıyorsun.vıjdanında etme eyleme diyomuş vıjdanını dınle.

Benim resmen modunu düşürüyor cevap versem inanın öyle birisi ki söyleyeceklerinden korkuyorum değişmem lazım ama ya taşa tutuldum resmen demek ki var bir durum bende:-)
benim bekar gorumcemde boyle.ilk zamanlar sizin gibi icime attim.sonrasinda cvp vermeye basladim baktim yine laftan anlamiyor.simdi o konusunca baska tarafa bakiyorum duymazdan geliyorum.cildiriyor resmen ama bisey diyemiyor.sizde oyle yapin

Ben uzulurdum hatta acırdım sizin yerinizde olsam.
Evinde kocasiyla olan huzursuzlugu bu sekilde yani sizi otekini berikini ezerek gecistirmeye calisiyor. O da kendini oyle mutlu etmeye calisiyor.
Bu tarz durumlarda hep aklimin kosesinde su vardir; mutsuz insanlar mutlu insanlarin mutlulugunu cekemezler. Istisnalar haric

Eşimle eşi aynı işi yapıyorlar eşi çok beyfendi bir adam kavga ettiklerini de oradan biliyorum eşim diyor eniştem üzgündü kızgındı falan diye. İlgilenmek kesinlikle yok duyunca o an mutlu oluyor içimden geliyor o an mutlu olmak sonra kızıyorum kendime ama o an oluyor işte

Bu önüne geçilebilir bir şey değil ama. Anlık mutluluk, sonrasında pişman oluyorsunuz.
Ama anlık mutlu olma sebebinizin görünce ile hesabınızın olması.
Eğer ona karşı anlaşmazlıklarınızı çözerseniz bu duyguyu da yaşamazsınız diye düşünüyorum

Eziklenmekten ezik psikolojisine bürünmüşsünüz sanırım.
Çünkü o karaterde insanlar başkalarının mutsuzluğu ile beslenir ve dedikoduya fazlaca eğilimlidirler.
Hayatınızda yokmuş gibi hissetmeniz sizin psikolojisinizi olumlu yönde geliştirecektir,en azından onlar için ne üzülür ne sevinir daha iyi bir insan olarak kalabilirsiniz.
Burada olumlu tepkiler alacağınızı düşünerekmi açtınız bu konuyu.
Kindarlık ve kötülüklere sevinme bir hastalıktır,siz sadece görümcenize karşı bunu hissetttiğinizi sansanızda aslında çoğu şeye karşı bunu yaşamaya başlarsınız.

Sadece bu olsa tamam saçmaladı da daha çok şey var mesela ev kiralayacaktık evin fiyatı 200 dü 4 yıl önce satılık fiyatı çok hoş bir evdi mesela bana siz 200 binlik evde oturacak insan mısınız demişti ya da mobilya alınacak 35 bin tuttu bana siz 35 bin liralık mobilya da oturacak insan mısınız ne alaka ya falan dedi mesela ya da hiç mutlu olmayacaksın kardeşim seni üzecek göreceğim ben sizi vs ki daha çoookk var
Kötü değilsiniz.
Bakın kalp kalbe karşı.

Kötü insan olma yolunda hızla ilerliyosunuz. Her ne olırsa olsun kötülükle beslenmemelisiniz insanların mutsuzluklarıyla mutlu olmak iyi insanların yapacağı bişey değildir gerisini siz düşünün.

Bir yuvaya huzursuzluk geçimsizlik girdiğini duyunca göbek atıyorsan evet kötü değil çok çok kötü bir insansın, kalbin kararmış....

eğer o anda söylediklerine cevap vermiş olsaydınız içinizde bu kadar birikmeyecekti.
hiç bir şey demediğiniz için içinizde kalmış ve kin beslemişsiniz.
Ama başkasının mutsuzluğundan mutlu olan her ne sebeple olursa olsun kötüdür benim gözümde.

Back
X