• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben kötü birisi miyim?

Başkasının mutsuzluğuyla mutlu olmak iyi insanın yapacağı şey değil.

Çok pasif biri olduğunuz için cevap verememişsiniz, şimdi öcünüz alınıyor falan gibi geliyor olabilir size. Ben olsam o kadın ne kadar mutsuz bir hayat yaşıyor ki insanlara rol yapıp ezmeye çalışıyor diye üzülürdüm.

kötüsün.ağzının payını verememişliğin senın suçun.bu suçunuda kadının hayatına zından olan bırşeye sevınmekle çıkarmaman lazım.kişiliğini zedelersin böyle..bugun ona yarın sana nerden bılıyorsun.vıjdanında etme eyleme diyomuş vıjdanını dınle.
Elimde olan bir şey değil ama yapmak istiyorum. Ama çok güzel yargılıyorsunuz acaba ne kadar etkilendiğimi düşünüyor musunuz ki. Belki bu beni aşırı üzdü beni senelerce ağlattı belki. Neyse dikkat edeceğm

benim bekar gorumcemde boyle.ilk zamanlar sizin gibi icime attim.sonrasinda cvp vermeye basladim baktim yine laftan anlamiyor.simdi o konusunca baska tarafa bakiyorum duymazdan geliyorum.cildiriyor resmen ama bisey diyemiyor.sizde oyle yapin
A bak bu olabilir ben birde dinliyorum onu oturup şok ediyor kadın çünkü beni yaa:-( ama bakmayacağım artık

Ben uzulurdum hatta acırdım sizin yerinizde olsam.
Evinde kocasiyla olan huzursuzlugu bu sekilde yani sizi otekini berikini ezerek gecistirmeye calisiyor. O da kendini oyle mutlu etmeye calisiyor.
Bu tarz durumlarda hep aklimin kosesinde su vardir; mutsuz insanlar mutlu insanlarin mutlulugunu cekemezler. Istisnalar haric
Aslında olabilir. Ama eşiyle çok mutlu olduğu çok eğlendiği zamanlarda da bunu yapıyor ve biliyor musunuz bunun kötü bir şey olduğunun farkında değil onun için bu normal. Zengin insanlar zenginlerle yaşamalı ona göre lohusalık dönemimde zengin grup arkadaşlarıyla oturmaya geldiler bizim mahalleden komşular geldi o akşam kadınlara sizde nereden çıktınız dedi ve onlarla konuşmayıp arkasını döndü mesela bana başka tabak yok mu bu peçeteler güzel değil ne bu falan dedi mesela kadının artık yaşamı bu şekilde olmuş. Ses etmedim ama eve gelen misafirimi de beni de kırdı acıyamıyorum üzülemiyorum ama en azından mutlu olmamayı deneyeceğim.

Bu önüne geçilebilir bir şey değil ama. Anlık mutluluk, sonrasında pişman oluyorsunuz.
Ama anlık mutlu olma sebebinizin görünce ile hesabınızın olması.
Eğer ona karşı anlaşmazlıklarınızı çözerseniz bu duyguyu da yaşamazsınız diye düşünüyorum
Sanırım onu çok fazla görmeyip içimi soğutmalıyım başka çare yok umarım zamanla geçecek

Eziklenmekten ezik psikolojisine bürünmüşsünüz sanırım.
Çünkü o karaterde insanlar başkalarının mutsuzluğu ile beslenir ve dedikoduya fazlaca eğilimlidirler.
Hayatınızda yokmuş gibi hissetmeniz sizin psikolojisinizi olumlu yönde geliştirecektir,en azından onlar için ne üzülür ne sevinir daha iyi bir insan olarak kalabilirsiniz.
Burada olumlu tepkiler alacağınızı düşünerekmi açtınız bu konuyu.
Kindarlık ve kötülüklere sevinme bir hastalıktır,siz sadece görümcenize karşı bunu hissetttiğinizi sansanızda aslında çoğu şeye karşı bunu yaşamaya başlarsınız.
Onu çok görmüyorum artık bu durumundan dolayı eşimle tartıştılar çünkü görüşmüyoruz ama bayramda ne olur bilmiyorum.. olumlu tepki beklemiyordum fakat bu kadar kötü yorumlar beklememiştim kendimi kötü hissettim içimi soğutmaya ve tepkisiz kalmayın deneyeceğim

Kötü insan olma yolunda hızla ilerliyosunuz. Her ne olırsa olsun kötülükle beslenmemelisiniz insanların mutsuzluklarıyla mutlu olmak iyi insanların yapacağı bişey değildir gerisini siz düşünün.
Neden birileri gerçekten beni aşırı mutsuz ettiğini zamanında babamın ölmesiyle bile dalga geçmiş beni bu konuda bile ezecek kadar aşırı üzdüğünü düşünmüyor. Evet kötüyüm

Bir yuvaya huzursuzluk geçimsizlik girdiğini duyunca göbek atıyorsan evet kötü değil çok çok kötü bir insansın, kalbin kararmış....
Ne kadar kolay bir insanı yargılayıp isimlendirmek. Bu insan beni babamın ölümüyle bile vurdu he ona ses ettim ama bunu bile yaptı şimdi siz diyorsunuz ki kalbin kararmış tamam karardı teşekkür yorum için. Umarım sizde böyle kırıcı olunca rahatlamışsınızdır

Başkasının mutsuzluğuyla mutlu olmak iyi insanın yapacağı şey değil.

Çok pasif biri olduğunuz için cevap verememişsiniz, şimdi öcünüz alınıyor falan gibi geliyor olabilir size. Ben olsam o kadın ne kadar mutsuz bir hayat yaşıyor ki insanlara rol yapıp ezmeye çalışıyor diye üzülürdüm.
Eşim ablasının hep böyle bir insan olduğunu söylüyor. Evlilikle olan bir durum değilmiş. Mutlu olma noktasında kendimi kötü hissediyorum değiştirmek için elimden geleni yapmak istiyorum.

Neden birileri gerçekten beni aşırı mutsuz ettiğini zamanında babamın ölmesiyle bile dalga geçmiş beni bu konuda bile ezecek kadar aşırı üzdüğünü düşünmüyor. Evet kötüyüm
O birilerinin yaptığına iyi diyemez ki kimse. Birileri kötü diye sizde kötü olmak zorunda değilsiniz tasvip etmediğimiz şeyleri kendimiz yapmıycaz ilk önce.
Ne olursa olsun unutmayın dünyayı iyilik kurtaracak.

Aslında olabilir. Ama eşiyle çok mutlu olduğu çok eğlendiği zamanlarda da bunu yapıyor ve biliyor musunuz bunun kötü bir şey olduğunun farkında değil onun için bu normal. Zengin insanlar zenginlerle yaşamalı ona göre lohusalık dönemimde zengin grup arkadaşlarıyla oturmaya geldiler bizim mahalleden komşular geldi o akşam kadınlara sizde nereden çıktınız dedi ve onlarla konuşmayıp arkasını döndü mesela bana başka tabak yok mu bu peçeteler güzel değil ne bu falan dedi mesela kadının artık yaşamı bu şekilde olmuş. Ses etmedim ama eve gelen misafirimi de beni de kırdı acıyamıyorum üzülemiyorum ama en azından mutlu olmamayı deneyeceğim.
Sonradan görme deniyor canim boylelerine

O birilerinin yaptığına iyi diyemez ki kimse. Birileri kötü diye sizde kötü olmak zorunda değilsiniz tasvip etmediğimiz şeyleri kendimiz yapmıycaz ilk önce.
Ne olursa olsun unutmayın dünyayı iyilik kurtaracak.
Ben tabiki o kötü diye yapmıyorum ki herkes burada kendisi mükemmel gibi yargıladı beni keşke soruyu sormasaydım kalbiniz kararmış diyenler bile var evet ben kötü davrandım yanlış yaptım ki diyorum sizce de yanlış dimi ne yapayım bu soruyorum. Bende içimde ona anlık beslediğimin iyi olmadığını söylüyorum Zaten bunun beni üzdüğünü de söylüyorum.

6 sene önce olmuş bir olay başka da öyle bariz bir olay da yok yani. O an öyle konuşmuş olabilir ama bu onun mutsuzluğuna sevinmenizi gerektirmez siz cevabını verir geçersiniz. Ayrıca eşiyle kavga ettiklerini falan kim anlatıyor size eşiniz mi? eğer öyleyse eşinizde ayıp ediyor çünkü ev içinde olan orada kalmalı kardeşiyle paylaşıyorsa o da size anlatmamalı ne demek göbek atıyorum falan ne çirkin şeyler resmen ayrılsın da durumu kötüleşsin diye bekliyorsunuz kıskançsınız yani kısacası!!

Ben tabiki o kötü diye yapmıyorum ki herkes burada kendisi mükemmel gibi yargıladı beni keşke soruyu sormasaydım kalbiniz kararmış diyenler bile var evet ben kötü davrandım yanlış yaptım ki diyorum sizce de yanlış dimi ne yapayım bu soruyorum. Bende içimde ona anlık beslediğimin iyi olmadığını söylüyorum Zaten bunun beni üzdüğünü de söylüyorum.
Kötü birimiyim demişsiniz bizde cevaplandırdık. Size nacizane tavsiyem o kişiden uzak durun. Ne mutsuzluğuna sevinin nede mutluluğuna ortak olun nötr olun yani ona karşı. Kalbinizi kötüleştirmeye değmez hiç bi insan . Allah o kişinin layığını zaten verir siz hayatınıza bakın.

Back
X