Ben kötü gelin miyim ya da yanlış mı yapıyorum?

ilgi , sevgi amenna
amaaaaa öle komşu dedi ayaklarıyla 2 ay kalma lafını çıtlatıyorsa cehennme kadar yolu olsun!
komşu falan da dememiştir kendi uyduruyordur kesin
size öle dediği zaman ohaaa deyin 2 ay kalmak neymiş herkes evinde kalsın en fazla 1 hafta misafirlik yeter de artar bile deyin

kayınvalidemlerle aramızda 10 saatlik mesafe var, 11 yıllık evliyim evimde üst üste en fazla 3 gece kaldılar şimdiye kadar.
beni düşünmezlerse oğullarını düşünürler karısıyla rahat edemezler diye.
bunlar zaten 2 hafta kalarak 2 yıllık kotayı doldurmuşlar, biraz yüz verirseniz gelir yerleşrler. fazla bile iyisiniz bence.

Duruşunu bozma ama arada laf arasında buyurun gelin bekleriz falan de :) Eşin ile bir daha konuştuğunuzda kararlı dur ben böyleyim samimiyet sevmiyorum rol yapamam de.

Kendimi suçlu hissedip değişmem için yapıyorlar galiba.defalarca bu konu yüzünden huzursuz olduk ve ben misafir sevmeyen biri oldum bu kadar zamanda

Bence bu kadar kontrollü olmaya gerek yok . Anne-baba onlar . Anlattığınız kadarı ile art niyeti olmayan insanlar .. bizim yüzümüzden kavga etmeyin falan demişler hoş bence
Ben ilk evlendiğimde de beklenti fazlaydı eşimin akrabaları teyzeleri falan .. ama şuan alıştılar . Fakat kv me karşı daha doğrusu iki aileye karşı da tabi ki çok yakınız .. ailemiz onlar .. kimse yok onlar var yanımızda . .

Benimkiler de düşünüyor canım istediğimizi yapabilirmişiz öbür odada onlar duymazmış

Seni suçluluk psikolojisine sokup istediklerini yaptırma derdindeler sakın gelme bu oyunlara esi ne de yüz verme çek karşına anlat benim pislik kaynanam da öyle 3.5 sene oldu hala aynı ve sütten çıkmış ak kaşık gibi kendini her türlü haklı çıkarıyor sende dik davranma agla sizlan ben ne yaptım felan de çok ciddiyim eğer biraz gerçekçi acı acı söyler sen esim iyice ailesine yonelir

Benimkiler de düşünüyor canım istediğimizi yapabilirmişiz öbür odada onlar duymazmış
Na kadar ayıp ya izin vermişler bir de size sağolsunlar
Bence gayet iyi gelin olmuşsuuz şimdiye kadar, mesafeniz iyiymiş ama biraz arttırmanız gerekiyor yol yapmaya başlamışlar çünkü 2 ay kalmak için. Azıcık alttan alıp yüz verseniz postu serecekler eve.
Taviz vermeyin ben böyleyim, buz dolabıyım deyin hatta böyle kabul etsinler sizi.

Sizin eve postu sermek icin yol yapiyorlar.hemen bu gidise dur de.işe gir.calis.yogunum de.esinede yatili misafir sevmedigini söyle.hic yüz verme.yoksa ilerde cok başın ağrır bu kv kp den

bence böyle devam et fazla yüz verme önüne geçemessin sonra böyle kabullensinler seni yoksa ilerde kafayı yersin baştan nasıl gidersen öyle olur

Kendimi suçlu hissedip değişmem için yapıyorlar galiba.defalarca bu konu yüzünden huzursuz olduk ve ben misafir sevmeyen biri oldum bu kadar zamanda

çok güzel olmuş inan bunun hiç zararını görmezsin bırak arkandan öyle desinler evet biraz öyleyim de ,

ama sevdiklerini evinde çok güzel ağırla aradakı farkı bilsinler sınırını çiz ,

Sizi kendime benzettim.
Hatta öyle bişey ki ben hiç aramıyorum kv arıyor beni ara ara. Bi ara çok sık arıyordu sinirlerim alt üst olmuştu zaten telefonda konuşmaktan nefret ediyorum. E kv de yazmayı sevmiyor yazamıyor. Davet de etmiyorum kimseyi hata yapıyorum tabi ama bazen insan kendiyle kalmak istiyor hakikaten. Benim kv kp de biz bakarız biz ederiz dedi yanımıza tasinirsiniz falan. Kv çok iyi bi insan ama ben annemin bakmasını istiyorum. Şuanda yanlarına tasinicaz sanıp hayaller kuruyor herkese anlatıyor ama biz annemlerin tarafına tasinicaz. İşe başladığım zaman içimin daha rahat edeceğini düşünüyorum.

Canim ayni seyleri ben yasiyorum oyuzden cok iyi anliyorum seni...Bende yapi olarak soquk bi insanim daha doqrusu soquk demeyimde onlar melek dahi olsa nedense hicbir hareketleri huylari bana uymadiqi icim bende bole soquk kaldim arayinca ne konusacaqimi bile bilmiyorum o derece...ewimiz kaynanamlara 30 dakika falan mesafede onlar beni ararsa konuusurum aramazlarsa cok qerekmedikce ben aramam 2 haftada bir qidip 1 saat oturur qeliriz...kafa yapim.uymadiqi icin eminim cok yakin olsak tartisirdik oyuzden bence "uzak ol tatli ol" en temizi inanki ne kadar icli disli olursan okadar iyiyken kotu olursun benim fikrim bu...Allah'a emanet ol canini sikma :)

Henüz 6 aylık evlisiniz, gelip evinizde 2 hafta kalınmış ve ısrarla davet edin, yok komşular şöyle demiş, yok arayıp çağırmıyorsunuz, yok istediğimiz sadece sevgiymiş...

Baştan mesafe koymaz, sürekli alttan alır, nasıl gelin olduğunuzu sorgularsanız sizin eve yerleşirler.
Bırakın onlar nasıl kaynana-kayın peder olduklarını sorgulasın ve "Çocukları çok sık boğaz mı ediyoruz" diye dertlensin.
Eşinizi de uyarın, annesi ile babasının ağzını kapasın.
Yeri gelirse de çekinmeyin, tatlı tatlı, saygınızı bozmadan lafınızı sokun.

Benzerini yaşamış birisi olarak tavsiyem budur. Mıç mıç olduktan sonra "Çok değişti"ye döner olay, daha sarpa sarar. Olmadığınız birimiş gibi davranmanız hep daha zordur. Duruşunuzu bozmayın.

Son düzenleme:
Yok senin suçun mecburda değilsin onları davet etmeye. Eşine söylüyorlar bide aranızı bozacaklar alıştırma sakın bırak davet etme sende çok nadir git

İstedikleri yüz göz olalım, habire arasın, çağırsın, gidelim evlerine zırt pırt, bir kaç hafta kalalım. Sonra bir daha bir daha gidelim hatta beraber yaşayalım.

Bence böyle devam, kendinizden ödün vermeyin. Millet istiyor diye karakter mi değiştireceksiniz? Mesafenizi korumaya devam kesinlikle...

Resmen şikayet etmişler iki hafta ne demen ya 3 gün kal git iyi gelmiş heralde yine gelmek istiyolar sakın yüz verme tepene çıkarma seninde ailen var eşine aynı baskı yapılsa hoşuna gidermi insan alışmayine bekler biraz ayrıca sen onların ailesi değilsin eşinle ailesin anne annesidir baba babasıdır asla kendi ailen gibi olmuyo

ben onların niyetini anladım. gelip gelip kalacaklar kışı sende geçirecekler ama senden yüz bulamadılar

az araman.guzel.
bu esine iki kelime ile anlatman da isin icinde baska seyler var, sana diyemiorum demektir.
1 benim yapim bu
2 senin ailen ile sorunum olsa gercekten ya sana yada onlar ile konusur soirunu cozerdim.
3 ben kendi anne mi bile mesafeliyim. bence az ve az gorusunce arada ki sevgi saygi daha guzel dengeli ilerler.
4 ben onlarin beklentilerini.isteklerini anliyorum saygi da duyuyorum ama neden bana yapima saygi duyulmuyor.
5 neden sana bunu soruyorlar. bana sorsunlar.
6 son olarak da ben ne seninkiler ile nede benimkiler ile nede bir baskalari ile asiri samimi olmak istemiyorum. mesafe candir. ama bu tum bu kisileri sevmedigim istemefigim anlamina gelmez.aksine en cok seni seviyorum ve seni sevdigin icin seninkilere de hem saygim hemde sevgim var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…