• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi abartıyorum insan önce kendine bakmalıymış?

İnsanlar sayfalarca size beterin beteri var halinize şükredin bakın böyleside var demişler ama siz hayır en beteri benim hastalığım demişsiniz. Başka örnekler göstermişler evresi ne benimkisiyle aynımı deyip hastalık yarıştırmış sonra da ‘aaa hastalıkmı yatıştırıyoruz yea’ demişsiniz. Siz size yardım etmeye çalışanı görmeyip sadece savunma mekanizmanızı çalıştırıyorsunuz. Bunu yaparkende ölümcül bir melankoli ile yapıyorsunuz. Bir silkelenin ya 36 yaşındasınız. Gençliğiniz var. Herşey çözülür hallolur. İnsanlar nelerle mücadele ediyor sizinde mücadele etmeniz gereken birşey var. İnsanlarla savaşarak bunu yapamazsınız. İçimiz şişti şurada. Kendinize neden bu u yapıyorsunuz. Ben sayfayı kapatır unuturumda siz bu depresiflikle bir pirinç boyu yol alamazsınız
Ama onunki daha kötüüüğ tamam mııığğ. Bi de kıyas yapmayın lütfen. Kıyas yaparsanız olmaz ama onunki en kötü. Kıyas yapmayın demiş miydim?

Durumunuz çok kötü, sizden daha kötüsü yoktur. Herkesin bunu anlayıp ona göre davranması, konuşması hatta acıması gerekirken yürürsün, merdiven çıkarsın demesi çok düşüncesizce. Hepsini çıkarın hayatınızdan ve tek başınıza hastalığınızın hakını verin.
Yürürsün merdiven çıkarsın demek kolay ağrınız olsun bakalım yapabiliyormusunuz acıya acıya

Hasta olan ve akut süreçteki birine beterin beterin vardır demek hiç doğru değilmiş Psikolojide bilin istedim bu yardım etmek olmuyor. Evresi ne diyerek kendime benzer hastalarla konuşmak istiyorum belki faydalı bişey öğrenirim diye. Kendime bunu yapmak istemem ama üzülmemek elimde değil keşke olsa:( tedavi için de çok şey yapıyorum
Ben beterin beteri vardır derken sizin dediğinizi size ilettim. Size sizden başka kimse yardım edemez.

Ama onunki daha kötüüüğ tamam mııığğ. Bi de kıyas yapmayın lütfen. Kıyas yaparsanız olmaz ama onunki en kötü. Kıyas yapmayın demiş miydim?
Akut süreçteki birine öyle denmez ama litfen susarmısın 🙄 az önce öğrendiğim taze bilgi.

Esprili şakalar ayrı. Senin gibi olmuyim diye ciddi ciddi söylemek ayrı bence. Benim 6 aydır baya etkiliyor maalesef :( akut dönem ayrı artık hastalığı kabullenip normale geldikten sonra ayrı bir de bence.

Senin gibi olmayayım diyene de bozulmam ben. Böyle bir durum varsa ihmal etme, git göster mutlaka derim.
Niye bir başkasının kötülüğünü isteyeyim ki? Evet ihmal etmesin, benim gibi olmasın.
Karşıdaki kötü niyetle söylüyorsa o da onun problemi. Herkesin niyetine kafa yoramam.

Benim üzülme ve kabullenme sürecim 1 hafta falan sürmüştür herhalde. Siz 6 aydır bu psikolojideyseniz yakında saçlarınız ağarmaya başlar.

Senin gibi olmayayım diyene de bozulmam ben. Böyle bir durum varsa ihmal etme, git göster mutlaka derim.
Niye bir başkasının kötülüğünü isteyeyim ki? Evet ihmal etmesin, benim gibi olmasın.
Karşıdaki kötü niyetle söylüyorsa o da onun problemi. Herkesin niyetine kafa yoramam.

Benim üzülme ve kabullenme sürecim 1 hafta falan sürmüştür herhalde. Siz 6 aydır bu psikolojideyseniz yakında saçlarınız ağarmaya başlar.
Ben kötülüğünü mü istedim yuh nasıl anlamışsınız. Kaç kişi de öyle diyenle konuşmayı kesin dedi mesela. 6 aydır değil son 1 aydır böyleyim yoruldum iyileşemedikçe maalesef kronik ağrıyla yaşamak çok zor.

Yok ben yürürsünüz değil yürüyemezsiniz, merdiven çıkamazsınız, bundan sonra hiçbir şey yapamazsınız diyorum. Duymak istediğiniz bunlar sonuçta.
Konumu bir daha okuyun zira okunanı anlama probleminiz var sanırım ben yürüme merdiven vs bişey sormadım sizden de akıl alacak değilim

Ne mutlu bana biraz psikoloji öğrettiysem
Tülay kök psikolojik ilk yardımı okumanızı tavsiye ederim eğer gerçek niyetiniz dalga geçmekse bişey diyemem tabi
Neden dalga geçeyim yahu. Bu size zarar diyorum. Kimse size burada cilt cilt psikoloji kitabı okuyup tavsiye vermek zorunda değil. Böyle bir arzunuz varsa doğru yerde değilsiniz. Hıı sizin bu kadar ilginiz ve bilginiz varsa “en kötü benim durumum” şeklindeki yaşam felsefesinden kurtulmanız gerektiğinide öğrenmiş olmalısınız

Neden dalga geçeyim yahu. Bu size zarar diyorum. Kimse size burada cilt cilt psikoloji kitabı okuyup tavsiye vermek zorunda değil. Böyle bir arzunuz varsa doğru yerde değilsiniz. Hıı sizin bu kadar ilginiz ve bilginiz varsa “en kötü benim durumum” şeklindeki yaşam felsefesinden kurtulmanız gerektiğinide öğrenmiş olmalısınız
Peki sağolun iyi günler

Ben kötülüğünü mü istedim yuh nasıl anlamışsınız. Kaç kişi de öyle diyenle konuşmayı kesin dedi mesela. 6 aydır değil son 1 aydır böyleyim yoruldum iyileşemedikçe maalesef kronik ağrıyla yaşamak çok zor.

Kötülüğünü istemişsiniz demedim zaten 🙄 Of sizinle anlaşmak çok zor gerçekten.
Tamam en çok ağrı sizde, en kroniği sizde. Ağrılarınız geçene kadar evden çıkmayın. Yani bir ömür.

Konumu bir daha okuyun zira okunanı anlama probleminiz var sanırım ben yürüme merdiven vs bişey sormadım sizden de akıl alacak değilim
kimseden akıl alma huyunuz yoksa neden konu açtınız?

bakın burda pek çok kişinin hastalığı var. kiminin çocuğu olmuyor. kimi çocuk zaten düşünemiyor. kiminin en yakınlarının çok ağır hastalıkları var kanser, çocuğunda metabolik hastalık var. bilinen bir tedavisi olmayan pek çok hastalığı olan insan var.

sizin ağrılı, hayat kalitesini düşüren, evet genç yaşta gelmesi insanı üzen ama ölümcül olmayan neticede en fazla sizi kısıtlayacak ama ne biliyim her 6 ayda bir doktora gidip "acaba başka bir yerime sıçradı mı" dedirtmeyecek bir hastalığınız var. azcık bi idrakinde olun. sizin gibi milyonlarca insan var yahu.

sizin kafanız ise gerçekten korkunç
bakın bu şekilde ne etrafınızda insan kalır, ne sevgili ne de sizde yaşam sevinci ne de böyle iyileşebilirsiniz.

hepimiz zor zamanlardan geçiyoruz
ben de şu anda çok zor bir süreçten geçiyorm bi sürü hastalıkla uğraşıyorum aynı anda neye ne ilaç alacağımı şaşırdım. bunları yaşarken çalışmam lazım, çalışmasam yürüttüğüm projenin sonlanması riskim var, süre sorunum var. var da var.

ara sıra çığlık atasım gelmiyor mu?
geliyor

ama dünya benim etrafımda dönmüyor

dünya sizin etrafınzda da dönmüyor. bakın kısa ve net, siz en fazla ölürsünüz (ki ölümcül de değilsiniz de) ölümcül hastlaığınız olsa en fazla ölürdünüz.
hepimiz
en fazla ölürüz.
en çok ağlayan varsa annemiz 3 ay ağlar, sonra içinde bir sızı kalır evet,
ama herkes hayatına devam eder.

başka da kimseye bişey olmaz. özellikle de çocuğu olmayan siz ben gibi kişiler için

isterseniz buyrun düşünün.

kimse ölünüze 3 aydan fazla ağlamayacak dirinizi 3 günden fazla zaten konuşmayacak emin olun
o yüzden siz kendi hayatınıza sahip çıkıp kendi modunuzu yükseltmezseniz kimsenin de umru değil yani, siz bilirsiniz. böyle negatif kasıp ağlanıp sızlanıp durun. bir tek siz hastasınız çünkü.

kimseden akıl alma huyunuz yoksa neden konu açtınız?

bakın burda pek çok kişinin hastalığı var. kiminin çocuğu olmuyor. kimi çocuk zaten düşünemiyor. kiminin en yakınlarının çok ağır hastalıkları var kanser, çocuğunda metabolik hastalık var. bilinen bir tedavisi olmayan pek çok hastalığı olan insan var.

sizin ağrılı, hayat kalitesini düşüren, evet genç yaşta gelmesi insanı üzen ama ölümcül olmayan neticede en fazla sizi kısıtlayacak ama ne biliyim her 6 ayda bir doktora gidip "acaba başka bir yerime sıçradı mı" dedirtmeyecek bir hastalığınız var. azcık bi idrakinde olun. sizin gibi milyonlarca insan var yahu.

sizin kafanız ise gerçekten korkunç
bakın bu şekilde ne etrafınızda insan kalır, ne sevgili ne de sizde yaşam sevinci ne de böyle iyileşebilirsiniz.

hepimiz zor zamanlardan geçiyoruz
ben de şu anda çok zor bir süreçten geçiyorm bi sürü hastalıkla uğraşıyorum aynı anda neye ne ilaç alacağımı şaşırdım. bunları yaşarken çalışmam lazım, çalışmasam yürüttüğüm projenin sonlanması riskim var, süre sorunum var. var da var.

ara sıra çığlık atasım gelmiyor mu?
geliyor

ama dünya benim etrafımda dönmüyor

dünya sizin etrafınzda da dönmüyor. bakın kısa ve net, siz en fazla ölürsünüz (ki ölümcül de değilsiniz de) ölümcül hastlaığınız olsa en fazla ölürdünüz.
hepimiz
en fazla ölürüz.
en çok ağlayan varsa annemiz 3 ay ağlar, sonra içinde bir sızı kalır evet,
ama herkes hayatına devam eder.

başka da kimseye bişey olmaz. özellikle de çocuğu olmayan siz ben gibi kişiler için

isterseniz buyrun düşünün.

kimse ölünüze 3 aydan fazla ağlamayacak dirinizi 3 günden fazla zaten konuşmayacak emin olun
o yüzden siz kendi hayatınıza sahip çıkıp kendi modunuzu yükseltmezseniz kimsenin de umru değil yani, siz bilirsiniz. böyle negatif kasıp ağlanıp sızlanıp durun. bir tek siz hastasınız çünkü.
Tedaviyle ilgili söyledim akıl alma kısmını malum merdiven çıkmayın yazmıştı kişi ne alaka konumla ben de anlamadım. Ölmekten korkmuyorum korkum sakatlık. Ve ihmalimden bu haldeyim bu çok üzüyor maalesef. Bir tek ben hastayım da demiyorum herkesinki kendine zor dedim.

Tedaviyle ilgili söyledim akıl alma kısmını malum merdiven çıkmayın yazmıştı kişi ne alaka konumla ben de anlamadım. Ölmekten korkmuyorum korkum sakatlık. Ve ihmalimden bu haldeyim bu çok üzüyor maalesef. Bir tek ben hastayım da demiyorum herkesinki kendine zor dedim.
herkesinki kendine zor filan demiyorsunuz, resmen sidik yarıştırıyorsunuz siz hanımefendi. burada 10 sayfa herkese hakafanlar bastı, o derece bir yarıştırıyorsunuz.
bi dönüp kendinize baksanız mı biraz artık?

ihmal edip de proteze gidebilecek bir süreç olacağını bilseniz tabi ki ihmal etmezdiniz? sanki Erol Taş kahkaları ata ata "dizimi parçalayacam nihahah" diye diye ihmal ettiniz dizinizi. 48673535 keredir aynı şeyi söylemekten bıkmadınız mı?

sizinki az görülen bir süreç olmuş, kötü şans. böyle olacağı varmış.
ya şunu kabul edip önünüze bakmak bu kadar imkansız bişey mi?

toplumda dizi ağrımayan kaç kişi var? bunların belki on binde birinde belki yüz binde birinde süreç böyle kötü ilerliyor. gerisi ağrıyor sızlıyor devam.

ben kaç kere incittim dizimi (ki spor yapmam bişey yapmam, ona rağmen) kaç kere menisküs zedeledim ilaç aldım bandaj taktım. benim tüm eklemlerim ağrıyor (başka bir hastlalığımdan dolayı)
annemin tüm eklemleri ağrıyor (kireçlenmeden dolayı) doktora gidiyoruz
ben 10 kere gitmişimdir çeşit çeşit doktora, eklem ağrılarım için de doktor bişey yapmıyor ki.
bunların aşırı ilerlemediği sürece doktorların bişey yaptığı ve öyle aman aman önleyici tedavisi olan şeyler değil. ortopedi işleri böyle.

neyse gerçekten çekilir dert olmayan bişey varsa bizzat sizsiniz, hastalığınız bir şekilde yönetilir de siz bu kafayla zor yani.

Back
X