- 20 Kasım 2018
- 12.608
- 45.931
- 598
- 35
Benim de hala fizik tedavi hareketlerim var. Parmağın hareketleri hala eskisi gibi değil. Belli bir açıdan fazla bükemiyorum, şişe kapağı açacak kadar bile kavrayamıyorum, zorlarsam titremeye başlıyor. Ya çakmak çakamıyorum çakmak, o kadar güç kaybı var.27 yaşındaki arkadaşımda parmağını kesti ve aynı sorun onda da oldu. Hala fizik tedavi görüyor parmak hareketi için.
Konu sahibi çok abartıyor
Zamanla yerine gelecek, acelem yok.
İki elimde açık yaralar varken, parmaklarım ödemden dört katı şişmiş ve iki elimi kullanamıyorken, sol kolum askıdayken annem giydiriyordu beni. Ona rağmen evde hala bulaşık kaldırma peşindeydim. Annem saçmalama bırak ne iş yapıyorsun bu halde derken "bir kenarda atıl duramıyorum, kendimi işe yaramaz hissediyorum, zorlamadan minik de olsa bırak bir şeyler yapayım" diyordum.
Herkesin acı eşiği, olaylara verdiği tepki farklı evet. Ama insan kendini salıp, devamlı kendine ah vah ettikçe de en azından psikolojisi düzelmiyor. Bir noktada konu sahibinin artık bu acıma ve acındırma adetini bırakması lazım. Kimse için değil, kendisi için.