• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi abartıyorum insan önce kendine bakmalıymış?

Çok sevdiğim bir söz daha var. '' Çıkmadık candan ümit kesilmez.'' Umutsuzluğa düşmeyin ve sizinle aynı hastalığa sahip kişilerin yaşadıklarına çok takılmayın. Her bünyenin hastalığı kaldırma, iyileşme derecesi farklıdır. Kendinizi korkutmayın. Her daim olumlu düşünün, biliyorum şu an kendinizi çok kötü hissediyorsunuz ''nasıl olumlu düşüneyim'' diyorsunuz ama dediğimi uygulayın lütfen. Bir tanecik hayatınız var. Bu hayatı pişmanlıkla, kendinize üzülerek mi geçirmek istiyorsunuz? Şu an yürüyüş yapamıyorsanız YAPANA kadar başka bir hobi edinin. Elinizden hiçbir şey gitmedi. Sadece zihniniz korkutucu olasılıklarla sizi endişe içinde bırakıyor. En kötü senaryoyu düşünüyorsunuz ama güzel sonuçlar da var. Güzel olana uyumlanın ne kaybedersiniz.
Evet var tabi azcık daha iyi olsaydı durumum ah:(

Evet var tabi azcık daha iyi olsaydı durumum ah:(
Olur, merak etmeyin. Siz olumlu olana odaklanınca, beyniniz de olumlu sonuçlara ulaşmak için bedeninizi çalıştıracak. Ama ağzınızdan sürekli kötü şeyler çıkarsa yalnızca kötü olanları çağırırsınız. Doğru gidecek işiniz de doğru gitmez, hep aksilikler olur.

Hepsini okumadım ama bayağı inatçısınız 😅
Geçmiş olsun. Acil şifalar diliyorum.

Benimde diz problemim oldu zamanında.
Yürümek, diz kırmak eziyet resmen.
Herkese geçmiş olsun. Herkes şifa bulsun. O bende de var. Veya daha kötüsü var deyince insanın ağrısı acısı azalıp yok olmuyor. Hoş görmüyorum böyle kıyasları.

Annem ağır durumla boğuşurken bizde içine çekiliyorduk. Tabi üzüntü de var.
Büyüğümüz "Benim oģlumda uğraşıyor aynı dertle" demişti. "Ne var bunda" dedi. Halbuki oda çok muzdaripti dertlenmişti bana. Biliyorum ki annem kadar değildi. Biz bir daha asla onunla aynı olmadık. Kendisi doktor. İyi biliyor aslında neyi hafif gördüğünü. Ancak doktor veya hemşirelerde acıyı kanıksamayla gelen bir küçültme ve hafifletme olabiliyor.
"İlk kez sen mi doğuruyorsun?" gibi mesela. Kimse milyarlarca kadın daha önce acısını tecrübe etti diye daha az acı çekmeyecek.
O yüzden geçmiş olsun, sağlık olsun.

Hepsini okumadım ama bayağı inatçısınız 😅
Geçmiş olsun. Acil şifalar diliyorum.

Benimde diz problemim oldu zamanında.
Yürümek, diz kırmak eziyet resmen.
Herkese geçmiş olsun. Herkes şifa bulsun. O bende de var. Veya daha kötüsü var deyince insanın ağrısı acısı azalıp yok olmuyor. Hoş görmüyorum böyle kıyasları.

Annem ağır durumla boğuşurken bizde içine çekiliyorduk. Tabi üzüntü de var.
Büyüğümüz "Benim oģlumda uğraşıyor aynı dertle" demişti. "Ne var bunda" dedi. Halbuki oda çok muzdaripti dertlenmişti bana. Biliyorum ki annem kadar değildi. Biz bir daha asla onunla aynı olmadık. Kendisi doktor. İyi biliyor aslında neyi hafif gördüğünü. Ancak doktor veya hemşirelerde acıyı kanıksamayla gelen bir küçültme ve hafifletme olabiliyor.
"İlk kez sen mi doğuruyorsun?" gibi mesela. Kimse milyarlarca kadın daha önce acısını tecrübe etti diye daha az acı çekmeyecek.
O yüzden geçmiş olsun, sağlık olsun.

Teşekkür ederim
İnsanın acısını hafife almak kadar saçma birşey yok
Diz bu ya yürüyememek demek basit mi?
Geçen bir youtuber kanser olmuş aman herkeste var demiş birkaçı buradaki kadınlar da öyle der ona da.
insanın hastalığıyla dalga geçilmesi gülünmesi de ayrı bir olay çevremdekilere şaşardım şaşmamak gerek herkes vicdansız merhametsiz olmuş ama dünya bu yarın herkesin başına herşeyin gelmeyeceğinin garantisi var mı?

İşleve dair yeterli bir sebep veya zemin yoksa bir olay başkasına tavsiye olabilir, tecrübe olabilir, ölçü olamaz.

Başkalarının ne yaptığı veya yapmadığı bilgisini atış hakkı olarak kullanmak sizin derbederliğinizi düzeltmek için işler bir yol değil.

Kıyas yapıyorsak neticesinin işe yarar olması lazım. "Oda bir şey mi?" "Bunda ne var?" "Filanca şöyle" yaklaşımı muhatabı incitmekten, fiziksel veya duygusal anlamda yok saymaktan başka bir işe yaramaz.

Kıyas yapıyorsak neticesinin işe yarar olması lazım. "Oda bir şey mi?" "Bunda ne var?" "Filanca şöyle" yaklaşımı muhatabı incitmekten, fiziksel veya duygusal anlamda yok saymaktan başka bir işe yaramaz.
Yani nefes alamadım günlerce filan yazmış biri e ben de yaşadım benzer bişey böyle diyince aa ne güzel diyip ağrımmı geçecek

İlk konuyu 10 Kasım'da açmışsınız. Hani yas süreci 6 ay alıyordu? Bence siz psikiyatristinizi değiştirin öncelikle.

Yani nefes alamadım günlerce filan yazmış biri e ben de yaşadım benzer bişey böyle diyince aa ne güzel diyip ağrımmı geçecek
Hayır geçmeyecek. Bu yorum ne şekil ifade edildi bilmiyorum. Bence mevzu bunun veya benzerlerinin söylenmesi değil zaten. Nasıl söylendiği.

Başkalarının duyguları söz konusu olduğunda empat biriyim ben.
Yorumumu temellendiren bu oldu.

Ben okumadım ve sizi hatırlamıyorum. Fakat önceki konularınızın eşliğinde birçok kişi negatif olduğunuzdan dem vurmuş.

Acınıza ve ağrınıza saygı duyuyorum.
Ve bundan bahseden herkesi ciddiye alırım. O yüzden bu konudaki yaklaşıma başka bir alternatiften bahsettim.
Bununla beraber incitici kısımları bir kenara koyarak haklılık payları var mı diye kendinizi bir yoklayın.

Başkalarının duyguları söz konusu olduğunda empat biriyim ben.
Yorumumu temellendiren bu oldu.

Ben okumadım ve sizi hatırlamıyorum. Fakat önceki konularınızın eşliğinde birçok kişi negatif olduğunuzdan dem vurmuş.

Acınıza ve ağrınıza saygı duyuyorum.
Ve bundan bahseden herkesi ciddiye alırım. O yüzden bu konudaki yaklaşıma başka bir alternatiften bahsettim.
Bununla beraber incitici kısımları bir kenara koyarak haklılık payları var mı diye kendinizi bir yoklayın.
Birkaç yorum dışında haklılık payı göremiyorum.
Özellikle konuma bakarsanız insanların ama sadece beni yermek ve dalga geçecek malzeme bulmak. Yani hasta birine kaç kez aman senin gibi olmayayım diye kontrole gidicem denmez öyle değil mi benim konum buydu.

Back
X