• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi abartıyorum insan önce kendine bakmalıymış?

Başkalarının duyguları söz konusu olduğunda empat biriyim ben.
Yorumumu temellendiren bu oldu.

Ben okumadım ve sizi hatırlamıyorum. Fakat önceki konularınızın eşliğinde birçok kişi negatif olduğunuzdan dem vurmuş.

Acınıza ve ağrınıza saygı duyuyorum.
Ve bundan bahseden herkesi ciddiye alırım. O yüzden bu konudaki yaklaşıma başka bir alternatiften bahsettim.
Bununla beraber incitici kısımları bir kenara koyarak haklılık payları var mı diye kendinizi bir yoklayın.
Kimsenin alayci olma, kucumseme, "ohoo bu da bir sey mi" diye hastalik yaristirma niyeti olmadi.

Konu sahibi kendisinin de kabul ettigi uzere kendisine acımaktan baska bir sey yapmiyor. Yazanlarin amaci da "bak boyle boyle durumlar oldu ama kimse kendini birakmadi, kendini birakirsan toparlanamazsin, yasama sevincini azmini birakma" demekti.

Konu sahibi kanser olanlara bile imrendi "ölürsün en fazla, benim dizim sakat" diye, yazilan her seye "keske bende o hastalik olsa" dedi.

İhmalim var diye kendini suclama artik, önüne bak diyenlere karşı çıktı. Tek dedigi "yas sürecim var benim" oldu. Dogrudur, kabullenmekte zorlaniyordur ama bunun arkasina sığınıyor. Psikolojik olarak duzelme cabasi gorse zaten kimse olumsuz yorum yapmaz. Olayi bu noktaya getiren sey konu sahibinin sadece su anki halinden siyrilmak istemiyor olmasi.

Konu sahibi diz hastaligini tek kimligi haline getirmis durumda. Insanlar bunu yapma, daha 36 yasindasin, kendine acımayı bir kenara birak dedikce daha da acimaya basladi.

Mesele bu aslında. Kimse hastaligina gulmuyor, hastaligin nesine gulunsun. Konu sahibinin anlamadigi bu. Onun istegi burada moral bulmak, pozitif enerji almak, uzerindeki ölü topragini atmak degil. Herkes oturup ah vah etsin, sen sakat mi kaldin desin (sakat kelimesini kendisi kullandigi icin kullaniyorum), acısın istiyor. Insanlar bu negatifligini beslemedigi icin de sinirleniyor.

Birkaç yorum dışında haklılık payı göremiyorum.
Özellikle konuma bakarsanız insanların ama sadece beni yermek ve dalga geçecek malzeme bulmak. Yani hasta birine kaç kez aman senin gibi olmayayım diye kontrole gidicem denmez öyle değil mi benim konum buydu.
Bu konu özelinde size hak veriyorum.
Gerçekten negatifde olsa ne fiziki nede psikolojik hiçbir rahatsızlık sahibine hastalığı üzerinden böyle yorumlar yapılmamalı.

Kimsenin alayci olma, kucumseme, "ohoo bu da bir sey mi" diye hastalik yaristirma niyeti olmadi.

Konu sahibi kendisinin de kabul ettigi uzere kendisine acımaktan baska bir sey yapmiyor. Yazanlarin amaci da "bak boyle boyle durumlar oldu ama kimse kendini birakmadi, kendini birakirsan toparlanamazsin, yasama sevincini azmini birakma" demekti.

Konu sahibi kanser olanlara bile imrendi "ölürsün en fazla, benim dizim sakat" diye, yazilan her seye "keske bende o hastalik olsa" dedi.

İhmalim var diye kendini suclama artik, önüne bak diyenlere karşı çıktı. Tek dedigi "yas sürecim var benim" oldu. Dogrudur, kabullenmekte zorlaniyordur ama bunun arkasina sığınıyor. Psikolojik olarak duzelme cabasi gorse zaten kimse olumsuz yorum yapmaz. Olayi bu noktaya getiren sey konu sahibinin sadece su anki halinden siyrilmak istemiyor olmasi.

Konu sahibi diz hastaligini tek kimligi haline getirmis durumda. Insanlar bunu yapma, daha 36 yasindasin, kendine acımayı bir kenara birak dedikce daha da acimaya basladi.

Mesele bu aslında. Kimse hastaligina gulmuyor, hastaligin nesine gulunsun. Konu sahibinin anlamadigi bu. Onun istegi burada moral bulmak, pozitif enerji almak, uzerindeki ölü topragini atmak degil. Herkes oturup ah vah etsin, sen sakat mi kaldin desin (sakat kelimesini kendisi kullandigi icin kullaniyorum), acısın istiyor. Insanlar bu negatifligini beslemedigi icin de sinirleniyor.
Boşverin emeğinize yazık anlayacak kadar akıllı olsaydım bu halde olmazdım zaten

Burada yorum yapan pek çok kişi oldu.
Siz belki kendiniz üzerinden genel bir savunma ifade ediyorsunuz. Ancak netice olarak sadece kendi niyetinizden samimiyetle bahsedebilirsiniz.

Ve sadece bu konuda değil, başka konularda da kendi çizgisi veya içeriği açısından benzer yorumlar arasında daha yapıcı veya nazik olmayı tercih eden bir yön görüyorum sizde. Karşıdaki açısından kırıcı bir yorum olacaksa bile; hiçbir zaman en uç noktaya gitmiyorsunuz. Ben bunun bilinçli olduğuni düşündüm. Dolayısı ile bu konudaki yorumlara dair inancınız yine kendi perspektifinizden güç alıyor.

Konu sahibinin tüm o yorumlara cevap veriş şeklini ironi bazı yerde aynalama olarak okudum, ve tebessüm ettim. Bence sadece inkar değil bir savunma şekliydi. Hani dalga mı geçiyorsun denen yerlerde de yaptı bunu.

Her ne olursa olsun anlamamakta direndiğini düşündüğünüz bir insana 16 sayfa boyunca gayretle yazma çabasının bir noktadan sonra doğruyu anlatma niyetinden çoktan kaydığını düşünüyorum. Bu mevzu yorumların çizgisinden ve içeriğinden ölçülebilir. Ve alayı doğru bulmuyorum. Yoruma dahil olduğum kısım bu zaten. Bunun yapılıyor veya yapılabilir olması da, konu sahibinin hakettiğini düşünüyor olmanızda kimseye bu hakkı vermiyor.

Siz belki kendiniz üzerinden genel bir savunma ifade ediyorsunuz. Ancak netice olarak sadece kendi niyetinizden samimiyetle bahsedebilirsiniz.

Ve sadece bu konuda değil, başka konularda da kendi çizgisi veya içeriği açısından benzer yorumlar arasında daha yapıcı veya nazik olmayı tercih eden bir yön görüyorum sizde. Karşıdaki açısından kırıcı bir yorum olacaksa bile; hiçbir zaman en uç noktaya gitmiyorsunuz. Ben bunun bilinçli olduğuni düşündüm. Dolayısı ile bu konudaki yorumlara dair inancınız yine kendi perspektifinizden güç alıyor.

Konu sahibinin tüm o yorumlara cevap veriş şeklini ironi bazı yerde aynalama olarak okudum, ve tebessüm ettim. Bence sadece inkar değil bir savunma şekliydi. Hani dalga mı geçiyorsun denen yerlerde de yaptı bunu.

Her ne olursa olsun anlamamakta direndiğini düşündüğünüz bir insana 16 sayfa boyunca gayretle yazma çabasının bir noktadan sonra doğruyu anlatma niyetinden çoktan kaydığını düşünüyorum. Bu mevzu yorumların çizgisinden ve içeriğinden ölçülebilir. Ve alayı doğru bulmuyorum. Yoruma dahil olduğum kısım bu zaten. Bunun yapılıyor veya yapılabilir olması da, konu sahibinin hakettiğini düşünüyor olmanızda kimseye bu hakkı vermiyor.
Ayakta alkışlıyorum yazdıklarınızı kalite çok başka.
Tek tek her yoruma gülmek dalga geçici tarzda cevaplar vermek, küçümsemek kesinlikle doğruyu anlatmakla bağdaşmıyor.
Ah nerde sizin gibi kaliteli kişiler.
Zaten sabahtan akşama kadar bu sitede vakit geçirmek her yoruma tek tek emoji bırakmak filan buradan kalite beklemek ne kadar doğru ki herkesin amacı gırgır işte.

Psikolojik olarak düzelme çabası görse denmiş evet zaten o çaba da 3-5 yorumla olacak şey zaten. O çaba olmasa bile bu şekilde hasta biriyle alay edilmesi doğru değil ama bu sitedeki kadınların çoğunun kalitesi de bu kadar işte.

Hakkimdaki guzel sozlerinizden oturu tesekkur ederim.
Forumdaki genel linc kulturunden ben de hoslanmiyorum, elimden geldigince de dahil olmamaya calisiyorum.

Ayakta alkışlıyorum yazdıklarınızı kalite çok başka.
Tek tek her yoruma gülmek dalga geçici tarzda cevaplar vermek, küçümsemek kesinlikle doğruyu anlatmakla bağdaşmıyor.
Ah nerde sizin gibi kaliteli kişiler.
Zaten sabahtan akşama kadar bu sitede vakit geçirmek her yoruma tek tek emoji bırakmak filan buradan kalite beklemek ne kadar doğru ki herkesin amacı gırgır işte.
Burada okumayı ve yazmayı bende seviyorum. Herkesin amacı gırgır değil aslında. Gırgır yapanların da haklı zamanları ve yorumları var.
Ancak konunuzdaki yorumlar ve hızla evrildiği nokta hoş değil.

Çok geçmiş olsun. Umarım mümkün olan en yüksek seviyede şifayı nasip eder Allah size.

Yazmak istediklerimi tam toparlayamadan, sehven gönder tuşuna basmış oldum, tekrar yazacağım, şimdilik sadece geçmiş olsun demiş olayım.

Burada okumayı ve yazmayı bende seviyorum. Herkesin amacı gırgır değil aslında. Gırgır yapanların da haklı zamanları ve yorumları var.
Ancak konunuzdaki yorumlar ve hızla evrildiği nokta hoş değil.
Herkes değil ama çoğu öyle. Hasta yürümekte zorlanan üzgün biriyle dahi dalga geçecek kadar…
hastalığın adını yazdığım mesaja gülecek kadar ne denir ki

Çok geçmiş olsun. Umarım mümkün olan en yüksek seviyede şifayı nasip eder Allah size.

Yazmak istediklerimi tam toparlayamadan, sehven gönder tuşuna basmış oldum, tekrar yazacağım, şimdilik sadece geçmiş olsun demiş olayım.
Çok teşekkür ederim

Bir önceki mesajımda eşimi katmadım ancak siz kattıysanız ileteyim ilkinde örnek vermiştim onu . eşim şuan fizik tedavisiz çalışamayacak durumda, doktoru ya çalışmayacaksın yada aralıksız haftanın 5 günü her gün fizik tedaviye geleceksin 3 ay boyunca dedi. Ameliyat olamıyor çünkü sıkıntı tek bir yerde değil. Yeri geliyor ağrıdan erkek haliyle sokak ortasında ağlayacak duruma geliyor vücudu kitleniyor tepki veremiyor konuşamıyor hareket edemiyor hastanelik oluyor haftada bir. Ancak bu adam yine de tedavide olurum diyerek beton pompası operatörü olarak çalışıyor günlük çıktığı indiği katları normal insan inip çıkmıyor. Birşeyleri bu kadar abartmayın. Kireçlenme bu. Tedavisi yok değil, abartıp sızlanacağınıza etrafa kulağınızı kapatıp dinlemeyin gidin tedavi olun o zaman. 10 insandan 7-8 tanesinde var zaten bu sıkıntı. Aynı anda birçok hastalığı taşıyan insanlar var siz bunlarla bir tutuyorsunuz kendinizi. Yukarda arkadaşta belirtmiş, kanser hastasına bile ben yürüyemecek durumdayım diye sızlanacak tiptesiniz. En çok siz hastasınız, tedavinizi geciktirmeyin. Mazallah sakat kalırsınız.
10 insanın 7-8 inde var evet 30 lu yaşlarda bu kadar yaygın literatür bilginiz hayranlık uyandırdı. Kimin sakat kalacağını Allah bilir herkes bir engelli adayı. Siz de eşinizde iyi bakın tedavisini geciktirmeyin. Hasta hasta şu işleri yapıyor demek marifet değil kendisine baksın sakat kalır mazallah…

10 insanın 7-8 inde var evet 30 lu yaşlarda bu kadar yaygın literatür bilginiz hayranlık uyandırdı. Kimin sakat kalacağını Allah bilir herkes bir engelli adayı. Siz de eşinizde iyi bakın tedavisini geciktirmeyin. Hasta hasta şu işleri yapıyor demek marifet değil kendisine baksın sakat kalır mazallah…
İyi kötü hiçbir yorumu kabul etmiyorsun, ikna olmuyorsu. Sadece depresif, melankolik, mağdur modundasın, durmadan ne kadar kötü durumda olduğunu ispat etmeye çalışıyorsun, ayrıca başkaları ile kıyas yapıp kendini her türlü daha kötü durumda gören/göstermeye çalışan, hastalık yarıştıran sensin. İnsanlar ne desin ki sana, ne duymak istiyorsun?
Tedavine devam et; hem psikolojik olarak hem de dizinle ilgili olarak, sürekli yakınmaktan vazgeç, ama ama ama diyip durmaktan da vazgeç, bunların hepsi senin hayrına olur. Allah şifa versin.

İyi kötü hiçbir yorumu kabul etmiyorsun, ikna olmuyorsu. Sadece depresif, melankolik, mağdur modundasın, durmadan ne kadar kötü durumda olduğunu ispat etmeye çalışıyorsun, ayrıca başkaları ile kıyas yapıp kendini her türlü daha kötü durumda gören/göstermeye çalışan, hastalık yarıştıran sensin. İnsanlar ne desin ki sana, ne duymak istiyorsun?
Tedavine devam et; hem psikolojik olarak hem de dizinle ilgili olarak, sürekli yakınmaktan vazgeç, ama ama ama diyip durmaktan da vazgeç, bunların hepsi senin hayrına olur. Allah şifa versin.
Anlamamışsınız yorumlarımı bile yahu.
İnsanların bana konuştuğu dilden cevap verdim hastalığınıza gülenlere nasıl cevap verirdiniz acaba?
Düzgün saygı çerçevesindeki her yoruma verdiğim cevaplar ortada. Ayrıca konum da hastalık yarıştırma değildi kimse konuma cevap vermeyip öf sen çekilmezsin yalnız kal bilmemne diye cevap verdi ne deseydim pardon?

Üstelik alıntıladığınız yorumumun bile aynalama olduğunu anlamamışsınız.
10 kişiden 7 sinde var kireçlenme denmiş böyle birşey mümkün mü yorumun saçmalığına bakın. Ve devamı da ne kadar aşağılayıcı. Hasta kocasının bilmem kaç kat çıkmasıyla övünmüş bu mu yani doğru olan. Zaten dikkat etmediğim için bu haldeyim.

10 kişiden 7 sinde var kireçlenme denmiş böyle birşey mümkün mü
Mümkün yahu mümkün. Küçük bir ilçe hastanesinde ortopedi sekreteriyim burada bile gelen hastaların çoğunda kireçlenme var (ortalama 25-80 yaş)
Ayrıca aynalama konusunu bi başka üye söyledi size de yoksa sizin aynalama yaptığınız falan yoktu yemeyin şimdi bizi.

Mümkün yahu mümkün. Küçük bir ilçe hastanesinde ortopedi sekreteriyim burada bile gelen hastaların çoğunda kireçlenme var (ortalama 25-80 yaş)
Ayrıca aynalama konusunu bi başka üye söyledi size de yoksa sizin aynalama yaptığınız falan yoktu yemeyin şimdi bizi.
hangi bilimsel veriye göre mümkün pardon? sizin ilçenize göre bir insidans ve prevalans verilir mi yahu😄😄😄 hayatımda bu kadar komik daha az şey görmüşümdür.
Gayette aynalama yapıyorum herkesin tarzına göre yorumlara tekrar bakın bence.
Osteoartrit prevalansı yazın bakalım biraz araştırın 10 hastadan 7 sinde varmıymış yani herşeyi geçtimde bilimsel bir veri yahu yuh yuh

hangi bilimsel veriye göre mümkün? sizin ilçenize göre bir insidans ve prevalans verilir mi yahu😄😄😄 hayatımda bu kadar komik daha az komik şey görmüşümdür.
Gayette aynalama yapıyorum herkesin tarzına göre yorumlara tekrar bakın bence.
Ohoo ben kime ne anlatıyorum. Gerçi siz kanser hastalığını bile küçümsemiş insansınız. Ben bilimsel kanıtlarla da gelsem ama benim dizim kirecim çok başka ühü diyeceksiniz. Boşa kürek bizimkisi.
He he ayna aynen. O üye diyene kadar aklınızda bile yoktu buna yemin edebilirim ama kanıtlayamam. İnsanların zekasıyla alay ederken kendi zekanızı baz almayın lütfen 😌
Hadi iyi günler 🙋🏻‍♀️

Back
X