Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Çok geçmiş olsun, şimdi nasıl anneniz?Annemin de ileri seviye kemik erimesi ve kirecleme çok genç yasinda başladı ( 34 ) ama yine de sizin gibi yapmadı, ben ağırdan yuruyemedigi zamanları hatırlıyorum, merdiven vs hak getire tedaviye odaklandı, yaş erken olduğu için ameliyat da önermedi, yani ameliyat boyutunda ama yaşın erken son çare dedi ve odak noktan zayıflamak olsun dedi, kaç kgsun bilmiyorum ama zayiflaman şart, annem bu şekilde 3 çocuk büyüttü bu kadar karamsarlık sana ve çevrene zarar, kadın neler yaptı o dizle ki sadece diz değil, kendim sağlıkci olduğum ve drlara onu goturdugum için biliyorum 80 yaş seviyesi kemik erimesi onun ağrılarını tahmin bile edemezsin ama hayatı kacirmamak lazım, öncelikle zayıflama ve plates yapıp kaslarını guclendireceksin, yazık annemin zamanında ne plates vardı ne yüzme imkanı...daima diyete devam edip dizinden yükü alacaksın anca öyle rahatlarsın çok da kafaya takmaman lazım böyle hayat devam etmez
Boy: 168 kilo:57Boyunuz ve kg kaç ,diz konusunda hayat kalitesi için çok çok önemli
34 te ileri evredeyse şimdi nasıl durumu?Abartmayın annem 34 yaşından beri bunlarla uğraşıyor, kendine dikkat edip kaslarını guclendireceksin ve zayiflayacaksin
Bu mesajımda bir abartı göremedim neyi abartmışım acaba?Abartmayın annem 34 yaşından beri bunlarla uğraşıyor, kendine dikkat edip kaslarını guclendireceksin ve zayiflayacaksin
Ben kendime bakacak durumda değilim gitmek istemiyor sağolsun.Tabiki önce swn kendine bakicaksin kendi saglinla ilgileneceksin.
Annen neden kendi gitmiyor, bu durumda ona engel oluyorsan o akrabalarla kendi takilsin .
Rica ederim, bir an önce iyileşirsiniz umarım.Yok benim dev hücreli tümör sonrası bacak içine uzun bir protez takıldı diz protezi gibi kısa değil. Benim durumum nadiren görülüyor
Dediğiniz kitabı alacağım çok teşekkür ederim![]()
Maalesef çoğu genç insanda var en başta ben artı menisküs var ve ben bunun için ne zaman doktora gitsem 20 ki yaşlarda bile hasta görüyorum bu şekilde. Kaslarınızı güçlendirmeniz sizin için daha iyi olucak kilonuz varsa kilo verseniz iyi olur yaşınız kaç bilmiyorum ama eğer gerçekten çok gençseniz ameliyat olmayın derim tabii durum ne kadar vahim bilmiyorum geçmiş olsunÇoğu insanda mı var genç yaşta ?
O yüzden mi şaşırıyor doktorlar evet ben abartıuyorum adım atarken acı içerisindeyim evet abartıyorum. Allah size vermesin ne diyim insanların acısını
Şimdi o yasa gore daha iyi ama her zaman aynı değil, çok yuklenmemesi lazım dize, ve tedaviye dikkat etmesi lazım, daha kötü olduğu dönemlerde oldu daha iyi olduğu dönemlerde34 te ileri evredeyse şimdi nasıl durumu?
Abartma halide kişiden kişiye değişir çünkü yürüyüş hareket benim herşeyimdi ağlasam yürürdüm sevinsem yürürdüm ah ah![]()
Ben genel mesajlarınıza dedim, bu kadar negatif yaşanmaz hayat devam ediyor neticede ve sizn dizinize yüklenmemek için kasları guclendirmeniz ve dikkat etmeniz gerek başka yapacak birşey yok, herkes size üzülüp anlamaz, anlamalarını da beklemeyinBu mesajımda bir abartı göremedim neyi abartmışım acaba?
O yaşa kadar protez ihtiyacı olmadıysa çok çok iyi ileri evreyse zamanla ilerleme kaçınılmaz gibi bişeyŞimdi o yasa gore daha iyi ama her zaman aynı değil, çok yuklenmemesi lazım dize, ve tedaviye dikkat etmesi lazım, daha kötü olduğu dönemlerde oldu daha iyi olduğu dönemlerde
Peki bu konuda bana doktora gideyim aman senin gibi olurum yoksa diyenin hiç mi suçu yok? Nasreddin hoca misali.Herkesin bir derdi var, bir sağlık sorunu var. Ama hastayız diye kendimizi tamamen bırakıp, depresif bir ruh haline bürünürsek bu hastalık kafasından çıkamayız. Siz önce psikolojik destek alın. Dizinizden önce moralinizi yükseltip bu ruh halinden çıkmanız gerekiyor. Bunun yanında zaten dizinizle alakalı tedaviyi doktorunuzun tavsiyeleri üzerine devam edersiniz. Burada insanlara kızmışsınız ama onlar sizin hastalığınızı küçümsemiyor, hastalığınıza verdiğiniz büyük reaksiyonlara, bu kadar her şeye olumsuz ve karamsar taraftan bakmanıza sitem ediyorlar. Rabbim şifası olmayan dert vermesin.. Önce psikolojik olarak toparlanın sonra da diziniz için daha fazla çaba gösterin. Gerekirse başka doktorlara gidip farklı tedavi yollarına bakın.
Beklemiyorum üzülsünler de demiyorum az empati istiyorum. Aman senin gibi olmuyim değilBen genel mesajlarınıza dedim, bu kadar negatif yaşanmaz hayat devam ediyor neticede ve sizn dizinize yüklenmemek için kasları guclendirmeniz ve dikkat etmeniz gerek başka yapacak birşey yok, herkes size üzülüp anlamaz, anlamalarını da beklemeyin
Kötü bir şey dememiş ki. Demeye çalıştığı şey "sen kendini ihmal etmişsin ve geç farkına varmışsın, şimdi çok daha zorluk çekiyorsun ben de bundan ders alayım ihmal edip daha kötü sonuçlar almayayım". Deme şekli belki size dan dan gelmiş olabilir ama herkes çok düşünerek de konuşmuyor bu ülkede. Gerçekten bana da fazla alıngan geldiniz. Ben olsam çok üstünde durmam "bence de git, ihmale gelmiyor" der geçerim.Peki bu konuda bana doktora gideyim aman senin gibi olurum yoksa diyenin hiç mi suçu yok? Nasreddin hoca misali.
Psikolojik destek alıyorum. Ama yas süreci 6-8 ay olabiliyormuş pat diye geçmiyorki
Kendimi tamamen bırakmış değilim canla başla tedavi peşinde koşuyorum.
Bilmiyorum ben böyle patavatsızlık kimseye yapmadım. Üstelik karşıdaki ihmali yüzünden zaten per perişansa giden şey gelmeyecekse.Kötü bir şey dememiş ki. Demeye çalıştığı şey "sen kendini ihmal etmişsin ve geç farkına varmışsın, şimdi çok daha zorluk çekiyorsun ben de bundan ders alayım ihmal edip daha kötü sonuçlar almayayım". Deme şekli belki size dan dan gelmiş olabilir ama herkes çok düşünerek de konuşmuyor bu ülkede. Gerçekten bana da fazla alıngan geldiniz. Ben olsam çok üstünde durmam "bence de git, ihmale gelmiyor" der geçerim.
Psikolojik destek almaya yeni başladıysanız tamam ama uzun zaman olduysa ve hala bu depresif, negatif, karamsar düşünce, alıngan halinize çare olmadıysa değiştirin bence psikologunuzu. Böyle her lafın altında bir şey arayıp, kötüye yorarak hayat geçmez. Siz kendinizi böyle daha da dibe çekersiniz.
Bamya tohumu dizde sıvı azalmasına faydalıymis annem kullandi iyi gelmiştiYa kusura bakma da bin tane konunda gizemli gizemli ölümcül hastalığım var tadında dolanıyorsun da Allah beterinden korusun gerçekten. Diz kapıştırıyorsak eğer bende de yırtık ve yırtığa bağlı kist, sıvı azalması sonucu da aşınma var. Hayat da normal devam ediyor yani ağrıyo acıyo merdivende kitlenip dümdüz bacakla kaldığım da oldu.
sen bu şekilde devam edersen hayatı kendine ve en yakınına zindan edip, tek başına kalacaksın. Toparlan, bir psikiyatrik destek al gerekirse ve kendine gel.
Sadece menisküs çok kötü değil. Menisküs evet yaygın ama benim sorunum daha ciddi. Evet 20 lerde de hasta var ama az. Ben doktorun odasından çıkarkan ay çok genç ne oldu bu yaştalardan o kadar bıktımki. İleri tedaviler uygulandı ameliyat dışı bakalım yanıt bekliyorum sağolun.Maalesef çoğu genç insanda var en başta ben artı menisküs var ve ben bunun için ne zaman doktora gitsem 20 ki yaşlarda bile hasta görüyorum bu şekilde. Kaslarınızı güçlendirmeniz sizin için daha iyi olucak kilonuz varsa kilo verseniz iyi olur yaşınız kaç bilmiyorum ama eğer gerçekten çok gençseniz ameliyat olmayın derim tabii durum ne kadar vahim bilmiyorum geçmiş olsun