Çok geçmiş olsun Allah şifanızı versin.
Benim kendi ihmalimde var o yüzden kendime kızıyorım ve bu kadar depresifim.
ben de benim hastalıklarımı liste yapıp zaten bozuk olan moralimin iyice içine mıçmak istemiyorum ama
36 yaşında dizleriniz için neyi ne kadar ihmal ettiniz de şimdi kendinizi suçluyorsunuz anlamadım
insanlar profesyonel sporcu değilken birden 40 yaşından sonra kilo vercem diye günde 10 bin 20 bin adım tempolu yürüyor, şehirde betonda kaldırımda, kimse sonra ortopedik bir sorunu çıkara "ah ihmal ettim" demiyor. siz ne yaptınız Evereste mi tırmandınız? yeraltı maden sahasında işçiliğe mi başladınız ? neyi ne kadar ihmal etmiş olabilirsiniz?
büyük bir trafik kazası geçirirsiniz
bir spor yaralanması geçirirsiniz
gidip düzgün tedavi olmazsınız
doktor şunu yapma der ısrarla yaparsınız, böyle şeyler mi yaptınız?
size şimdiye kadar 40 kere hastalığınız ne dendi sanki dünyada milyarda 1 görülen nadir bir hastalık bilinmedik bir sendrom gibi bu konuya kadar hastalık adını demediniz.
ihmal ne yapmış olabilirsiniz şüpheliyim o yüzden yani.
sizin hastalığınız %90 vücut yapınızla alakalıdır -tahminen -belki %10 sizin bakım ve beslenmenizdir
evet kötü şans
benim de kronik bir hastalığım var tamamen kötü şans, ailemde var. hiçbir şeyimi ihmal eksik etmesem de büyük ihtimalle yine çıkacaktı. daha az stresli bir hayat yaşsam belki az biraz düzelir ona da ülke ve yapım izin vermiyor maalesef.
evet zorlanıyorum
ben teşhis aldğımda 26-27 yaşındaydım
üstelik 3 sene teşhis de alamadım süründüm
geldim 41 yaşına, kolay mıydı? değildi.
zor mu
zor olduğu çok nokta var
çocuk da yapmadım, bu da sebeplerden biri (hayatımda mükemmel biri de olmadı, olsaydı yapabilirdim, bu da ayrı konu)
evet isyan ettiğim anlar var
ama an sadece
siz de lütfen kendinize gelin.
ben de yeri geliyor adım atamıyorum
yeri geliyor şişiyorum kımıldayamıyorum
yeri geliyor yataktan başımı zor kaldıryorum
da
napalım?
ölmediysek hayatımızı kimse de eziyet etmeden bi şekilde sürdürmek lazım.
kuzenlerimden (bazılarından, yoksa bende kuzen çok) duyduğum lafları yazsam burdan marsa çift gidiş otoban olur...