Ben mi abartıyorum kızlar?

Güzeldi bu

Ya kirli camasrlarinizi kv neden yikasin Allah askina...ben esimden baska kimse ellesin istemem, esinjz atsin makinaya assin sonra da cok zor birsey degil yani...haftada bir suprge de tutup sildi mi tamm....ben de hamileyim 6 aylik basindan beri calisiuorum hem calisip hem ev isi yapamiyorum kendime gore duzgn temizlikci de bulamadim kimseye minnet etmem esim firsat buldukca yapiyor sag olsun...yemek desen Allah ne verdiyse yeyip geciyoruz cogunlukla disardan ya da esim hazrlar....kvde den boyle birsey beklemeniz cok sacma

eşiniz dururken neden kayınvalideniz yardıma gelsin ki?
kalkamayan eşiniz, ev işi yapan siz olsaydınız, eşiniz annenizden yardım mı bekleyecekti?
koskoca adam var evde, her gün toplasın, silsin, süpürsün, çamaşırı bulaşığı halletsin bitti.
biz çalışan kadınlar bunların üstüne bir de yemek yapıp çocuk bakıyoruz, biz ölelim o zaman

en güzeli yardımcı tutmak ve eşinin yardımı ile idare etmek bu süreci. sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah

Ya valla konunuza cevaben, siz baya abartiyorsunuz. Kayinvalidenizden Allah bin kere razı olsun.
Anneniz biraz uzaksa, haftanin iki gunu yatmali gelsin. Madem ev isiniz bu kadar önemli isinizi yapsin gitsin.

Salla kayınvalideyi benimki de bi işe yaramıyor, yaramasın da zaten zamanı sırası gelince bende bi işine yaramam olur biter... önemli olan eşlerin yardımcı olması kafaya takılacak mevzu değil

Haftada 1 annen temizliyor yemekler alt katta pişip yeniyor evde henüz çocuk yok 2 kişisiniz sen yatıyorsun eşin iste ev kirlenmezki zaten kafana takma o kadar.çamaşırları da eşin assin lavobalari da yıkadı mi oldu bitti zaten çocuk olduğunda da eşinin iş yapmasi lazım alissin bence sen eşine yuklen kv ler zaten kendi evinde ıs yapmiyormus sana garezleri yok bence

Zaten yemek derdiniz yokmus, camasirinizi da esiniz atsin makinaya. Birde şu gorumce de evde bos oturuyor lafini hic sevmiyorum. Yani calismiyor diye illa temizlik yapmak zorunda mi? Nasil gozunuze batiyor evde bos oturmasi. Temizlik yapmayi hic sevmem kendi evimde bile. Baskasinin evinde heralde en son yapacagim sey temizliktir. Zaten 2 kisisiniz, esiniz calisiyor siz yatiyorsunuz ev ne kadar dagilabilir ki. Hele de az once burada okudugum konuyu gorunce bence dua edin sadece yemek yaptiklarina. Birde evinizden hic cikmadiklarini dusununce, korkunc.

Ben o tatlı hastaligimda bile dedim ki Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin.
Elden gelenle öğün olmuyor , gelsede vaktinde bulunmuyor .

Hiç böyle bir konuda kvden bir şey beklemem. Annemden arada arayıp yoklamasını falan beklerim ama temizliktir yemektir beklemem.
Çalışan kadınların çoğu tek başlarına bu işlerin hepsini hallediyorlar ekstra çocukla da ilgileniyor bazıları. Siz yatarken eşiniz pek ala bütün ev işlerini ve yemeği halledebilir. Hayatınızı eşinizle birleştirdiyseniz tek desteği de ondan bekleyebilirsiniz diye düşünüyorum.
Bu arada doktor sadece lavaboya kalkabilirsin dediyse sadece oraya kalk. Çamaşırı silkeleyip asabilmek çok büyük iş değil. Eşin yapabilir.

sağlıkla kucağınıza alın inşallah. Duygusal bakıp kırılıyorsunuz sanırım. Yemeği yapıp çağırıyor, evinize getirmiyor. bence süper. Şimdi ihtiyacınız var diye eve girip gayette yerleşebilirdi kv. çok gördüm sonra gönder gönderebilirsen. çünkü evin içine girince sadece temizleyip gitmez g,demez. temizlik yapması ona karışma hakkını verir (!) sanabilirler genelde. imkkan varsa bir yardımcı tutmanız yoksa eşinizle beraber halletmeniz iyi sanki. destek beklerken görememeniz üzücü ama "olanda hayır var" sözü bu olaya uygun bence :)

Yapmak zorunda degıl eşinizle yapın maddi olarak sıkıntıya sokmayacaksa haftada ıkı gun biriyle anlasın.

Zorunda degil denmis ama torunu olacak arada geljp evde yapilcak birsey var mi diyebilir.komsu bile bu durumda olsa insan dayanamaz gider sorar yapacagim birsey var mi diye.tabi ne kvler var o yemegi de yapmaz da o da ayri konu.aslinda annen de biraz daha dusunceli olabilir.evi uzak da olsa arada gelip birgun kalsa bazi islerj yapar.yani bence o da hatali.sadece kvye suc bulma bence .bu arada camasir yikaninca niye esinle asiyorsunuz ki sadece esin assin.sen kalkma

Yemek yapmiyorsunuz daha nolsun esiniz de ev isi ve camasiri halleder..3ay
Kanamam oldugu halde 7 ay calistim gebeyken kimsem yok yemegimi de yaptim..Esim de evi supurdu ve camasir astı...Demem o ki hamileler karpuz degildir ki yatasin..Dusecek cocuk duser zaten ağır is yapmadıkca bir sey olmaz..Özetle abartı...

Iş yapmayı sevmiyorlarsa bırakın hizmetciniz mi bu insanlar açıkca belirtmisler iste sizin gibi beklentisi yuksek insanlara tahammulum yok acaba siz gebelik oncesi kac kez kaynananıza yardim ettiniz kac aksam yemegini pisirdiniz...

En azından yemeğini yapıyormuş bana onuda yapmadılar beklemedimde açıkcası.. kimseye güvenip hamile kalmıyoruz kimsede yardım etmek zorunda değil içten gelen birşey.. kaldıki ben bide 25 haftalık olana kadar çalıştım ona rağmen kendi işlerimizi eşimle kendimiz yaptık. Hastaneyede gelemediler. Minnet edersen onlarda kendine hak görür

Yazıyı okuyunca aklıma su geldi çocuğum 30 günlükken kv ve akrabaları başka şehirden bize yatılı kalmaya geldiler. Geldikleri ilk gün çocuk nasıl ağlıyor ama gaz sancısından morarıyor, ben panik tabi elim ayağım dolaşıyor susturcam diye, kv yanima gelmiş ben misafirlerle gezmeye gitsem kızmazsın demi (eşim gezmeye götürüyor akrabalari bu arada ev sahibi olarak) sen bilirsin anne dedim ama cocuk hala perisan tekrar tekrar gönül koymazsın demi diye soruyor git anne git dedim en sonunda hemen gitti. Ama çok seviyor torununu,bayılıyor bu mudur sevgi lafta herkes herseyi soyluyor kizim yaninda olayim bende elimden geleni yapayim demek yok sizinkide o hesap dogdugu zaman ayyy cok seviyoruz diyecekler ama o kadar O yüzden ben beklentiyi tamamen kestim sizde öyle yapın kafa rahat ve hiçbirşeye karıştırmayın siz o kadar zahmetini çekiyorsunuz sonuçta

Gördüğüm en mantıklı yorum du

Hayır anneniz calistigi için gelemiyor, onda sıkıntı yok ama kayinvalideniz yemeğinizi yapıyor fakat başka işlere yardımcı olmuyor diye çocuğu sonradan sevmeye hakkı yok sizce? Neyin mantığı bu? Bende bekar görümceyim evde isimin olmadığı dakika yoktur. Herkesin kendi çapında işi var, sarı elbeziyi ellerine yakistirmiyorlar diye kizmanizda çok saçma. Buna siz karsamazsiniz.

Kayınvalidemin benim temiz iç camasirimi eline alıp katlamasini bile istemem kaldı ki kirli camasirimi yikasin eşine makineye atma kısmını da öğret bence eşin halletsin.
Sağlıkla kucağına al evladını inşallah canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…