Ben mi abartıyorum kızlar?

Benimki yemek bile getirmedi.Annemde kalmak zorundaydım ev taşıdım arayıp sormadı.Ben aramayıncada beni farklı şeylere itersin dedi.Doğum yaptım 2.gün fındık toplamaya gitti.Fındıkta bi çuval.Eve geldim farklı bi şehire düğüne gitti.Lohusalığımda annem yaptı kocasıyla o gelip yiyip gittiler.Haftada bir gidiyoruz onlara ağlıyo çocuğu benden uzaklaştırıyosunuz diyo.En son konu açmıştım burda bebeğime çay verdi diye.Çay vermişte ne olmuş bişey mi olmuş.Şuan konuşmuyoruz.Şekilde de görüldüğü gibi hiç bi iş yapmıcaklar ama torunlarında hakları olucak.Düşünceli mağdur babanne olucaklar.
 
valla geleneksel türk düşünce yapısına aykırı da olsa yapmak zorunda değil çünkü eşinizin eli ayağı tutuyor.
kadın zaten yemeğinizi yapıyormuş. temizliği, çamaşırı, bulaşığı bi zahmet eşiniz halletsin.

tersi ihtimali düşünsenize, eşiniz bir sebepten dolayı ev işi yapamaz hale gelseydi siz evin işlerini tek başınıza mı hallederdiniz yoksa ana babanız mı yapardı?

ki her gün yemek işiyle uğraşmak en zoru. temizlik çamaşır dediğin nedir ki, hafta sonu bir gün ayırınca biter.
 
Bitane erkek kardeşim var kuzenlerim vs hepsi karşıda oturuyorlar. Oturduğum yerde hiç kimse oturmuyo tanıdığım yakın biri olarak

o zaman günlük işleri eşin geldikten sonra yapacak. hafta sonu annen gelecek. büyük temizlik için ayda bir temizlikçi tutacaksın. yemekler zaten kayınvalideden. bu şekilde halledilir işte.
 
Hamile kalmadan once esinizin ailesi ile iliskiniz nasildi. Cok icli disli anne kiz bir iliskiniz varsa cekinmeden gelip yardimci olabilirler ama iliskiniz o boyutta degilse sizin ne tepki vereceginizden cekinirler.

Bence esiniz varken kirlilerinizi kayinvalidenizin yikamasini beklemek de ayri bir anormallik. Ben sahsen kayinvalidemin gelip temizlik yapmasini istemem o da yapmaz cunku kendi evini bile kendisi temizlemiyor benimkini neden temizlesin? Esiniz yardim edecek yetmeyeb yerde de temizlik icin ucretli yardim alacaksiniz buna kirilacak birsey goremiyorum ben.
 
Çok şey beklemeyin bence. Bir yardımcı tutun en azından günde 1 saat bile çok yardım eder. Hem belki kayınvaliden böylece az da olsa utanabilir
 
Ya şimdi beni çok gaddar bulabilirsiniz, zira hayat şartlarım epey zordu, kendi yağımda kavruldum hep, o yüzden bir insanın isteyince neleri yapabileceğini az çok biliyorum. Düşünün ki anneniz ve kayınvalideniz çok uzakta olsalardı, isteseler de yardıma gelemeselerdi, ne yapacaktınız? Hayatta hep böyle düşünmek, kendi işlerinizi halledebildiğince kendiniz halletmeniz gerekiyor bence.

Yemek yoksa, ekmek peynir, domates yersiniz. Çamaşır asmaya gücünüz yoksa, sadece makinaya atar, eşinizin asmasın beklersiniz. Temizlik yetersizse, sağlıktan önemli değil der, eşinizin boş olduğu gün, biraz ortalığı toparlamasını beklersiniz ya da maddi imkan varsa temizlikçi tutarsınız. Her şey süper olmaz ama olmasına da gerek yoktur böyle durumlarda. Kimse size yardım etmek zorunda değil, etseler harika olurdu elbette ama önemli olan sizin bir beklenti içine girip, bir de insanların sorumluluğunda olmayan işler için onlara bilenmemeniz. İnanın kendi kendine yetmeye çalışmak uzun vadede size çok şey katar. Bir kere birilerinden bağımsız yaşayabilmek, yarın öbür gün işlerinize burnunu sokmak isteyen insanları uzak tutma gücünü de verir size.
 
Burada okuduğumuz onca konuya göre yemek yapıyor olmaları büyük incelik. (ironi yok)
 
Evde eli ayağı tutan kocam varken donlarımı kayınvalide yıkasın istemem ben.
Anneniz haftada bir gelip büyük temizlik de yapıyorsa daha eşiniz ne yapıyor?
Çamaşırı derede yıkayacak degil, alt tarafı makinaya atıp, asacak.
Kayınvalideniz her gün yemeğinizi yapıyor, bence fazlasıyla yeterli bir yardım.
Kendinizi doldurmayın. Kadın torununu besliyor işte, görmeye de gelsin, yemez merak etmeyin.
 
Çamaşırı niye birlikte asıyorsunuz ki. Dünyanın en kolay işini tek başına beceremiyor mu kocan. Bu işlerin hepsi onun yapması gereken işler kayınvalidenin değil. Çamaşırı da o yıkamalı, evi de o temizlemeli. Senin kocan ve doğacak çocuğun babası o. Ya kv hiç olmasaydı ne yapacaktınız. Allah razı olsun en azından yemek yapıyormuş.
 
Yardımcı tutabiliyorsanız haftalık yarım gün bile olsa tutun işinizi kolaylaştırır. Böyle durumda sanırım annem geleyim diyorsa haftada bir gün gelmesinden bir şey olmaz evladı için söylüyor oda sonuçta hafta sonu ya da 1 saatliğine gelip evi süpürse çamaşırları yıkayıp kaldırsa işinizi görmüş olur. Kayınvalide yemeğe yardımcıymış bu bile güzel bir şey herkesin aklına gelmez. Eşiniz de geri kalanı hallediyormuş inşallah sağ salim bebeginizi kucağınıza alırsınız bu sıkıntılar da geçer
 

Akşam kocam gelince bir madalya falan takacagım :)
Çamaşır yıkar da asar da. Ütü yapar, mutfak toplar, evi süpürür. Çalışırken beraber yapardık çoğu zaman. Çocuklardan sonra zaten eve yardımcı geliyor ama kalan günlerde sıkışsam el atar. Belki de anneler hiç yardım etmediği için, beklentimiz olmadıgından mecbur kaldı bilemedim :)
 
Bakmak yapmak vs zorunda değiller
Tamam yasadıgınız zor bişey ama eşinizde var
İki kişisiniz eşinize gösterin makine nasıl calısır camasır nasıl asılır
Yemeginiz zaten önünüzdeymiş
Temizlik icinde anneniz gelsin bi zahmet
 
Kvde de yakininda oturmuyor olabilirdi. Camasirlari makinaya siz atabilir, esiniz gelince serebilirdi. Iki kisi camasir sermesine gerek yok. Zaten kvde yemek yiyorsunuz yemek bulasik derdi yok. Esiniz arada hafta ici bi iki kere supursun. Annenize haftasonlari gitmek yerine anneniz haftasonu gelip soyle bi temizlese bile olur. Herseyi kv yapmak zorunda degil. Onun da evi var isi var dimi.
 
yemek disinda ne is olabilir ki diye dusunmus olabilirler. yemek olmayinca bulasik olmaz. haftadan haftaya ev supurmesi ve camasir olur sadece. bu ikisini de esiniz yapabilir. camasir asabilir. camasirlariniza karistirmazsiniz diye dusunmus olabilir.

birde yardimci olmakla torun sevmek esdeger bisi degil bence. ust kat komsumuz oyle yapardi bize. sevmeye gelince seviyorlar bakmaya gelince bakmiyorlar derdi bizim icin. o zamanlar 15 yasindaydim bebek bezini falan da yollardi cocuk bize geldiginde. cocuguna bakmamizi beklerdi bakmayinca kizardi. onu hatirlattiniz bana.
 
Doktor size sadece tuvalete kalk demiş, siz eşinizle ev işi yapıyorsunuz. İki kişinin çamaşırını yıkayıp aşmaya ne var da kalkıp yardım ediyorsunuz? Eşiniz assın.
 
durumunuzu bilmiyorum ama haftada bir yardımcı alsanız eve iyi olur ya da anneniz ya da bir akrabanız gelse. eşiniz de bir yere kadar yapabilir erkek sonuçta. kv niz yaşı gereği yapamıyor olabilir. düşünemiyor olabilir kötü yorumlamayın bence her şeye rağmen kalbinize kötü vesveseler sokmayın.
 

Annelerden destek olmayinca oyle oluyor :) biz de gurbetteyiz aileler bin km uzakta. Valla benim zavalli adam gece nobet tutuyo sabah eve geliyo bulasik makinesi bosaltip diziyo, ev supuruyo, camasir utu bu aralar hep onda :) iste yalniz kalinca esler birbirine daha fazla yardimci oluyor. Diger turlu hep birilerinden beklenti icinde oluyorsun.
 
temizlikçi tutun.. gelin nasıl kvye temizliğe gitmek zorunda değilse kazık kadar kadının sana gelip temizlik çamaşır içine koşmasını bekleme.. haa içinden gelir insaniyet olarak yaparsa tamam ama içinden gelmek zorunda da değil.. iyi günde kötü günde denildi yaa.. işte o kişi kv değil eş kişisi... ben de zor hamilelik yaşadım. ne annem geldi (ki çalışıyor) ne kv.. bende gel demedim. aradılar ihtiyaç var mı dediler sağolsunlar ama yok dedim.. arada yemek gönderdiler hepsi o... eşinize pay düşüyor. yapsın.. benim eşim o dönem makine çalıştırmayı yemek yapmayı öğrendi ..
 
bu arada çamaşır asma uzanma işlerini siz yapmayın. uzanmak bildiğim kadarıyla en tehlikeli hareket. özellikle düşük riskli gebeliklerde.siz ağır olmayan şeyleri çok ayakta kalmadan yapın. mesela 5 dk bulaşık yıkayın dinlenin. sonra devam edin gibi
 
yuh yani kirli donlarınızı makineye atmayı da kv görümce yapsın öyle mi?
pardon da eşiniz ne için evlendi acaba sizinle? çamaşır silkelemek nedir ya, asmak nedir? bu da iş mi şimdi gerçekten? çamaşır asma işini 2 kişi birlikte yaptınız demek, nasıl başardınız tebrik ederim. 3 5 kişi daha lazımdı aslında.

yemek bulaşık derdi yok, tamam kendinize dikkat edin ama 2 aylık hamilesiniz öyle karnı burnunda falan da değil.
kv niz gayet yerinde kıvamında davranıyor bence, kızım kıçında donun kaldı mı yıkayayım mı diye mi soracak size...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…