Ben mi Abartıyorum Kv mi Haksız?

cesursincap

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2013
1.079
644
123
47
Merhabalar herkese. Hemen konuya geçiyorum. Şu anda hamileyim ama maalesef boş gebelik ve kürtaj olmak zorundayım. Bu başıma gelen 4. gebelik sonlanması olacak. Hiç çocuğum yok çok istedim ama kısmet değilmiş. Bir kez tüp bebek denemesi ve 2 de ameliyat oldum. Benim sorunumsa bu noktada başlıyor. Annem bakıma muhtaç kardeşlerim şehirdışında çalışıyor. Ben bütün bu süreçlerde kendi kendime bakmak zorunda kaldım. Gündüz tek kaldım akşamları eşim geldi. Kv çok genç değil evet ama diğer gelinine elinden geleni yapıyor. Küçük bebeği var eltimin kv ben bakarım diyor. Bana bir kez bile bu sürecimde bir tabak çorba yapmadı. Şimdi yine kürtaj olacağımı 3 gündür duymasına rağmen geçmiş olsun demek için aramadı bile. Az önce biraz gerildim eşime yıllardır birşey değişmiyor diye sitem ettim. Eşim de aramak için kürtaj olmanı bekliyordur diyor. Anlamsız değil mi komşunun gelini miyim ben? Şimdi sizler bir akıl verin bana ne olur. Kv aradığında bu yaptıklarını nasıl yüzüne vursam da rahatlasam. İçime attıkça ben sinir hastası oluyorum.

Çok geçmiş olsun allah sana hayırlı evlatlar versin inşallah boşver ya takma ne sürersen elime onu sürerim yüzüne demişler sende ona mesafeli ol daha iyi uzak olursun annen değil sonuçta benim annem bile bana sahip çıkmadı ki senin ki kaynana Rabbim sana güç versin eşinle iyi ol üzme kendini

Bu konuda annesinin yaptığı ayıp olsa da eşinin bir suçu yok. Bence onu annesinin davranışlarından ötürü suçlamaktan vazgeç. Sonuçta kimse ailesini seçme hakkına sahip değil. Ha kayınvaliden sana kötü söz söylese eşinin yanında da eşin sessiz kalsa tamam ama sırf seni aramıyor diye eşine sitem etmen doğru mu? Eşin "anne eşimi ara onunla ilgilen" dese annesinin onun sözünü dinleyeceğinin garantisi var mı? Hadi dinledi diyelim, zorla gösterilen ilgi seni mutlu edecek mi? Bırak Ne hali varsa görsün, sen de sanki öz annesinden ilgi görememiş çocuk gibi takma. Kendi hayatına bak. Sana bulaşmadıkça umursama...

Zorlamayla olmuyor ne yazıkki bırakın aramasın arayıp can ınınıızı sıkacağına aramasın ararsa açmayın bile bikaç defa arasın mesafe istıyorsa buyursun koysun mesafesini

Bence sizin şuan başka bir derdiniz var. Kv yi dikkate alıp bir de neden onu kendinize dert ediyorsunuz.
Aramazsa aramasın önemli mi?
Eşiniz yanında olsun, birlikte atlatırsınız.
Çok geçmiş olsun bu arada

Canım aramasın boşver yarın öbürgün o da bakıma mmuhtaç olacak o zamanda sen aramayacaksın net. Haklısın ihtiyacın var ve yanında değil sende kendi kendine yet ve onlara inat dimdik ayakta dur güçlü ol daha da mutlu olmasınlar bu hayırlı günlerde allah yardımcınız olsun sana hayırlı evlatlar nasip etsin

Bence açık açık söyleyin. Ben duygusal anlamda yıprandım bana destek olmadınız ama bundan sonra olursanız sevinirim diyin..

Zorla gösterilen ilgi beni mutlu etmez doğru ama yine de insan bir buruluyor.

Bakıma ihtiyaç duyduğunda eminim direkt bize gelir. Bu işler hep öyle olmuştur. Çocuklardan birisine ömür feda edilir diğeri dışlanır. Ama zor durumda kaldıklarında dışlanan çocuktan medet umulur.

Yahu kendi annenden kardeşinden alamadığın hırsını kvden mi alacaksın. Yoksa çocuk olmuyor diye girdiğin stresi mi ondan çıkaracaksın?
Hele hele anan gelip bana bakmıyor tarzı kavgalara ne gerek var?
O size nasıl davranıyorsa siz de ona öyle davranıyorsunuz gibime geldi benim. Soğuk ve mesafeli davranıp yakınlık beklemeyin

Bakıma ihtiyaç duyduğunda eminim direkt bize gelir. Bu işler hep öyle olmuştur. Çocuklardan birisine ömür feda edilir diğeri dışlanır. Ama zor durumda kaldıklarında dışlanan çocuktan medet umulur.
Bilmez miyim çok iyi anlıyorum diğerleri kıymetli onlara saygısı var onlardan çekiniyor onlar zaten kvye bakmazlar ama sende bakmayacazksın ne ekersen onu biçersin

Annem ve kardeşimle bir problemim yok çok şükür. Annem çok yaşlı ve bakıma muhtaç. Kardeşlerim de şehirdışında ve özel sektörde çalışıyor ha demeye gelemezler. Benim üzüldüğüm nokta kv bana gelince hasta olup başkalarına bebek bakacak enerjide olması. Hepsi bu.

ilk olarak geçmiş olsun, yaşadıklarınız sırasında size destek olacak insan aramanın zorluğunu tahmin edebiliyorum.
kv konusuna gelince; bazı insanları ne yazık ki bazı şeylere zorlayamıyorsun. çok benzerini ben yaşadım. hastalandım ilk 4 ay acillere gittim, bir kere arayıp sormadı (öbür oğlundan olan torunu grip oldu diye aynı gün içinde 4 saat yol geldiği zamanlar olmuştu- aynı şehirde olduğu halde geldiğini bile haber vermez bu arada). dolayısıyla bu insanlardan bir şey beklememek en iyisi (ki aslında beklemek normal bir his). eğer iyi birşey yaparlarsa da sizin için sürpriz olur biter. boşverin, insan oğlundan çok fazla bir beklenti bazen insanı yoruyor...

Yüzüne vursan ne olacak ki herşeyi kılıfına uyduracak lafları bulur ve sen söylediğinle kalırsın. Birde 2 kelime bişey söylersin ooo dallanıp budaklanır.Hiçbirşey demeyin fakat ona göre davranın hasta olursa vs siz de aramayın , gitmeyin.sonrasında size aramadın gelmedin diye sitem ederse ,siz de sizin adetlerinizde arama sorma geçmiş olsun deme olmadığı için bende aramadım dersin.ohh alır cevabını oturur

Burada gelin-kaynana konuları açıldığında, gelinin kv aramaması erkekler tarafından sorun edildiğinde, bizler erkekleri eleştiriyoruz. Omlarla evlendiğimiz için ailelerine karşı sorumluluk sahibi olmadığımızı dile getiriyoruz. Hatta hastalık durumlarında bile, gelin bakmakla sorumlu değil, evlat bakmakla sorumludur, diyoruz.

Aynısını tam tersi durumlarda da söz konusu olmalıdır. Aramıyor mu? Zorunda değil. Belki size ısınamadı, belki aramayı, konuşmayı sevmiyor. Belki de hiçbiri. Size karşı olumsuz, rahatsız edici bir tutumu olmadıkça, sorun yok.

Eşinize bunu dile getirmeniz de hiç hoş değil. "Karın beni hiç aramıyor." Diyen kvden bir farkınız yok.

Ha insani olarak aranır, sorulur; bu tabi ki güzel bir şeydir ama o kadar çok sorunlu gelin-kv ilişkisi var ki, insanın buna amaaaannn huzursuz etmesin de canı sağ olsun diyesi geliyor.

Size çok geçmiş olsun. Tez vakitte evlat sahibi olmanız dileğiyle..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…