Ben mi abartiyorum? Site hayati

Apartmanda kendini bilmez insanlardan bıktığım için en üst kat dublex başka bir daireye taşındım. En azından artık gürültü, benim kapının önüne kadar dizilen ayakkabılar yok. Sürekli bi şeyler silkeleme, balkona halı kilim atma, ayakkabıları dışarı koymak, çocuk bisikletlerini merdiven aralarına koymak bence toplu yaşama uygun değil. Başkasının ayakkabısına hayatta dokunmam çok ilginçmiş komşular.

Apartmanda kendini bilmez insanlardan bıktığım için en üst kat dublex başka bir daireye taşındım. En azından artık gürültü, benim kapının önüne kadar dizilen ayakkabılar yok. Sürekli bi şeyler silkeleme, balkona halı kilim atma, ayakkabıları dışarı koymak, çocuk bisikletlerini merdiven aralarına koymak bence toplu yaşama uygun değil. Başkasının ayakkabısına hayatta dokunmam çok ilginçmiş komşular.
Dokunmuyorlardır, tepikliyorlardır. Ben de karşı komşunun benim kapıma kadar gelen ayakkabı sergisine tekmeler savuruyorum arada.

Bizim aile apartmanında bile ben izin vermiyorum kiracılarıma. Ayakkabı dizilir mi kapı önüne bir kere koku yapar, ikincisi çirkin bir görüntü. Hangi köyden ya da müstakil evden geldinizse geldiniz de apartman kültürü denen bir şey var. Ben uyardığım halde yapanın ayakkabılarını attım bir daha yapmadı. Kusura bakmayın haksızsınız, kibar bile davranmışlar.
Salon hanımefendisi konuştu 👏

Dokunmuyorlardır, tepikliyorlardır. Ben de karşı komşunun benim kapıma kadar gelen ayakkabı sergisine tekmeler savuruyorum arada.
Sen bir de oturduğumuz siteyi gör halılar asılır ayakkabılar var. Hele ara katta koca koca ekmeklerı cam önüne diziyorlar. Ya kuşlara mınık mınık koyarsında hadi ama koca ınsan yıyecek gibi ıkı tam ekmeği koca koca parçalayıp koymazsın. Domates bıle koymuşlardı. 3 ayda yapışmış ızı löp kalmıştı o derece :olamaz:

karsı komsunuzun kapısının onune veya merdıven cıkısına engel oluyorsa ondan duzeltıyordur
mecbur kalıyordur yanı
Eki Görüntüle 2725023
mesela su goruntu hıc hos degıl
bunun bır sonrakı adımında su gerceklesır
Eki Görüntüle 2725024

resmen ayak koktu buralar pöf

kapı onune ayakkabılık koyarsınız ona dızersınız temız temız
İkinci resimdeki ev saray yada 10 odalı malikane olsa gerek yoksa okadar insan nereye sığacak . E normaldir , adamlar malikanede oturuyor nede olsa 🥴

Siz de ayakkabılarınızı içeri alın. Evinizin girişine koyun. Madem aman canım nolcak diyorsunuz, kendi evinizde antrede bırakın.

Ama koyamazsınız. Neden. Çünkü kendi evinizin içi kıymetli. Ortak kullanım alanı kıymetsiz.

Esas saygısızlık dışarda bırakmaktır.

Dedemlerin köydeki evinde biz de dışarıda bırakırdık. Ama şehre gelirken köydeki adetlerinizi bi bıraksanız keşke. Şehirli olmayı öğrenseniz.
Dedenizde mi apartmanda oturuyordu ? Şehir - köy ayrımı yapmaktansa şahsi müstakil yada ortak kullanım diye belirseniz daha iyi olucak sanki ☺️

KAPI ÖNÜNDE AYAKKABI BIRAKILMAZ!!!

Belki anlaşılır böyle 😉

kız bana zorla koydurdurlar

hırsız giriyormuş

kapı önünde ayakkabı dursun vs dediler

herkes eski vs bir iki ayakkabı koydu kapı önüne bizim sitede

bu arada apartman kapılarını kapatmak daha kolay ama nedense hırsıza karşı kapı önüne ayakkabı koyma modu geçerli

hatta tatile giderken koy diye tembih ettiler

Valla sizinkiler iyi yine düzeltiyormuş ben ayağımla dağıtıyorum. Müstakil ev değil kusura bakmayın. Bir katta 6 daireyiz herkes ayakkabısını çerni çöpünü kapının önüne Koyarsa iğrenç bir görüntü oluşuyor. Defalarca şikayet ettim. Şikayet gelince kaldırıyorlar geri dağılıyor. Şehir hayatına biraz adapte olmaya çalışsak ne güzel olur.

Dedenizde mi apartmanda oturuyordu ? Şehir - köy ayrımı yapmaktansa şahsi müstakil yada ortak kullanım diye belirseniz daha iyi olucak sanki ☺️

tamam zaten demiş dedem köyde oturuyordu diye. Dedemizin köylü olması ayıp değil. köydeki kapımızın önü komşuyu rahatsız etmez. Köydeki lükslerimizi bir kenara bırakıcaz şehirde yaşarken. Dipdibe yaşıyoruz mecburen biraz dikkat etmek lazm.

tamam zaten demiş dedem köyde oturuyordu diye. Dedemizin köylü olması ayıp değil. köydeki kapımızın önü komşuyu rahatsız etmez. Köydeki lükslerimizi bir kenara bırakıcaz şehirde yaşarken. Dipdibe yaşıyoruz mecburen biraz dikkat etmek lazm.
İşte bende onu diyorum, sonuçta müstakil ev ister içeri al ister dışarda bırak . Ama şu insanların her görgüsüzlügü her kıroluğu köylülere yakıştırması beni çok üzüyor .

İşte bende onu diyorum, sonuçta müstakil ev ister içeri al ister dışarda bırak . Ama şu insanların her görgüsüzlügü her kıroluğu köylülere yakıştırması beni çok üzüyor .

ayakkabı bırakmak bence de köylülük. Şehirlilik değil kesinlikle. Bu da alınacak bir şey değil. Yaşadığımız yere uyum sağladığımız sürece problem olmaz.

Şöyle bir gerçek var , her nerde yasarsan yasa yaşadığın ortama uyum sağlamak zorundasın. Bu ister ayakkabı konusu olsun ister bahçe düzğenlemesi olsun isterse giyim kuşam olsun. Örneğin eski yaşadığım yer villa bölgesiydi , herkesin bahçesi düzenli kimse çimlerin uzamasına yada otlanmasına müsade etmeden hemen keser ve temizlerlerdi . Ee durum bu olunca sende aynı şekilde uyum sağlıyorsun , aksi halde komşular tarafından dışlanırsın. Yok ben takmam böyle şeyleri diyorsan o zaman sana karşı yapılan seyleride şikayet etme hakkın yok bence ....

ayakkabı bırakmak bence de köylülük. Şehirlilik değil kesinlikle. Bu da alınacak bir şey değil. Yaşadığımız yere uyum sağladığımız sürece problem olmaz.
Bak sizde aynı yakıştırmayı yaptınız. Köylülükten ziyade yaşadığı ortama uyum sağlamak aslında. Benim ailemde köyde oturuyor suan ve asla ayakkabıları dışarda olmaz. Siz herhalde köyde yaşayanlar fakir yada kerpiç evlerde oturuyor sanıyorsunuz .
Köy , ilçe yada şehir isimleri nüfus artışıyla belirleniyor , insanların yaşayış şekli yada davranış şekilleriyle degil . Artık kapatalım lütfen şu şehir köy mevzusunu , uzadıkça uzayacak ...

Ya ben biraz yorumları okudum görgüsüzlükten tutun ayakkabılara takılıp düşmelere kadar gelinmiş.. Şimdi benim kapımın önünde bakın burayı özellikle belirtmek istiyorum benim kendi evime giriş kapımın önünde uslu uslu düzgünce duran 2 adet ayakkabıya kim nasıl takılıp düşecek?? Ya da kim nasıl basacak?? Tabi ki ortak alan olduğu konusunda bir itirazım yok da bu kapı önlerinden kastettiğimiz şey merdiven girişleri asansörlerin hemen çıkışları falan mı?? Ya da bu bahsedilen alanlar daracık sadece bir iki insanın geçeceği kadar alanlar mı?? Haaa eğer öyleyse evet içeri alınmalı.. Ama diğer türlü benim kapımın önünde bıraktığım ayakkabıya bir komşumun takılıp düşmesi için ya da yanlışlıkla üzerine basması için falan özellikle kapımın önüne kadar yürüyüp gelip ayakkabıma takılması gerekiyor 😂 çünkü normalde kullanılan alanla benim ayakkabımın durduğu alan çok alakasız yerler..

Bir de bu işi abartıp etrafa pis koku yayan ayakkabılar falan olsa bende asla tahammül edemem 😶 ya da gerçekten asansörün girişine kadar uzayacak kadar ayakkabı kuyruğu oluşturan çoklukta olsa ki ben böyle birşey görmedim olabilir mi bilmiyorum ama olursa gerçekten rahatsız edici.. Ama onun haricinde kapımın önünde duran iki çift ayakkabıma ne kimse basabilir ne de onları alıp atma cesaretinde bulunabilir.. Herkes yürüsün girsin evine bırakın size bulaşmayan ayakkabıları kendinize dert edinmeyi..Bende bu koronadan sonra eşimle alıştık kapıda ayakkabı bırakmaya ne görgüsüz olduğumu ne cahil olduğumu düşünmüyorum.. Haaa köylü olduğum kısmı kabul edebilirim sonuçta bir köyümüz var gitmesek de kalmasak da o köy bizim köyümüz 😂😂😂

Bi tane olsa???

Belki anlaşılır böyle 😉

kız bana zorla koydurdurlar

hırsız giriyormuş

kapı önünde ayakkabı dursun vs dediler

herkes eski vs bir iki ayakkabı koydu kapı önüne bizim sitede

bu arada apartman kapılarını kapatmak daha kolay ama nedense hırsıza karşı kapı önüne ayakkabı koyma modu geçerli

hatta tatile giderken koy diye tembih ettiler
Ahahah kendilerini aşmış onlar. Hırsız hmmm ayakkabı yok o zaman evde yoklar mı diyormuş?

Masallah herkes kraliyet ailesi mübarek kimse kapı önüne ayakkabı koymuyor 😀 Ama apartmanlarda kapı onleri ayakkabı dolu herkes bu kadar karşı ise kim koyuyor bu ayakkabıları bu da çok ilginç.. Konu sahibi sitede apartman girişini gösteren kamera varsa bakabilirsiniz ya da içeri girdikten hemen sonra yapıyorsa delikten gozetleyebilirsiniz. İnsanların ayaklarına takiliyorsa duzeltebilirler. Müstakil ev rahatlığına alisan apartman hayatına biraz zor alisiyor.

Back
X