Ben mi abartıyorum

Konu eşimin yeğeni. Tüm dürüstlüğümle yazacağım valla içimdekileri paylaşıp rahatlamak ve fikir almak istiyorum sizlere güveniyorum. Şimdi şekerler hepsi seviyorum bende ama bazen kafam karışıyor nasıl desem bazen çok sevesim öpesim falan geliyor bazen de sinir oluyorum çünkü her onlara gittiğimizde ben bu kızın tribini kaprisini çekiyorum. Ben gelince suratını asıyor, eşim çağırıyor gel diye gelmiyor bana ters ters bakıyor. Ben eşimle konuştuğum zaman araya girip sürekli ama sürekli lafımı kesiyor. Eşim de her defasında onun gönlünü almaya çalışıyor sen benim aşkımsın benim tek aşkım balım sensin diyor. Bu kız eşime, eşim de ona düşkün. Sevimli bide o yüzden ailede kendisini sevdiren, şımartılan, yaptığı iyi kötü her şeye gülünen bir çocuk. Bana baştan beri taktığını kayınvalidem de görümcem de söylemişti seni kıskanıyor bak bak ne fena görüyor musun hahaha tarzı konuşmalar geçti aramızda. Çeyizim giderken sandığımın boncuklarını falan koparmış. Çocuğun bu kıskanç şımarık davranışları aile tarafından onaylanmış bu yüzden sülaledeki gelinlerden nefret ediyor ben onların suratına tükürücem falan diyor bu söylediklerinede ayy ne sevimli diye gülüyorlar. Görümcemin eltisinin düğününde kıza sen çok çirkin olmuşsun benim annem senden güzel diyen bir çocuk. Tamam diyeceksiniz alt tarafı çocuk ne anlattın bu kadar ama birininde bu yaptıklarına dur demesi gerekmiyor mu. her onlara gittiğimde veya onlar geldiğinde eşimle birlikte bu çocuğun kaprisini çekmek gönlünü almak zorundamıyım. Eşim bana bu kadar sevgi pıtırcığı değil bide içten içe sinirim bozuluyor ne yalan söyleyeyim. Eşimle konuşsam benimle ortamda pek konuşmaz sevgisini çok göstermez belki bununda acısı var bende. Gitmeyin diyeceksiniz görümcemle iyi anlaşıyoruz gidiyorum o yüzden. Eşime benle daha samimi sıcak ol ortamda demek istiyorum aslında öyle bir köşede durmak istemiyorum eşim biraz gelenekçi bir tip bu tarz şeyleri çok yapmaz. İşte durum böyle fikirlerinizi bekliyorum
Aklıma dayımın hanımı geldi (şu yaşıma geldim hâlâ dayımla olan bağımı kıskanır) nikah düşmüyo bacım kıskanmana gerek yok.
-Dayım beni bebeklikten beri çok sever, hatta büyüdük bebeeem diye gelir sarılırdı, bayramlar da hep kucağına alır bi döndürür 😅 liseye gittiğim zamanlar bi gün memlekette dayım ben yengem yolda yürüyorduk, dayım benim omzuma elini atarak yürüdü diye eve gelene kadar ters ters bakıp homurdandı. Evlendim gelin çıkacağım zaman sarıldığımda yine beni havaya kaldırdı bi 😄 dayı-yeğen bağımız böyle, ama yengeme bir kastım yok. Dayım ben doğduğumdan beri vardı napabilirim 😄😄
 
Çocuk suçlu değil, onu bu hale getirenlerde suç var. Çocuk yanlış yaptığında ebeveynlerinin bakışlarıyla silkelenmesi gerek. Öyle hahaha hihihi ile o çocuğun, ilerideki kötü sosyal hayatının mimarları olabilirler ancak. Çocuk diyip de geçmemek gerek, biz de çocuktuk böyle değildik yahu.. gelinlerin yüzüne tükürücem ne demek? Eşiniz de aileye şağur şupur ilgi sevgi size gelince yarabbi şükür maşallah, insan toplum içinde eşinden sevgilisinden tatlı iki güzel söz duymak istiyor. Methedilmek istiyor gayet haklisiniz.
Siz üzülmeyin, 3 5 seneye ne dayı kalır ne yenge. Aile çocuğunu bu şekilde yetiştirmeye devam ederse ileride çok pişman olur
 
Cocugun sucu yok etraftaki destekciler suclu. Tamam cocuk kücükken belki biraz sevimli gelebilir bu tür davranislar, ama cocuk büyüdükce ve tavirlari davam ettikce cirkinlesiyor. Tavsiyem:
-- Esinizle yegeni arasina girmeyin; birakin nasil istiyorlarsa öyle davransinlar (benimde yegenlerim var aramiza girmeye calisanin vay haline)
--Naziniz ve sözünüz geciyorsa görümcenize rahatsiz oldugunuz davranislari "bak cocuk büyüyor, biz aileyiz aramizda bu tür davranislari görmezden gelebiliriz ancak disarda ki insan böyle düsünmez" diye söze baslayarak anlatabilirsiniz.
--Esinizin size disarda soguk davranmasi yetisme tarzindan veya karakterinden kaynaklaniyor olabilir. Size genel olarak davranislari normalse ve rahatsiz etmiyorsa cok takmayin. Siz Ona normal davranmaya devam edin zamanla alisir.
 
Nihayetinde bir cocuk. Buyudukce ailenin diger fertleri de sinir olacaktir. Siz ilgilenmeyin size gore bir sey yok. Esiniz seviyorsa sevsin. Elin kizi sizi sevmis sevmemis cok da onemli degil
 

yuh 10 mu çarparım ulan benim eşim beni sevecek okkkkadarr :D bende bazen eşime biri çok ilgi gösterincee içime bi munzur oturuyor çek elini onun üzerinden diye harlayasım geliyo da işte ailesi ne yapam :D :D

Bence görümcendeyken kızın gıcık bi hareketinde ' üff çok sıkılıyorum bu kızın hareketlerinden ha' de ve aptalca gül ne diyebilir ki eşinede hiç pas verme ordayken anlasın kıskandığını ben öyle yapıyom.:P
 
Bence 4 yasinda olsaydi da normal değildi ne demek yüzüne tükürücem :kızgın: bence çocuğu aileye aşırı bağımlı büyütmemek lazım. Yani tamam dayisi güzel sözler söyler yeğenine arım balım peteğim diye ama bir sınır olduğunu hissettirmeli. Esinizde de suç var bu sınırı koyamamış.Diyecekti eşim benim aşkım sen benim balımsın yerleriniz farklı onunla iyi geçin. Siz bu adamdan cocuk yapmayın bence yeğnine karsi sizi 2.plana atan adam cocugunuz olursa sizi 3.plana bile atmaz.
 
Eşimin de böyle iki tane minik hayranı vardı. Ben evlendiğimde minicik kalpleri beni kıskanmisti😂 bana çok sevimli gelmislerlerdi şimdi büyüdüler hala bana biraz soğuklar çünkü sonradan adım atmaya cekindiler gurur yaptılar yeni yeni ergen olunca normal tabi.
Eşimde çok sever çok ilgilenir . Bana normal geliyor .asla bir çocuğu da kıskanmam adı üstünde çocuk. Ayrıca çocuklar herkesi sevmezler bi cocuk sevgi dolu davranıyorsa bu beni daha mutlu eder. Çünkü bende çocukları çok sever değer veririm saygı gösteririm .

10 yaşında tükürme Vs normal değil hiç hoş değil hatta..ailesi bunun sıkıntısını çok ceker ben ailesinin eksikliğini gordüm malesef.
10 yaş tabi çok küçük yaş değil gibi gorunsede aslında hala çocuklar. Boyları azıcık uzuyor falan ama hala baya baya çocuklar.
Konuyla alakasız ama bişey olunca hadi sen ablasın abisin kardeşini oynat ya da sen büyüksün ama bilmiyor ya da daha küçük sen oyuncaklarını ver sonra sen oynarsın tarzı şeyler bu yaş grubuna çok yapılır. Ancak onlar hala çocuk bu yaklaşım hoş değil. (Not çocuğum bu yaşlarda değil ,gozlemlerime göre böyle ).
 
Yeğen konusuna yorum yapmayacağım. Eşiniz size mesafeliyse ailesinin yanında siz 10 katı mesafeli olun. Trip atın demiyorum ama o yokmuş gibi davranın bir süre. Görmezden gelin sakın ilgi göstermeyin. Başkalarıyla sohbet edin ona laf bile atmayın ve bu durumu uzun süre devam ettirin. Ölçülü yapın ama trip gibi algılamasın.
O sizin peşinizden koşmaya başlar gibi geliyor böyle yapınca.
 
Back
X