Çok dini bütünlüğünü göremedimBen anladım, dini hassasiyet var.
Konuyu kapattırmayayım diye açıklamıyorum lakin söylemleriniz bu hassasiyetlere dokunuyor, öyle diyeyim.
Hayır,ben sizin gibi içime atmıyorum,baba ayıp ediyorsun,yani ne söyledim ki şimdi der tepkimi o an verirdim.Yani kp de alişti bana bende ona.Sorun aramıyorum arkadaşım
Arabada durup dururken bağırdı
Herkesin gücüne gider
Küfür argo kelime kullanmadım
Dikkat de ederim
Senin gücüne gitmezmiydi
Azarlanmak
O jenerasyon öyle büyüdü, cahil kaldılar öyle diyeyim.Çok dini bütünlüğünü göremedim
Kendince büyüklük yapmaya çalışıyor
Herkesi azarlıyor
Görümcemin eşine bile kafedeki hesap fişine kızmış nasıl ödersin diye üstüne para atmış
Ben hiç bir şey demedimHayır,ben sizin gibi içime atmıyorum,baba ayıp ediyorsun,yani ne söyledim ki şimdi der tepkimi o an verirdim.Yani kp de alişti bana bende ona.
sonra böyle içinize atıyorsunuz.Eşiniz değil siz kendinizi o an savunmalı siniz.Adam yaşli,yetiştirilme tarzından belkide doğru yaptığını düşünüyor.Cahille münakaşaya girme diye bir laf var.
Ortada ciddi bir mesele yok demeye çalışıyorum.yinede siz bilirsiniz..kendi huzurunuz sonuçta
Ben bir çok şeyi atalarımdan öğrendimO jenerasyon öyle büyüdü, cahil kaldılar öyle diyeyim.
Mesela domuz kelimesini söylediğim birkaç yerde tövbe tövbe diye ayıplanırdım ya da anneannem akşam aynaya baktırmaz, tırnak kestirmezdi
Bunun gibi atadan anadan görülen şeyle örülü hala çoğu insan, güya akıllarınca da gençleri hal bilmezlikle suçlayıp düzeltiyorlar işte.
Meselenizde çok haklı olsanız dahi açıkcası ‘eşek hoş laftan ne anlar’ diyeceğim, siz a diyeceksiniz o z bile anlamayacak.
Yeni hayat felsefem bu, aklı olmayana akıl vermek gibi çabam yok artık, sizin de olmasın.
Sizde adamı kalpten götüreceksiniz sözlerinizleEşim ben kayınvalidem kayınpeder
4müz gezmeye gittik öyle diyim dağ havası aldık o kadar çok yorulduk dağ havası acayip çarptı eve döncez ama önce kayınpederin gözlük işi vardı sonra Eve dönecektik eşim dedi ki çok yoruldum yaa dedi esnedi bende dedim ki ayy valla evet sanki üstüme yada üstümüze ölü toprağı attılar mafoldum dedim
Kayınpederde
Tövbe estgfurrullah nerden buluyorsunuz böyle lafları dedi bağırdı
Anlam veremedim cevap ta vermedim
Ama bozuldum yaniii
Sabahta bi lafıma da takıldı
Oda şu kahvaltı yapacaktık küçük bir böğrekcide oturmak istedik masalar küçük arka arkaya ayrı ayrı oturalım napalım dediler bende yaratırız şimdi bişiler yaaa ayrı ayrı olmaz dedim ne dedin sen diyor
Öyle konuşulmaz vs
26 yaşındaym eşim bir cevap bile vermedi
Babasına bu arada dünden beri canım sıkkın
bence de mesafe koyun. bazi babalr boyle oluyor, her seyi elestirir. siz cok yorum yapmayin, biraz agir olun, sizden cekinsinler.Eşim ben kayınvalidem kayınpeder
4müz gezmeye gittik öyle diyim dağ havası aldık o kadar çok yorulduk dağ havası acayip çarptı eve döncez ama önce kayınpederin gözlük işi vardı sonra Eve dönecektik eşim dedi ki çok yoruldum yaa dedi esnedi bende dedim ki ayy valla evet sanki üstüme yada üstümüze ölü toprağı attılar mafoldum dedim
Kayınpederde
Tövbe estgfurrullah nerden buluyorsunuz böyle lafları dedi bağırdı
Anlam veremedim cevap ta vermedim
Ama bozuldum yaniii
Sabahta bi lafıma da takıldı
Oda şu kahvaltı yapacaktık küçük bir böğrekcide oturmak istedik masalar küçük arka arkaya ayrı ayrı oturalım napalım dediler bende yaratırız şimdi bişiler yaaa ayrı ayrı olmaz dedim ne dedin sen diyor
Öyle konuşulmaz vs
26 yaşındaym eşim bir cevap bile vermedi
Babasına bu arada dünden beri canım sıkkın
BencedeSizde adamı kalpten götüreceksiniz sözlerinizleYaşlılar öyle maalesef. Kendi yanlış üsluplarına bakmazlar ama senin anlık ağzından çıkan kelimelere takılırlar. Bende geçende espri yaptım bir konuda övmüşlerdi tam hatırlamıyorum '' beni sizler yarattınız canlarım '' dedim orta yaşlarda bir tanıdık adam vardı oda '' tövbeeeeğğğğğ '' diye tripten tribe girdi Yanlarında biraz dikkat ediverin uğraşılmaz hiç
yav esine niye inaniyorsun, uzak durma demis, tobe yaa. gordu uzak durmayiKendisi bel altı pis şakalar yaparken ben tepki vermiyorum.zaten mesafeli idim
Eşim uzak durma kendin gibi ol diyordu.zaten kendiside ters adam her gittiğimiz yerde kafe mağaza personel garson azarlar
Kayınpederiniz size bu şekilde davrandığı ve eşiniz de bu duruma sustuğu sürece eşinize ailesi ile sık sık görüşmeyeceğinizi söyleyin.Genel bir açıklama yapayım
Kendisi zaten sinirli birisi
Gittiğimiz her yerde kavga eder birileriyle
Utançımdan yerin dibine girerim
Gittiğimiz gözlükçüde de öyle kıza yükselmeye başladı araya girdim kızcağız neye uğradığını şaşırdı
Damadı yani görümcenin eşine de çok terslik yapmış
O diyor ki alınmayı bıraktım
Felan
Ona daha fenalarını yapmış
Ama ben onun damadı değilim
Susmak alınganlık yapmama gibi durumum olamaz bende uzaklaşırım kendi istedi
Napayım ki çekinmesi içinbence de mesafe koyun. bazi babalr boyle oluyor, her seyi elestirir. siz cok yorum yapmayin, biraz agir olun, sizden cekinsinler.
Demek ki çok da sevginizi haketmiyormuş, sınırları olmayan, saygıyı sadece rakamsal büyüklük gören biriymiş.Ben bir çok şeyi atalarımdan öğrendim
Saygıyı
Ananem hep der büyük büyüklüğünü
Küçük küçüklüğünü diye
Saygı yoksa saygı beklemesin
Cevapı anında alır
Üzüldüm
Kırıldım
Baba gibi bildim
Ona olan sevgimi aldı benden
Ben onların samimiyet derecesini anlamadımyav esine niye inaniyorsun, uzak durma demis, tobe yaa. gordu uzak durmayi
Üzüldüm ne bileyimDemek ki çok da sevginizi haketmiyormuş, sınırları olmayan, saygıyı sadece rakamsal büyüklük gören biriymiş.
Kaale almanıza değmez, üzülmeyin.
Sen bu kafayla daha çoook sorun yaşarsın...Fevri davranıyorum gücüme gitti
Ben bir daha izin verirsem herkes için de yapar bende onu azarlarım nokta
Herkes kişiliği
Karakteri var
Kimse saygızlık yapamaz
Büyük se küçüğüne saygı
Küçük te büyüğüne saygı
Ben böyle bilirim
Sen 26 yaşındasın ama Muhatabın 50-60 yaşında. Bu asabiyetle kendini haklıyken haksız duruma düşürürsün. Biraz akıllı ol. Fevrilikle ancak kendi ailenin huzurunu kaçırırsın.Üzüldüm ne bileyim
Annem babam çok azarlardı beni yok yere çocukken gençken aklıma o geldi
Ben artık evliyim 26 yaşıma geldim
Konuşmayı bel altı konuşan yerini bilmeyen
İnsandan duymak gücüme gitti
karşıdaki adam normal değil . öyle durumda bende eşime sakin olmasını isterdim . babasına laf söylese adam size ve eşinize bel altı vurabilir. küfüfr edebilir. onun önüne geçiyor. ama bu saatten sonra biraraya getirmemesi lazım . siz de kendiniziz koruyun . çünkü adam lafı söyledi , herşey günlük güşüstan . bi daha yapar. mesafe koyarsanız anlar bişeylerin ters gittiğini .Çok canım sıkıldı
Bağırdığı an müdahale etmesi gerekirdi sanki
Ya zaten çok görüşmüşüyoruz özellikle ben
Eşim görüşürüz ailesi ile
Telefonla yada ara da
Ben çok sevmiyorum huylarını
Çok iyilikleri geçti Allah razı olsun
Ama ben bu tarz şeyleri kabul edemem
Kaç yaşına geldim
Çoluk çoluk sahibi olacak yaştayım
Karşısında gelini var elalem sayılırım
Kızı oğlu yada personeli değilim
Her şeyin üslubu var
Ses çıkarmasın
Bende çıkarmadm çok şeye
Ama azarlamak gibi bağırmak gibi tarz şeyi kabul Edemem annem babam olsa bile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?