Ben mi bencilim yoksa o mu?

Gecmis olsun. Malesef esiniz bencil.

Benimkisi de ilk zamanlar denedi haftada bir maca gitmeyi ama ben surat astim Simdi gitmiyor. Arada bir arkadaslariyla bulusuyor sadece. Yarin oburgun cocuk olunca sikinti olur.oyuzden evli insanlarin duzenli etkinlikleri olmasina karsiyim. Bastan o rahatligi verince sonra onunu alamiyor insan malesef.

Bu huyundan nasil vazgecirirsiniz bilmiyorum. Ancak yapmaniz gereken ilk sey haftada zaten 2 gun olan etkinligin 3. Gune cikmasina asla izin vermemek.
 

Sana muhtacim izlenimi versin yani? İyi de sorumluluklarınin oldugunu bu sekilde nasıl anlayabilir ki?

Diğer tavsiyeleriniz de zaten adamin istedigi seyler. Aramasın, sorunsuz izin versin, rahatsız etmesin. Birde öpüp göndersin mi tam körün istedigi bir göz Allah verdi iki göz olur.

Böyle adamın silkelenip kendine gelmesi için, ya madem çok seviyorsun arkadaşlarıni git onlarda kal diye kapi disarı edilmesi lazım, yada konu sahibininde cocuklari esine birakip haftada 3 gün plan yapması lazım ki, adam ne oluyoruz desin.
 
Haklisiniz malesef erkekler bu konularda cok dusuncesiz olabiliyorlar.Gecmis olsn cabuk iyilesirsiniz umarim.
 
Tabiki de muhtaç izlenimi vermesin fakat konu sahibi ben istediğimi yaparım , ev de tüm sorumlular ortaktıe kararlılığında biri değil anladığım kadarıyla ile yoksa bu konuyu açmazdı zaten eşi evde sorumlulukları paylaşıyor olurdu. Fakat görüldü üzere konu sahibi bu konularda çok da eşimde sorumlu k almalı eşit olmalıyız diyen biri değil.o neden le bu çift için karşı tarafı suçlamak çözüm getirmez ancak sakinleştirerek bazen doğruyu gösterebilirsiniz.
Yani sizin Anladığınız gibi erkek o istediğini yapar aman sen alttan al demedim bana böyle yapılsa ben zaten çoktan boşanmış olurdum ama konu sahibinin anlattıklarını göre yardımcı olmak istedim
Çünkü burda gaza gelip laf söylese de genel olarak yaşayışı o olmadığı için havada kalacak herşey. Bilmem anlatabildim mi?
 
Valla kapı dışarı etmesi lazım bence de ama, daha gitme diyemeyip beni anneme bırak diyen biri bunu yapamayacağına göre ona göre çözüm bulmak lazım.yani ben olması gerekeni söylemedim sadece çiftin ilişki biçimine göre öneride bulundum.
 
Öncelikle çok geçmiş olsun size ve çocuklara.

Sakin karşılamışsınız, benim çocuğum olsa eşim hayatta haftada 3 çıkamaz. Beraber yaptıysak beraber bakacağız yok öyle etkinlik falan.

Oturup konuşma şansınız var mı? Etkinliklere karışma görünümünü vermemek adına bunun ardında yatan sebeplere dayalı bir konuşma yapmanız gerekiyor gibi geldi bana. Hani git/gitme izin almak da sıkıcı ilişkide kimse istemez. Ama konuşup anlatabilirseniz derdinizi, bak iki çocuk var, yıllardır her işin peşinden ben koşuyorum, çocuk sadece annenin değil aynı zamanda babanın bunu beraber yapacaksak aile oluruz şeklinde belki beyefendi bir kendine gelir. Buna cevap vermezse evden gönderme, veya haftada 3 gün çocukları kendisine bırakıp çıkma hakkınız doğar.
 
Konu sahibinin mizaci tahmin ettiğiniz şekilde olabilir ama çözümü o değil iste. Burda da normal hayatta da, hicbir zaman kimseyi hirslandırıp, ailevi bir probleme sebep olacak sekilde yazmam yada konusmam. Ama ezildiğini düşundüğüm hemcinsimin hayatın öyle gitmeyecegini, haksızlığa uğradığını gormesi icin, gözünü acmasını isterim.

Zaten sen ben demesekte bir yerde tak edip kendisi baş kaldıracak ki, konu sahibi tepkisini göstermiş.
Hic dikkat ettiniz mi, ben genelde gözlemledigim icin yazıyorum. Yeni evliyken ali kıran bas kesen, ele avuca sığmayan adamların esleri belli bir yaştan sonra eyvallahsız olur. Adam idare etmeye, susmaya baslar. Çünkü adı her ne ise, maymun gözünü açmış, bardak taşmış, kadın tırnaklarıni çikarmıştır.
 
Valla sizin dediginiz gibi biri degilim aslinda ki ona gitme diyememekte degil sorun. Ben ona dolaylı bir sekilde dusundurebilirmiyim diye ugrastim kendimce. Çünkü ben isteyince degil kendi yapınca değeri olacakti benim gozumde. Yani bu kadar asagilayip teselli vermeye çalışmakta ne biliyim. Hakkinizda hayırlısı...
 
Başta durum çok masumaneydi aslinda. Yeni bir okula atanmıştı mudur yardimcisi olarak ve okulunu pek sevmiyordu eskiye gore cok yogun calisiyordu vs. Ogretmen arkadaslari ile mac duzenlediler önce ortama alismaya baslamisti ki bende bu durumdan memnundum. Kaynasmaya başlamıştı Sonucta. Uzun bir sure sonra akrabalariyla mac fikri çıktı ortaya. Yaz donemiydi hocalar yoktu hatta bende gidiyordum onunla maça. Oğlumda mutluydu halisahada kosturup mutlu oluyordu. Gecen ay bu akraba maci tekrar ortaya çıktı üstüne de balik. Zaten gitmeyecek. Amacim tartismadan bu konuyu çözmekti ama yine yapamadim.
 
Ya ben zaten bu eşlerin birbirini kısıtlayıp evliligi birbirlerine zehir etme olayini sevmiyorum daha dogrusu sevmiyordum. Hoş şuan cok sicak bir fikir gibi geliyor bana da neyse. Amacim onu ben ksiitlamadan onun bazi seyleri dusunmesiydi. Ama ben onu fazla buyuttum gozumde ki böyle şeyleri dusunebilmesini istedim kendilerinden. Hala çok sinirliyim.
 
Kimseyi aşağıladığım yok, ben mi bencilim diye sorduğunuz için yumuşak huylu olduğunuzu düşündüm, İncitme yada aşağılama amacım yoktu. İyi niyetle yardımcı olmaya çalıştım ama değmezmiş. .nasıl kendine böyle yaptırırsun hmene bağır , çağır, boşa demem gerekiyormuş sanırım kusura bakmayın..
 

Cok haklisiniz, ama sizi şöyle bir yöne doğru çekmek istiyorum: insanlar deneyimledikçe öğreniyor bazı şeyleri. Genelleme yapmaktan hoşlanmasam da gördüğüm kadarıyla erkekler en azından benzer deneyimler olmadan, gözlemlemeden çözemiyor bazı şeyleri. Bizim için biraz daha kolay. Hayatta en çok sevdiğim iki adam babam ve nişanlım, çok zeki ve inanılmaz düşünceli insanlardır. Gel gör ki aynı şeyi onlarda da yaşadım çoğu kez. Sinirlenmek yerine bunun doğal olduğunu, çözümün iletişimden geçtiğini hatırlatın kendinize. Sabır gerekecek evet. Ama eşiniz gözünüzde büyütmeye değer bir insan olduğuna göre bir süre sonra toparlar diye düşünüyorum. Siz akıllı mantıklı halinizi koruyup konuşun sakin sakin.
 
Benim burda canımı sıkan nokta başkasının evliliği hakkında eşini yalniz mi biraksin, daha bebeği küçük bırakıp gelemez diye düşünebilen bu adamın bir bana karşı bu kadar anlayışsız ya da düşüncesiz olabilmesi. Beni ne olarak görüyor Zeyna falan mi?
Sakinlik için artık çok geç. Fazla patladım ve hala kendini haklı çıkarma çabasında. Onun gözünde yine ben suçlu oldum. Çünkü tartışmaları çıkaran hep ben oluyorum ona kalırsa. Sorunlu ama herşeyin üstesinden tek başına gelen bir adet Isisya...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…