Ben mi büyütüyorum normal mi?

agresifkiz

Güzelbirşeylerolsun
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2013
3.154
1.778
333
İstanbul
Bugün diyetisyene gittim. 95 kiloyum ve sağlığım için artık kilo vermeye karar verdim. İsim vermeyeceğim ama İstanbul’un gayet bilinen bir semtinde gayet fiyatı yüksek bir diyetisyene gittim. Kesin kararlıyım çünkü bu kez vereceğim daha önce bir denemem oldu ama bırakmak zorunda kalmıştım devam edememiştim. Neyse gittim sabah diyetisyene tartıldım kadın önce oha resmen yüz kilosun ne yaptın sen dedi. Şok oldum. Dışarıda birisi bunu duysa elbette aynı tepkiyi verebilir ama diyetisyenden bunu duymak beni o an çok düşürdü. Daha sonra tatile gidip önceki diyetisyenime ara verdiğimi sonra gitmediğimi ama oldum olası kilolu olduğumu söyledim. Ne yaptın komple tatildeki bütün yemekleri mi yedin dedi. Bende artık dayanamadım sizin beni demotive etmeye hakkınız yok dedim sonra kendine geldi biraz senin iyiliğin için söylüyorum benden yaşça küçüksün sağlığın için dedi. Tamam da bunun söyleme şekli böyle mi olur allah aşkına bir söyleyin. Sinirimden çıkınca ordan ağladım. Paranla rezil olmak böyle bir şey sanırım. Bir diyetisyen bunu yapıyorsa toplumun psikolojik şiddeti çok normalmiş. Şimdi o kadar para verdim zaten listemi yapacağım ama haftaya gidip gitmemek konusunda kararsızım. Şeytan güzel bir kilo ver git diyor bir tarafımda bir daha gitme o kadına diyor ama pes etmek istemiyorum çok istekliyim bu sefer kilo vermeye kimsenin beni yıldırmasına izin vermek istemiyorum. Çok mu duygusal yaklaşıyorum sizce ne yapayım? Sinirim aşırı bozuldu.

Diyetisyen denilen kişi aynı zamanda insan psikolojisine de aşina olmalı. Hem kontrol noktası hem de moral kaynağı olmalı ki kişi bu zor süreçte sağlıklı bir şekilde ilerleyebilsin. Ben tepkilerinizi mantıklı ve yerinde buldum. Eğer anlaşamayacağınızı düşünüyorsanız başka biriyle iletişime geçin.

Aslinda sizi motive etmeye calismis, buna kamçılama yontemi de deniyor, mevcut durumun ciddiyetini gormeniz ve diyetinize daha sıkı sarilmaniz icin kullanilir.
Kadin itici görünmeyi goze alarak bunu yaptigina gore gercekten zayiflamanizi onemsiyor demektir, bence onunla devam edin.
Hedefine ulastiramadigi danisanini, "zaten kilonu gostermiyorsun, bu kiloda kalmalisin bence" diye kandirmaya calisan diyetisyenlerden cok daha iyidir.

Çok net yolarım o diyetisyeni. Ben 130 kiloydum tüp mide ameliyatı oldum. Bir kişi bile o şekilde konuşamadı benle ne hastanede ne dışarıda. Hani anlarım evet kilonuz epeyce var der vs ama diğer türlü onun yapacağı kampçılamayı da yer çıkarım o odadan...

60 kılo hamıle kaldım , 24 kılo aldım 84 ıle doguma gırdım. 74 kg ıle dıyetısyene basladım. 40 ım cıkar cıkmaz ustelık.
Gıttıgımız dıyetısyen bana evet obez dıyemem ama baya bır sısmansın dedı kı benım boyum 1.71 Sanırım bu sekılde kanırtmaya calısıyorlar, kanırdım mı evet 3 ayda fazlasını verdım

Çok sinirlendim
Sen doktorsun diye geldim zaten , sağlığım için diyormuş , ee tamam işte tedavi yöntemin bumu yani . Egolu herhalde arkadaş kendinle niye kıyaslıyor ne mana .

Gercekten size oha mı dedi ..ilk hastası senmiydin ilk defami kilolu birini görmüs diyetisyen efendi terbiyesiz.iyi yapmissin bidaha oraya gitme

Moralinizi böyle duyarsız şahsiyetler için bozmayın, gayet iyi güzel tepki vermişsiniz ve görmediğiniz bi hizmetten dolayı para iadesi talep edin. Dediğiniz gibi sizi demoralize etmeye kimsenin hakkı yok.

Gidip para kazandırmanın manası yok. Ayrıca siz kilo vermek istedikten sonra devlet hastanesinden aldığınız diyet ve mahalle arasındaki parkta yürüyerek bile kilo verebilirsiniz normal şartlarda.

Para bile vermezdim ben böyle bir doktora.
Size bir şey diyeceğim bende aynı şekilde 80 kg idim. Çok ünlü bir doktora gittim. Ücreti çok çok fazlaydı. İlgilenmek bile istemedi. Bana da manasız şekilde konuştu. İşte sen yapamazsın falan diye.
Bende ücret çıkışta ödeniyor değil mi ? Dedim . Evet dedi . Pekala size ücret ödemeyeceğim dedim, çıktım gittim.
Sonrasında bu kızılayın kilo verme merkezini keşfettim 15kilo verdim.

Bu tarz konular çok açılıyo bu ara, demek ki diyetisyenlerin taktiklerinden biri de bu, bence çok mantıklı bak gaza gelmişsin, yemeği kıssan verirsin zor değil kafana takma

helal beh

Düğünüme bir kaç ay kaldı kilo vermek istedim diyetisyene gidiyorum. Şuan 57 kiloyum kendimi saldığımı fark ettim 50 kilo hedefim. İlk annemle birlikte gittik, annem ayy çok zorlanacaksın gibi kelimeler etti ve kadın tam da o an beni motive etti... hiç zorlanmazsın, çok rahat verirsin, çok kolay olacak gibi cümleler kurdu.
Şimdi o sizin gittiğiniz bilmem nerenin bilmem doktoruna diyin ki 40 kilo olsam burada ne işim var embesil. Hayatında ilk defa mı kilolu insan gördün yoksa ilk işin mi. Pes yani

Ben 58den 52ye inmiştim. Biraz uzun sürdü açıkçası. Listeye uydum ama egzersiz yapamadım hiç. Diyetisyen bu kadar yeter dedi. 50ye inmek istiyorum dedim. Gerek yok dedi zaten bir çocuğunuz var zorlamayın kendinizi dedi sizinki amma katıymış yani

Bana sordu kaç kilo hedefin. Bende 50 dedim. O da bir şey demedi ona göre liste hazırladı canım

İnsanları gaza getirerek motive edebileceklerine dair salak saçma, görgüsüz ve kaba bir tavrı var bazı diyetisyenlerin, bu kadarı olmasa da benim de başıma geldi, insanları demoralize ettiklerini anlamıyorlar. Verecekleri listeler her yerde aynı gidin bir devlet hastanesine alın diyetinizi ve yolunuza devam edin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…