Ben mi çok alınganım?Yoksa bunun başka açıklaması var mı? Yorumlarınızı bekliyorum...

Aybala42

''me veddeake rabbuke ve ma kale...''
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2008
1.332
206
163
Arkadaşlar annem 3 gün önce evde düşüp ayağını kırdı,şimdi alçıda sömestrde olduğum için ben ilgileniyorum.Annemin ayağının kırıldığını tel açtıkları sırada eşim ailesine söylemiş,ailesi de geçmiş olsun dileklerimizi ilet selam söyle demişler o kadar...Eşim bunu annemlere iletti.Annemler teşekkür etti ama gariplerine de gitti doğrusu.Annemleri geçmişte kırgınlık yaşadığı gelini ve dünürleri bile defalarca arayıp geçmiş olsun dileklerini iletip hatırını sormalarına rağmen eşimin ailesinin henüz aramamış olmaları annemleri de üzdü beni de.bana çok belli etmeseler de beklediklerini ve üzüldüklerini konuşmalarından anlıyorum.Aralarında bir sorun var mıydı ? DİYEBİLİRSİNİZ.AKSİNE ÇOK İYİDİR ARALARI,sık sık olmasa dfa arada bayramlarda kandillerde araşır görüşürler.Kayınpederim kayınvaldem ameliyat olduklarında annemler defalarca aramışlar durumlarını sormuşlardı.Geldiklerinde ellerinden gelen hürmeti gösterirler.Eşim daha nişanlıyken ailesinin çok ince düşünceli olmadıklarını,köy kültürü aldıkları için bazı şeyleri atladıklarını buna onun da çok içerlediğini anlatmıştı artık ona mı verelim bilmiyorum ki.Ama ailem çok hassas ve ince fikirli çok akraba canlısı oldukları için onlasra çok garip geldi.Ya o çok bilmiş görümcelerime ne demeli?Başka zaman çocuklarına oyuncak istemek,gereksiz muhabbet etmek için arayanlar annemin durummunu bildikleri halde geçmiş olsun diye aramadılar henüz...Ama düğün olsa koşa koşa giderler,gezmeye yanınıza geleceğiz derler müsaitmisiniz diye sormadan,gerçi benim tavrımdan sonra pek cesaret edemiyorlar o başka...Çocukları evlenince beklerler,askere gidince beklerler,peki benim annem bu durumdayken benim geçmiş olsun telefonu beklemem çok mu?İçimden çok kırıldım ama eşime söylemedim,savunmaya geçmez ama canı sıkılır,tadını kaçırmak istemiyorum kendisi de görüyor bilmiyorum ne düşünüyor hiç bir şey sötylemedi.Sadece annemi diğer dünürlerinin aradığını söyledim çok mutlu oldu dedim,boşver arayanları yeter kafasını takmasın iyileşmesine baksın,ben hep yanınızdayım dedi ve sen annenle ilgilen ben memlekete gideyim tatilde bişle demedi,Allah razı olsun eşimin hakkını inkaer edemem.Kış günü boş olan insanlar bir telefon etmekten acizler ya buna çok bozuluyorum.Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.sizce ben ne yapmalıyım,yüzyüze geldiğimde en azından kardeşlerine kırgınlığımı belirteyim mi?yorumlarınızı bekliyorum,teşekkür ederim.a.s.

Arkadaşlar annem 3 gün önce evde düşüp ayağını kırdı,şimdi alçıda sömestrde olduğum için ben ilgileniyorum.Annemin ayağının kırıldığını tel açtıkları sırada eşim ailesine söylemiş,ailesi de geçmiş olsun dileklerimizi ilet selam söyle demişler o kadar...Eşim bunu annemlere iletti.Annemler teşekkür etti ama gariplerine de gitti doğrusu.Annemleri geçmişte kırgınlık yaşadığı gelini ve dünürleri bile defalarca arayıp geçmiş olsun dileklerini iletip hatırını sormalarına rağmen eşimin ailesinin henüz aramamış olmaları annemleri de üzdü beni de.bana çok belli etmeseler de beklediklerini ve üzüldüklerini konuşmalarından anlıyorum.Aralarında bir sorun var mıydı ? DİYEBİLİRSİNİZ.AKSİNE ÇOK İYİDİR ARALARI,sık sık olmasa dfa arada bayramlarda kandillerde araşır görüşürler.Kayınpederim kayınvaldem ameliyat olduklarında annemler defalarca aramışlar durumlarını sormuşlardı.Geldiklerinde ellerinden gelen hürmeti gösterirler.Eşim daha nişanlıyken ailesinin çok ince düşünceli olmadıklarını,köy kültürü aldıkları için bazı şeyleri atladıklarını buna onun da çok içerlediğini anlatmıştı artık ona mı verelim bilmiyorum ki.Ama ailem çok hassas ve ince fikirli çok akraba canlısı oldukları için onlasra çok garip geldi.Ya o çok bilmiş görümcelerime ne demeli?Başka zaman çocuklarına oyuncak istemek,gereksiz muhabbet etmek için arayanlar annemin durummunu bildikleri halde geçmiş olsun diye aramadılar henüz...Ama düğün olsa koşa koşa giderler,gezmeye yanınıza geleceğiz derler müsaitmisiniz diye sormadan,gerçi benim tavrımdan sonra pek cesaret edemiyorlar o başka...Çocukları evlenince beklerler,askere gidince beklerler,peki benim annem bu durumdayken benim geçmiş olsun telefonu beklemem çok mu?İçimden çok kırıldım ama eşime söylemedim,savunmaya geçmez ama canı sıkılır,tadını kaçırmak istemiyorum kendisi de görüyor bilmiyorum ne düşünüyor hiç bir şey sötylemedi.Sadece annemi diğer dünürlerinin aradığını söyledim çok mutlu oldu dedim,boşver arayanları yeter kafasını takmasın iyileşmesine baksın,ben hep yanınızdayım dedi ve sen annenle ilgilen ben memlekete gideyim tatilde bişle demedi,Allah razı olsun eşimin hakkını inkaer edemem.Kış günü boş olan insanlar bir telefon etmekten acizler ya buna çok bozuluyorum.Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.sizce ben ne yapmalıyım,yüzyüze geldiğimde en azından kardeşlerine kırgınlığımı belirteyim mi?yorumlarınızı bekliyorum,teşekkür ederim.a.s.
canım köy kültürü demişisn ama bence köylü dediğimiz insanlar daha hatırnazdır.köyde değil şehir hayatında ölmüştür hal hatır sormalar..

tavır koyduğunu açıkça söylemişisin sence bi kırgınlık olamaz mı?
geçmiş olsun dileklerini sana iletmişler .ama yinede eşine söyleyebilirdin.oda ailesine aramalarının hoş bi jest olduğunu anlatabilirdi.

bence bunda bu kadar büyütülecek bişey yok. sence kötü ve haset insanlar mı ? böyle düşünüleceğini bilseler aramazlarmıydı? en güzeli eşinin ailesine aramaları gerektiğini söylemesi.o zamanda aramazlarsa bilki bi kırgınlıkları var..

Bunu duyup aramamaları çok ayıp.Artık siz bir aile olmuşsunuz.Bu saygı göstergesidir,verilen değeri gösterir.İyi gün dostu çoktur,önemli olan kötü günde destek olmaktır.Kısacası alıngan değilsiniz,haklısınız dediklerinizde...:1hug:

bence boşver... bu düşünceni annene de yansıtma ; eşine de yansıtma... boş yere huzurunuz kaçmasın..

bence en azından eşine kırıldığını söyle.
böyle boşver diye içine atarsan senin içinde birikir. senin ailenden bekleyip kendileri yapmıyorlarsa hatalı olduklarını görsünler. sen eşine söylersen zaten yeri gelince eşinde ailesine iletecektir.

bence fazla kafana takma
sen ve eşin annenizin yanındasınız
arasalar nolur aramasalar
onlar gecmiş olsun diyince daha cabuk mu iyilesecek
ne eşine nede annene bu konudan bahsetme
onları bu konu için arama
zorla arattırdıktan sonra aramasın daha iyi

Boşver aramazlarsa aramasınlar.Bundan sonra sende kime nasıl davranacağını daha iyi bilmiş olursun.Eşin senin yanında olduktan sonra kafana takma annenede hissettirme.Geçmiş olsun canım...

Öncelikle annene gecmis olsun canim allah acil sifalar versin...:teselli:

Bence hic konu bile etme bunu, zorla güzellik olmuyor iste...bugün size ise yarin onlara yeri ve zamani geldimi konusacaksin lafini ....simdi ne desen savunmaya gececek gereksiz bahaneler uyduracaklar buda daha cok canini SIKACAK...

Bosver tadini kacirma hic bu yüzden...:delphin:

seni okadar iyi anlıyorumki canım
benimde annem şeker komasına girdi çok ağır tedaviler gördü kayınvalidem ne yaptı arayıp geçmiş olsun bile demedi o kadar gücüme gittiki sadece bana soruyordu annen nasıl oldu diye işte orada zor tutuyordum açta kendisine sor dememek için ben bunu eşimede yansıtmadım içime attım ama insan ister istemez bekliyor

cnm bence de eşine veya kardeşlerine bir şey deme cnm boşyere tatsızlık olmasın.onların karakteri bu demekki sen de bundan sonra ona göre davranırsın onlara karşı anlarlar onlar da

Eşin olayın yüzde yüz farkında ve içten çok üzüldüğünü düşünüyorum canım. O en azından ailesinin ne olduğunu biliyor ve size karşı saygı sevgisini eksik eymiyorsa ailesini boşver gitsin ama yeri geldiğinde lafınıda gediğine oturt eşine değil ama aile müsvettesine...

annene çok geçmii olsun bence önemli olan eşinin nerde durduğu ... durduğu yerde belli senin ve ailenin yanı bence önemli olanda bu...

yeri gelince söyle bence, simdi söylersen arasalarda icine sinmicek, kendileri düsünmemiski zorla aramis olcaklar..

Allah sifa versin annene gecmis olsun

öncelikle çok geçmiş olsun canım...
anneciğine acil şifalar diliyorum...
şu anlattıklarını okudum da aynı eşimin ailesinden bahsetmişsin yani bir tane de bende var hemde aynısından
ailem eşimin ailesine bir şey olsa ilk onlar koşar ilk onlar arar sorar her hastalıklarına baş sağlığına gelmişlerdir üstelik görümcelerimin eltimin çocuklarının doğumlarına sünnetlerine falan..
ama onlar ....
neyse yaramı deştin valla. Arkadaşım ben değiştiremedim onları suratta yapamıyorum imalı da konuşamıyorum çünkü kendi çaplarında kendilerini savunacaklar kendi gözlerinde kendilerini haklı çıkaracaklar Bir pişmanlık hissetmeyecekler inan bana...
Ne güzel ki eşin senin yanında onları boşver sen.Anneciğine bak onun sağlığı yerinde olsun Allah analarımızı başımızdan eksik etmesin...

çok geçmiş olsun.
ama zaten eşiniz de biliyomuş ailesinin huyunu. hatırşinas insanlar değiller demek ki.
tabi ki de insan bekler bir arayıp sormak çok mu zor.
ama madem aramıyorlar yapacak birşey yok.
sizde nasıl karşılık buluyorsanız öyle davranırsınız bundan sonra.

annene geçmiş olsun canım eşininde dediği gibi belliki kayınvalidenler nezaket kurallarını bilmiyorlar onlara bunu öğretmenin en güzel yolu bir şekilde onları mahçup etmekten geçiyor nasıl olsa onlarında ufakda olsa bir rahatsızlıkları olur grip bile olsalar annen arayıp geçmiş olsun desin belki o zaman yaptıkları hatayı anlarlar sende bunun için kendini üzme çünkü eşin herşeyin farkında

eltim olabilir misin acaba :) boşver onların görgüsüne ver geç ben öyle yapıyorum
benim de annem şehir dışında buraya sağlık kontrolleri için geliyor kayınvalidem doğru dürüst ne çağırır ne arar hoş geldin der ne gelir yazık annem de evlendiğimden beri her seferinde eli kolu dolu geliyor dünürüme götüreyim diye bu sefer kızım bi daha kendime bişi yük etmicem görüşemiyoruz zaten dedi başka bişi demedi eşim de sen ailenden gördüğünü yapıyorsun annen de aynını bekliyor ama herkes aynı şekilde düşünceli olmaz dedi ama annemi başının üzerinde taşıyor her geldiğinde benden çok hürmet eder eşin önemlidir annen için zaten boşversin o da üzmesin tatlı canını

Boş ver bence eşinle bunun için aranı bozma, arayan da sağolsun aramayan da... Onların nezaket anlayışlarıyla ilgili bir şey bu.

valla söyleterek arattıracağıma hiç aramasınlar daha iyi...
arasa zaten sokma akılla iş yapıyor olacaklar,

düşünemeyen bir insana desende,anlatsanda,gözüne soksanda boş malesef...
o yüzden huzurunu bozma canım,
acil şifalar....a.s.

Arkadaşlar yorumlarınızı ilgiyle okudum,çok teşekkür ederim.Annemin ayağı alçıya alınalı yarın 1 hafta olacak ve kayınvaldemler az önce annemlerdeydim aradılar,artık kendileri mi düşündüler,eşim mi laf çarptı aradılar bilmiyorum,sormam da zaten.İşte ne kadar düşünceli olduklarını anladım en azından.Neyse geç de olsa aramaları da bir şey.Annem yazık çok beklemişti buruk da olsa memnun olduğunu belirtti.Kendileri dşümndülerse bravo ne diyeyim.En azından annem aramadılar diye dert edecekti kendine çok hassas böyle şeylere çok önem verir çünkü..Sırf onun için seviniyorum yoksa aramalarının kıymeti kalmadı.Bir şekilde eşlerimizin hatırı için katlanıp bazı şeyleri görmeyeceğiz dostlarım ne yapalım...Annemin dediği gibi gittiğin yer körse tek gözünü kırpacaksın,yoksa evlilik gemisi yürümez...Haklı olduğunu daha iyi anlıyorum.Öpüyorum hepinizi,geçmiş olsun dileklerinize teşekkür ederim.Herkese sevgiler...

Back
X