Bu kendini ağırdan almak değil ki benim söylediğim, taktik olsun diye de söylemedim. Sağlıklı bir ilişki için gerekli olan bir durum bu. Bir insanın bırakın sevgiliyi eşine ya da evladına bile hayatını adaması doğru değil, her insanın tek başına yapmaktan zevk aldığı uğraşları olmalı, boş vakitlerinde zaman ayırdığı arkadaşları olmalı; hayat sevgiliden ibaret değil, ayrıca sevgili ile zaman geçireceksende bu kaliteli bir zaman olmalı, seni yanına bile çağırmayan adamın yanına yorgunken pineklemeye gitmek doğru bir davranış değil.
Ayrıca erkek arkadaşının durumuna gelirsek, konu sahibi adama ilgisini göstereceği alan bırakmamış ki, hatta adama kendi hayatını yaşayacağı bir alan bile bırakmamış. Sevgili olmak , eş olmak karşındaki insana yapışmak değil ki, benim 10 yıllık kocam bile arkadaşları ile vakit geçirir, yılda bir iki defa kampa gider, aynı şekilde bende, ne yapalım, her yere peşinden bende mi takılayım. Ben ilişkide flört dönemi dahil , hayatını karşısındakine adayan, tüm vakitini karşısındakine harcayan bir ilişki tarzını doğru bulmuyorum, bu ilişkiyi tüketmekten başka bir şeye yaramaz. Her zaman karşı tarafa sizi özleyebileceği, kendi ile başbaşa kalabileceği bir alan tanınmalı. Böyle bir şey yapmadığınızda sağlıksız bir ilişki tarzı oluyor, siz birbirinizle istediğiniz ya da özlediğiniz için değil, hayatınızda karşınızdakinden başka hiç bir şey bırakmadığınız için vakit geçirmeye başlıyor, hayattan zevk alacak başka bir alan bırakmıyorsunuz, sonra ilişkide işler kötü giderse dünya kararıyor.
Ayrıca ilişkide sıkılmanın zamanı olmaz. Önemli olan karşınızdakini hiçbir zaman karşınızdaki sizden sıkılacak duruma getirmemektir. İnsan tabiki duygularını ifade etmeli ama sürekli olarak ilişkiyi irdelemek de doğru ve sağlıklı değil bence. Kimse yapmacık olmamalı ama hayatında biri girdi diye tüm hayatını ona adamamalı; kendi yaşamında da ona zevk veren mutlu eden anlar yaratmalı diyorum.