Ben mi fazla abartıyorum?

LasTRomaNce_arzu

Kafamda deli sorularrr
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2018
151
213
103
Merhaba ,

Çok üzgünüm. Aslında nasıl anlatıyım bilmiyorum. Henüz 6 aylık evliyiz.Dün bir arkadaşımızın bebeğine hayırlı olsuna gittik eşimle. Döndükten sonra eşime bizimde bir bebeğimiz olsa keşke dedim. Mesela 6 ay sonra dedim.6 ay sonra dememin nedeni biraz ekonomik olarak borçlarımız azalacak ve rahatlayacak olmamız. Önce olur gibisinden kafa salladı tv izliyordu o sıra.Ondan sonra ben ciddiyim dedim ben değilim dedi. Ben tabiki çocuğumuz olsun istiyorum. Ama borçlarımız bitsin şöyle bi tatile çıkalım kafamızı dinleyelim sonra da şu arabayı değiştiririz. Ondan sonra çocuğumuz olsun tabiki yaparız çocuk dedi.Onun hesaplamalarına göre 4.senemizin kışında doğururmuşum.

Kendi kafasında bütün planı yapmış her şeyi hesaplamış .Borçlar bitecek tatile gidilecek .Yeni borç edilecek araba değiştirilecek .Onun borcu ödenecek.Sonra çocuk yapılacak.

Ben bu kararın neresindeyim ? Yaptığın bu planda neden çocuk en son? Benim neden fikrimi sormuyorsun sonuçta doğuracak olan benim. Ayrıca belki ben daha erken çocuk istiyorum. Tatile gitmek istemiyorum. Benim için araba makul değiştirmek istemiyorum.Tatile hamileykende gidilir. İstemezsen yalnız gidersin. Arabayı da çok istiyorsan sen değiştir. Ben karışamam dedim.

Sonra üzüldü biraz. Ben sana da çocuğa da iyi bir ortam sunmak istiyorum.Çocuk olunca sıkıntı olmasın tüm borçlar çocuktan önce ödensin istiyorum yoksa neden istemiyim tabiki çocuk olsun istiyorum hemde herşeyi ile sana benzeyen bir çocuk dedi.Hiç bir şey söylemedim sadece sustum ve gidip uyudum .Ama çook üzgünüm hemde anlatılmaz bir şekilde ağlama isteyim var.Ama çalışıyorum iş yerinde ağlayamııyorum.Herkesin ne oldu sorularına maruz kalmak istemiyorum çünkü.Kafamın içinde bir ses ne bekliyordun ,tabiki çocuk en son onun zaten 2 evladı var .Senin anne olma arzunu tabiki anlayamaz.Hekes sahip olmadığına öncelik veriyor,diyor.

Belkide haklı daha iyi bir ortam sunmak istiyordur. Belkide ben olayı fazlaca dramatize ediyorumdur.Aslında abartılacak bi tarafı yoktur bilmiyorum.Ama üzüldüm hemde çok.Benim adımada karar vermesi planlarında çocuğu en sona koyması üzdü beni.Demek ki olsada olur olmasada olur gibi bir şey onun için çocuk, araba bile daha önde gibi.Evlenmeden önce bu konuları çok konuştuk borçlarımız hafifleyince tıpkı şimdiki gibi herşeyi ile sana benzeyen bir çocuk istiyorum demişti.Peki ama ne zaman hafifleyecek bu borçlar insan her zaman her şeyin daha iyisine sahip olmak istiyor.Şimdi araba belki ilerde evide değiştirmek istiycek,bilmiyorum.Ona haksızlık etmek istemiyorum onu çok seviyorum.Ama anne olma arzusu çoğu kadında bazı zamanlar baskın olur ya galiba öyle bir zamanı yaşıyorum. Her neyse sadece paylaşmak istedim.Sanırım yazmasam ağlıycaktim.Bu nedenle yazdım.2 çocuklu bir adamla evlenmeseydin sende şimdi şikayet etme gibi yorumlar yapmayın lütfen yeterince üzgünüm. eşimi hala çok seviyorum ve onunla evlendiğime asla pişman değilim şikayetçide değilim sadece durumu anlamaya çalışıyorum dediğim gibi belkide bu ara çok sık bebek haberi aldığım için hassas bir zamanlama ben abartıyorumdur .

Çok uzattım galiba ,eminim beni anlayan birileri vardır.

oncesinde hic konusmadiniz mi,
daha evleneli 6 ay olmusken kocam gelip ben cocuk istiyorum dese herhalde ben de dur daha o var bu var su var derdim,

biraz hissiyat meselesi cocuk isi bence, nasil ki siz arkadasinizin bebegini gorunce birden benim de bebegim olsun demissiniz, bu his esinize de gelecektir bir gun veya en azindan 4 yil sonrasi icin size sozu var :)

esiniz cocuk buyutmus belli anliyor cocukla hicbirsey yapilmayacagini :))
yasiniz da musaitse bekleyin acele neden?
abartmissiniz ve dramatize etmissiniz.

islerini yoluna koyar, degistiriyorsa degistirir arabasini. bas basa guzelce gezin tozun hayati yasayin. cocukla da gezilir vs yalan dolan. guzelce hayatinizin tadini cikarin. evlilik daha yeni iyice oturtun.. sonra elbet olur.

Eşiniz gayet makul açıklamalar yapmış, aklı başında anlık heveslerle hareket etmeyen ayakları yere sağlam basan bir eşiniz var ve belli ki ilerde iyi bir baba olacak. Sizin de hassas zamanınıza denk gelmiş, 1-2 gün içinizde olgunlaştırın bu fikri, eşinizle zamanla orta yolu bulacağınıza eminim.

Daha yeni evlisiniz tadını çıkarın, ana odaklanın geleceğe dair planlara ara verin.

Yaşlarınız kaç sizin ve eşinizin??

Eşiniz çok mantıklı geldi bana, sağlam bir baba olacağı kesin gibi.

28 yaşındayım ve 5 ay önce 2 çocuğu olan 36 yaşında bir evlilik yapmış 6 sene bekar durmuş eşimle ilk evliliğimi yaptım

bu mesaj eski konunuzdan.

sizce bu adamın hemen çocuk istememesi çok normal değil mi? zaten hazırda iki çocuğu var.

Esiniz hakli,36 yasinda 2 cocuklu adam bu. Siz cocuk istediginizde heyyyooo diye havalara ucmaz. Elbette daha realistik dusunur ve cocuktan once yapilmasi gerekenleri soyler.

Araba degistirmek,borclarin bitmesi,tatile gitmek biraz nefes almak cocuktan once yapilmasi gerekenlerdir. Siz sirf baskasinda cocuk gordunuz diye eve gelip hadi cocugumuz olsun derken esiniz bu planinizin neresindeydi?

Tecrübeli olduğu için, çocuk istememesi normal. Bi kere çocukla birlikte standartlarınız, sosyal hayatınız, çalışma hayatınız, hatta cinsel hayatınız etkileniyor. Herşeyi çocuğa göre yaşamak zorunda kalıyorsunuz. Bi yere gitmek istediğinizde, çocuk uyur mu, uyku saatine denk gelirim, soğuk olurmu, sıcak basarmı? Hepsi yoruyor. Önce bi evliliğinin tadını çıkarıp, sıcak bi ortam hazırlayıp, borçlardan kurtulun. Sonra düşünün.

önce bir sakın ol
eşin gayette haklı evet onun baba olması ve yaşanacakları bildiği için biraz daha temkimli davranıyor ,
yaşın çokta ileri değilse telaş yapma ve evlililiğin tadını çıkar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…