• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben Mi Fazla Hassas Davranıyorum Yoksa Gerçekten Anormal mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi mahh
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Daha önceden şöyle bir konu açmıştım ARKADAŞ NASIL BULABİLİRİM? TAVSİYELERİNİZE ÇOK İHTİYACIM VAR
Orada çoğu kişi yaşa, medeni duruma falan çok takıldığımı söylemişti. Ben de bunu biraz düşündüm ve daha esnek davranmalıyım o zaman dedim. Ve birlikte çalıştığım benden yirmi yaş kadar büyük evli çocuklu bir ablayı ve birkaç yaş büyük evli bebekli bir iş arkadaşımı akşam yemeğine davet ettim. Abla çok sevdiğim bir abladır gerçekten. İşle ilgili büyük sıkıntılar yaşadığımda da bana çok yardımcı olmuştu, başım sıkıştığında da destek olur. Kendisini gerçekten severim. Diğer arkadaş da iyi anlaştığım, sohbeti güzel biri.
Şimdi şöyle ki benim evim 1+1 eşyalı küçük öğrenci evi tarzı bir ev. Bir de onları davet ettiğim gün sular kesildi. Ona rağmen içme suları ile güzel bir menü hazırladım. Ana yemeği kendi fırınımda bile pişirmedim, ekmek fırınına götürdüm sırf daha güzel olsun diye. Ve el lezzetim de güzeldir bir de malzemeyi bol koyup özenli yapınca güzel yemekler çıkartıyorum, bunu da herkes söylüyor. Titiz de bir insanım, hani öncesinde halılardan pencerelere her yeri silmiştim hatta şöyle söyleyeyim yıkanmış temiz bardak tabağı bile bulaşık makinesi olmamasına rağmen baştan yıkadım aman tozlanmış ya da yıkarken kirli kalmış olmasın ayıp olmasın diye. Tabi bu temizlik aşamalarını normalde de yapıyorum hani normalde de temizlik seven biriyim onlar gelmeden de yapmış bulundum. Kendi evim kendi eşyam olmamasına rağmen pür paktı evim yani. Bunları şunun için anlatıyorum bir özen gösterdim ben.
İlk olay abla oğlunu da getirdi. Bu normal mi bilmiyorum çünkü çocuk büyük, ortaokul öğrencisi ve evde babası abisi de var. Hani bir öğrenci evi için kendisinin gelmeyi istemesi de bana garip geldi. Ben olsam odamda takılmayı tercih ederdim o yaşlarda böyle bir seçenek durumunda. Çocuk da zaten küçücük evde haklı olarak sürekli sıkıldı, annesinden telefonunu istedi falan.
Diğer olay getirdikleri. Abla muz ve eski tarz bir kahve yanı bardağı getirmişti bir de turşu bir tabak. O bana işle ilgili bir sıkıntıda çok destek oldu diye ben ona yazın gittiğim üç farklı şehirden oranın meşhur olan üç farklı hediyesini oralarda onu düşünerek alıp hediye kutusu yapıp hediye etmiştim. Hani bardağın modelini internetten aratınca çıkmıyor muhtemelen yeni bile değil. Onun benim hediyeme asla ihtiyacı yok asla muhtaç değil ben de karşılık bekleyen aç gözlü biri gerçekten değilim yanlış anlaşılmak gerçekten istemiyorum ama eski bir bardağa layık bulunmam gerçekten normal mi? Hani benim ki bir tık romantik kaçıyor onu geçmiş bir örnek olarak yazdım bir ev ziyareti için bu kadar romantik hediyeler de beklemiyorum tabi ki ama ben birinin evine gidince en kötü dört beş çeşit meyve ya da birkaç çeşit tatlı alıp gidiyorum kıymet verdiğim anlaşılsın diye. Ve onlar ilk defa geldiler. Diğer arkadaş da altı tane ekler getirmiş. Hani neden altı hiç bilmiyorum . Eli boş gitmeyeyim ama çok da önemli değil demişler gibi hissettim. Bu arada bu şekilde yazıyorum ama gerçekten kimseden bir şey istediğimden bir şey beklediğimden değil hani ben mi abartıyorum bu işin normali mi böyle gerçekten anlamadım.
Diğer arkadaş bebeğini getirmişti. Bebek gerçekten çok tatlıydı, çok sevdim huysuzluk yapmasına asla takılmadım çünkü çocuk bu yani tabi ki yapacak. Ve bebekli birini davet ederken tabi ki de bunu bilerek davet ediyoruz sonuçta. Ben de zaten sürekli bir şey olmaz ben sonra toplarım temizlerim tarzı konuştum. Ama annesi çocuğun altını pat halının üstünde açınca bir şok oldum. Bundan yirmi yıl önce bile annemin alt değiştirme örtüsü vardı kardeşime kullandığı, halı koltukla falan asla temas ettirmezdi. O halıyı defalarca çeşit çeşit malzeme ile silmiştim ben gerçekten bu normal bir davranış mı? Hani fark etsem ben hemen bir örtü bulup uzatırdım ser diye ama sonradan gördüm.
Bu konuyu açtım çünkü acaba ben mi fazla hassas ve özenli düşünüyorum yoksa gerçekten değer mi görmüyorum açıkçası bunu merak ettim.
Siz insanlara karşı fazla hassas olduğunuz için onların da size öyle davranmasını istiyorsunuz büyük ihtimalle. Aileniz hariç kimseye bu kadar değer verip yemeği ekmek fırınına götürecek kadar özenmeyin. Üzülürsünüz

Siz insanlara karşı fazla hassas olduğunuz için onların da size öyle davranmasını istiyorsunuz büyük ihtimalle. Aileniz hariç kimseye bu kadar değer verip yemeği ekmek fırınına götürecek kadar özenmeyin. Üzülürsünüz
Yok ya kendim için de götürüyorum daha güzel pişiyor diye. Önceki konularda denk geldiysek aileme asla özenmem.

mahh siz çok özeniyorsunuz ama karşınızdakiler öyle değil
örtüsüz alt değiştirmesi hiç olmamış çok mu çok saçma
ortaokullu çocuk ergendir evde bırakmak istememiştir annesi olabilir
davete giderken 4 5 çeşit götürmeyin gerçekten gerek yok
bu arkadaşlara da öyle abartmayın hiçbişeyi.. olduğu kadar
Yaa ama normalde her yere gitmiyor gerçekten ben hiç beklemiyordum yani. Hani küçük olsa anlarım ama ergen çocuk çok sıkılacağı çok alakasız bir ortam yani. Evde bile söylemiş o ev ne kadar küçüktü diye. Yıllardır birlikte çalışıyoruz ilk defa böyle bir şey düşündüm o yüzden abarttım yoksa rutine binmiş bir şey olsa ben de yemeği falan abartmam o kadar.

Aşırı titiz insanlar evine kimseyi davet etmese de bir kurtulsak.
Mis gibi cafeler var çeşit çeşit yemek, tatlı, kahve istediğini söylüyorsun geliyor. Kimsenin zırıltısını da çekmemiş oluyoruz. Sanki meraklıyız milletin dört duvarına. Eaahh.
Ben aşırı titizim hatta bir dönem benim ellerim aşırı yıkamaktan öyle bir hale geldi ki aylarca tedavi oldu eldivenle gezdim. Ama burada alt değiştirme bezinin yanında taşınması aşırı titizlik değil en sıradan alışkanlık olması lazım. Bir de onun açısından bakarsak belki halı temiz değil. Belki ben ayakkabı ile basmak durumunda kaldım. Ben olsam bebeğimi pat halıya uzatmam mesela. Çift taraflı bir sorun.

Bana da çeşit çeşit aynı şeyden götürmeniz garip geldi. Arkadaşlarımın evine ilk defa gidiyorsam tatlı tabağı, bardak gibi güzel bişeyler yanında tatlı ve çocuğu varsa kitap götürüyorum. Daha sonraki gidişlerimde sadece tatlı ya da kek yaparım.
Birisi bana pazardan alış veriş yapmış gibi eli kolu tatlı ya da meyve dolu gelse hiç de hoşuma gitmez.
Çocuk konusu ise beni davet eden kişi çocuklarımı da getirme ihtimalimi mutlaka düşünmeli evde bırakıp bırakmamak benim kararım. Bunun sorgulanması hoşuma gitmez. Belki o gün güzel bir yemek yesin diye getirmiştir, belki diğer kardeşi ile kavga etmiştir ya da sadece annesinin yanında olmak istemiştir.
Bebeğin alt değiştirilmesi konusunda çok haklısınız. Zaten ulu orta bebeğinin poposunu açanlara bile gıcık oluyorum. İnsan yanında bir örtü taşır hem bebeğe yazık hem de yeri pisletiyor.
Ya evet bebeğe de yazık belki halı kirli pat bebeği halıya uzatıyorlar.

Tek bir haklı bulunduğun yerden yürüyorsun.
e peki diğerlerine cevabın ne?
Hala beklentilerini normal buluyor musun mesela?
Tatlı adetinden girip internette yok evden eski ürün getirmiş dediğiniz konulara neden cevap vermiyorsunuz?
Misafirin getirdiği getirmediği konuşulmaz, asıl görgü kuralı budur. Gelen hediyenin internetten fiyatına dahi bakmaya çalışmanız mı sizi görgülü yapıyor?
Ben bizi tanıyan insanların yanında şu bunu getirdi bu böyle yaptı diye konuşmam tabi ki ama bu sitenin amacı bu değil mi?
Normalde aldığım hediyeleri internetten aratmıyorum tabi ki ama bilindik bir markanın tarihi eser görünümlü bir bardağıydı bu marka bunu nasıl çıkartıyor diye merak edip baktım.
Bunun yanında bu bir beklenti değil neden anlatamıyorum gösterdiğim özen karşılıklı olmadı bu tuhafıma gitti yoksa misafir bana aylık alışverişimi yapsın gelsin diye bir şey mi bekliyorum sizce?
Şimdi dışarı çıkıp onlarca kilo tatlı, onlarca takım lüks bardak alabilirim sizce buna ihtiyacım var mı ben tatlı yemiyorum bile. Onlar da en lüks yerlerde en güzel yemekleri yiyebilirler benim ağırlamama ihtiyaçları var mı sizce?
Birlikte çalıştığım insanları yıllar sonra yemeğe davet ettim kırk yılda bir olan bir şey tayini yapabilirsem belki bir daha olmaz bile. Ben bunun için özendim. Karşı tarafta olsam ben kırk yılda bir ziyaretine gideceğim birine kullanmayacağını ve beğenmeyeceğini bile bile o bardağı götürmem mesela. Bir düşence ve özen eksikliği var bu dikkatimi çekti bunu anlatmaya çalışıyorum ama inatla komşuma günlük kahveye giderken eli boş giderim yazıyorsunuz aynı şey mi?

Ben bizi tanıyan insanların yanında şu bunu getirdi bu böyle yaptı diye konuşmam tabi ki ama bu sitenin amacı bu değil mi?
Normalde aldığım hediyeleri internetten aratmıyorum tabi ki ama bilindik bir markanın tarihi eser görünümlü bir bardağıydı bu marka bunu nasıl çıkartıyor diye merak edip baktım.
Bunun yanında bu bir beklenti değil neden anlatamıyorum gösterdiğim özen karşılıklı olmadı bu tuhafıma gitti yoksa misafir bana aylık alışverişimi yapsın gelsin diye bir şey mi bekliyorum sizce?
Şimdi dışarı çıkıp onlarca kilo tatlı, onlarca takım lüks bardak alabilirim sizce buna ihtiyacım var mı ben tatlı yemiyorum bile. Onlar da en lüks yerlerde en güzel yemekleri yiyebilirler benim ağırlamama ihtiyaçları var mı sizce?
Birlikte çalıştığım insanları yıllar sonra yemeğe davet ettim kırk yılda bir olan bir şey tayini yapabilirsem belki bir daha olmaz bile. Ben bunun için özendim. Karşı tarafta olsam ben kırk yılda bir ziyaretine gideceğim birine kullanmayacağını ve beğenmeyeceğini bile bile o bardağı götürmem mesela. Bir düşence ve özen eksikliği var bu dikkatimi çekti bunu anlatmaya çalışıyorum ama inatla komşuma günlük kahveye giderken eli boş giderim yazıyorsunuz aynı şey mi?
Siz atanalı yıllar mı oldu?🧐🧐

Dünden beri ara ara başlığa bakıyorum sürekli ekler sayısı ve bilmem kaç çeşit meyve cümlelerini görmekten kafam pelteye döndü :D

Dayanamadım yazmak istedim. @mahh
Her şeyden önce şunu yazmak istedim, önceki konunu da link koyarak açmışsın başlığı, her şeyi birlikte değerlendirince zaten arkadaş edinme isteğin fark ediliyor, ancak bu insanları sırf arkadaş edineyim çabasıyla davet etmişsin gibi geldi. Beklenti olarak da yüksek birisin gibi arkadaşlıktan yana. Ama bu kişiler sanki senin beklentini karşılayabilecek kişiler değiller. Onlar hatalı olduğu için demiyorum, ekler sayısında da bir şey yok, turşuda da, ortaokul çocuğunun getirilmesinde de. Sadece halıda alt değiştirmek olmamış onun dışında hiçbir sorun göremedim ben. Ama bu insanlar kendi hayat telaşı olan, çocukları için bolca harcamalar yapan insanlar. Hem sana duygusal olarak istediğin seviyede bir arkadaşlık veremezler hem de her gittikleri yere sürekli kilo kilo bir şey alarak gidemezler. Ekonomi belli, bir kilo tatlı 1000 lira olmuş. Zor yani. Her şeyi geçtim senin misafirliğe giderken götürüyorum dediğin şeyler her açıdan sıkıntı. Karşıya huzursuzluk verir fazlası, sana maddi yük, israf vs. Bu tip beklentilerini hissettirdiğin kimse seninle gerçek bir yakınlık kuramaz. Hissettirmediğini söyleyebilirsin ama emin ol hissediliyordur kuzeninin dediğinden bile anlayabilirsin bunu.
Zaten denedim ve sürekli devam edebilecek bir arkadaşlık olmadığını anladım. Arada göürüşülebilecek bir tarzda.

Bu haklı buldukları mesaj değildi, siz halınıza sıçmış gibi davrandığınız için öyle diyorlar. Ben anne değilim ama etrafımda çok fazla benekli anne vardı. Ben de kaka değilse poposu yere de değmediyse silin geçin demiştim. Evet anneler hızlı ve bebek çok küçük değilse ki değilmiş, duruyorlar zaten. O bezi altından çekip diğer bezi koyması birkaç saniye. Herkes şunu dedi, haklısınız alt açma bezi koymalıydı ama bu haliyle de korkmayın halınıza bulaşmamıştır. İçinizi rahatlatmak için yazdılar.

İnsanları eve çağırdınız diye kimse size ev hediyesi almak zorunda falan değil.

Gerçi milletin evine fakire erzak taşır gibi poşet poşet meyve taşıyan birinin işine geldiği gibi algılayıp tipik bir okb’li manipüle yöntemi olan, işte pislikleri açığa çıktı, hepsi çok pis anam tavrına şaşırmamak lazım.

Tedavi olmayı seçmeyip millet gelecek diye koltuk halı silin. İnsanlar ah mahh ne kadar temiz derler ve siz de hayatın en büyük mutluluğunu yaşarsınız
Aynen insanlar mahh ne kadar temiz dedi hayatımın mutluluğunu yaşadım. Konuda da yazıyor ya normalde de yaparım onlar gelmeden de yapmış bulundum diye ayy bir de bunun açıklaması kaldı. Onlar gitti bir tur daha yaptım. Şimdi periler falan gördü mahh ne kadar temiz dedi bir büyük mutluluk daha

Ya evet bebeğe de yazık belki halı kirli pat bebeği halıya uzatıyorlar.
Özensiz insanları sevemiyorum ben de. Burada çok linç yediniz ama hediye konusunda anlatmak istediğinizi anlıyorum biraz ifade eserken yanlış ettiniz sanırım.
Mesela geçen bayram arkadaşlarımızla bayramlaştık ben çocukları için güzel bir paket hazırlamıştım içerisine kitap, kıyafet ve güzel bir çikolata bıraktım. Tesadüf arkadaşım da kızıma hazırlamış; kızım el işi şeylere bayılır, boyanabilir fincan takımı, çikolata ve bir zarf içeriimde harçlık. O kadar hoşuma gitti ki. Genelde herkes harçlık verip geçer ama bu arkadaşım tıpkı benim gibi özen göstermişti. Hatta çantasını bile özel almıştı. İnsan özen gösterdiğin kişilerden de özen görmek istiyor ki bence olması gereken de bu.
Burada herkes 3-5 çeşit yemek hazırladığı misafirin evine gittiklerinde bir çeşit pastane tatlısı ile karşılansa eminim içten içe kızar. Bu karşılık beklemek değil aynı özeni beklemektir bence.

Aynen insanlar mahh ne kadar temiz dedi hayatımın mutluluğunu yaşadım. Konuda da yazıyor ya normalde de yaparım onlar gelmeden de yapmış bulundum diye ayy bir de bunun açıklaması kaldı. Onlar gitti bir tur daha yaptım. Şimdi periler falan gördü mahh ne kadar temiz dedi bir büyük mutluluk daha
Sizin daha sanal da eleştlrlye tahammülünüz yok. Herkes okb li olmak zorunda değil. Resmi bir toplantı sayılı gidilen lüks düğün vs değilse gayet de çocuğunu da getlrebilir misafir yanında. Bebeğin bezi de bezi de demişsiniz. Hastaneler mikrop idrar vs kaynıyor her tip insan geliyor çünkü. Dr bile banyo yapmamış donunu değiştirmemiş hastaları mecbur muayene ediyor. Zor olan sizsiniz , evinize gelen insanlar hiçbir yanlış yapmamış.

Özensiz insanları sevemiyorum ben de. Burada çok linç yediniz ama hediye konusunda anlatmak istediğinizi anlıyorum biraz ifade eserken yanlış ettiniz sanırım.
Mesela geçen bayram arkadaşlarımızla bayramlaştık ben çocukları için güzel bir paket hazırlamıştım içerisine kitap, kıyafet ve güzel bir çikolata bıraktım. Tesadüf arkadaşım da kızıma hazırlamış; kızım el işi şeylere bayılır, boyanabilir fincan takımı, çikolata ve bir zarf içeriimde harçlık. O kadar hoşuma gitti ki. Genelde herkes harçlık verip geçer ama bu arkadaşım tıpkı benim gibi özen göstermişti. Hatta çantasını bile özel almıştı. İnsan özen gösterdiğin kişilerden de özen görmek istiyor ki bence olması gereken de bu.
Burada herkes 3-5 çeşit yemek hazırladığı misafirin evine gittiklerinde bir çeşit pastane tatlısı ile karşılansa eminim içten içe kızar. Bu karşılık beklemek değil aynı özeni beklemektir bence.
Ayy evet çok şükür
Onlar benim birlikte yıllardır çalıştığım insanları kırk yılda bir yemeğe davet etmem ile kendi kapı komşusuna günlük kahveye gitmelerini kıyaslayıp linç etme telaşına girince duygusal bir tatmin yaşıyorlar, ben tedavilik durumdayım ama bu tatmini yaşayanlar elbette çok sağlıklı.
O arkadaşınız kızınıza binlerce liralık harçlık bıraksaydı o özenli hediyesi yerine bence böyle hoşunuza gitmeyecekti.
Anlatmaya çalışıyorum hâlâ kankama kahveye dedikoduya gittim eli boş gittim yazan oluyor.
Ben bu ablaya teşekkür için farklı yerlerden onu orada düşünüp özenle hediye almışım. Tamam teşekkür ettim o da bana teşekkür etti bitti gitti. Fazlaca ince ve romantik bir davranıştı karşılığını istemiyorum zaten. O gün yıllardır çalıştığım insanları davet etmişim öznenmişim emek harcamışım. Bininci kez söylüyorum benim onların hediyesine tatlısına ihtiyacım yok onların da benimkine yok çok şükür. Ama ben bana geçmişte ve bugün bu kadar özenli ve hassas düşünmüş birine kullanmayacağını ve beğenmeyeceğini bile bile o bardağı alıp gitmem yani. Bir özen ve düşünce eksikliği var bunu anormal bulduğumu anlatmaya çalışıyorum.

Eşim hariç kimseden benim için özen göstermesini beklemiyorum. Kimseye de kendimi yoracak kadar özenmiyorum. Bu hayatı zorlaştırmaktan başka bir şey değil. Gerekirse tek çeşit pastane tatlısıyla da ağırlar ya da ağırlanırım, gerekirse dışardan söyler öyle geçiştiririm. Canım isterse, maddi durumum elverirse en pahalı tatlıyı alırım, canım istemezse 3 tane eklerle ya da eli boş giderim. Mühim olan yediğimiz içtiğimiz değil nasıl karşıladığımız/karşılandığımız ve nasıl zaman geçirdiğimiz. Mahh gibi birinin evine gidip özenerek hazırlanmış sofraya oturacağıma hoş vakit geçireceğim, rahat edeceğim birinin evinde gazete kağıdı üzerinde ekmek peynir domates yemeyi tercih ederim. Hayatı zorlaştıran insanlardan hoşlanmıyorum ve bence yalnız kalmaya mahkumlar.

İşte temizlik takıntısı.

Şimdi pis olmayalım halıyı silmene okeyim 😂 bir tur daha evi sildiğin için. Bu arada ben böyle insanlara da anlam veremiyorum. Misafir gittikten evi süpürür silersin, banyonu tuvaletini de. Koltuk halı silmeli temizlik ihtiyacı duyuyorsanız kimseyi çağırmayın bence

Sizin daha sanal da eleştlrlye tahammülünüz yok. Herkes okb li olmak zorunda değil. Resmi bir toplantı sayılı gidilen lüks düğün vs değilse gayet de çocuğunu da getlrebilir misafir yanında. Bebeğin bezi de bezi de demişsiniz. Hastaneler mikrop idrar vs kaynıyor her tip insan geliyor çünkü. Dr bile banyo yapmamış donunu değiştirmemiş hastaları mecbur muayene ediyor. Zor olan sizsiniz , evinize gelen insanlar hiçbir yanlış yapmamış.
Küçük çocuğu anlatır gibi anlatıyorum inşallah anlayacaksınız. Bebeğin altını değiştirmek için yanında alt değiştirme örtüsü taşımak bir okb davranışı değildir tam tersi yirmi - yirmi beş yıl önce küçük bir şehirde doğup yetişmiş ortaokul mezunu annemin akıl edebileceği kadar sıradan, standart bir davranıştır. Keza ben temiz biri olmasam bile bir anne olsam canım bebeğimi gidip pat temiz mi kirli mi olduğunu bilmediğim bir yere yatırmam, belki ben o halıya ayakkabı ile bastım.
Doktor iş kıyafetini giyiyor, eldivenini takıyor muayene ediyor sonra o eldiveni çıkartıp atıyor iş kıyafeti de hastanede bilmem kaç derecede yıkanıyor. Sonra o temiz hayatına devam ediyor. Banyo yapmamış kişinin mikrobunu cebine koyup evine taşımıyor ya da ekstra ekstra hijyen sorunu olan birini evine getirip bir de orada muayene etmiyor. Benim on yılda bir eve davet ettiğim insanları günlük kahveye gittiği komşusu ile kıyaslayanlar ne kadar mantıklı ise doktoru örnek vermeniz o kadar mantıklı işte.

İşte misafiri eve hoş sohbete çağırıyorsanız ben yoruldum hani benim değerim de demeyeceksiniz. Bundan bahsediyoruz. Amacınız ne? Sohbet etmek değil mi? Sohbet ettiniz bitti gitti. O kaç paralık şey getirdi diğerinin tatlısı azdı falan çok saçma şeyler. Bilindik bir markadan kadına hediye gelmiş saklamış size getirmiş. Sizden yaşça da büyükse gayet olağan buna tepki göstermeniz yanlış. Benim annem teyzem bunu yapar mesela. Herkesin gezdirdiği borcam vardır geyiğini de mi duymadınız?
Ayrıca tatlı yemiyorsanız bir kilo ekler getirmesini beklemeniz normal mi? Ne yapacaksınız o kadar ekleri?
Aşır beklentili ve zor bir insansınız.
Geçen senelerde samimi arkadaşım ev aldı yeni eve çıktı. Kahve fincanı da çok biliyorum gittim tek bi tane peynir tahtası aldım. Hala severek kullanıyorum der. Size göre ucuza kaçmaktır muhtemelen. Ama önemli olan hediyenin değeri değildir.
Yada arkadaşlarıma akşama davetliysem bir kutu tatlı alır giderim. Bir kilo baklava almayalı olmuştur baya. Çünkü toplamda 6 kişiysek 18 tane alırım mesela. Abartıyorsunuz.
Arkadaşlık istiyorsanız arkadaşlık ilişkisi olanların tavsiyesine uyun bence. Kalabalık bir arkadaş çevrem var ve böyle beklentilerim de yok

cnm herkez aynı özeni göstermeyebiliyor ve en önemlisi dışarıda iyi olduğumuz her kişi eve çağırılamıyor maalesef. benimde acı tecrübelerim ve hayal kırıklıklarım var maalesef.

Eşim hariç kimseden benim için özen göstermesini beklemiyorum. Kimseye de kendimi yoracak kadar özenmiyorum. Bu hayatı zorlaştırmaktan başka bir şey değil. Gerekirse tek çeşit pastane tatlısıyla da ağırlar ya da ağırlanırım, gerekirse dışardan söyler öyle geçiştiririm. Canım isterse, maddi durumum elverirse en pahalı tatlıyı alırım, canım istemezse 3 tane eklerle ya da eli boş giderim. Mühim olan yediğimiz içtiğimiz değil nasıl karşıladığımız/karşılandığımız ve nasıl zaman geçirdiğimiz. Mahh gibi birinin evine gidip özenerek hazırlanmış sofraya oturacağıma hoş vakit geçireceğim, rahat edeceğim birinin evinde gazete kağıdı üzerinde ekmek peynir domates yemeyi tercih ederim. Hayatı zorlaştıran insanlardan hoşlanmıyorum ve bence yalnız kalmaya mahkumlar.
Kesinlikle budur ya.
Dağınığıs bakmayacağını bildiğin sana geliyorum diyen arkadaşlıklar da böyle kuruluyor. Evinde aşır temiz titiz aşırı ikram yapıp sonra beklentiye girip insanı kastıracak birindense kahveye geliyorum diyip rahat rahat oturacağım insanları bin kere yeğlerim.
İsterse ziyafet kursun böylesi kıymeti olmaz zaten

Back
X