Ben mi fesat dusunuyorum yoksa bu da bildigimiz kaynana mi.

Kesin oğlu senle ilgilendiği için kiskancligindan ne diyecegini bilmemis ve o şekilde konuşmuş ayrıca bunun bir açıklaması var seni takmiyorum sen şimdi bişey deme Evlenirsn eğer ondan sonra sende lafını karşılıksız bırakma
 
Aynı soruları ben soracaktım, bizde görüştük eşimle olay söz takmaya gelene kadar asla görüşmedim, madem erkek arkadaşınızın evine gidiyorsunuz onlar varken gitmeseydiniz, yüz göz olmaya ne gerek var bırakın sizi merak etsinler saygı duysunlar burası Türkiye insanlar oğullarının evine girip çıkan kızları gelin adayı olarak kabul etmiyorlar.. Kaldı ki ben erkek olsam benim anneme o lafı söyleyecek, aklından geçirecek kızla evlenmem, bir sürü konular var burda annesi yüzünden evliliğini bitiren kalmış ki söz yok nişan yok dış kapının mandalı konumunda ...
 
Nişanlı veya evli değil bir "sıfatı" yok diye erkeğn annesi hem de bu kızın yüzüne karşı ağzına geleni söyleyebilir ve bu kızcağız da sinirlenmemeli öyle mi? Hayır... Öyle değil bence. Ne olursa olsun oğlunun hayatında bir bayan var ve o da bunu bal gibi biliyor. Çocuk bile bilir böyle konuşulmayacağını. Seviyesizlik bence bu. Örnekteki gibi bazı erkek anneleri kendilerini yüce varlıklar mı sanıyorlar da karşılarındakini bu kadar aşağılamaya kalkıyolar. Çok kızdım vallahi
 
Benim kayınvalidemde anlatır. Önceden canım sıkılıyordu. Ama şimdi takmıyorum. Hatta beni beğenenler olduğu zaman eşime anlatıyor gibi yapıp kayınvalideme gönderme yapıyorum. Şimdi kadıncağızın idolü oldum. Bana benzemeye çalışıyor. :)
 
Zaten kizda begendiysen kocana al dememis. Sadece aklindan gecmis. Hicbir sekilde cesaret edip de soylenebilecek bisey degil zaten o cumle. Ayni sinirle buraya yazmis hepsi bu. Ama kayinvslide de bana cok bos bi insan gibi geldi. Gereksiz bos laflar etmis. Uni caginda cocugu olan bi kadin, hele de yabanci birinin yaninda boyle bos bos konusmamali bence.
 
Kayınvalide demişsiniz yabancı biri demişsiniz bir kere kayınvalidesi değil ikincisi yabancı biriyse aile içinde ne işi var..
 
Kayınvalide demişsiniz yabancı biri demişsiniz bir kere kayınvalidesi değil ikincisi yabancı biriyse aile içinde ne işi var..
Burda kayinvalide konusu cok aciliyor bende yorum yaptigim icin onlara gayri ihtiyari oyle yazmisim haklisiniz. Kayinvalide adayi diyelim.
Ama yabanci biri konusuna soyle aciklik getireyim. Bu insanlar konusahibinin anlattigina bakilirsa zaten tsnisiyorlar oncesinden. Ve kadin biliyor ogluyla bir iliskisi oldugunu. Tasiniyor diye yardima gitti belki bilemiyorum. Ama ailesiyle birlikte oturmak icin illa soz nisan olmasi gerekmiyor devil mi? Pek ala oturabilirler beraber. Aksi takdirde nasil tanisacaklar birbirlerini taniyacaklar. bir suru insan sevgiliyken sevgilisinin ailesiyle tanisip gorusuyor. Bunda snormal bir durum yok. Gayet normal.
 
Kadın biliyor ama istemiyor belliki, bence gerek yok oğlunu ziyarete gelmiş geri dönecek ben olsam gitmezdim ön yargılı yaklaşılabilir buna engel olmak için gitmezdim, hele bir ilişki ciddileşsin ondan sonra zaten o cümleyi kuramaz kurmaz..
 
cesit cesit kayinvalideler var.ama benimki baska sanirim aman nazar degmesin masallah oglundan cok beni dusunur.herseyde ona kizar.surekli hediyeler alir bana.gelir temizligime yardim eder.hamileligimde 9ay bakti bana 1bardak suyu bile elleriyle icirdi.sanirim ben cok sansliyim
 

Benim de dedigim buydu aslinda, universite flortu der ciddiye almaz, takmaz, patavatsiz da bir insan belli kafasindan geceni soylemis. 20-30 yillik gelinini takmayan var, universite cagindaki cocugun sevgilisini mi ciddiye alacaklar ve ciddiye almama hakki da var cunku ortada bir resmiyet yok henuz. Tabi ki bu yasli hanimin yaptigi hos olmamis, lakin bir yeriniz, agirliginiz olmayan yerde bulunursaniz, bu ornekte oldugu gibi, laf yiyebilirsiniz ve elinizden bir sey gelmez. O yuzden kizlar bence kendilerini bu duruma dusurmemeli. Genel anlamda insan kendini , "sen de kimsin ki" lafini duyabilecegi duruma sokmamali bence, cevap/alinma/uzulme hakki olmuyor cunku.

Belli ki bu hanim, konu sahibesini sevmemis, oglumun seninle evlenmesini istemiyorum ben baskasini bulucam demis acikca. Simdi bu kadar yuzgoz olmaya ne gerek vardi, konu sahibesi daha once aileyle ciddiyet icinde tanismis olsaydi bu hanim bunu diyemezdi. Benim soylemeye calistigim sey buydu, kendinizi kotu duruma dusurmeyin lutfen.
 
Son düzenleme:
Aman herkes bir cesit bi kere sevgilim ben ve ablasi muhabbet ediyorduk ablasi birden konuyusevgilimin eski sevgilisine getirmisti ki kiz bunlarin karsi komsusu soka girmistim sevgilimde cok bozulmustu konuyu kapattirdi takilma canim bosver gitsin
 
Isin ciddi olup olmadigini biz bilemeyiz ki degil mi. Belki ikisi de ilerde evlenmeyi dusunuyor. Ayrica oglunu gorup gidecekmis diyorsunuz. Ne var bunda kiz da gidip gorusmus olsa yani. Bekarken kiz gorusunce hadsiz, evlenip gorusmezse saygisiz, kayinvalideyi sevmeyen, oglunu calan oluyorlar. Ne garip dunya.
 
Canm acikca seni gelin olarak gormuyorum.daha guzel bi kiz istiyorum ogluma demis.
Bosver sevgilin seni sevdikten sonra annesi zorla baskasini alcak degilya.
Hos ortada evlilik mevzusu yok ama olursa diye sizi puskurtmeye calisiyo
 
Oğlunu çalmak diye bir şey olamaz eşiyse herkesin ayrı hukuku vardır eşin farkı ailenin farklı çalmak ne demek ben eşimi ailesinden çalanilir miyim onu doğuran anneden çalınıyorsa zaten ondan koca olmaz bana Allah o günleri göstersin oğlumun eşi benim için daha kıymetlidir evladımı emanet ettiğim kişidir.. Evet belki evlenecekler belkide evlenmeyecekler ben evlenecekler kısmından çok evlenmeyecekleri kısmını dikkate alırım öyle hareket ederim evlenince zaten herkes saygılı olmak zorunda birbirine, ne gerek vardı şimdiden birbirleri hakkında Yargı'da bulunup canlarını sıksınlar ..
 
Belkide boylesi daha iyi olmustur. Birbirlerini erkenden tanidilar. Kizin ailsiyle durumunu, samimiyetini bilmedigim icin birsey diyemiyorum o konuda. Ama simdi konu sahibinin bi durup dusunmesi lazim. Ilerde bu adamla evlenecek olursa, annesiyle sorunlar yasayacagini. Simdiden ogrenmis oldu. Her ne kadar kotu bir sekilde ogrenmis olsa da.
Amacben burda anlatilan anne karakterini hic begenmedim ne yalan soyliyim. Ilerde anne olursam, konu bahsi gecen anne gibi cocuguma guzellik kavraminin cok onemli oldugunu empoze etmeye calismak yerine, ne kadar yaniltici ve gecici bir kavram oldugunu, insanlari dis gorunusleriyle degerlendirmemesi gerektigini ogreterek buyuturum. Uni caginda cocugu olan bir anne hic yoksa 40 in uzeridir. Bu yasta bir kadin illa ki cocuguna birini ovecekse, ovunce konu, ancak birinin guzel ahlaki, caliskanligi olabilir. Sut beyaz teni, yesil gozleri olamaz. Olmamali daha dogrusu. Anasina bak kizini al lafi bence biraz artik degismeli. Biz kadinlar secici olmaliyiz. Anasina babasina bakip bu kadinin coxuguyla evlenilir mi diye bir dusunsun bence.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…