Ben mi hakliyim esim mi hakli

Düşündüm de çok itici birşey yaptığı
İyi demişsin
Ben sevmem öyle insan

Çok normal değil mi bu ? Ben de köydeki akrabalarım ile Ege şivesi ile konuşuyorum. Çok dinci biriyle de usulünde konuşuyorum. Karakterim bu yani herkesle iletişim kurmanın bir yolunu buluyorum. Döneklik fikirlerinde tutarlı olmamak sağlam fikirli olmamaktir. Bence siz hatalisiniz

İstanbul Türkçesiyle " ne yapıyorsun?" diye sorarım memleletime gidince " napisin" olur. Bu karaktersizlik mi oluyor?

Kişiye göre muamele göstermek eşinizin yaptığı
Yanlış denemez açıkcası Gün içinde ben de sıklıkla bunu yapıyorum Herkesle aynı şekilde iletişim kurmuyorum

Her arkadaşla aynı konular hakkında sohbet edilemez gibi bir örnek vereyim

Rahatsız olduğunuz şey kişiliğiyle ilgili Evlilik öncesinde böyle değil miydi de şimdi bu kadar rahatsız ediyor sizi?

Sağlam karakterli olmakla ilgili değil bence bu yaptığı
Aynı konu hakkında birine ak, birine kara demiyorsa sorun yok bence

Haklı iken haksız durumda kalmışsınız. Bunlatı ben söylemezsem kim söyleyecek diyip hödük gibi konuya girmişsiniz. Doğru konuşmak patavatsızlık yapmayı gerektirmez.
Eşinizden bir özür dileyin kimseyi de karaktersizlikle suçlamayın. Sonra da aslında gerçekten neden böyle dediniz onu açıklayın.

Karakterli olmak, dönek olmak derken? Belki de insanları idare ediyordur, sivrilmesi mi lazım kendi olacak diye? Abartmışsınız ve eşinize hakarete varan laf etmişsiniz. Haksızsınız.

Bir de kocaman adamlarla bile isteye evlenip sonra da " anası eğitememiş, ben eğittim yonttum" demeyin Allah aşkına yahu. Ne kadar küçük düşürücü bir laftır bu. Acaba kocanıza sorsak o da " anam boş büyütmüştü beni ama karım adam ediyor sağolsun" der mi... Çok itici buluyorum ben sizin gibilerini kusura bakmayın. O kadar bozuk bir adamsa en baştan evlenmeyin, daha kolay oluyor. Siz sanırım kendinizi çok doğru filan sanıp herkesi düzeltme ayağına değiştirme gereği duyanlardansınız. Kocanız da tepki vermiş artık. Kendinizi geliştirmelisiniz önce.

Bence eşinden öğreneceğin şeyler var. Adam politik:) nabza göre şerbet veriyor ama seni idare edememiş. Bu arada ''sağlam karakterli ol'' lafını insanın eşi söylememeli. Başkası söylese insan tepki gösterir ama eşi söyledi mi bu kadın beni sevmiyormuşa gelir.

Eşinin insan ilişkilerine çok müdahilsin. Dayısıyla nasıl kınuşacağına kendi karar verir. Karar mercii sen misin bu konuda? Ne demek annesi bir şey öğretmeniş, ben öğretiyorum. Bakış açısı ofsayt. Baştan sona tutum çok saygısız.

Agir olmus bence de, ben olsam ben de oyle tepki verirdim. Ogretme modunda, nasihat eder gibi konusmalardan kimse haz etmez, erkekler hic haz etmez. Tarkanin sarkisi var ya, akil verme huzur ver diyor :) illa konusunu accam diyorsan, dolayli soyleyebilirsin, veya dusun ne soyleyecegini oyle konus, saglam karakterli ol demek karaktersizsin demek gibi, o yuzden tepkisi normal. Kendini farkli gosteriyorsa, mesela dindarin yaninda cok dindarim diyip ne bilim ateistin yaninda dini sacma buluyorum gibi cok alakasiz sekilde kendini degistiriyorsa kotu tabi ama uyumlu, ilimli davranip kisilerle gereksiz catismalardan kaciyorsa, he diyip geciyorsa tabiri caizse, o kadar da buyutulecek bir sey degil. Ve evet, "ben egitiyorum, egitcem, yontcam" gibi bir bakis acisi cok itici.

O an karakter kelimesi cikti agizimdan belki tam dogru kelime degildi ama o ne demek istedigimi anladi. Hic hos birsey degil bu, ben kendi esimden soguyorum onu baskasiyla konustugunu duydugumda. Sence ne yapnaliyim simdi onun yanasmasini mi bekleyim
Bekleme tabiki bir kahve yap yanlis bir kelime kullandigini anlatmak istediginin bu olmadigini soyle.tatli tatli anlat

Dusuncelerin degismesi baska, konusma seklinin degismesi baska.. Ki bence konusma tarzinin degismesi cok anormal bi sey degil.. Benim de mesela, ogrencimle konuşurken uslubum farkli, ailemle konusurken daha farkli.. Veya nasil anlatsam, daha gariban insanlarla (asla kucumseme niyeti yok, laf cevrilmesin lutfen) konusurken ben de sosyetikliği bi kenara birakiyorum sanki insanlara tepeden bakıyormuş gibi olmasin diye.. Yani bu döneklik degil..
Eşin sinirlenmekte cok hakli, kelimelerin agir cunku.. "Egitcem, duzeltcem" bakış açısı da bence biraz hadsizce..
Ama tabii dindarin yaninda dindar takilip, baska birinin yaninda hemen baska kafaya burunup, birbirinden alakasiz dusunceleri savunuyorsa, o hic dogru ve hoş degil..
Esinle yeniden konusup ifadelerinin yanlis oldugunu söyleyebilirsin.. Ve tabiki ozur dilemelisin..

Oturup bak bu şekil bi davranışın var bu bana garip geliyo farkında mısın farkında değilsen bil belki düzeltmek istersen gibi konuşmak yerine adam ol kalıbının adamı ol tarzı aklınıza ilk gelen cümlelerle konuşursanız vu cevabı alırsınız

kocam benim konuşma tarzıma müdahale etse sinir olur, durup bi düşünürüm.
naptım ki ben, karakterim mi bozuk ne yani falan derim.
sizin bu duruma sinir oluyo olmanız ve onu değiştirmeye çalışmanız tuhaf.

Hosuna gitmeyen bir seyi soylemek istemissin bunda bi sakinca goremedim agzindan karakter kelimesi ciksada ne demek istedigin acikmis orda bence. Ben de hic sevmem herkesle farkli konussun falan. Haklisin bence.

Bence üslup yanlış olmuş. Dünyanın en sakin insanı dahi olsa bu cümlelere kızardı. Daha yumuşak hatta şalaya vurularak bişe söylenebilirdi.

Ne demek annesi zamanında öğretmemiş de iş size düşüyor? Siz insan terbiyecisi misiniz? Bunun eğitimini mi aldınız? Çok gereksiz biri geldiniz bana !!! Eşinizin güzel büyükle büyük,küçükle küçük,ortamına göre insanları kırmadan geçiniyor. Yoksa zaten sizinle de geçinemezdi

Hiç bir erkek eleştiriyi kabul etmez edeni de sevmez. Bunu öğrenmem 14 yılımı aldı. Bırakın ne yaparsa yapsın. Siz ne derseniz deyin o zaten aynı kişiliğe devam edecek. Olan size olan bakışına oluyor malesef.

Yorumlarda bile karakter kelimesi yanlış yorumlanmiş.

Mesela esprili bir insan , daha ağır bir insanın yanında daha ölçülü davranıyorsa bunun adı karaktersizlik midir ?

Çocukla çocuk oluyorsa , yasliyla yaşlı , şiveli insanlarla birlikte sivesini konusturuyorsa bu karakteri belirlemez.

" karaktersizlik ağır bir kelime ama ne dediğim anlaşıldı demekte çok abes.
Hakaret edip ama demek istediğim bu değildi demek daha büyük problem karşısındakinin degiskenliginden.

Şiveli va konuşmasını değil fikir yapısı karşısındakininkiyle benzermiş gibi konuşmasını kasediyorsunuz sanırım. Evet aslen işi özünde karaker meselesi. Akat bunu bu şekilde dan diye dile getirmek sizi haklıyken haksız yapmış. Benim eşiminde yaptığı bazı şeyler bana salakça geliyor ama ne salaksın demem kesselerde. Öfkelenince kontolsüz davranmışsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…