Ben mi haklıyım eşim mi

2 yasında neden gece uykusu bölünüyor?Gece beslenmesi falan mı var?
Onun dısındakiler esinize sorumluluk vermemenizden sanırım.Rahata fazlaca alısmıs.
Bizde babası gündüz yardımcı oldugu icin,gece ben de kaldırmıyorm ama gündüz etmese kaldırırım yani.

Babalıktan ziyade insanlık yakışmamış eşinize. Hatta eşine ve evladına çok daha duyarlı ve yardımcı hayvan türleri var.

çocuk hastanesinde alerji uzmanı yapıyor birtek o testi özel kan testi yapılıyor kanı alınıp ankaraya incelemeye gönderiliyor bir besin alerjisi var o tetikliyor ondan net birşey diyemiyorlar size onu tavsiye ederim biz öyle bulduk çareyi
kızıma baharat ve yağlı yiyecekler +soğan yasak meğer alerjisi varmış kızımda nasıl severek yerdi iştahlı iştahlı ... o reflü+geniz akıntısı yapıyormuş astım krizi gibi krizlere giriyordu özellikle gece uykuda nefes kesilir ağlar krizlere girerdi ağlamaktan göbek fıtığı olmuştu .

sanırım gitmediğiniz tek o doktor kalmış ona da gidin derim

Sen de işe gidiyormuşsun adamdaki rahatlığa bak. Sen uyanıyorsun gece yarısı beyfendi bir kalktı yerinden diye carlıyor. Aşırı sinir olurum Allah sabır versin size

Sen sonuna kadar haklısın arkadasim. Eşin saygisizlik yapmış. Çocuk ve çocuğun ozbakimi müşterek bir olaydir, kimse kusura bakmasın. Hele ki uyumayan çocuk durumunu yaşamayan bilmez. Benim kızım 11 aylık ve gece sürekli kalkan bir bebek. Ben her gece en az 7 8 kez uyanıyorum cocuga. Hani uykunun en tatlı yerinde uyanmak vardır ya, bende o bile yok. Çünkü daha ben dalamadan tekrar uyanıyor. Salona gidip emzirip tekrar yatırıyorum. Ve bu döngü sabaha kadar devam ediyor. Uykusuzluktan bağışıklığım o kadar düştü ki, sürekli sağlık sorunları yasiyorum.. Eğer çocuğun uyuması için eşimi uyandirmam gerekiyorsa da uyanacak, yapacak bişey yok.

Sen calismasaydin anlayabilirdim yine ama hele cocuk emmiyorsa o da uyansin mamasini yapsin cocugun…ya da ihtiyac karsilasin..adil degil.. cogu kisi demis ama…rahata alismis herif

Eşiniz haksız tabikide çocuk yapmayı biliyosa bı zahmet bazı şeylerden odun verecek sizdede hata ne demek rahatsız olmasın diye başka odada yatmisiniz aynı şeyi kızım doğduğunda bana eltim demişti kaynım başka odada yatsın rahat etsin diye kızmıştım ona ben bakacaksın oda bakacak tek başıma yapmadım diye

Yani dalma sorunu varsa ne olacak?
Eminim zordur da bu çocuk gece bakımını tek başınıza yükleneceğiniz anlamına gelmiyor.
Yapacak bir şey yok.
İkinci çocuk düşünürseniz gece kalkıp durmaktan bıkacaksınız, zul gelecek.
Baba devreye girsin bir zahmet.

Bazen bende uyandirilinca tepki verebiliyorum eşimde ayni şekilde o yuzden bunu gözardı edebilirim sanirim
Ben çalışmıyorum ama bakimi ile ikimiz ilgileniyoruz. Sorumluluk almaktan kaçınsaydi 3 tane dogurmazdim
Bu konuda size hakveriyorum tek basina sirtlamissiniz gibi görünüyor üstelik sizde çalışan bir insansınız sizin hayatınızı da kolaylaştırmali

Sizinle böyle konuşmasına neden müsade ediyorsunuz?

Geçen konunuza da yazdım. Siz ömür boyu çocukla bitişik yaşayacak gibi yediden yetmişe uyacak bir yatak arıyordunuz.

2 yaşına kadar ağrıdan uyuyamadığı için annem ayağında sallayarak uyuttu kardeşimi o da o halde uyudu. Kendi yataklarında idi. Ama 40 sonrası için olduğundan çok fark etmezdi sanırım ayrı yataklarda olması.

Öte yandan kendi odamız soğuk olduğu için 2 aylıkken kızım diğer odaya geçmek zorunda kaldık. Havalar ısındı 6 aylık oldu kendi odamıza geçeceğiz.
Eşimle ayrı yatmak o kadar olumsuz etkiledi ki hem birbirimize karşı muhabbeti, hem sorumluluk duygusunu unutuyor, gece benim kaç kere uyandığımı bile bilmiyor.

Kendi yaşadığım bir tecrübe olarak haklı haksıza bakmayın bir an önce düzeni değiştirin.

2 yaş kendi odalarında tek uyumaları için ideal bir yaş. Çağırdığında geleceğinizi biliyor, güven duyuyor olması gerekli. Bilmiyorum bence eşler birlikte uyumalı Neticede evlilikte sadece anne-baba değiliz ki… Kadın ve erkeğiz de, birlikte aynı yatakta uyumak sadece ‘evlilik’ için gerekli bir durum değil. Biz kadınlar bazen anne olduktan sonra kendimizi unutuyoruz. Eşinize gelince baştan sona haksız. Siz hem çalışıyor hem gece de bebekle ilgileniyorsunuz. 2 dk uyandı diye kıyamet kopmaz. Mümkünse kendi yatağınızda yatın ve bebeğinizle gece sadece siz ilgilenmeyin. Beyfendi (!) de bir zahmet gece kalkıp bebeğe baksın, paylaşım yapın. Atıyorum 12-3 arasında biriniz bakın, 3-7 arası biriniz bakın. Çocuk onun da çocuğu, her şeyi tek yüklenmeyin.

Değiştirmez konu sahibi düzeni. Kendi kafasında doğrular var, biz ne anlatırsak anlatalım dışına çıkmaz.

Eski konuları bilmeyenler adamı suçlu bulmuş ama adam çocuğa bakmak istese dahi konu sahibi izin vermez muhtemelen. Verse de başında bekleyip müdahale eder. Adam da salmış artık, ne yapsın?

Zaten sorunun asil kaynagi bu, ndn kaldirmadiniz? Her gece siz kalkarken kocanizi rahat rahat uyutursaniz, uykusu hic bolunmezse ilk bolunmede de boyle yaygara koparir. Bu kadar verici olmayin o bebek ikinizin, sorumlulugu da ikinize ait. Bebek sizin odanizda yatsaydi gece aglamalarina esinizde sahit olsaydi tabi ayni anda ikinizde uyanip ayakta durun demiyorum ama donusumlu bakabilirdiniz . Benimde bir bebegim var gece en az 5 kez kalkiyor (bakin her gece agliyor), ev hanimiyim ama yine de esim de kalkip bebegi salliyor donusumlu uyuyoruz, hem bebegimizin beni ne kadar yorduguna sahit oldugu icin bana karsi daha anlayisli davraniyor, her isi ortaklasa yapiyoruz... Bu sekilde kocanizi bebek sesine en az sekilde maruz birakayim rahat uyusun dedikce bebegi tamamen sizin sorumlulugunuz gibi gorur boyle en ufak seye bile tepki gosterir. Sizde artik esinizle konusun uylusuzlugun sizi cok yordugunu geceleri donusumlu bakmaya cok ihtiyaciniz oldugunu soyleyin uzerine biraz yuk verin o zmn bakin onu uyuttugunuz geceler icin size ne kadar sukredecektir

Benim eşim de 1kac kez dışında öyle sabaha kadar bebek pispislyan kocalardan değil .. hep eşimde suç bulurdum içimden soylemisligim de var .. ağır işte çalışıyor ,aşırı yoruluyor diye bir şey demiyorum yine de . Ama çevreme bakıyorum o tür kişiler aşırı kavga ortamı oluyor en son eşlerinin dirdirina katlanamayip yapıyorlar dediklerini .. gerçekten içinden gelip yapanlar da var yok değil çoğu o şekilde ama .. eşini ya da kendini eksik hissetme .. evet verdiği tepki o an için yanlış bu arada biraz sert tepki vermiş gibi ..

kadın dırdırına dayanamayıp mı yardım ediyor kocalar belkide doğru erkekler evlendiklerinden o kocalar yapması gereken babalığı yapıyorlardır siz böyle düşünerek kendinizi daha iyi hissediyorsanız o ayrı tabi ama erkek düşünemediği için kadın söyleniyorsa ve adam yine yapıyorsa bu da iyi birşey en azından çemkirip geri uyumamış oluyor adam.

Ağlama olmaz mı. Uyku terörü gibi. Ama uyku teröründe uykuya daldıktan 1-2 sonra diyor. Biz de sabaha kadar vsr. Bazen sabah uyandığında da devam ediyor. Ağlamayı d seven bir çocuk
Gün içinde çok mu uyuyor acaba o yüzden mi sabaha kadar uyuyamiyor. Birde artık büyümüş ,siz onunla aynı odada yattikca uyanması devam eder. Oğlum da 2 buçuk yaşında 2 yaşına kadar yatağı bizim odadaydi sık sık uyanirdi. Odasını ayirinca gece deliksiz uyumaya başladı

Yanlış anlaşılma olmuş sanırım. Eşim normalde çocuğa bakar. Hatta ikimiz bakıyoruz. Yani o sabahçı ben öğleden sonra gidiyorum okula. Altını temizler, yedirir, gezdirir, öğle uykuları ona aittir. Genel bir sıkıntı değil yani. Sadece dün gece bana göre aşırı tepkşydi. Sonradan öğle eve gelince özür diledi. Uyku sersemliği dedi. Ama bence yğne de hoş değildi.

Gün içinde en fazla 1 saat. Mesela dün 35 dk uyumuştu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…