- 21 Ağustos 2015
- 31.891
- 96.804
- 598
- 38
- Konu Sahibi mermaid2608
-
2 yasında neden gece uykusu bölünüyor?Gece beslenmesi falan mı var?2 yaşındaki kızım bu akşam yatağa yattığından beri dönüyor. Derin uyuyamadı. Ben de en sonunda az önce yataktan rahatsız olabileceğini düşündüm. Yatak üstü pedimiz var, onu koyarsam rahat yatabilir dedim. Ama yatak pedi eşimin yattığı bazanın altındaydı. Gidip uyandırdım ve olanlar oldu. Neden uyandırdım o saatte diye bir sürü hareket ve azar işittim. Gerçekten de yatak pedini koyunca rahatladı ve daldı. Ama eşim hala içeriden söyleniyor. Ben de çalışıyorum, 2 yıldır çocukla ayrı odada yatıyorum. Eşim yatak odasında yatıyor. Rahatsız olmasın diye. Kızım bazen sabaha karşı 4 te uyanıyor, saatlerce ayağımda uyuyor. Okulda arkadaşlara bakıyorum, eşleri çocuoın yanında sabahlıyor. Eşime baba olmak gerçekten yakışmadı. Onun için hiç uygun bir rol değilmiş aslında
çocuk hastanesinde alerji uzmanı yapıyor birtek o testi özel kan testi yapılıyor kanı alınıp ankaraya incelemeye gönderiliyor bir besin alerjisi var o tetikliyor ondan net birşey diyemiyorlar size onu tavsiye ederim biz öyle bulduk çareyiAslında alerji uzmanı doçentin özel muayenehanesine gittik. Tabii benim kızım çok ağladı ve ağlarken kustu doktorun üzerine. Yine de adam çok uğraştı. Net bir şey diyemiyorum dedi. 6 farklu ilaç verdi. Üç burun spreyi, üç şurup. Hepsini kullandık. Geçmedi. Çok meşhur bir çocuk doktorunun online randevusunu buldum. Onunla online görüştüm. Nasal yıkama ve farklı ilaçlar verdi. Bir hafta nasal yıkama yaptık. Biraz faydası oldu ama çocukta fobi oldu. Banyonun önünden geçerken bile anne burnuma bir şey yapmayacak diye ağlıyordu. O ara apiterayı keşfettim. Propolis, arı ürünleri. Oradaki uzman da mama tetikliyor dedi. Mama içtiği sürece geniz akıntısı bitmez dedi. Mamayı kestik Propolis damlası, spreyi vd kullandık. En sonunda geniz eti olabilir dedi doktor. Ama buruna cihaz sokması lazımmış. Şu anda yapmayalım takşp edelim dedi.
Eşiniz haksız tabikide çocuk yapmayı biliyosa bı zahmet bazı şeylerden odun verecek sizdede hata ne demek rahatsız olmasın diye başka odada yatmisiniz aynı şeyi kızım doğduğunda bana eltim demişti kaynım başka odada yatsın rahat etsin diye kızmıştım ona ben bakacaksın oda bakacak tek başıma yapmadım diye2 yaşındaki kızım bu akşam yatağa yattığından beri dönüyor. Derin uyuyamadı. Ben de en sonunda az önce yataktan rahatsız olabileceğini düşündüm. Yatak üstü pedimiz var, onu koyarsam rahat yatabilir dedim. Ama yatak pedi eşimin yattığı bazanın altındaydı. Gidip uyandırdım ve olanlar oldu. Neden uyandırdım o saatte diye bir sürü hareket ve azar işittim. Gerçekten de yatak pedini koyunca rahatladı ve daldı. Ama eşim hala içeriden söyleniyor. Ben de çalışıyorum, 2 yıldır çocukla ayrı odada yatıyorum. Eşim yatak odasında yatıyor. Rahatsız olmasın diye. Kızım bazen sabaha karşı 4 te uyanıyor, saatlerce ayağımda uyuyor. Okulda arkadaşlara bakıyorum, eşleri çocuoın yanında sabahlıyor. Eşime baba olmak gerçekten yakışmadı. Onun için hiç uygun bir rol değilmiş aslında
Bazen bende uyandirilinca tepki verebiliyorum eşimde ayni şekilde o yuzden bunu gözardı edebilirim sanirim2 yaşındaki kızım bu akşam yatağa yattığından beri dönüyor. Derin uyuyamadı. Ben de en sonunda az önce yataktan rahatsız olabileceğini düşündüm. Yatak üstü pedimiz var, onu koyarsam rahat yatabilir dedim. Ama yatak pedi eşimin yattığı bazanın altındaydı. Gidip uyandırdım ve olanlar oldu. Neden uyandırdım o saatte diye bir sürü hareket ve azar işittim. Gerçekten de yatak pedini koyunca rahatladı ve daldı. Ama eşim hala içeriden söyleniyor. Ben de çalışıyorum, 2 yıldır çocukla ayrı odada yatıyorum. Eşim yatak odasında yatıyor. Rahatsız olmasın diye. Kızım bazen sabaha karşı 4 te uyanıyor, saatlerce ayağımda uyuyor. Okulda arkadaşlara bakıyorum, eşleri çocuoın yanında sabahlıyor. Eşime baba olmak gerçekten yakışmadı. Onun için hiç uygun bir rol değilmiş aslında
Sizinle böyle konuşmasına neden müsade ediyorsunuz?Tamamen katılıyorum size. Ne yaparsak yapalım yaranamıyoruz. Geçtiğimiz bir haftadır yalvardım. Doğru düzgün bir yatak bakalım diye. Ben anlamam git kendin bak gel dedi. Dün yatak geldi. Az öncede yatak pedi olayı olunca senin alacağın yatak ancak bu kadar olur Çıldırmamak elde değil
2 yaş kendi odalarında tek uyumaları için ideal bir yaş. Çağırdığında geleceğinizi biliyor, güven duyuyor olması gerekli. Bilmiyorum bence eşler birlikte uyumalı2 yaşındaki kızım bu akşam yatağa yattığından beri dönüyor. Derin uyuyamadı. Ben de en sonunda az önce yataktan rahatsız olabileceğini düşündüm. Yatak üstü pedimiz var, onu koyarsam rahat yatabilir dedim. Ama yatak pedi eşimin yattığı bazanın altındaydı. Gidip uyandırdım ve olanlar oldu. Neden uyandırdım o saatte diye bir sürü hareket ve azar işittim. Gerçekten de yatak pedini koyunca rahatladı ve daldı. Ama eşim hala içeriden söyleniyor. Ben de çalışıyorum, 2 yıldır çocukla ayrı odada yatıyorum. Eşim yatak odasında yatıyor. Rahatsız olmasın diye. Kızım bazen sabaha karşı 4 te uyanıyor, saatlerce ayağımda uyuyor. Okulda arkadaşlara bakıyorum, eşleri çocuoın yanında sabahlıyor. Eşime baba olmak gerçekten yakışmadı. Onun için hiç uygun bir rol değilmiş aslında
Değiştirmez konu sahibi düzeni. Kendi kafasında doğrular var, biz ne anlatırsak anlatalım dışına çıkmaz.Geçen konunuza da yazdım. Siz ömür boyu çocukla bitişik yaşayacak gibi yediden yetmişe uyacak bir yatak arıyordunuz.
2 yaşına kadar ağrıdan uyuyamadığı için annem ayağında sallayarak uyuttu kardeşimi o da o halde uyudu. Kendi yataklarında idi. Ama 40 sonrası için olduğundan çok fark etmezdi sanırım ayrı yataklarda olması.
Öte yandan kendi odamız soğuk olduğu için 2 aylıkken kızım diğer odaya geçmek zorunda kaldık. Havalar ısındı 6 aylık oldu kendi odamıza geçeceğiz.
Eşimle ayrı yatmak o kadar olumsuz etkiledi ki hem birbirimize karşı muhabbeti, hem sorumluluk duygusunu unutuyor, gece benim kaç kere uyandığımı bile bilmiyor.
Kendi yaşadığım bir tecrübe olarak haklı haksıza bakmayın bir an önce düzeni değiştirin.
Zaten sorunun asil kaynagi bu, ndn kaldirmadiniz? Her gece siz kalkarken kocanizi rahat rahat uyutursaniz, uykusu hic bolunmezse ilk bolunmede de boyle yaygara koparir. Bu kadar verici olmayin o bebek ikinizin, sorumlulugu da ikinize ait. Bebek sizin odanizda yatsaydi gece aglamalarina esinizde sahit olsaydi tabi ayni anda ikinizde uyanip ayakta durun demiyorum ama donusumlu bakabilirdiniz . Benimde bir bebegim var gece en az 5 kez kalkiyor (bakin her gece agliyor), ev hanimiyim ama yine de esim de kalkip bebegi salliyor donusumlu uyuyoruz, hem bebegimizin beni ne kadar yorduguna sahit oldugu icin bana karsi daha anlayisli davraniyor, her isi ortaklasa yapiyoruz... Bu sekilde kocanizi bebek sesine en az sekilde maruz birakayim rahat uyusun dedikce bebegi tamamen sizin sorumlulugunuz gibi gorur boyle en ufak seye bile tepki gosterir. Sizde artik esinizle konusun uylusuzlugun sizi cok yordugunu geceleri donusumlu bakmaya cok ihtiyaciniz oldugunu soyleyin uzerine biraz yuk verin o zmn bakin onu uyuttugunuz geceler icin size ne kadar sukredecektirDoğduğu ilk ayı saymazsak geceleri eşimi hiç kaldırmadım. Ben de okula gidiyorum. Aynı saat dersim var. Bazen ayağımda uyuyor, sırtımı duvara dayayarak uyuyorum. Eşime sorsam senin uyku problemin yok, her pozisyonda uyuyorsun diyor. Kafam düşüyor, uykusuzluktan her pozisyonda uyuyorum
Benim eşim de 1kac kez dışında öyle sabaha kadar bebek pispislyan kocalardan değil .. hep eşimde suç bulurdum içimden soylemisligim de var .. ağır işte çalışıyor ,aşırı yoruluyor diye bir şey demiyorum yine de . Ama çevreme bakıyorum o tür kişiler aşırı kavga ortamı oluyor en son eşlerinin dirdirina katlanamayip yapıyorlar dediklerini .. gerçekten içinden gelip yapanlar da var yok değil çoğu o şekilde ama .. eşini ya da kendini eksik hissetme .. evet verdiği tepki o an için yanlış bu arada biraz sert tepki vermiş gibi ..2 yaşındaki kızım bu akşam yatağa yattığından beri dönüyor. Derin uyuyamadı. Ben de en sonunda az önce yataktan rahatsız olabileceğini düşündüm. Yatak üstü pedimiz var, onu koyarsam rahat yatabilir dedim. Ama yatak pedi eşimin yattığı bazanın altındaydı. Gidip uyandırdım ve olanlar oldu. Neden uyandırdım o saatte diye bir sürü hareket ve azar işittim. Gerçekten de yatak pedini koyunca rahatladı ve daldı. Ama eşim hala içeriden söyleniyor. Ben de çalışıyorum, 2 yıldır çocukla ayrı odada yatıyorum. Eşim yatak odasında yatıyor. Rahatsız olmasın diye. Kızım bazen sabaha karşı 4 te uyanıyor, saatlerce ayağımda uyuyor. Okulda arkadaşlara bakıyorum, eşleri çocuoın yanında sabahlıyor. Eşime baba olmak gerçekten yakışmadı. Onun için hiç uygun bir rol değilmiş aslında
kadın dırdırına dayanamayıp mı yardım ediyor kocalarBenim eşim de 1kac kez dışında öyle sabaha kadar bebek pispislyan kocalardan değil .. hep eşimde suç bulurdum içimden soylemisligim de var .. ağır işte çalışıyor ,aşırı yoruluyor diye bir şey demiyorum yine de . Ama çevreme bakıyorum o tür kişiler aşırı kavga ortamı oluyor en son eşlerinin dirdirina katlanamayip yapıyorlar dediklerini .. gerçekten içinden gelip yapanlar da var yok değil çoğu o şekilde ama .. eşini ya da kendini eksik hissetme .. evet verdiği tepki o an için yanlış bu arada biraz sert tepki vermiş gibi ..
Gün içinde çok mu uyuyor acaba o yüzden mi sabaha kadar uyuyamiyor. Birde artık büyümüş ,siz onunla aynı odada yattikca uyanması devam eder. Oğlum da 2 buçuk yaşında 2 yaşına kadar yatağı bizim odadaydi sık sık uyanirdi. Odasını ayirinca gece deliksiz uyumaya başladıAğlama olmaz mı. Uyku terörü gibi. Ama uyku teröründe uykuya daldıktan 1-2 sonra diyor. Biz de sabaha kadar vsr. Bazen sabah uyandığında da devam ediyor. Ağlamayı d seven bir çocuk
Gün içinde en fazla 1 saat. Mesela dün 35 dk uyumuştuGün içinde çok mu uyuyor acaba o yüzden mi sabaha kadar uyuyamiyor. Birde artık büyümüş ,siz onunla aynı odada yattikca uyanması devam eder. Oğlum da 2 buçuk yaşında 2 yaşına kadar yatağı bizim odadaydi sık sık uyanirdi. Odasını ayirinca gece deliksiz uyumaya başladı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?