Ben mi haklıyım kocam mı?

tüm yükü sırtına yüklemiş de neyi yüklemiş ki adam? Zaten belli ki umurunda değil. Şimdi bu kadın gidecek, tazminatını da nafakasını da isteyecek adama davasını açacak, hayatını kuracak, sıkıntılı günler yaşayacak ama her şey zamanla yoluna girecek, çocuğunu krallar gibi büyütecek.
Bu adamla diretmenin manası ne? Adam açmasın dava ne olacak? Nasıl bir mana vermeliyiz? Dava açmıyor yani karısındanayrılmak istemiyor mu? Daha ne yapsın? Yapıyor yapacağını. Hanımefendi de önüne baksın. Zaman çabuk geçiyor. Belki karşısına helal süt emmiş bir beyefendi çıkar. Allah büyüktür. Öteki akılsızlar zaten mutlu olamayacak ki yuva yıkanın yuvası mı olur?

Vallaha ben kimseye güvenmiyorum . Kendi kocama da güvenmiyorum. Kendime de zamanı geliyor güvenmiyorum. Çünkü beşer şaşar. Kendine insan sahip çıkmalı. Kocam bana ilgisizse ben ilgili kimden isteyecem? Sağlam bir irade olması lazım. İnsan niye evleniyor? Ondan sonra ilgisiz saygısız sevgisiz evliliklerde kadının da erkeğin de ilgisi etrafa dağılıyor işte. Hemen toparlanıp kafayı başka yerlere vermek lazım. Ama çoğumuz yapamıyor belki de. Evlilik zor zanaat. Erkek de kadın da eşit sorumluluk almalı. Tek taraflı olmaz. Öyle olunca bam.

Bazen Foucault'un Cinselliğin Tarihi isimli kitabı aklıma geliyor. Evlilik kurumunun başından falso olduğunu düşünüp sonra silkeleniyorum. Geçti conem çoktan evlendin... Oni evlenmeden önce duşuneceğudun diyeyrum ben bağla hahahahahahah:))))
Bi de hani hep diyoruz ya kadının doğasında tek eşlilik var. Erkek çok eşli bilmem ne. .Bunlar hep toplumun dayatması. Çocukluktan itibaren kızlar öyle yetiştirildi, öğütlendi. Ama erkekler nasıl yetiştiriliyor? Afferim paşama on kız feda olsunnnn yavruma...
Lan bizi de öyle yetiştirseler belkim biz de öyle olacaktık kimse de yadırgamayacaktı. Hadi itiraf edelim. Kocalarımıza bazen tahammül edemiyoruz. Ve bu toplumsal dayatmalar olmasa, veya verilmiş sözler, Resmi muameleler, evlilik kurumu olmasa, kadınlar da ne tercihler yaparlar. Her insan ağzının tadını bilir. Erkekler bunu düşünmüyorlar. Nasıl olsa bizim hanım evden dışarı çıhmazz... he he tabi... Sen aldatınca yapılan muamelenin bin misline maruz kalmasa kadınlar da neler yapar... Öyle olduğu halde yapıyorlar. Demekki bir yerlerde yanlışlık var...

Bazen Foucault'un Cinselliğin Tarihi isimli kitabı aklıma geliyor. Evlilik kurumunun başından falso olduğunu düşünüp sonra silkeleniyorum. Geçti conem çoktan evlendin... Oni evlenmeden önce duşuneceğudun diyeyrum ben bağla hahahahahahah:))))
Bi de hani hep diyoruz ya kadının doğasında tek eşlilik var. Erkek çok eşli bilmem ne. .Bunlar hep toplumun dayatması. Çocukluktan itibaren kızlar öyle yetiştirildi, öğütlendi. Ama erkekler nasıl yetiştiriliyor? Afferim paşama on kız feda olsunnnn yavruma...
Lan bizi de öyle yetiştirseler belkim biz de öyle olacaktık kimse de yadırgamayacaktı. Hadi itiraf edelim. Kocalarımıza bazen tahammül edemiyoruz. Ve bu toplumsal dayatmalar olmasa, veya verilmiş sözler, Resmi muameleler, evlilik kurumu olmasa, kadınlar da ne tercihler yaparlar. Her insan ağzının tadını bilir. Erkekler bunu düşünmüyorlar. Nasıl olsa bizim hanım evden dışarı çıhmazz... he he tabi... Sen aldatınca yapılan muamelenin bin misline maruz kalmasa kadınlar da neler yapar... Öyle olduğu halde yapıyorlar. Demekki bir yerlerde yanlışlık var...

tek eşliliğin cinsiyetle değil tamamen kişisel vicdan ile alakası var :) ama bizde ve bizim gibi kültürlerde erkeğin aldatması her zaman kabul edilebilir oluyor malesef. bu nedenle de, yani yazdığınız gibi tamamen yetiştirilme şekli ve dayatmalar yüzünden, aldatan erkeği normalleştirip diğer kadını, cinsiyeti "kadın" olduğu için suçluyoruz. erkeğin "yapabilir" diye yaftalanması yüzünden. oysa buna tenezzül eden er kişisinde büyük sıkıntı var.

Adam da gercekten bosanmak istiyorsa bir avukatla görüşüp anlasmali boşanma protokolu oluşturabilirdi yani adamda da sorumsuzluk var ben sevmiyorum diyerek tüm sorumlulugu kadina yüklüyor
Kendi de elini tasin altina koymalı bir de esim evden kovdu diyerek de dava acabilir her zaman terk eden es kusurlu degildir, bir es digerini kovuyor ve o kovulan da evi terk ediyorsa burada kusurlu giden olmuyor kovan oluyor. Yani adam boşanmak istemekte hakli ve konu sahibinin inadı yanlış ama adam da elini taşın altina koymali

Evliligin sorumluluğu o imzayi atanlardir
Bırakın şu "kocami ayartti" olayini!
O koca da nefsine sahip çıkıp "ben evliyim" diyebilmeli
Aldatmanin bahanesi 3.sahislar olamaz
Zaten bir ara 3.kisilere de tazminat davasi açılabiliyordu onu kaldirdilar, evlilik birligini korumak eslerin sorumlulugu oldugu icin.
Eger kadin eve don diye ihtar cekerse ve ihtara ragmen eve donmezse kadin adamin evden gittigini idpat etmis olur. Bizde de eski es evi terk etmisti. Ama ben evi terk etmekten degil siddetli gecimsizlikten dava actim ve onun evi terk ettigini soylemistim. Taniklarla evi terk ettigini de ispat edebilir.

E tamam buradaki adam neden dava açma zahmeti göstermemiş?
Karşıdaki kadın da inanmaya meyilli o zaman?
Bakın ikiside benzer durum kimşn ne yaşadıpını bilemeyiz. Benim kastettiğim buradaki kadınlar iki olayda farklı safları tutuyor ben bu tezatlıktann bahsettim.
O konuda herkes 3. Kişiye yüklenirken bu kınuda herkes evli olan kadına yükleniyor ben taraf değilim bu arada. Sadece yorumların tezatlıkları gözüme çarpıyor

Adam aylardır yalnız yaşıyor.Belli değil mi evlilik hayatı olmadığı ? Nasıl aynı şey oluyor ?
Kimse saf falan tutmuyor.Sadece ilişkideki takıntılı taraflar aldatan ( ki bu konudaki olay aldatmak bile değil artık adam yalvarıyor gitmek için ) taraftan daima daha suçlu benim gözümde.
Hadi siz şimdi şunu söyleyin,madem bu kadar tarafsızsınız.Olaydaki takıntılı taraf erkek olsaydı da üzülüp empati yapacak mıydınız haline ? Yoksa gitmek isteyen kadına ''kaç,polis koruması çıkar'' mı yazacaktınız,biraz dürüst olun.

Eger kadin eve don diye ihtar cekerse ve ihtara ragmen eve donmezse kadin adamin evden gittigini idpat etmis olur. Bizde de eski es evi terk etmisti. Ama ben evi terk etmekten degil siddetli gecimsizlikten dava actim ve onun evi terk ettigini soylemistim. Taniklarla evi terk ettigini de ispat edebilir.
Konu sahibi bunu yapmaz ki
Zaten ayrılmak istemiyor
Ona göre diger kadin kocasinin pesini birakmali ki adam evine dönsün
Baskasiyla birlikte olan adamı kabul.edecek nasilsa kocamdir evimin diregidir diye!
Bu ahlaksizliga boyun egecek kadar kocasına muhtaç, gurursuz, kendi degerini bilmeyen biri var - konu sahibemiz...

Konu sahibi bunu yapmaz ki
Zaten ayrılmak istemiyor
Ona göre diger kadin kocasinin pesini birakmali ki adam evine dönsün
Baskasiyla birlikte olan adamı kabul.edecek nasilsa kocamdir evimin diregidir diye!
Bu ahlaksizliga boyun egecek kadar kocasına muhtaç, gurursuz, kendi degerini bilmeyen biri var - konu sahibemiz...

adamın yaptığını doğru bulmamakla beraber, geri dönmemekte kesin kararlı olduğu için hani beni başkasıyla görsün de gurur yapıp peşimi bıraksın mantığıyla bile böyle davranabilir diye geldi aklıma.
yani dönmeye niyetli adam 1 senede 365 kere dönerdi bence.

başlığa da kocam yazmışsın ama, o senin kocan değil bence artık. yani bitirmiş resmen adam. evet resmi olarak evlisiniz ama ne evlilik kalmış ortada ne de kurtarılacak yuva...
bir terapistten randevu al. ve kendini düşünmüyorsan bunu ÇOCUĞUNUN sağlıklı ortamda büyümesi için yap...

adamın yaptığını doğru bulmamakla beraber, geri dönmemekte kesin kararlı olduğu için hani beni başkasıyla görsün de gurur yapıp peşimi bıraksın mantığıyla bile böyle davranabilir diye geldi aklıma.
yani dönmeye niyetli adam 1 senede 365 kere dönerdi bence.
Tabii ben de boyle düşünüyorum da, adamin tavrından ayrilmayi istedigi anlamını çıkartacak bir kadin yok karsisinda, hatta adam özellikle seni sevmiyorum istemiyorum dedigi halde ısrarla kocami nasil eve döndürürum diye konu acan takintili bir kadin var ortada!

Tabii ben de boyle düşünüyorum da, adamin tavrından ayrilmayi istedigi anlamını çıkartacak bir kadin yok karsisinda, hatta adam özellikle seni sevmiyorum istemiyorum dedigi halde ısrarla kocami nasil eve döndürürum diye konu acan takintili bir kadin var ortada!

bunu yapan kocası olsa, git şikayet et, şiddet uygulayabilir, zarar verebilir, gözü dönmüş derdik burada.
çünkü takıntı..

bunu yapan kocası olsa, git şikayet et, şiddet uygulayabilir, zarar verebilir, gözü dönmüş derdik burada.
çünkü takıntı..
Aynen, şimdiye kadar buna benzer konular da açıldı polise git, koruma iste, uzaklaştırma cikarttir diye kendimizi paraliyoruz erkegin takik oldugu durumlarda

Aynen, şimdiye kadar buna benzer konular da açıldı polise git, koruma iste, uzaklaştırma cikarttir diye kendimizi paraliyoruz erkegin takik oldugu durumlarda

konu sahibi sanırım konudan koptu ama umarım okur ve kendini toparlar. öncelikle çocuğu için bunu yapmalı zaten.

Tabiki sevgililigi kabul eden kadında suçlu adama huzur verip kendine bağlamasa adam evladını evini hatırlayıp bu kadar evinden uzaklasmiycakti. Kafa dinleyip tekrar ailesiyle olacaktı. Biraz kadın biraz erkek kendilerinden ödün vererek bu evlilik devam edecekti
O kadin olmasa baska bir kadin olacakti. Burada sadakat sorumluluğu olan evli erkektir.

İananın takıntı değil bendeki. Emeklerimin boşa gidişini hazmedemiyorum. O kadın olmasa eve geri dönerdi eminim bunu biçok kez yaşadık. Onu tutan o kadın. Gitme sebebi de o bence. Oğlumuz için ben emek veriyorsam oda vermek zorunda. Böylece çekip gidemez. Evlilik bitirmek bu kadar kolay olmamalı

Yormayın kendinizi salın gitsin ki zaten gideli çok olmuş. Çocuk bu ortamda büyüse kişiliğini olumsuz etkileseniz daha mı iyi. Hem belki bundan sonrasında sizinde sevdiğiniz sizi sevecek birini hayatınıza alacaksınız. Kendinize değer verin

Back
X