Bence olaya taraflı bakıyorsunuz. Kimse ilişkisi olduğu için adamı haklı görmedi. Hatta herkes bunun ne olursa olsun aldatma olduğu ve yanlış olduğu konusunda hemfikir. İnsanlar konu sahibine "seni sevmeyen, boşanmak istediğini ısrarla söyleyen, bir yıldır eve bile gelmeyen adamla işin ne? neden yapıştın neden ısrarla boşanmıyorsun" dedi. Ki buna katılıyorum.
Tam tersi olsa kimse hak vermezdi demişsiniz, o zaman sizi şöyle bir senaryoya davet ediyorum. Buraya gelip bir kadın "eşimi sevmiyorum, soğudum, boşanmak istiyorum, bir yıldır ayrı yaşıyoruz ama yakamdan düşmüyor, boşanmayı kabul etmiyor, çocuğu bahane edip işi yokuşa sürüyor dese tepkiler nasıl olurdu? Herkes kadına hak verirdi (bu durumda erkeğe hak verdiğimiz gibi) Veya bu süreçte birisi ile tanıştım bir ilişkim var boşanmak istediğim eşime söyledim ama hala boşanmak istemiyor dese? Herkes boşanma konusunda kadına hak verir ama hala evli olduğu için yeni ilişki konusunda kadını kınardı. Ne olursa olsun bu aldatmadır derdi. Bu kadar kısa sürede yeni bir ilişki ne kadar mantıklı derdi. Derdi de derdi. Yani şuanki durumun birebir aynısı.
Kadınlar kulübünü uzun zamandır takip ediyor ve çok seviyorum, hem bir kadın hem bir psikolog olarak bana bambaşka hayat ve bakış açılarını deneyimleme, gözlemleme fırsatı sunuyor. Ayrıca burdan güzel dostluklar ve fikir birlikleri de çıkarabileceğimi hissediyorum. Ama anlam veremediğim bir erkek düşmanı, felaket tellalı kitle de mevcut. Biz sırf erkek diye birisine sırtımızı dönemeyiz veya sırf kadın diye haksız birisi ile empati yapıp destekleyemeyiz. Ben bunu çol yanlış buluyorum. Neden erkekleri tutuyorsunuz diyen üye gördüm?! E haklı ki tutuyoruz, sırf erkek diye gömelim mi?
Siz de yorumları ile dikkatimi çeken bir üyesiniz. Daha önce de bana hiç uymayan fikir ve yorumlarınızı gördüm, yazmadan geçtim. Şuan ise yazasım geldi. Lütfen yanlış anlamayın, ben haklıyım siz haksızsınız veya tam tersi siz haklısınız ben yanlışım, diyemem. Ancak bence biraz kadın erkek ilişkileri ve sosyal yaşantılar konusunda ufkunuzu genişletin. Sizi biraz cinsiyetçi ve erkeklere karşı önyargılı görüyorum. Belki de geçmiş yaşantılarınız ve çevreniz kaynaklıdır, bilemem. Ama dışarıda başka bir dünya ve ilişkiler de var, bunu söyleyebilirim