- 4 Mayıs 2016
- 3.005
- 8.178
- 158
- 28
- Konu Sahibi RickandMorty
-
Evet ama yaz tatilinde kesin ayrılırız o zaman çünkü zaten yazları aramız bozuluyor beyefendi telefon ile yazmaya vakit bulamadığı için. Yazın çalışıyor çünkü ve yazmadığı ilgilenmediği için hep kavga ediyoruz geçen yaz az daha ayrılacaktık. Neyse muhtemelen sizin dediğiniz gibi yazın enine boyuna düşünüp karar vereceğim sonuç ayrılıksa da ayrılmak yazın bana daha kolay olur ailem de yanımda olduğu için az sürünürüm. Sadece okul başlarken tekrar karşılaşma korkusu vs yaşayacağımBence sizin sevginizin yerini alışkanlık ve arkadaşlık almış.Uzun süreli ilişkilerde bu hep vardır. Bu şekilde de ilişkinizi devam ettirebilirsiniz sorun değil ama dediğim gibi sevginiz aşkınız azaldıkça birşeyler göze batmaya başlar şuan bunları yaşıyor ve bunlar için endişeleniyorsunuz.
Bir taraftan da güzel bir ilişkimiz var herşey yolunda aslında çok kavga da etmiyoruz diyip mantıklı olan iyi taraflarını arıyorsunuz. Orda da külttür farkı bazı ailesel faktörler derken kafanız karışık.
Bence yaz tatilini fırsat bilin uzak kalın netleştirin kalbinizde ve mantığınızdakileri.
Benim ve eşimin ailesinin arasında da çok fark var ama birsekilde herkes birbirini kabul etti zamanla...Tabi bu duruma gelene kadar çok yıprandı herşey .O aileyle alakalı ,aileler anlayışlı ve herşeye bana uyacak diye bakmazsa hiç sorun olmuyor .
Ama özür dilemeyi bilmeyen ,hatasını görmeyen ,kabul etmeyen ,hep ben haklıyım kafasındaki insanlar zor ...Evlilikte yıpratır .Daha sonuçta en az 2 yılınız var bekleyin gözlemleyin ama hicbirseyi göz ardı etmeyin ..
Bu arada bursaliyim ben ve 2 yıldır dogudayiz yemin ediyorum burada gördüğüm insanlığı ,sahiplanmeyi hiçbir yerde görmedim . Akşamın köründe tek başıma veya oğlumla dolaşıyorum ne bir kez laf atan birini gördüm ne bir rahatsızlık duydum .Otobüste filan elimde eşya Filan varsa hemen yardımcı olmaya çalışıyorlar genel olarak boyleler içtenler ...
Oradaki insanlar çok sahiplenir. Değer verdiğini bilse koşulsuzca canını verir senin için ama. Dünyada hiç ayrı kültürden insanlar bir araya gelmiyor gibi geliyor size. Bence de ayrılın, geçinmeye niyetiniz yok. Kendi kültürünüzden birini bulun.
Evet haklısınız onun hataları var şu an bu ilişkide ama ben de çok hatalıyım. Olgun değilim ne istediğimi bilmiyorum.. çok erken girdim bu işlere ve çok erken ciddileşti her şeyBence bu iliski bitmeye mahkum. Hislerin degismis zaten. Uni 1'de daha cocuk sayilirdiniz. Daha cok gencsiniz ikiniz de. Anlasamiyorsaniz uzatmayin. 4 yil nedir ki? Ben aileler arasindaki kultur farkinin da cok sorun olusturacagini dusunuyorum ama tanimadan da bilemeyiz tabi ki. Asil sorun senin kafandaki sorular. Bunlar simdiden varsa bu iliskide pek gelecek olacagini sanmiyorum. Arkadaslarinin soyledikleri seni baglamaz. Onlar sadece disaridan bakip yorum yapiyor.
Mesleği ile alakalı asla değil bunu tüm samimiyetimle söyleyeyim, meslek tabiki önemli evlilik için lakin onun kadar iyi meslek sahibi bulamam düşüncesi aklıma gelmedi. Bu açıdan bakmıyorumSizde duygular evlilik için yeterli değil.
Daha şimdiden onu özlerim onsuz olabilir miyim değil de ondan iyisini ya bulamazsam demişsiniz.
Şimdiden ondan iyisi ya olmazsa diye devam ediyorsanız bu iş olmaz.
Evlenseniz de yürümez.
Ondan iyisi sanırım mesleği ile alakalı.
Karşınızdaki ile sadece mesleği için devam ediyorsanız hata yapıyorsunuz.
Evlilikte hem mantık hem duygu olmalı.
Sizde duygu tarafını çok göremedim.
Kendinize bahane üretmeyin.Grup dağılabilir.Olabilir.
Bu dünyanın sonu değil.
Bu arada kültür farkı yüzünden biten çok evlilik gördüm.
O da ciddi bir caydırıcı bence.
Bence evlilik için yeterli duygu yoğunluğunuz yok.
Bunu bir düşünün.
Haklısınız ben bu işin olup olmayacağını ailenin içine girmeden bilemicem. O zamana kadar da sevgili kalmak istemiyorum ben böyle şeyleri kolay atlatabilen bir insan değilim şimdi ondan ayrılsam 3-4 sene kimseyi hayatıma alamayacağıma nerdeyse eminim. Yapım bu zor kendime geliyorum kendimi zor buluyorum. Ağlarım her gece demiyorum ama başka birini sevebilmem için öncekinin tüm izleri her şeyi kalbimden hayatımdan gitmeli. Böyleyim. 2 yıl daha uzatıp hayatımı o kadar ertelemek istemiyorum. Bir de ben net olmayan şeyleri asla sevmem evleneceksek net kafamda bu olmalı ki normal hayatıma devam edebileyim. 2 sene sonra bakarız aaaslaa diyememYa ailenin iyi veya kötü olduğu içine girmeden belli olmuyor cidden.Biz gocmeniz normalde tutucu filan değilizdir çok .Aşırı soğuk bütün sulale birbirine ,öyle kılık kıyafet vs karisilmaz ama dayım evlenirken anneannem ve teyzemin içine şeytan kaçtı mesela .Kızın anını yediler başta bilmiyoruz tabi yengem annemi arayıp aglayinca annem canlarina okudu da durdular .
Meaela burada bir arkadaş var eşinin ailediyle 1 saat mesafedeler onlarda doğulu yani ve dediğin gibi aşiret tarzı bir yaşamları varmsi ama ki diyoki asla aramadan gelemzler gelince de en fazla 2 gün kalırlar onu da biz ısrar edersek ...
İşte tamamen kişilerle alakalı ...
Mesela dediğim gibi biz soğuk büyüdük aynı şehirde olunca kalma vs olmazdı ama eşimin ailesi Karadenizli onlar aşırı bağlı birbirine gittikleri yerde 1 aydan az kalmazlar filan çok bocalamaistim ben .
İçine sinmeyen şeyler olunca mutlu olamazsın .Bu yazda eger oyle ilgisiz davranırsa o bahaneyle mesafeni köy veya bitir .O dönemde anlarsın sevgi mi alışkanlık mi ?? Birde ne işte çalışırsa çalışsın eve gelince yarım saat ayırabilir bence
İşte o aileye ses cikaramam işi sıkıntı kardeşim .Çünkü burada eşim beni ezdiriyo veya dengeyi sağlayamıyor diye açılan konular hep bu karakterdeki kişilerden kaynaklanıyor .Haklısınız ben bu işin olup olmayacağını ailenin içine girmeden bilemicem. O zamana kadar da sevgili kalmak istemiyorum ben böyle şeyleri kolay atlatabilen bir insan değilim şimdi ondan ayrılsam 3-4 sene kimseyi hayatıma alamayacağıma nerdeyse eminim. Yapım bu zor kendime geliyorum kendimi zor buluyorum. Ağlarım her gece demiyorum ama başka birini sevebilmem için öncekinin tüm izleri her şeyi kalbimden hayatımdan gitmeli. Böyleyim. 2 yıl daha uzatıp hayatımı o kadar ertelemek istemiyorum. Bir de ben net olmayan şeyleri asla sevmem evleneceksek net kafamda bu olmalı ki normal hayatıma devam edebileyim. 2 sene sonra bakarız aaaslaa diyemem
İşte bu yüzden böylece kararsız kaldım. Yanında değilim şuan yanına gitsem de duygularım harekete geçiyor her şey daha da zorlaşıyor o zaman.
Ama sevgilimde şunu görüyorum mesela babama şunu diyemem ayıp abime bunu diyemem ayıp. Yani ailesine çok karşı çıkamaz onlar herhangi bişey yapsa. Bence tabi. Ona sorsan eğer farklı bir konu olsa dermiş ama. Offf ne kadar kararsızım anlatamam size. Mesela şuan diyorum ki ayrıl ne kadar acı çekiyorsan çek bitir üzül ama en azından hayatını yakma. Oluru yok
Bazen de diyorum ki seviyorsak neden olmasın
Ya aslinda soyleyecek cok sey var ama en cok uni. okuyan bir kizimizin evliligi/iliskiyi yukaridaki cumleyle tasvir etmesine takildim uzuldum urfaya gelin olmak... aslinda dogululari sevmek...Baştan düşünsene urfaya gelin olmak ister misin desene kendine.. aptal kafam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?