ben mi kötü fikirliyim ?

martenzit

Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2015
880
472
23
31
Merhabalar
Tamamen eksiltmeden yada eklemeden yazıyorum.
Eve çıktık bu dönem 3 arkadaş, daha iyi çalışırız diye.
Evde 3 kişi yaşıyoruz.
Gayet iyi hoşuz.
Ama bir detay var ki nedense beni irite ediyor.
Saç kurutma makinesi kullanmıyorduk.Zaten havalar güzel diye akşamdan banyo olup yatıyordum.
Gelgelelim ki havalar soğumaya başladı ve ben artık saç kurutma makinesi almayı düşündüm.
1 ay önce dedim ki kızlar ben saç kurutma makinesi almayı düşünüyorum siz de isterseniz ortak alalım yoksa kendime alacağım.
Yok dediler biz kullanmayacağız zaten son senemiz alıp ne yapalım ki dediler.Haklılar.
Ama içlerinden biri her banyo sonrasında benim kurutma makinemi kullanıyor.

Ben makinede değilim ama kendimi enayi gibi hissediyorum.
Yanlış anlaşılmasın parasında pulunda da değilim.Ama kullanmayacağız deyipte her defasında onun kullanması beni irite ediyor.
Sizce ben haksız mıyım ?
Kötü fikirli miyim de böyle düşünüyorum.

O arkadaşımla tek sıkıntım da bu değil.Ben eski evimden iki tane şemsiye getirmiştim.Kızlara ortak kullanırız bunu demiştim.
Biri tek renk şık bir şemsiye,diğeri ise rengarenk karışık desenli bir şemsiye.
Bu arkadaşım hep kırmızı olanı alıyor.
Bi kere kırmızıyı rasgele alarak dışarı çıkmıştım .eve geldiğimde de odama koymuştum onu.
Sabah beni uyandırarak şemsiyeyi sordu.Vitrindeki diğerini almadan geldi sabah uyandırdı ve bana şemsiyeyi sordu.
İşte bende salak gibi hissediyorum böyle durumlarda.
Hiç bir zaman en güzeli, en iyisi benim olsun derdine düşmedim ben.
Ama o bi ogrenci ezik diğerini kullansın gibi davrandı.
Bu da beni yine kötü hissettirdi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullanacak madem sorduğunda ortaklaşa alalım dese iyi olurmuş
Dememiş ama lazım olunca da kullanıyo demek ki
Boşver bence, eskimez kurutma makinen
Elektrik faturanız ortaktır zaten

Ay hiç yapamadım bunu yapanlarıda anlamam.
Beraber ev paylaşmaya karar vermişsin
Bunlara takarsan yakında evde benden daha fazla nefea alıyorlar diye irite olursun

Şu son cümlenizi neye istinaden söylediğinizi anlamadım.
Benim rahatsızlık duyduğum şey kullanmayacağız deyip kullanması.
Yoksa sen satın al istersen biz de kullanırız dese rahatsız olmazdım.

Kullanacak madem sorduğunda ortaklaşa alalım dese iyi olurmuş
Dememiş ama lazım olunca da kullanıyo demek ki
Boşver bence, eskimez kurutma makinen
Elektrik faturanız ortaktır zaten
Konu eskimesi değil,isterse bozulsun.Gider yenisi yine alırım ben.
Ama kullanmayacağım kullanmıyorum zaten deyip her defasında kullanınca ben kendimi salak gibi hissediyorum.

Sende ne pahalısından alıyon..

Alsaydın 15liralık portatif bi makine..

Konu eskimesi değil,isterse bozulsun.Gider yenisi yine alırım ben.
Ama kullanmayacağım kullanmıyorum zaten deyip her defasında kullanınca ben kendimi salak gibi hissediyorum.
Anladım ona göre yorum yaptım
İyilik sende kalsın diyorum
Kullanma desen için rahat olacak mı

Senin yuzune nasil bakiyor?
Bu konuda bir sorun yaşadığını sanmıyorum.
Yani ben neden kullandı benim malımı derdinde değilim ki.
Ben hic bir eşyamı sakınmam kimseden de.
Ama ben başta bir teklif sundum ve onlar kullanmayız deyip reddettiler .Şimdi böyle yapıyor olmalası beni rahatsız etti

iki seçeneğiniz var.
Ya açıkça soracaksınız tartışmayı göze alarak.
Kullanmayacağını söylemiştin şimdi neden fikir değiştirdin diye?
Ya da bir sene sesinizi çıkarmayacaksınız..
Bence susmak en iyisi..

canım içinde kalmasın laf arasında söyle " iyi ki kullanmayacaktın de" gül
ama takılma seni anlıyorum ama daha yeni çıktınız galiba eve çünkü daha çok problem olacak ben yemem deyip senin aldıklarını yiyecekler falan

Anladim bende sinirlendim simdi ona. Kaldirin kurutma makinenizi. Kullanmaz boylelikle .

Parasi yoktur belki..
Gun gelir sen de onun esyasini kullanirsin..
Cok da şaapma bence.

Ben de size katılıyorum.
Mesele makine değil, mesele kurnazlık ve konu sahibinin kandırılması

insanlarla aynı evi paylaşmak zor iyi bilirim butür şeylere takmayacak bir insan bile yeri gelir kendini kullanılmış hisseder çok ha haklsın böyle hissetmekle ama birde şu açıdan düşün arkadaşının belki ortak olabilecek o an duru yoktu, gerçi sen daha iyi bilirsin ama ya da aynı evin içinde yaşadığınız için ve birçok şeyi ortaklaşa kullandığınız için buna takılacağınızı düşünmemiş olabulur, hislerinizde haklısınız ama dert etmeyin bunu enayilik olarak asla görmeyin, siz kalbinizi temiz tutun, arkadaşınız ayıbını fark ederse ne ala, siz bir yanlışı düzeltmiş yüce gönüllü biri olursunuz fark etmezse de mevzu etmeyin bence takılmamaya çalışın ev içinde ortamınız iyiiken kendinizi kurup daha farklı rahatsızlıklar duymaya başlaya bilirsiniz, saygılar.

Ya makinenizi odanıza saklayın

Ya da arkadaşına şöyle deyin: "Canım, makineyi almadan önce gerek yok demiştiniz ikiniz de ama sanırım sen fikir değiştirdin, olabilir tabi, eğer sen de kullanmak istiyorsan parasını bölüşebiliriz"

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…