• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi sinirliyim o mu sinirli

elaide

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2014
4.277
12.428
208
Hanimlar meraba,

Asagi yukari 10 aydir evliyiz, mutlu mesuduz Allaha sukur Allah herkese huzur afiyet versin.

Ama son haftalarda ya benim tahammulum cok az, yada o asiri cok sinirlendiriyor beni. Veya benim tahammulumde sorun yok, o gercekten sacmaliyor.
Evvelsi aksam tartistik, herrrr aksam arabami park ederken elimi ayagima dolastiriyo sorunsuz yaptigim parki resmen yapamiyorum sayesinde. Beceremiyosun ön ön gir, yok direksiyonu niye erken kirdin, yok bilmem ne. Sinirlendim butun aksam konusmadim. Tartismalarimizi uzatmiyoruz sabah yine canimli cicimli baristik. Biraz once spora gidecegiz, radyoda Drake cikti Keke siyle. E sacma bi sarki ama spor icin havaya girmek icin mukemmel. Verdim sesi biraz eslik ediyorum. Salonun onune geldik ‘sabah aksam biktim beynimi s*** sarkilarin’ dedi kapatti radyoyu. Butun cinlerim zipladi. Kufurlu konusmayiz, konusmamaya calisiriz. Yani ne gerek var aksam aksam dimi. Spor salonunda bi ara yanindan gecerken iiiiinsallah ayagina kramp girerde yapamazsin’ dedim, komik cikti agzimdan gulduk ‘baristik’ yani. Salondan ciktik yoldayiz, 6/7 dklik bi mesafe. Is ile alakali benim gelecegimi alakadar eden kafama takilan bisey anlatirken pat diye bammmmbaska bi konuya girmesin mi cumlemin ortasinda. Yahu kendi islerini yarim saat anlatsa cidden ilgilendigimden konusurum. Benim isimi abartmiyorum 5 dakika dinleyemez. Bunu bi ara cok dert ettim kendime ama kabullendim. Kompleksligi yuzunden tam anlayamiyor galiba kanaatine vardim. Neyse bunu kabullendim artik ama radyo konusundaki terbiyesiz sozu yuzunden zaten sinirliydim, ustune bes dakka bile dinleyememesi tabi kizdirdi beni ve sinirle indim arabadan. Eve geldik, bide uste cikiyor. ‘Tv nin sesinide acacakmisim yanliz yasiyormusum gibi evde’ e tabi kapattim televizyonu gectim odama. Hepsi senin olsun dedim. Gecen gun sabah ise birakirken onu gec kaldik senin yuzunden kacircam treni diye iki ayagimi bi pabuca sokup trene yetisip ozur mesajlari atti. Ondan once yine boyle ufak tefek seyler yuzunden ani parlamalar. Ya ben altta kalabilen biri zaten degilim, yuksek enerjimi moralimi boyle sacma salak ufacik seyler yuzunden bozmasi beni inanilmaz sinirlendiriyor. Resmen dua ediyorum, bikac gun gitsin tatile de (hem ziyaret hem ticaret diyelim) biraz sakinleseyim rahatlayayim.
Konular oyle ufak ki. Konusuyoruzda, neden boyle oluyor diye. Ozur diliyor, bende diliyorum, yapmiicaz bidaha diyoruz, sabahinda yine birbirimize giriyoruz. Nedir bu sacmalik.
Nasil asicaz bu ufak tefek didismelerin ufak tefek kalmayip cok yukselmemize sebeb olmasini???

Fazla bi aradasınız bence.
İşler de mi aynı?
Alakasi yok islerimiz apayri. Isten gec gelir. Bu aralar ehliyet sorunu yuzunden trenle gidiyo istasyona birakiyorum ve aliyorum okadar. Ayri programlarimiz planlarimiz da var. Nedir bu gereksiz didisme hic anlamiyorum.

Hanimlar meraba,

Asagi yukari 10 aydir evliyiz, mutlu mesuduz Allaha sukur Allah herkese huzur afiyet versin.

Ama son haftalarda ya benim tahammulum cok az, yada o asiri cok sinirlendiriyor beni. Veya benim tahammulumde sorun yok, o gercekten sacmaliyor.
Evvelsi aksam tartistik, herrrr aksam arabami park ederken elimi ayagima dolastiriyo sorunsuz yaptigim parki resmen yapamiyorum sayesinde. Beceremiyosun ön ön gir, yok direksiyonu niye erken kirdin, yok bilmem ne. Sinirlendim butun aksam konusmadim. Tartismalarimizi uzatmiyoruz sabah yine canimli cicimli baristik. Biraz once spora gidecegiz, radyoda Drake cikti Keke siyle. E sacma bi sarki ama spor icin havaya girmek icin mukemmel. Verdim sesi biraz eslik ediyorum. Salonun onune geldik ‘sabah aksam biktim beynimi s*** sarkilarin’ dedi kapatti radyoyu. Butun cinlerim zipladi. Kufurlu konusmayiz, konusmamaya calisiriz. Yani ne gerek var aksam aksam dimi. Spor salonunda bi ara yanindan gecerken iiiiinsallah ayagina kramp girerde yapamazsin’ dedim, komik cikti agzimdan gulduk ‘baristik’ yani. Salondan ciktik yoldayiz, 6/7 dklik bi mesafe. Is ile alakali benim gelecegimi alakadar eden kafama takilan bisey anlatirken pat diye bammmmbaska bi konuya girmesin mi cumlemin ortasinda. Yahu kendi islerini yarim saat anlatsa cidden ilgilendigimden konusurum. Benim isimi abartmiyorum 5 dakika dinleyemez. Bunu bi ara cok dert ettim kendime ama kabullendim. Kompleksligi yuzunden tam anlayamiyor galiba kanaatine vardim. Neyse bunu kabullendim artik ama radyo konusundaki terbiyesiz sozu yuzunden zaten sinirliydim, ustune bes dakka bile dinleyememesi tabi kizdirdi beni ve sinirle indim arabadan. Eve geldik, bide uste cikiyor. ‘Tv nin sesinide acacakmisim yanliz yasiyormusum gibi evde’ e tabi kapattim televizyonu gectim odama. Hepsi senin olsun dedim. Gecen gun sabah ise birakirken onu gec kaldik senin yuzunden kacircam treni diye iki ayagimi bi pabuca sokup trene yetisip ozur mesajlari atti. Ondan once yine boyle ufak tefek seyler yuzunden ani parlamalar. Ya ben altta kalabilen biri zaten degilim, yuksek enerjimi moralimi boyle sacma salak ufacik seyler yuzunden bozmasi beni inanilmaz sinirlendiriyor. Resmen dua ediyorum, bikac gun gitsin tatile de (hem ziyaret hem ticaret diyelim) biraz sakinleseyim rahatlayayim.
Konular oyle ufak ki. Konusuyoruzda, neden boyle oluyor diye. Ozur diliyor, bende diliyorum, yapmiicaz bidaha diyoruz, sabahinda yine birbirimize giriyoruz. Nedir bu sacmalik.
Nasil asicaz bu ufak tefek didismelerin ufak tefek kalmayip cok yukselmemize sebeb olmasini???
Valla benim erkek kardeşim ben 20 o 17yken böyleydi,bildiğiniz gıcıktı ama ergendi. Eşiniz kaç yaşında hiç olgun değilmiş gibi geldi. Fevri,lafını düşünmeden konuşuyor,dilinin ayarı yok vs vs ama bunlar çiy insan özellikleri,karakteristik özellikler,değişir mi sanmıyorum rn fazla yüksek farkındalıkla törpülenir ama bu arada sizi ve sevginizi tüketir tabi o apayrı.

Alttan almak icin önerilerle gelin napim 10a kadar mi sayayim nefesimi tutup gecmesini mi bekliim yahu
Öce sebebini bulmalısın ki
Çözüm üretebilesin.

Tahammülün mü azaldı?
Huylarını mı yeni öğreniyorsun?
Acaba cicim ayları bitti
Hayat telaşından mı oluyor bu küçük sürtüşmeler.

Saygısızlık olmadığı sürece bence problem yok.

Valla benim erkek kardeşim ben 20 o 17yken böyleydi,bildiğiniz gıcıktı ama ergendi. Eşiniz kaç yaşında hiç olgun değilmiş gibi geldi. Fevri,lafını düşünmeden konuşuyor,dilinin ayarı yok vs vs ama bunlar çiy insan özellikleri,karakteristik özellikler,değişir mi sanmıyorum rn fazla yüksek farkındalıkla törpülenir ama bu arada sizi ve sevginizi tüketir tabi o apayrı.
Yahu bazen babasina benzer mi acaba diye cok korkuyorum. Cahillik bile degil, erkek egemenliginin gecerli oldugu, ataerkil, oglanci bi ailede yetismis. Ona ragmen simarik degil, ona ragmen kendini gayet iyi yetistirmis. Ara ara damar cekiyo mudur nedir anlamiyorumki! Bazen okadar fevri oluyor ki. Gercekten agzindan cikani kulagi duymuyor. Iki saat sonra ise samimi soyluyorum cok pisman oluyor. Anlamiyorum, soyleme ozaman diyorum, bi bakiyorum ilk yukselisimizde yine agzinda sacma sapan sozler.

Bizimde oluyor tartışmalarımız. Eğer düşüncesizlik yapmışsa, kızgın ve haklıysam konuşmuyorum . Evde hiç Yokmuş gibi davranıyorum. Başka odada tv seyrediyorum. Tartışmıyorum hiç.
Biliyorum ki sıcağı sıcağına istediğin kadar açıklama yap boşuna, giderek geriliyorsun , tartışma yükseliyor Vs vs. Altın kural bence ikinizde sinirliyken açıklama yapma.
Aradan zaman geçer sonradan konuşurum ben .
SonradaN gelip sarılır barışırım uzatmam. Düzeltir mi hatasını ? Hayır yine tekrarlar. Sadece kavga etmeyiz bu sayede.

Birde ‘tongue fu / sözlü dövüş sanatı’ diye bir kitap var. D&R dan almıştım. Kitaplığında bulunsun . Fayda sağlayacağını düşünüyorum

Belkide tum sorun budur, diyoda ara ara, illa herseye cevap vermek zorunda misin, bi sus filan diye.

Muhtemelen bu; "Bu evde en çok kimin sözü geçer?" kapışması işte, tipik güç savaşı. Cicim aylarının hemen ardından takip eden süreçtir. Siz üstü kapalı konuşun, evliliğin güç savaşı değil, güç birliği olduğunu; rahatsız olduğu noktaları güzel bir dille aktarabileceğini ve bir orta yolu bulmaya çalışacağınızı; aynı şekilde sizin de rahatsız olduğunuz durumları, kırgın ve düşünceli hallerinizi samimiyetle paylaşıp karşılıklı taleplerde bulunun.

Böyle böyle aşılır.
Kendinizi de ezdirmeyin mümkün olduğunca, nasıl başlarsa öyle gider derler. Çok klişe ama doğru.

Uzun sureli iliskilerin klasik sorunu, bizde de oluyor oyle. Tahammul cok azaliyor bir noktada.
Biraz ayri kalmayi deneseniz, mesela siz ailenizin yanina gidin birkac gunlugune. Birbirinizi ozlemeye firsat birakin.

Yahu bazen babasina benzer mi acaba diye cok korkuyorum. Cahillik bile degil, erkek egemenliginin gecerli oldugu, ataerkil, oglanci bi ailede yetismis. Ona ragmen simarik degil, ona ragmen kendini gayet iyi yetistirmis. Ara ara damar cekiyo mudur nedir anlamiyorumki! Bazen okadar fevri oluyor ki. Gercekten agzindan cikani kulagi duymuyor. Iki saat sonra ise samimi soyluyorum cok pisman oluyor. Anlamiyorum, soyleme ozaman diyorum, bi bakiyorum ilk yukselisimizde yine agzinda sacma sapan sozler.
Ben evliliğimizin ilk yıllarında fevriydim eşim de saatlerce dil dökerdi o dil döktükçe coşardım,çok ayıp ama öyle :KK14:
Sonra ben fevri oldukça o da bıktı, ne halin varsa gör demeye başladı,sustu konuşmadı cezalandırdı beni ve ben o dönem mesleğim gereği binlerce kişiye öfke kontrol eğitimi vermek zorunda kaldım,yaklaşık 2bin kişi. Hergün saatlerce bu konuyu anlattım defalarca. Cidden kendi hayatımda ne yaptığımı farkettim şimdi fevri değilim,eğer gönüllüyse gerçek anlamda terapi almasını sağlayın kültür düzeyi yüksek farkındalığı olan kişilerde çok işe yarıyor.

Öce sebebini bulmalısın ki
Çözüm üretebilesin.

Tahammülün mü azaldı?
Huylarını mı yeni öğreniyorsun?
Acaba cicim ayları bitti
Hayat telaşından mı oluyor bu küçük sürtüşmeler.

Saygısızlık olmadığı sürece bence problem yok.
Ariyorum, inan ki aynen dedigin gibi sebebini ariyorum. Isleri yogun, keza benimde. Isleri biraz sikintili yani gerginlik veriyor ama gayet hosgorulu oldugumu dusunuyorum. Oldum olasi bana yaptiklarimin ‘onaylanmamasi’ yada nasil desem ‘deger verilmemesi’ karsisinda cok ciddi ic dunyamda uzuluyorum. Aslinda oyle bi durumda yok. Hep guzel sozler ellerine sagliklar var. Kavga aninda kiriciligi ve dusunmeden fevri konusmalari acaba beni cok mu sarsiyor.
Saygisizlik yapmamaya calisiyoruz, tartismalarimizda asla kufu yok. Ortaya bazen bir iki sozme kelimesi karisabiliyor gerci.

Odaya gelmis gulerek gonlumu alacak guya kovdum. Dayanamayip az once bi sinirle girdim iceriye sayip sayistirdim. Bana ‘ac telefonu bi bak son zamanlarda bana -biktim artik yoruldum yoruyosun beni- den baska bisey yazmismisin dedi. Buda zoruma gitti biseyler daha saydim ama agladim da. Icim cok doldu bu sacma ufak tefek seylerden.

Back
X