• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi sinirliyim o mu sinirli

Uzun sureli iliskilerin klasik sorunu, bizde de oluyor oyle. Tahammul cok azaliyor bir noktada.
Biraz ayri kalmayi deneseniz, mesela siz ailenizin yanina gidin birkac gunlugune. Birbirinizi ozlemeye firsat birakin.
Ay inan gitsin diye gozunun icine bakiyorum, ufak bi is tatili icin gitme durumu var. Vallahi gitse de rahatlasam biraz diyorum.

Ben evliliğimizin ilk yıllarında fevriydim eşim de saatlerce dil dökerdi o dil döktükçe coşardım,çok ayıp ama öyle :KK14:
Sonra ben fevri oldukça o da bıktı, ne halin varsa gör demeye başladı,sustu konuşmadı cezalandırdı beni ve ben o dönem mesleğim gereği binlerce kişiye öfke kontrol eğitimi vermek zorunda kaldım,yaklaşık 2bin kişi. Hergün saatlerce bu konuyu anlattım defalarca. Cidden kendi hayatımda ne yaptığımı farkettim şimdi fevri değilim,eğer gönüllüyse gerçek anlamda terapi almasını sağlayın kültür düzeyi yüksek farkındalığı olan kişilerde çok işe yarıyor.
Sinirli degil, konu sinirli olmasi degil, beni sinirlendirmesi! Sozleriyle, yersiz sacma elestirmeleriyle. iscilerine karsi bazen okadar sinirli hallerini goruyorum ki, bana karsi gercekten kuzu. Beni biktirmasini istemiyorum bende onu biktirmak istemiyorum. Yerli yersiz tartisirsak artik huy olacak evliligimizde, ondan korkuyorum acikcasi.

Ay inan gitsin diye gozunun icine bakiyorum, ufak bi is tatili icin gitme durumu var. Vallahi gitse de rahatlasam biraz diyorum.
Valla aynen benim de oyle. Bi firsat bulsam da evde kafa dinlesem diye tetikteyim surekli. Oyle yapisik bi cift de degilizdir aslinda ama, bi nefese cok ihtiyac oluyor zaman zaman. O gitsin,donusune yakin da si bisiy ayarlayin. Oh anlatacak konu da birikir o zaman:)

Bizimde oluyor tartışmalarımız. Eğer düşüncesizlik yapmışsa, kızgın ve haklıysam konuşmuyorum . Evde hiç Yokmuş gibi davranıyorum. Başka odada tv seyrediyorum. Tartışmıyorum hiç.
Biliyorum ki sıcağı sıcağına istediğin kadar açıklama yap boşuna, giderek geriliyorsun , tartışma yükseliyor Vs vs. Altın kural bence ikinizde sinirliyken açıklama yapma.
Aradan zaman geçer sonradan konuşurum ben .
SonradaN gelip sarılır barışırım uzatmam. Düzeltir mi hatasını ? Hayır yine tekrarlar. Sadece kavga etmeyiz bu sayede.

Birde ‘tongue fu / sözlü dövüş sanatı’ diye bir kitap var. D&R dan almıştım. Kitaplığında bulunsun . Fayda sağlayacağını düşünüyorum
Guzel tavsiyelerin icin cok tesekkur ederim. Deniicem, gercekten deniicem. Ah bide becerebilsem su susmalari sinir aninda !!! Kitabida not aliyorum..

Muhtemelen bu; "Bu evde en çok kimin sözü geçer?" kapışması işte, tipik güç savaşı. Cicim aylarının hemen ardından takip eden süreçtir. Siz üstü kapalı konuşun, evliliğin güç savaşı değil, güç birliği olduğunu; rahatsız olduğu noktaları güzel bir dille aktarabileceğini ve bir orta yolu bulmaya çalışacağınızı; aynı şekilde sizin de rahatsız olduğunuz durumları, kırgın ve düşünceli hallerinizi samimiyetle paylaşıp karşılıklı taleplerde bulunun.

Böyle böyle aşılır.
Kendinizi de ezdirmeyin mümkün olduğunca, nasıl başlarsa öyle gider derler. Çok klişe ama doğru.
Tavsiyelerin icin cok tesekkur ederim. Her evliligin kendine has sorunlari elbette olur. Ikinci evliligi olunca insan cok daha dikkatli oluyor, ozellikle bu kendini ezdirmeme konusunda. Acaba bu yuzden mi bukadar tetikteyim, her konuda bi hazircevap haldeyim. Oyleyse eger esime de haksizlik bu sonucta.
Belkide basit bi guc savasidir, onu asmamiz gerekir. Bunu varsaymaliyim galiba..

Valla aynen benim de oyle. Bi firsat bulsam da evde kafa dinlesem diye tetikteyim surekli. Oyle yapisik bi cift de degilizdir aslinda ama, bi nefese cok ihtiyac oluyor zaman zaman. O gitsin,donusune yakin da si bisiy ayarlayin. Oh anlatacak konu da birikir o zaman:)
hahah ay cok iyi fikir! bizimki beni henuz bi yere gonderemiyor, oda ayri bi dert. simdilik bi dur yanimda doyamadim diye damardan giriyo kandiriyo beni:)) neyse ilk seneyi bi atlatalim kizlarla haftasonu kacamagi barcelona planlari yapiyoruz coktan :)) halt etmis kocalar ahaha..

Evliliğin ilk zamanlarında hep böyle sorunlar dinliyorum arkadaşlarımdan. Normal o yüzden uzun süreli küslük de yok olur böyle şeyler. Üstüne merkür retrosu da var bi de o da karıştırıyo ortalığı bu ay sonu bitiyor neyseki direnin az daha:rapci:

hahah ay cok iyi fikir! bizimki beni henuz bi yere gonderemiyor, oda ayri bi dert. simdilik bi dur yanimda doyamadim diye damardan giriyo kandiriyo beni:)) neyse ilk seneyi bi atlatalim kizlarla haftasonu kacamagi barcelona planlari yapiyoruz coktan :)) halt etmis kocalar ahaha..
Aahahah supersiniz, yavas yavas kana girip koparirsin izni merak etme:) yunan adalari da efsane olur kiz arkadaslarla:)

Olur arada böyle şeyler... Belki çok stresli bir zamanda olabılır bızım de olmuyor mu? Konuşarak aşılacak seyler. Bence ikiniz de üste cıkmaya çalıştıgınız için üst üste gelmiş patlak vermiş.

Selamlar, ya bazen bu durumlar yalnızca kisilerle de ilgili olmuyor. İslerinizdeki stres, evliligin olmasini beklediğiniz ama aslında olmayan kisimlari (ki bu hepimiz için geçerli), doğru insan mi doğru yaş mı dogru zaman mi soruları. Çok fazla degiskeni var evliliğin, en azından ben öyle gözlemliyorum.
Tatil planlari yapın, ayrı ayrı. Bu bence şuanda size en iyi gelecek olan şey.
Bir de biz küfür etmeyiz, biz küs kalmayıp falan demissiniz ya. Belki de küs kalmamak için zorunlu konuşma durumunuz asil meseleyi konusmaktan uzaklastirmis olabilir sizi. Yani, küs kalmicaz diye söz verdik o zaman bı espri yapim ben ya durumu ve esprinin yapılması sizin durumla ilgili hislerinizi anlatmanız gerekirken anlatmamaniza sebep oluyor olabilir. Ya da karşınızdaki insanın sizin nasıl kirildiginizi anlamamasina.
Bir düşünün derim

Ama ayrı tatil yapın. Aşırı iyi gelecek :)

Yaaa erkekler malesef dikkatle dinlemek sözün kesilmemesi vs konularda dikkatsiz olabiliyor bazen. Müzikte küfür etmesi haricinde ben bı sorun goremedim. Zira araba konusunda olanlarda normal geldi bana. Erkekler araba konusunda bilmişlik taslamayi seviyorlar. Bende eşim yanımdayken park yapacağım sırada susmani rica ediyorum diyorum. Çünkü ne zaman o konuşsa rahat hareket edemiyorum. Bence olabilen durumlar bunlar

Fazla altta kalmissiniz tepenize cikmis. O size kufrettiginde durdurun arabayi indirin assagi bir daha acmaz cenesini.

Selamlar, ya bazen bu durumlar yalnızca kisilerle de ilgili olmuyor. İslerinizdeki stres, evliligin olmasini beklediğiniz ama aslında olmayan kisimlari (ki bu hepimiz için geçerli), doğru insan mi doğru yaş mı dogru zaman mi soruları. Çok fazla degiskeni var evliliğin, en azından ben öyle gözlemliyorum.
Tatil planlari yapın, ayrı ayrı. Bu bence şuanda size en iyi gelecek olan şey.
Bir de biz küfür etmeyiz, biz küs kalmayıp falan demissiniz ya. Belki de küs kalmamak için zorunlu konuşma durumunuz asil meseleyi konusmaktan uzaklastirmis olabilir sizi. Yani, küs kalmicaz diye söz verdik o zaman bı espri yapim ben ya durumu ve esprinin yapılması sizin durumla ilgili hislerinizi anlatmanız gerekirken anlatmamaniza sebep oluyor olabilir. Ya da karşınızdaki insanın sizin nasıl kirildiginizi anlamamasina.
Bir düşünün derim

Ama ayrı tatil yapın. Aşırı iyi gelecek :)
bensiz uc dort gun gitme durumu var memlekete turkiyeye, onda bile benide goturmek istiyor. bilet fiyatlarini bahane ettim. kiz arkadaslarimla sene basinda minik bi kacamak yapalim diyoduk, ben onu bu senenin sonuna tasimaya calisiim. ah bide kocalardan izin alma durumu yok mu!! gec evlenmenin dezavantajlari iste haha..

Yaaa erkekler malesef dikkatle dinlemek sözün kesilmemesi vs konularda dikkatsiz olabiliyor bazen. Müzikte küfür etmesi haricinde ben bı sorun goremedim. Zira araba konusunda olanlarda normal geldi bana. Erkekler araba konusunda bilmişlik taslamayi seviyorlar. Bende eşim yanımdayken park yapacağım sırada susmani rica ediyorum diyorum. Çünkü ne zaman o konuşsa rahat hareket edemiyorum. Bence olabilen durumlar bunlar
ay sorma! her gun otobanlarda onlarca km ler gidip gelen sanki ben degilim, araba surmeyi yeni ogreniyorum sanki! elim ayagima dolaniyo inanilmaz geriyo beni o karismalari!
belkide haklisin, buyutmemek gerek, biraz ust uste gelse bile...

Back
X